Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΑΜ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δ.Τ.



                                                     
     ΕΠΑΜ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο Τομέας Λακωνίας του ΕΠΑΜ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Λακωνίας, διαμηνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της ενότητας και του συλλογικού αγώνα για το οριστικό ξερίζωμα του υποτελούς πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος στην Ελλάδα.

Ο αγώνας των αγροτών δεν πρέπει να ενδώσει στις σειρήνες και τις μεθοδεύσεις  όλων όσων τάζουν διαπραγματεύσεις και λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, από όπου κι αν προέρχονται.  Δεν είναι απλά η ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα που απειλεί την αγροτιά. Είναι το καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες και υλοποιούν οι ντόπιοι δωσίλογοι.

Η ελληνική κοινωνία, όλες οι εργασιακές ομάδες πλήττονται ανεπανόρθωτα σε όλα τα επίπεδα χωρίς εξαιρέσεις. Κανείς μας δεν θα γλυτώσει όσο κάθε τομέας, κάθε κλάδος προσβλέπει στην δική του εξαίρεση και παλεύει μόνο για την δική του επιβίωση. Η απάντηση πρέπει να δοθεί συλλογικά.

Αυτός είναι ο μονόδρομος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τη διάλυση κάθε παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει.

Καμμιά ευρωπαϊκή επιδότηση δεν μπορεί να προσφέρει λύση. Τα χρέη των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πολιτικές των τραπεζών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των πολυεθνικών και η ανύπαρκτη προστασία της παραγωγής των προϊόντων από το κράτος, θα οδηγήσει μαθηματικά στην διάλυση της διατροφικής επάρκειας στην χώρα και στην άμεση εξαθλίωση  του 80% του αγροτικού πληθυσμού.

Γι’ αυτό, άμεσες προτεραιότητες είναι:

1.     Διαγραφή όλων των χρεών προς τον ΟΓΑ και τις τράπεζες, για να αναπνεύσει ο αγρότης και να γλυτώσει το βιός και την περιουσία του, με εξαίρεση όλους του επιτήδειους ημέτερους που συμμετείχαν στην λεηλασία των δανεικών και αγύριστων.

2.     Προστασία της εγχώριας γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής. Να σταματήσουν δια παντός οι ελληνοποιήσεις και να θεσπιστεί η απαγόρευση κάθε εισαγωγής έως ότου διατεθεί το σύνολο της εγχώριας παραγωγής του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του ψαρά. Οι εισαγωγές επιτρέπονται μόνο όπου δεν επαρκεί η εγχώρια παραγωγή και μόνο με αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα, ώστε να υπάρξει αληθινός ανταγωνισμός τιμών.

3.     Εθνική πολιτική στήριξης των εισοδημάτων των γεωργών, των κτηνοτρόφων, με βασικό στόχο και κριτήριο την άμεση βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας του προϊόντος. Στήριξη της εγχώριας βιοποικιλότητας με αυστηρούς κανόνες αποτροπής στην καταστροφή της και την υπερεκμετάλευση.

4.     Απαγόρευση των μεταλλαγμένων και όλων των ειδών που δεν είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ίδρυση δημόσιων τραπεζών σπόρων και βιολογικής έρευνας για την δωρεάν επιστημονική στήριξη του αγρότη με στόχο την ολοκληρωμένη διατροφική αυτάρκεια και υγεία του ελληνικού πληθυσμού.

5.      Εθνική πολιτική ενίσχυσης των εθελοντικών κοινοπραξιών από αυθεντικούς παραγωγούς με την κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα τους και κρατικές υποδομές διάθεσης ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Τίποτα από τα παραπάνω αυτονόητα αιτήματα, δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο βρισκόμαστε στην μέγγενη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο τελούμε υπό αποικιοκρατική κηδεμονία, υπό καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας. Μόνο με αυτοτελή χρηματοδότηση, χωρίς την δημιουργία χρέους μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της δουλειάς μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας.

Μόνο με τη δική μας δουλειά, με εθνικό-κρατικό νόμισμα θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τη δική μας ανεξάρτητη οικονομία,  και να γίνουμε νοικοκύρηδες κι αφέντες στον ίδιο μας τον τόπο.

