Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ και απο Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γιάννης Ρίτσος»(Μολάων)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Γιάννης Ρίτσος»(Μολάων) στηρίζει τον αγώνα των αγροτών απέναντι στην αντισφαλιστική επίθεση.Η επίθεση δεν αφορά τους προνομιούχους. Ο αντιασφαλιστικός νόμος μας αφορά όλους! Πέμπτη 4 /2/2016 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Σημείο συγκέντρωσης στο Νοσοκομείο Μολάων στις 10:00 π.μ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ !Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών του Δήμου Μονεμβασιάς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡOYΑΡΙΟΥ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών του Δήμου Μονεμβασιάς ,καλεί όλους τους φορείς και πολίτες της περιοχής μας ,να συμμετέχουν δυναμικά και ενεργά στην μεγάλη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη στις 4 Φεβρουαρίου. Σημείο Συγκέντρωσης το Νοσοκομείο Μολάων στις 10:00 π.μ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ.ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ::Με τις τοποθετήσεις τους ο δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασιάς κύριος Τριχείλης ,ο Χρήστος Αναγνωστάκος εκπρόσωπος του Ευρώτα ,ο πρόεδρος των επαγγελματιών Μονεμβασιάς,ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Λακωνίας ,ο εκπρόσωπος της Ένωσης φαρμακοποιών Λακωνίας,ο εκπρόσωπος της Ένωσης Λογιστών Λακωνίας, η Πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Μολάων, η εκπρόσωπος επαγγελματιών Καστορείου ,μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών αγροτών του δήμου Μονεμβασιάς χαιρέτησαν την συγκέντρωση καταθέτοντας προτάσεις και ψηφίσματα.Πρώτη φορά σύσσωμη η κοινωνία συμπαρατάσσεται και δίνει αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές που οδηγούν στον αφανισμό όλων των κοινωνικών ομάδων.Αυτό ήταν το ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα που έστειλε η σημερινή συγκέντρωση με το τελευταίο ότι ο αγώνας δεν σταματά.Να πούμε εδώ ότι την συμπαράσταση τους και στήριξη έχουν αποφασίσει η Ένωση Αστυνομικών και η Ένωση πυροσβεστών Λακωνίας ,η Συνομοσπονδία επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ,Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Βατίκων ,ο Σύλλογος καφεζαχαροπλαστών Νεάπολης .Κάλεσμα προς όλους έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την συμμετοχή όλων στην Πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ. Κλειστά τα πάντα από τις 6:00 π.μ. της 4ης Φεβρουαρίου μέχρι την 6η πρωινή τις 5 Φεβροαρίου.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα



"ΒΡΑΖΕΙ" Η ΛΑΚΩΝΙΑ.Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ::ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

 Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου στους Μολάους με δυναμική παρουσία των αγροτών από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα .Πάνω από 100 τρακτέρ και άλλα τόσα αγροτικά αυτοκίνητα συν των υπολοίπων επαγγελματιών παρατάχθηκαν στον δρόμο στην είσοδο της πόλης των Μολάων.Παρόντες εκεί εκπρόσωποι φορέων και σύλλογοι όλων των επαγγελματικών κοινωνικών ομάδων από όλη την Λακωνία .Αποφασισμένοι για έναν αγώνα μέχρι την δικαίωση βροντοφώναξαν όλοι οι παριστάμενοι καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό στέλνοντας ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να μην προσπαθήσει κανείς να διασπάσει τον κοινό αγώνα των αγροτών .Ασυγχώρητοι οι βουλευτές Λακωνίας που ψήφισαν τα μνημόνια και ανεπιθύμητοι στο νομό αν ψηφίσουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.Οι χαιρετούρες στην πλάτη τα βολέματα και η εύρεση ενός κρεβατιού σε νοσοκομεία και το να λέμε και να υποσχόμαστε άλλα και άλλα να ψηφίζουμε ,είναι κάτι που έχει πάρει τέλος. Η συγνώμη δεν φτάνει. Κόβουν το μέλλον των παιδιών μας ,το δικαίωμα να δουλέψουμε στον τόπο μας .Η αφαίμαξη θα σταματήσει ,θέλουμε να αποσυρθούν και τα δύο σχέδια και τότε συζητάμε με ανοιχτές τις πόρτες ,να ακούει ο λαός .Όχι πίσω από κλειστές πόρτες όπως στο παρελθόν .Αυτά και άλλα πολλά διαμήνυσαν όλοι καλώντας άπαντες να συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου .

