Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Νέα Διεύθυνση στην Επίγεια Εξυπηρέτηση στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ"

Νέα Διεύθυνση στην Επίγεια Εξυπηρέτηση στο
"ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α. ΩΝΑΣΗΣ"
Τα καθήκοντα του Διευθυντού στο Σταθμό Επίγειας Εξηπηρέτης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων ανέλαβε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Σουρής.
Οι εξελίξεις στα αεροδρόμια της χώρας προέκυψαν μετά την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της "SKYSERV" του ομίλου MIG, από την "Swissport Aviareps Hellas S.A."
Η εμπειρία, η γνώση, το μεράκι του Ζαχαρία, αξιολογήθηκαν από την διοίκηση της εταιρείας και του εμπιστεύθηκαν την τόσο υπεύθυνη θέση.
Ζαχαρία σου ευχόμαστε καλή δύναμη, είμαστε σίγουροι για την επιτυχία στο έργο σου, η λειτουργία του Αεροδρομίου μας μπαίνει σε νέα περίοδο ανάπτυξης και προοπτικής.
Τις πιό ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑΣ.ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


ΟΑΕΕ: Ρυθμίζονται οι εισφορές των ασφαλισμένων που επλήγησαν από την πυρκαγιά της Νεάπολης

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται οι εισφορές των ασφαλισμένων που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε οριοθετημένες περιοχές της Λακωνίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 17ης με 20ή Ιουλίου 2015 εξέδωσε ο ΟΑΕΕ.
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίησή της που ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε άμεσα στο δίκαιο αίτημα της Περιφέρειας, του δήμου Μονεμβασίας και των πολιτών, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί και για την πληγείσα, από θεομηνία, περιοχή της Σκάλας.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

H γέφυρα της Αγγλοκρατίας στον Ποταμό. (φωτο Μανώλης Σοφίος)


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΠΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Σειρά ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίων για τουριστικούς επαγγελματίες.

Δήμος Μονεμβασίας
Πρόσκληση
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΠΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ 
Σειρά ΔΩΡΕΑΝ σεμιναρίων για τουριστικούς επαγγελματίες.
Ημερομηνία: Σάββατο : 30 Ιανουαρίου 2016
Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για την ποιοτική αναβάθμιση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Ώρα έναρξης: 10:00 πμ 
Τόπος: Αίθουσα Εκδηλώσεων τκ Παπαδιανίκων, ΔΕ Ασωπού
Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα ξενοδοχειακού μάνατζμεντ και τουριστικού μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)
Ποιούς αφορά: Ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων άλλης μορφής, επαγγελματίες ξενοδοχειακού εξοπλισμού, όσους ασχολούνται με την ανέγερση και ανακαίνιση ξενοδοχείων, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Τι θα καλύψει: Σύγχρονες αντιλήψεις γύρω από την ποιότητα ξενοδοχειακών υπηρεσιών διεθνώς. Συχνά λάθη και συνηθισμένες αδυναμίες των ξενοδοχείων και καταλυμάτων και τρόποι αντιμετώπισής τους. Συνήθεις αστοχίες κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείων και τρόποι αποφυγής τους. Πρακτικές συμβουλές για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και για την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας των ξενοδοχείων.
Ημερομηνία: Κυριακή,31 Ιανουαρίου 2016
Τίτλος εκδήλωσης: Σεμινάριο για τις τεχνικές μάρκετινγκ ξενοδοχείων και λοιπών επιχειρήσεων τουρισμού.
Ώρα έναρξης: 17:00πμ
Τόπος: Αίθουσα Εκδηλώσεων τκ Παπαδιανίκων, ΔΕ Ασωπού
Εισηγητής: Δρ. Δημήτρης Κούτουλας (ειδικός σε θέματα ξενοδοχειακού μάνατζμεντ και τουριστικού μάρκετινγκ, πανεπιστημιακός)
Ποιους αφορά: Ιδιοκτήτες, διευθυντικά στελέχη και στελέχη μάρκετινγκ ή πωλήσεων που εργάζονται σε ξενοδοχεία ή τουριστικά καταλύματα άλλης μορφής, όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Τι θα καλύψει: Σχεδιασμός μάρκετινγκ για μια τουριστική επιχείρηση. Δημόσιες σχέσεις και ενέργειες δημοσιότητας. Ζητήματα διαδικτυακής προβολής. Παραγωγή content.
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού
Αντιδήμαρχος ΔΕ Μονεμβασίας
Κατερίνα Η. Τσαφατίνου