Το ΕΠΑΜ διαισθανόμενο την κρισιμότητα του αγώνα, καλεί τους γεωργούς,  κτηνοτρόφους, ψαράδες που τώρα βρίσκονται επί ποδός πολέμου, να διαισθανθούν με την σειρά τους το πατριωτικό τους καθήκον, να υπερασπίσουν την γη και την θάλασσα της Ελλάδας, συσπειρώνοντας όλους τους κλάδους, κάτω από το μοναδικά κυρίαρχο πρόταγμα που επιτάσσουν οι συνθήκες.

Αυτό της λευτεριάς της πατρίδας. Της οικοδόμησης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας με κυρίαρχο το λαό της.

                                                                                                ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

                                                                                                ΕΠΑΜ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    ΕΠΑΜ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ο Τομέας Λακωνίας του ΕΠΑΜ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών της Λακωνίας, διαμηνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της ενότητας και του συλλογικού αγώνα για το οριστικό ξερίζωμα του υποτελούς πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Ο αγώνας των αγροτών δεν πρέπει να ενδώσει στις σειρήνες και τις μεθοδεύσεις  όλων όσων τάζουν διαπραγματεύσεις και λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού, από όπου κι αν προέρχονται.  Δεν είναι απλά η ασφαλιστική και φορολογική λαίλαπα που απειλεί την αγροτιά. Είναι το καθεστώς κατοχής και εκποίησης της χώρας που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι αποικιοκράτες και υλοποιούν οι ντόπιοι δωσίλογοι. Η ελληνική κοινωνία, όλες οι εργασιακές ομάδες πλήττονται ανεπανόρθωτα σε όλα τα επίπεδα χωρίς εξαιρέσεις. Κανείς μας δεν θα γλυτώσει όσο κάθε τομέας, κάθε κλάδος προσβλέπει στην δική του εξαίρεση και παλεύει μόνο για την δική του επιβίωση. Η απάντηση πρέπει να δοθεί συλλογικά. Αυτός είναι ο μονόδρομος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ που όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν αποδεχτεί, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τη διάλυση κάθε παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει. Καμμιά ευρωπαϊκή επιδότηση δεν μπορεί να προσφέρει λύση. Τα χρέη των αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι πολιτικές των τραπεζών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των πολυεθνικών και η ανύπαρκτη προστασία της παραγωγής των προϊόντων από το κράτος, θα οδηγήσει μαθηματικά στην διάλυση της διατροφικής επάρκειας στην χώρα και στην άμεση εξαθλίωση  του 80% του αγροτικού πληθυσμού. Γι’ αυτό, άμεσες προτεραιότητες είναι: 1. Διαγραφή όλων των χρεών προς τον ΟΓΑ και τις τράπεζες, για να αναπνεύσει ο αγρότης και να γλυτώσει το βιός και την περιουσία του, με εξαίρεση όλους του επιτήδειους ημέτερους που συμμετείχαν στην λεηλασία των δανεικών και αγύριστων. 2. Προστασία της εγχώριας γεωργικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής. Να σταματήσουν δια παντός οι ελληνοποιήσεις και να θεσπιστεί η απαγόρευση κάθε εισαγωγής έως ότου διατεθεί το σύνολο της εγχώριας παραγωγής του γεωργού, του κτηνοτρόφου, του ψαρά. Οι εισαγωγές επιτρέπονται μόνο όπου δεν επαρκεί η εγχώρια παραγωγή και μόνο με αντίστοιχης ποιότητας προϊόντα, ώστε να υπάρξει αληθινός ανταγωνισμός τιμών. 3. Εθνική πολιτική στήριξης των εισοδημάτων των γεωργών, των κτηνοτρόφων, με βασικό στόχο και κριτήριο την άμεση βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας
του προϊόντος. Στήριξη της εγχώριας βιοποικιλότητας με αυστηρούς κανόνες αποτροπής στην καταστροφή της και την υπερεκμετάλευση. 4. Απαγόρευση των μεταλλαγμένων και όλων των ειδών που δεν είναι προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον της χώρας. Ίδρυση δημόσιων τραπεζών σπόρων και βιολογικής έρευνας για την δωρεάν επιστημονική στήριξη του αγρότη με στόχο την ολοκληρωμένη διατροφική αυτάρκεια και υγεία του ελληνικού πληθυσμού. 5.  Εθνική πολιτική ενίσχυσης των εθελοντικών κοινοπραξιών από αυθεντικούς παραγωγούς με την κατάργηση του ΦΠΑ στα προϊόντα τους και κρατικές υποδομές διάθεσης ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τίποτα από τα παραπάνω αυτονόητα αιτήματα, δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο βρισκόμαστε στην μέγγενη της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο τελούμε υπό αποικιοκρατική κηδεμονία, υπό καθεστώς κατοχής της πατρίδας μας. Μόνο με αυτοτελή χρηματοδότηση, χωρίς την δημιουργία χρέους μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της δουλειάς μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Μόνο με τη δική μας δουλειά, με εθνικό-κρατικό νόμισμα θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τη δική μας ανεξάρτητη οικονομία,  και να γίνουμε νοικοκύρηδες κι αφέντες στον ίδιο μας τον τόπο. Το ΕΠΑΜ διαισθανόμενο την κρισιμότητα του αγώνα, καλεί τους γεωργούς,  κτηνοτρόφους, ψαράδες που τώρα βρίσκονται επί ποδός πολέμου, να διαισθανθούν με την σειρά τους το πατριωτικό τους καθήκον, να υπερασπίσουν την γη και την θάλασσα της Ελλάδας, συσπειρώνοντας όλους τους κλάδους, κάτω από το μοναδικά κυρίαρχο πρόταγμα που επιτάσσουν οι συνθήκες. Αυτό της λευτεριάς της πατρίδας. Της οικοδόμησης μιας ανεξάρτητης Ελλάδας με κυρίαρχο το λαό της.         ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
        ΕΠΑΜ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΒΑΤΙΚΩΝ : Με ανακοίνωση τους η Ένωση Αστυνομικών Λακωνίας και η Ένωση Πυροσβεστών Λακωνίας δηλώνουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών των Βατίκων και συμπαρίστανται στα δίκαια αιτήματα τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ::Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο των Βατίκων που συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους και στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Επίσης ευχαριστούμε τους προέδρους συλλόγων και κοινοτήτων που στάθηκαν στο πλευρό μας. Στον αγώνα αυτό μας οδήγησαν οι πολιτικές εκείνες που θέλουν να μας διώξουν από την γή μας. ΔΕΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑ. Απόψεις που ακούστηκαν, εκφράζουν αποκλειστικά τους ομιλητές. Είμαστε αποφασιμένοι να περιφρουρήσουμε την ενότητα μας στη βάση των δίκαιων αιτημάτων μας και τον αγώνα μας από κάθε είδους ακραίες απόψεις από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Δήμου Μονεμβασιάς .ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Δήμου Μονεμβασιάς ΑΠΑΙΤΕΙ από τους βουλευτές του νομού Λακωνίας να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα αφανίσει όλους τους αγρότες αλλά και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