Πηγή 

 Συμβαίνει Τώρα






ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ..ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓ ΜΥΡΩΝΟΣ ....17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1927 ......

Π.Υ.ΓΥΘΕΙΟΥ.Αρχή των εκπαιδευτικών δράσεως της Υπηρεσίας μας σε Σχολεία με το εξαιρετικό Γυμνάσιο Σκάλας

Αρχή των εκπαιδευτικών δράσεως της Υπηρεσίας μας σε Σχολεία με το εξαιρετικό Γυμνάσιο Σκάλας Ενημέρωση, εκπαίδευση, επικοινωνία, συνεργασία, εξάσκηση, οργάνωση μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Σκάλας.
Η έναρξή των επισκέψεων της Υπηρεσίας μας και του Εθελοντικού Π.Σ. Ευρώτα, για το 2016 είχε έδρα το Γυμνάσιο της πόλης της Σκάλας. Μετά από πρόσκληση που δέχθηκε η 
Υπηρεσία μας από την Διεύθυνση του σχολείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί μας υποδέχθηκαν σήμερα στον χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου. Για πρώτη φορά στην τριετή και συνεχή επικοινωνία μας με τα σχολεία της περιοχής μας, υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τον σύλλογο διδασκόντων την ακόλουθη, καινοτόμα διαδικασία. Οι κ.κ. καθηγητές του σχολείου αφού ενημέρωσαν τους μαθητές για την επίσκεψή μας, τους ζήτησαν και συγκέντρωσαν ένα πλήθος ερωτήσεων που έδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο το ενδιαφέρον των μαθητών για την λειτουργία και τις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Σύλλογος των καθηγητών στην συνέχεια ομαλοποίησε τις ερωτήσεις και μας ενημέρωσε προκειμένου να αφιερώσουμε τον κατάλληλο χρόνο για την λύση όλων των θεμάτων που απασχόλησαν του νέους πολίτες της Σκάλας. 
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό μιας και οι ίδιοι οι μαθητές κατεύθυναν την ενημέρωση σύμφωνα με τις ερωτήσεις καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα της λειτουργίας και των δράσεων του Σώματος. Στην συνέχεια γνώρισαν τον ατομικό, προστατευτικό εξοπλισμό του μάχιμου πυροσβέστη και είδαν από κοντά τα υλικά και τα εργαλεία ενός Πυροσβεστικού Οχήματος για το οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η χαρά τους και ο ενθουσιασμός τους κορυφώθηκε κατά την διάρκεια χρήσης του πυροσβεστικού κανονιού κατάσβεσης, και της χρήσης αυτοπροστασίας του οχήματος, ολοκληρώνοντας έτσι την δημιουργική αυτή ημέρα στο Γυμνάσιο Σκάλας.
Συγχαίρουμε και επαινούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου αυτού για την ιδιαίτερη προσοχή και το ξεχωριστό ενδιαφέρον που έδειξαν για τα θέματα που αφορούν στην διασφάλιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας και φυσικά Ευχαριστούμε θερμά και επαινούμε τους εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς του σχολείου τούτου. 
Με την δικιά τους και μόνον παρότρυνση, είπαμε σήμερα έμπρακτα "Καλή Αρχή".
εως της Υπηρεσίας μας σε Σχολεία με το εξαιρετικό Γυμνάσιο Σκάλας





Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ..ΙΜΙΑ 96 - Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια...Φράγκος για Ίμια: Δεν θα καταλάμβαναν την βραχονησίδα οι Τούρκοι!