Στους ρυθμούς του 2ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στους ρυθμούς του 2ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Μέρος του προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει ο Δήμος Ευρώτα από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, υπό την αιγίδα των Δήμων Άργους Μυκηνών, Ήλιδος και Ευρώτα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, της Νορβηγικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Γκαίτε και άλλων φορέων. 
Το Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει ένα πανόραμα εβδομήντα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας πενταετίας, παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις πόλεις της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα, την Αμαλιάδα, το Άργος και τη Σκάλα. Όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερες για το κοινό, ενώ συμπεριλαμβάνεται συγκεκριμένη θεματική ενότητα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ζώνη» που απευθύνεται στους μικρούς σινεφίλ. Ειδικά στη Σκάλα θα προβληθούν 6 ντοκιμαντέρ με επιστημονικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο στην «Εκπαιδευτική Ζώνη» τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου Ευρώτα. Όσον αφορά την «Κυρίως Ζώνη» θα προβληθούν συνολικά οχτώ

Δήμος Ευρώτα. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. διοργανώνει την Τετάρτη 3-2-2016 και ώρα 18:00, ενημερωτική εκδήλωση – διαβούλευση στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, με θέμα:
«Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο»
Στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. θα παρουσιάσουν:
1. το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες, κτλ), 
2. την πρόταση του Τοπικού Προγράμματος που σχεδιάζεται για την Ανατολική Πελοπόννησο
Η εκδήλωση έχει στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).
Τετάρτη 03/02/2016, 18:00 
Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, Σκάλα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
18:00 Προσέλευση
18:10 «Οι στόχοι του Δήμου Ευρώτα για την Π.Π.2014-2020» 
Εισηγητής: κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, Δήμαρχος Ευρώτα
18:30 «Σχεδιάζοντας με βάση την εμπειρία ένα τοπικό πρόγραμμα “στα μέτρα” μας»
Εισηγητής: κ. Μαρίνος Μπερέτσος, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος/Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε.
18:50 «Μαζί στο κατώφλι της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD 2014-2020)». 
Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Γεωργοστάθης, Φυσικός M.Sc.-Ενέργεια & Περιβάλλον
19:10 Συζήτηση, ερωτήσεις, τοποθετήσεις

Διάλεξη για τον Κινηματογράφο στην αίθουσα Φιλαρμονικής

Αυτό το Σάββατο 23/1, στις 6 το απόγευμα, στην τάξη Κινηματογράφου του Γιώργου Διδυμιώτη, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής (πάνω από το Πνευματικό Κέντρο) στον Ποταμό, θα δώσει μιά πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον Κινηματογράφο (στα Αγγλικά), ο συμπατριώτης μας, σκηνοθέτης, Θόδωρος (Theo) Κρεμόνας (το γένος Κορωναίου από τον Καραβά). 

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Υποθαλάσσια σύνδεση Περάματος - Σαλαμίνας

 
Στην επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης από εκπροσώπους του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την ζεύξη Περάματος - Σαλαμίνας, που διοργάνωσε ο Δήμος και η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Β΄Πειραιά κ. Καρακώστα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Δήμαρχοι Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής και κ. Σοφράς, εκπρόσωποι του Πολεμικού Ναυτικού, φορείς της Σαλαμίνας και πλήθος κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων χαιρέτησε την εκδήλωση και παρατήρησε ότι το έργο, το οποίο αφορά και τον Δήμο Περάματος, είναι σύνθετο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και προσέγγιση λόγω των πολλών παραμέτρων (προστασία του περιβάλλοντος, κυκλοφοριακό, υποδομές) που υπεισέρχονται και βέβαια πρέπει να ερωτηθεί ο λαός της Σαλαμίνας. Για τον λόγο αυτό συμφώνησε με τις προτάσεις της Δημάρχου για την διενέργεια Δημοψηφίσματος και βέβαια για παράταση της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου 2016, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Επίσης επισήμανε ότι έπρεπε να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητας του έργου προκειμένου να διευκολυνθεί η απόφαση των κατοίκων.
Τέλος ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμο Σαλαμίνας για τις προτάσεις των απαιτούμενων έργων υποδομής και ανταποδοτικών από τον ανάδοχο