Η ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ "ΚΑΤΕΒΑΣΕ" ΡΟΛΑ !!! ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.






ΕΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ;


Δεν είμαι από εκείνους που θα αμφισβητήσουν την δυνατότητα της κάθε κυβέρνησης, άρα και της σημερινής, να τοποθετεί σε θέσεις στελέχη τα οποία πιστεύουν την πολιτική της και είναι έτοιμα να την εφαρμόσουν.
Σχετικά λοιπόν με την αντικατάσταση των διοικήσεων των νοσοκομείων, όχι μόνο των Διοικητών, αλλά και των μελών του ΔΣ τα οποία τοποθετούνται από την κυβέρνηση, ήθελα να προσθέσω τις σκέψεις μου με όσα είναι γνωστά μεν, αγνοούνται δε.
Η Αριστερά, σαν αντιπολίτευση,
ήταν από τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες οι οποίες ζητούσαν, η τοποθέτηση σ' αυτές τις θέσεις να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και να υπάρχει προκαθορισμένη θητεία!
Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος υιοθετώντας το λογικό αυτό αίτημα νομοθέτησαν σχετικά και έθεσαν σε εφαρμογή τον νόμο. 
Με αυτό τον νόμο επελέγη και το προηγούμενο ΔΣ του Νοσοκομείου του νησιού μας. 
Η θητεία των μελών, των οποίων η θέση είναι τιμητική και άμισθη, έληγε τον ερχόμενο Φεβρουάριο ενώ του Διοικητού τον Αύγουστο του 2017.
Τώρα όμως η αριστερά είναι στην κυβέρνηση και προφανώς ξέχασε αυτά που έλεγε ως αντιπολίτευση και για το ζήτημα αυτό.
Αντικατέστησε τρείς μήνες νωρίτερα τα μέλη του ΔΣ και ζήτησε από τον Διοικητή να αξιολογηθεί από επιτροπή η οποία συστάθηκε γιαυτό τον σκοπό, να αξιολογήσει δηλαδή, τους διοικητές των νοσοκομείων, αν κριθούν κατάλληλοι να ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία τους.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων αξιολογήθηκε ικανός από την επιτροπή και έγινε θετική εισήγηση στον Υπουργό.
Μάλιστα τότε υπήρξαν και δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν την παραμονή του ως βεβαία.
Ο Υπουργός με δικά του προφανώς κομματικά κριτήρια τον καρατόμησε.
Τι την ήθελε την επιτροπή και την αξιολόγηση;
Όσα ανέφερα μέχρι τώρα δεν είναι ούτε προπαγάνδα των ΜΜΕ, ούτε διαστρέβλωση των προθέσεων του Υπουργείου, είναι η αληθινή πραγματικότητα.
Επειδή στο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, θέτω τον προβληματισμό.
Δεν έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε ότι ΝΑΙ στα Κύθηρα με την κατασκευή και λειτουργία του νέου Νοσοκομείου αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες υγείας;
Δεν έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε το έργο του αποπεμφθέντα Διοικητή;
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ήταν δική του η εμπνευσμένη ιδέα για κατασκευή νέου Νοσοκομείου, δική του προσπάθεια η υλοποίηση του έργου και δική του επίσης επιτυχία, στην δεύτερη θητεία του, ο εξοπλισμός, η μετεγκατάσταση και λειτουργία στη σημερινή του μορφή.
Αν αυτά οι κομματικοί αρμόδιοι του νησιού δεν τα αναγνωρίζουν, δεν κατανοούν την παρακαταθήκη που βρίσκουν, πως θα μεταφέρουν στους υπεύθυνους Υπουργούς και θα υπερασπιστούν, την ιδιαιτερότητα του νησιού μας στον ζήτημα αυτό;
Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, το 2010 με παρόμοιες λογικές, η αντικατάσταση της διοίκησης παρολίγο να κοστίσει στο νησί ανεπανόρθωτα. 
Παρολίγο να μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο σε κέντρο υγείας με ένα γιατρό.
Αυτό είναι το διακύβευμα, οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ στα Κύθηρα θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή, γιατί δεν αρκεί μόνο η επιστημονική κατάρτηση για μια τέτοια θέση. 
Με την σκέψη ότι, οι καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται ας πορευθούν, Πόντιοι Πιλάτοι δεν γίνεται να υπάρξουν.
Θα δούμε αν ο Τσιριγώτικος πατριωτισμός θα κερδίσει τον Συριζαίικο! 

ΒΑΤΙΚΑ !!! δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ :: Στην πλατεία της Νεάπολης οι αγρότες μαζί με όλους τους επαγγελματίες και κατοίκους από όλη την περιοχή βρέθηκαν μετά το μπλόκο των αγροτών. Όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά πλην μικρών εξαιρέσεων σε ποσοστό 1% που άνοιξε σήμερα με ελάχιστους έως καθόλου θαμώνες μιας και οι βατικιώτες σήμερα αποφάσισαν να σταθούν έμπρακτα δίπλα στους αγρότες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους ,γνωρίζοντας ότι αν καταρρεύσει η αγροτιά θα τους παρασύρει όλους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Βατικιώτες που σήμερα απέδειξαν σε όλη την χώρα μια μαζική δυναμική που δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά.
Πηγή 


Συμβαίνει Τώρα






ΜΠΛΟΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ.

ΜΠΛΟΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ. Για 10 λεπτά το κομβόι των τρακτέρ σταμάτησε έξω από την Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ,σαν ένδειξη διαμαρτυρίας που μια τράπεζα που στηρίζεται από τους αγρότες παίρνει προμήθεια από τις πληρωμές αγοράς αγροεφοδίων όταν πληρώνονται με συναλλαγή τράπεζας μέσω πλαστικού χρήματος.Δεν υπάρχει σήμερα αγρότης χωρίς δάνειο και να μην έχει μπει σε ρύθμιση. Τα νέα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση θα γονατίσουν στην κυριολεξία τον αγρότη.