Police-Voice blog ➤ 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Για πρώτη φορά απόρρητα έγγραφα για τη νύχτα των Ιμίων
Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη.
Δεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ' ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.
Για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό για το θάνατο των τούρκων κομάντος, που είχαν ανέβει στα Ίμια, ήξεραν πολλά για την ιστορική εκείνη νύχτα και έπρεπε Τούρκοι και Αμερικανοί να τους κλείσουν τα στόματα για να μη μιλήσουν ποτέ για το άγνωστο, σκοτεινό παρασκήνιο εκείνης της νύχτας που έζησαν στα Ίμια.
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας, μετά από μία μεγάλη έρευνα σε Ελλάδα και Τουρκία αρχίζει από σήμερα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το θέμα αυτό με συγκλονιστικά ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν σάλο.
Σήμερα στο newsbomb.gr παρουσιάζεται το πρώτο μέρος της έρευνας αυτής.
Επιστρέφουμε 16 χρόνια πριν. 30 Ιανουαρίου 1996. Για μια βραχονησίδα στο Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη λίγο πριν ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών του πολέμου για τις δύο χώρες.
Ξαφνικά, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζονται δύο φουσκωτά του τουρκικού ναυτικού, με πάνοπλους καταδρομείς που έχουν εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα Ίμια και να την καταλάβουν.
Η κωδική ονομασία της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων είναι η λέξη «Καρντάκ». Έτσι αποκαλούν τα Ίμια οι Τούρκοι.
Αρχηγός των κομάντος είναι ο υπολοχαγός Ζέκι Σεν. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω από τα Ίμια παρακολουθούν την αποβατική ενέργεια των Τούρκων και ενημερώνουν αμέσως την ελληνική ηγεσία. Σε απόσταση βολής από τα ελληνικά πλοία βρίσκονται αντιτορπιλικά, φρεγάτες και υποβρύχια των Τούρκων.
Οι 12 Τούρκοι κομάντος ανεβαίνουν στην ελληνική βραχονησίδα, στήνουν τα πολυβολεία τους και παίρνουν θέσεις για απόκρουση, επίθεση των ελληνικών δυνάμεων. Όλα πια κρέμονται σε μία κλωστή.
Ο τότε αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης επικοινωνεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση με το αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων και το υπουργικό συμβούλιο και του λέει: «Δώστε μου εντολή και ισοπεδώνω μέσα σε λίγα λεπτά τα Ίμια. Έχουμε τεράστια δύναμη πυρός με τα πλοία μας».
Ο Σημίτης μένει για λίγα λεπτά αναποφάσιστος. Οι τούρκοι κομάντος έχουν απλωθεί σε όλη την έκταση της βραχονησίδας, ελληνικό ελικόπτερο με τους αξιωματικούς του ναυτικού Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό πετάει πάνω από τα Ίμια, φωτίζοντας τις θέσεις των Τούρκων κομάντος και δίνοντας έτσι στόχο στις ελληνικές δυνάμεις. Τα τρία παλικάρια θα σκοτωθούν λίγα λεπτά μετά με την πτώση του ελικοπτέρου τους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Τις δραματικές εκείνες στιγμές χτυπά το απόρρητο τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι ο αμερικανός διπλωμάτης, διαμεσολαβητής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κ. Χόλμπρουκ που λέει στον έκπληκτο Σημίτη:
«Μην τολμήσετε να χτυπήσετε τα Ίμια γιατί σε τρία λεπτά δεν θα υπάρχει ελληνικός στόλος. Οι Τούρκοι έχουν τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα πλοία σας στο Αιγαίο με στοιχεία που έχουν πάρει από δορυφόρο, τα αεροπλάνα τους είναι με αναμμένες μηχανές απέναντι από τα Ίμια και σε τρία λεπτά θα έχουν βουλιάξει όλα τα πολεμικά σας. Εσείς λόγω απόστασης δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αεροπλάνα σας. Η συμφωνία μας είναι: όχι πλοία, όχι στρατός, όχι σημαίες στα Ίμια».
Κάπου εκεί τελειώνει και η κρίση στα Ίμια. Ο Σημίτης δίνει εντολή στον Λυμπέρη να μην χτυπήσει, την επόμενη ημέρα θα πει στην ελληνική Βουλή το περίφημο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» και οι τούρκοι κομάντος μπαίνουν πάλι στα φουσκωτά τους και επιστρέφουν στα παράλια της Τουρκίας.
Εκεί, Τούρκοι δημοσιογράφοι και πολίτες τους αποθεώνουν σαν ήρωες αλλά 17 ημέρες μετά όλοι οι κατακτητές των Ιμίων θα βρουν έναν ξαφνικό, ανεξήγητο θάνατο, που για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν σχεδιασμένος για να τους κλείσει τα στόματα.