Εκστρατεία ενημέρωσης και στην Λακωνία για το παθογόνο Xylella fastidiosa


Η  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την επικαιροποίηση της  Κοινοτικής Νομοθεσίας  που αφορά το παθογόνο  Xyllela fastidiosa  , προβλέπονται  εκστρατείες  ευαισθητοποίησης  με στόχο να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τα συμπτώματα σε φυτά ξενιστές  του συγκεκριμένου παθογόνου καθώς και την απειλή που αυτό αποτελεί  για πολλές  καλλιέργειες .

   Στα πλαίσια εφαρμογής των προαναφερομένων , ενημερώνουμε ότι τo παθογόνο βακτήριο Xyllela fastidiosa  προσβάλει διάφορα καλλιεργούμενα φυτά (μεγάλης καλλιέργειας, καρποφόρα δένδρα, αμπέλι, καλλωπιστικά), αυτοφυή  και δασικά δένδρα .

   Το παθογόνο έχει πολύ μεγάλο εύρος φυτών ξενιστών συμπεριλαμβανομένων μονοκοτυλήδονων και δικοτυλήδονων, ποωδών και δενδρωδών, καλλιεργούμενων και αυτοφυών φυτών. Εγκαθίσταται και πολλαπλασιάζεται στα αγγεία του ενεργού ξύλου. Επισημαίνεται ότι πολλά φυτά, μπορεί να προσβληθούν αλλά να παραμείνουν ασυμπτωματικά.

Ενδεικτικοί  ξενιστές  που παράλληλα αποτελούν και βασικές καλλιέργειες για την ΠΕ Λακωνίας είναι  η ελιά , τα εσπεριδοειδή , τα αμπέλια . Επίσης πολλά καλλωπιστικά φυτά όπως η  πικροδάφνη , δευτερεύουσες καλλιέργειες για την ΠΕ Λακωνίας όπως η αμυγδαλιά , η βερυκοκιά ,  η ροδακινιά ,η δαμασκηνιά, η κορομηλιά, είδη βελανιδιάς, είδη κέρκις, είδη πτελέας, το πεκάν, ο πλάτανος, ο ηλίανθος και πολλά άλλα τα οποία καταγράφονται σε λίστες  που επικαιροποιούνται ανάλογα με τα ευρήματα των ερευνών για τα φυτά ξενιστές.

Όσο αφορά την γεωγραφική του εξάπλωση η πλέον σοβαρή  για την χώρα μας είναι η πρώτη καταγραφή του παθογόνου στην Ευρώπη (Ιταλία Apullia), όπου αναφέρονται προσβολές σε ελιά, αμυγδαλιά, πικροδάφνη και βελανιδιά (Quercus spp.).

Περιγραφή των κυριοτέρων συμπτωμάτων

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Λακωνία – Πελοπόννησο

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν πενήντα τρία (53) άτομα, προσήχθησαν εκατόν είκοσι εννέα (129) και έγινε έλεγχος σε επτακόσια εβδομήντα (770)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πεντακόσια ενενήντα τέσσερα (594) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα (260) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκαν τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα και μία περίπτωση κλοπής οχήματος, στην Λακωνία                        

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 20.1.2016 έως και χθες (21.1.2016), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια εβδομήντα (770) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια ενενήντα τρία (593) ήταν ημεδαποί και εκατόν εβδομήντα επτά (177) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ενενήντα τέσσερα (594) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι εννέα (129) άτομα, από τα οποία εξήντα επτά (67) ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο (62) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα τρία (53) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικό έγγραφο.

  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

  • Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.

  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Πρόσκληση.Εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας «Μεταξά»








Πρόσκληση


 


Ο εκτελών χρέη Διοικητή κ. Ιωάννης Σπηλιώτης


& ο εκτελών χρέη Προέδρου του Δ. Σ. κ. Ιωάννης Κούρλας,


 του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά

«Μεταξά»

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν

στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου

την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11 π.μ.