ΒΑΤΙΚΑ πάνω από 500 άτομα ! σήμερα στο μπλοκο

Με συμμετοχή και δυναμική σήμερα το μπλόκο των αγροτών στα Βάτικα. Αγρότες και επαγγελματίες όλων των κατηγοριών ενίσχυσαν σήμερα το μεγάλο μπλόκο στα Βάτικα. Από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι  πάνω από 500 άτομα έκλεισαν τον δρόμο και όλοι μαζί έστειλαν ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων των αγροτών.Αιτήματα που αγγίζουν όλους τους επαγγελματίες .Με την παρουσία τους αλλά και με μηνύματα χαιρέτισαν το σημερινό μπλόκο και οι υπόλοιπες συντονιστικές επιτροπές Λακωνίας και της υπόλοιπηςΠελοποννήσου .Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πρόεδροι των κοινοτήτων. Μίλησαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών ενημερώνοντας για τα αιτήματα τους τον κόσμο. Απηύθυναν χαιρετισμό και εκπρόσωποι άλλων κλάδων αλλά και αγρότες.Μετά το τέλος των ομιλιών όλοι μαζί ακολούθησαν κομβόι τρακτεριών και πήγαν στο κέντρο της Νεάπολης στο λιμάνι όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.Το μπλόκο παραμένει στο σημείο μεταξύ Αγίων Αποστόλων και Κάμπου επί 24ωρου.
Πηγή 

Συμβαίνει Τώρα


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ : Δίπλα στους αγρότες στέκεται ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας και σαν αρχή, αλλά και ως αγρότης όπως δήλωσε κατά την παρουσία του στο μπλόκο των αγροτών στα Βάτικα. Είμαστε μαζί σας και υποστηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών είπε, και καλά θα κάνει η κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα .Η αγροτιά δεν αντέχει και αν εφαρμοστούν τα μνημόνια και περάσουν τα μέτρα δυστυχώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον πρωτογενή τομέα.



πράγματα θα είναι δύσκολα για τον πρωτογενή τομέα.

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.Δ.Τ.

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο κ. Πλατή, τον τέως Πρόεδρο των Αντικυθηρίων κ. Γλυτσό, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου και τον νεοεκλεγέντα Αντιπρόεδρο κ. Ανδρόνικο, επισκέφθηκε σήμερα τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα της στελέχωσης του κοινοτικού ιατρείου των Αντικυθήρων.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε και την στελέχωση των υπόλοιπων Κέντρων Υγείας, ήτοι του Πόρου, της Τροιζηνίας, της Σαλαμίνας, της Αίγινας και του Αγκιστρίου, καθώς και τα προβλήματα του πολυιατρείου Σπετσών και γενικότερα το θέμα της πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων.
Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία των προσλήψεων στα ακριτικά νησιά είναι σε εξέλιξη με ευνοϊκότερους όρους για τους αγροτικούς ιατρούς και για τους οδηγούς των ασθενοφόρων, γεγονός το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι πιο ελκυστικό για την επιλογή των ιατρών στα απομακρυσμένα νησιά. 
Τέλος, επισημάνθηκε στον κ. Υπουργό η ανάγκη έκδοσης σχετικής ΚΥΑ μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που θα αφορά προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για την χρήση των ιαματικών λουτρών Μεθάνων για την προσέλκυση θεραπευτικού τουρισμού από το εξωτερικό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η τράπουλα είναι ήδη μοιρασμένη; του Μάνου Τριφύλλη