Δεν είναι τυχαίος καθόλου ο αφανισμός σε δύο φάσεις των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα που Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
Κι έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια από τότε για να υπάρξουν τώρα τα πρώτα στοιχεία για τον σκοτεινό θάνατο των 12 κομάντος.
Είχαν δει και ζήσει πολλά τη νύχτα των Ιμίων πάνω στη βραχονησίδα. Κι έπρεπε να τους κλείσουν τα στόματα γιατί σ' αυτά που είδαν και έζησαν εμπλέκονται στρατιωτικές και διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Τουρκίας, Ελλάδας, δηλαδή των τριών στενών συνεταίρων στο ΝΑΤΟ στην Ανατολική μεσόγειο.
Σήμερα ο Κώστας Χαρδαβέλλας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της έρευνάς του για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση.
16 Φεβρουαρίου 1996: Έχουν περάσει μόλις 17 ημέρες από το επεισόδιο στα Ίμια και οι Τούρκοι ετοιμάζονται για εκπαιδευτική άσκηση του Σώματος Καταδρομών. Η επιχείρηση ονομάζεται Ynus και θα πραγματοποιηθεί στον κόλπο της Μαρμαρίδας.
Ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Hawk απογειώνεται από το ναύσταθμο του Ακσάζ και μεταφέρει 9 τούρκους κομάντος για την άσκηση.
Είναι οι ίδιοι της ομάδας «Καρντάκ» που έκανε την απόβαση στα Ίμια. Ο επικεφαλής της ομάδας Ζέκι Σεν απουσιάζει με άδεια.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική αεραπόβαση. Λίγα όμως λεπτά πριν την ολοκλήρωση της άσκησης, αρχίζει να χάνει ύψος με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουσή του στη θάλασσα. Αμέσως απογειώνεται ένα δεύτερο τουρκικό ελικόπτερο τύπου cougar με στόχο τη διάσωση των επιζώντων και την περισυλλογή των θυμάτων του ελικοπτέρου.
Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Άλλοι μιλούν για έκρηξη του ελικοπτέρου στον αέρα, άλλοι για ήχους από πυροβόλο όπλο. Κανείς από τους 9 κομάντος δεν σώζεται. Σκοτώνονται όλοι.
Η μεγάλη όμως αυτή είδηση «θάβεται» από όλα τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε καν ανακοίνωση βγαίνει από το τουρκικό επιτελείο και γενικό και γενικά ένας πέπλος συσκότισης πέφτει στο γεγονός αυτό.
Απρίλιος 1996: Έχουμε περάσει δύο μήνες από τη μυστηριώδη πτώση του ελικοπτέρου που οδήγησε στο θάνατο τους 9 από τους 12 κομάντος που έκαναν την απόβαση στα Ίμια και παραμένουν στη ζωή ακόμη τρεις από αυτούς. Όμως, δύο συμβάντα, με διαφορά δύο ημερών μόνο μεταξύ τους, όπου δύο κομάντος της ομάδας «Καρντάκ» θα χάσουν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα δημιουργεί την αίσθηση ότι όλοι πρέπει να εξοντωθούν.
Και αυτή η είδηση θα περάσει στα ψιλά των τουρκικών εφημερίδων και θα αποδοθεί σε «σατανική σύμπτωση».
Ήδη από τους 12 τούρκους καταδρομείς έχει απομείνει μόνο στη ζωή ο επικεφαλής λοχαγός της ομάδας, τούρκος καταδρομέας Ζέκι Σεν. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα τον βρουν να υπηρετήσουν σε διάφορες μονάδες του τουρκικού στρατού, μέχρι το Δεκέμβριο του 2002 που μετατίθεται στη Γεωργία. Εκεί υπηρετεί για έξι μήνες σε τουρκική υπηρεσία αντικατασκοπίας και τον Μάιο του 2003 επιστρέφει στην Τουρκία.
6 Μαΐου 2003: Ο Ζέκι Σεν με την παρέα του βρίσκεται στο κλαμπ «Λεϊλά» στην περιοχή Ορτάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης για να γιορτάσει τα γενέθλιά του. Μετά το πάρτι, η παρέα θα διανυχτερεύσει στο ξενοδοχείο «Σιραγάν», απ' όπου και θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα, αργά το μεσημέρι.
Κατά την επιστροφή στο σπίτι του, ο Ζέκι Σεν, ο άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα «Καρντάκ» στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, δέχεται δολοφονική επίθεση στην πλατεία Ταξίμ.
Τρεις νεαροί τον πλησιάζουν κρατώντας μαχαίρια, ένας από αυτούς τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ο θάνατός του είναι ακαριαίος.
Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό και λίγη ώρα μετά συλλαμβάνει τους τρεις νέους. Παραμένουν στη φυλακή για 3 χρόνια και το 2006, αποφυλακίζονται λόγω του μικρού της ηλικίας τους. Οι πατέρες δύο νεαρών υπηρετούσαν στην Τουρκική ΜΙΤ(τουρκική ΚΥΠ).
Εκείνο που μένει από αυτή τη σκοτεινή ιστορία με την ομάδα «Καρντάκ» είναι ότι οι «ήρωες των Ιμίων», όπως τους χαρακτήριζαν οι Τούρκοι, χάθηκαν όλοι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Και αύριο στο newsbomb.gr, αποκαλύπτεται η πραγματική αιτία του ομαδικού θανάτου των Τούρκων κομάντος που θα προκαλέσει σάλο.

Φράγκος για Ίμια: Δεν θα καταλάμβαναν την βραχονησίδα οι Τούρκοι!


Για τα Ίμια και το πως έπρεπε να χειριστούμε στρατιωτικά τη κρίση έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά...
Ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στη Real News εξέφρασε την εξής στρατηγική.
Απευθυνόμενος στον πρώην βουλευτή και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη που του πήρε τη συνέντευξη, ο πρώην Α/ΓΕΣ ανέπτυξε το σκεπτικό του για το πως θα αποφεύγαμε τη κατάληψη των Ιμίων:
«Εγώ πάντως Γιώργο ,στη βραχονησίδα θα είχα ρίξει τρία-τέσσερα καπνογόνα και με πρόσχημα ότι έχει πάρει φωτιά θα έστελνα τα Καναντέρ να σβήσουν τη φωτιά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν με τους Τούρκους κομάντος. Πάντως δεν θα καταλάμβαναν τη βραχονησίδα. Να πας στον ναύαρχο Λυμπέρη μια ημέρα. Έχει να σου πει πολλά γι' αυτό το θέμα» είπε ο κ. Φράγκος.
Ένας άνθρωπος που απέδειξε πόσο πατριδολάτρης είναι μοιράζοντας «ΟΧΙ» σε Τούρκους (περίπτωση πυρκαγιών) και Σκοπιανούς (Θέμα Μακεδονίας)!
Άραγε τι άλλο θα μάθουμε για την ιστορία των Ιμίων;
Πηγή http://police-voice.blogspot.gr/

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

     Σπάρτη     27/01/2016                      ΠΡΟΣ                                  ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συναδέλφισσες / συνάδελφοι  Όπως γνωρίζετε στη Βουλή συζητείτε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό στο οποίο περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά ταμεία που ουσιαστικά τα οδηγούν στη διάλυσή τους.  Στη συνέχεια με αντίστοιχο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή,  το οποίο θα αφορά το ασφαλιστικό του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και θα εμπεριέχει όμοιες διατάξεις με το ανωτέρω πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου , με ολέθριες συνέπειες για εμάς, τις οικογένειες μας  και τη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Επίσης αναμένετε , έως τον Ιούνιο του 2016, η ψήφιση νέου ενιαίου μισθολογίου που θα συμπεριλαμβάνει και εμάς με επώδυνες περικοπές όπως φημολογείται.
Για τους παραπάνω λόγους σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα , 
την 5η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00΄(πλατεία Κολοκοτρώνη). 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ Παρακαλούμε για την μαζική και δυναμική συμμετοχή σας. ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!! Με εκτίμηση ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Ε.Α.Υ.  ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΝΤΕΡΟΣ
Ε.Υ.Π.Σ.  ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΚΟΥΛΑΣ   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
Οι Ενώσεις μας θα μισθώσουν λεωφορείο για τη μετάβαση μας στην Αθήνα. Ώρα αναχώρησης 12:30 έμπροσθεν της Δ.Α. Λακωνίας