Αντιγράφω από άρθρο της Κας Ελ. Πετροπούλου στην εφημερίδα «Ημερησία» αναδημοσιευμένο στα «Κυθηραϊκά Νέα»:
Περιορισμένο ενδιαφέρον
Μετά τη ‘‘μαζική αποπομπή’’ των προηγούμενων διοικήσεων,
υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι η ‘‘τράπουλα είναι ήδη μοιρασμένη’’.
Υπονομευτικά στη προσπάθεια τής κυβέρνησης για στελέχωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ φαίνεται ότι λειτούργησε η μαζική αποπομπή των προηγούμενων διοικήσεων. Και αυτό γιατί τα πρώτα στοιχεία δείχνουν περιορισμένο ενδιαφέρον αιτήσεων για κάλυψη των νέων θέσεων, αφού υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι η ‘‘τράπουλα είναι ήδη μοιρασμένη’’ και κανένα ικανό στέλεχος δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε προαποφασισμένες διαδικασίας.
[…]
Έτσι, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, αίτηση κατέθεσαν 364 υποψήφιοι. […] Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 στην αντίστοιχη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Υγείας για διοικητές νοσοκομείων, είχαν υποβληθεί στην 1η ΥΠΕ Αττικής περίπου 500 αιτήσεις από υποψηφίους.
Το συμπέρασμα μου: Εάν είχαν αποπεμφθεί σταδιακά και όχι μαζικά οι διοικητές, εάν ίσχυε το σύστημα 4-2-1, δηλαδή 4 ΝΔ – 2 ΠΑΣΟΚ – 1 ΔΗΜΑΡ όπως την περασμένη φορά με βάση επίσημα ντοκουμέντα, εάν παρενέβαιναν τα βουλευτικά γραφεία των τότε κυβερνώντων με τα ραβασάκια, εάν ίσχυαν οι σεβαστοί μισθοί τής τότε περιόδου, ΤΟΤΕ θα είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις διοικητών νοσοκομείων. Επιπλέον, με το παλαιό σύστημα αλώβητο, τα ικανά στελέχη θα έμεναν στην θέση τους για να συνεχίσουν το έργο τους, που (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την καθοδήγηση των ηγετών Λοβέρδου και Αδώνιδος. Προφανώς, τώρα, που εκτός από πτυχίο ζητούνται μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, πενταετής εμπειρία διοίκησης και απλήρωτη συμμετοχή στην κοινωνική δράση θα τοποθετηθούν … οι ανίκανοι! Θαυμάστε την αντικειμενική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία που υπερασπίζεται και η ΕΣΗΕΑ με τις ανακοινώσεις της.
Δυστυχώς το άρθρο φωτίζει έμμεσα μια αλήθεια. Η ανηλεής προπαγάνδα των ΜΜΕ, που συσκοτίζει το παρελθόν και διαστρεβλώνει τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας, σε συνδυασμό με τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, που δεν επιτρέπουν μεγάλες παρεμβάσεις, κάνουν επιφυλακτικούς εκείνους που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας της πατρίδας μας.
Όσον αφορά την τοπική κυθηραϊκή κοινωνία, ακούγονται υποψηφιότητες που απέχουν παρασάγγας από τα κριτήρια του Υπουργείου. Θα έλεγα, μάλλον, ότι πληρούν τα κριτήρια τού παρελθόντος που θέλουμε να γκρεμίσουμε για να αποκτήσουμε ικανή δημόσια διοίκηση. Έχω την πεποίθηση ότι η αρμόδια επιτροπή θα έχει και υποψηφίους που ενδιαφέρονται αληθινά να προσφέρουν, με προσόντα ανάλογα της υπεύθυνης θέσης την οποία θα αναλάβουν ώστε το ‘‘Τριφύλλειο Νοσοκομείο’’ να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

Η Νεάπολη έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση της ψευτοαριστερας οτι τα μέτρα δεν θα περάσουν

 Πηγή
George Markoulis





Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας: «Να ενισχύσουν όλοι τον αγώνα των αγροτών»

Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, όπου παρουσιάζονται τα αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων και απευθύνεται κάλεσμα συμμετοχής προς ολόκληρη την κοινωνία:
“Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας χαιρετίζει το μαζικό και μαχητικό μπλόκο της φτωχομεσαίας αγροτιάς (στους Αγίους Αποστόλους) της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.
Απαντάμε μπροστά στον εμπαιγμό και στην ολοκληρωτική καταστροφή που μας οδηγεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική – ΕΕ – συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με κλιμάκωση των αγώνων μας, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια Λάρισας.
Καλούμε όλους τους αγρότες, συνταξιούχους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νέους όλης της Λακωνίας, και ιδιαίτερα της περιοχής Μολάων, Μονεμβάσιας και Νεάπολης, να συμμετέχουν ενεργά και μαχητικά στο μπλόκο των Αγίων Αποστόλων.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας αγωνίζεται και διεκδικεί:
– Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.
– Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.