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
Σπάρτη 27/01/2016 
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Λακωνίας 
στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους μαχόμενους αγρότες στα μπλόκα της Λακωνίας και όλης της χώρας. 
Το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο καταδικάζει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην φτωχοποίηση και την αναξιοπρέπεια. 
Οι κυβερνώντες, έναν χρόνο ακριβώς μετά την ανάληψη της εξουσίας, απέδειξαν ότι συνεχίζουν με συνέπεια το έργο των προκατόχων τους με μοναδικό στόχο την διασφάλιση του τραπεζικού συστήματος εις βάρος των πολιτών και κυρίως των νέων της χώρας μας. 
Η συντονισμένη προσπάθεια κάποιων να στρέψουν την μια κοινωνική τάξη απέναντι στην άλλη, πρέπει να μας βρει ψύχραιμους , νηφάλιους και αλληλέγγυους . 
Από την επερχόμενη λαίλαπα του ασφαλιστικού κανείς επαγγελματικός κλάδος δε θα μείνει ανεπηρέαστος. 
Όλοι συσπειρωμένοι, με ενότητα και ομοψυχία, ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στο πολιτικό σύστημα που φαίνεται ότι δεν έχει αυτιά για να ακούσει, ούτε μάτια για να βλέπει τα ανομήματά του. 
Οι Ενώσεις μας έχουν αποφασίσει , εκτός των μηνυμάτων συμπαράστασης σε κάθε κλάδο που θα διαμαρτυρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, να συμμετάσχουν με αντιπροσωπείες τους στις δράσεις που θα λάβουν χώρα στο Νομό Λακωνίας, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας στην μεγάλη ένστολη Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών μας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα την 5/2/2016. 
Είναι η κατάλληλη στιγμή που ο Ελληνικός Λαός ενωμένος θα πει το αληθινό ΟΧΙ !!!! ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!!!! Με εκτίμηση ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Ε.Α.Υ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΟΣ 
Ε.Υ.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 
 

ΣΠΕΝΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ, Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑ


Το σπεντόνι (τόξο) είναι από τις πιο εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές κατασκευές από την αρχαιότητα. 

Ήταν μια επανάσταση στη μηχανική και χρησιμοποιήθηκε συστηματικά από τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς, αλλά και οι αρχαίοι Έλληνες και άλλοι λαοί το χρησιμοποίησαν σε ποικίλες κατασκευές. 

Στη λαϊκή αρχιτεκτονική χρησιμοποιήθηκε και σε θρησκευτικά και σε κοσμικά οικοδομήματα εσωτερικά και εξωτερικά προσδίνοντας μοναδική ποικιλία και πλαστικότητα. 
Το τόξο δεν είναι μόνο ένα μοναδικό διακοσμητικό στοιχείο, αλλά έχει και μεγάλη πρακτική αξία, διότι αυτή η ημικυκλική κατασκευή μπορεί να σηκώσει μεγάλο βάρος μεταφέροντας τις πιέσεις στα πλάγια. 

Αυτή είναι η μεγάλη αξία του τόξου.

Στα παλιά μονόχωρα σπίτια έχτιζαν ένα μέχρι και τρία σπεντόνια κατά μήκος και μοίραζαν την απόσταση της οροφής τοποθετώντας πάνω σ’ αυτά τα μεσοδόκια.

Το χτίσιμο του τόξου ξεκινούσε από τη βάση του με την τοποθέτηση των λίθων κατά τρόπο που να σχηματίζουν ημικύκλιο με τη βοήθεια καλουπιού.

Στην κορυφή του τόξου σφήνωναν την κλείδα, δηλ. τοποθετούσαν την πέτρα, η οποία παίζει σπουδαίο ρόλο, διότι συγκρατεί όλη την κατασκευή και πρέπει να εφαρμόζει καλά, αλλιώς το τόξο θα καταρρεύσει.


Δελτίο Τύπου - 30/1/2016 -Επίσκεψη και Επαφές σε Αβλέμωνα


Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους δημότες και της πάγιας υπόσχεσής του για διαρκή συζήτηση και συνεργασία, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης επισκέφθηκε μαζί με τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, τον οικισμό του Αβλέμωνα το απόγευμα της Πέμπτης 28/01. Ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του είχαν μια αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού στο εστιατόριο "ΣΩΤΗΡΗΣ". Έγινε αναφορά στα εκτελεσθέντα ή εκτελούμενα έργα της Τ.Κ. Μητάτων, που είναι τα εξής:


-Ανακαίνιση και Αναβάθμιση των 2 WC στα Μητάτα.
-Ανάπλαση του οικισμού με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 230.000€ (στο έργο θα δοθεί παράταση ολοκλήρωσης λόγω καθυστέρησης επανένταξης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ).
-Νέος τάπητας και αναβάθμιση στο Γήπεδο Μπάσκετ του Αβλέμωνα σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο.
- Νέος φωτισμός στο Μνημείο Μητάτων.
-Ανακαίνιση της Υδατοδεξαμενής άρδευσης στα Βιαράδικα.
-Τσιμεντοστρώσεις μέσω της ετήσιας προμήθειας σκυροδέματος.
-Ασφαλτόστρωση 220μ. στον οικισμό της Παλαιόπολης, μέσα από την εργολαβία της Δημοτικής Οδοποιίας. 
-Νέες πινακίδες σήμανσης, παγκάκια, κάδοι και καλάθια απορριμμάτων. 
- Αγροτική οδοποιία. 



Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό του 2016 για την περιοχή και τα οποία θα αρχίσουν να δημοπρατούνται σταδιακά μόλις αρχίσει η υλοποίηση του Προϋπολογισμού:
-Φίλτρα Τ.Κ. Μητάτων: 50.000€
-Πλακόστρωση οικισμού Σκλαβιανίκων: 35.000€
-Αναστήλωση Καστέλο Αβλέμωνα: 90.000€
-Επίβλεψη Ρυμοτομικού Σχεδίου Αβλέμωνα: 12.000€



Για το μεγάλο έργο αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιοχής, την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου του Μόρμορη, ανέφερε ότι ολοκληρώνονται τα σχέδια και οι αποτυπώσεις και θα προχωρήσει η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια, η οποία θα χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσόν των 500.000€ (η μελέτη έχει ήδη παραληφθεί από το Δήμο μας). 



Οι Αντιδήμαρχοι έκαναν αναφορά στην μεγάλη προσπάθεια νοικοκυρέματος ζητημάτων της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση, η οδοποιία, ο καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων, η πυρασφάλεια και η αντικατάσταση των πινακίδων σήμανσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τουριστική προβολήπου γίνεται με στόχευση και μέθοδο. Επισημάνθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα του τομέα της ύδρευσης και κυρίως η κατάσταση των δεξαμενών και αντλιοστασίων, στις οποίες γίνεται για πρώτη φορά μια σοβαρή προσπάθεια επισκευής και συμμαζέματος που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με στόχο το δίκτυο ύδρευσης να νοικοκυρευτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό. 


Μέσα από την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου με την Τοπική Κοινότητα και τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σκλάβο, αλλά και με όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της περιοχής, επιτυγχάνεται η υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων και παρεμβάσεων στην τοπική κοινότητα. 

Οι επισκέψεις της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες με στόχο όχι μόνο την καταγραφή προβλημάτων και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος έργων του Δήμου, αλλά κυρίως την παροχή ειλικρινούς και αντικειμενικής πληροφόρησης στους δημότες για όλα τα τρέχοντα ζητήματα. 
--------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
--------------------------------------

Δελτίο Τύπου - 30/1/2016 -Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το μεσημέρι της Παρασκευής υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Εγκρίθηκε η χορήγηση παράτασης ολοκλήρωσης για το έργο του δικτύου ύδρευσης στον Καραβά (χωρίς αναθεώρηση και με υπαιτιότητα του αναδόχου) καθώς και για το έργο της ανάπλασης των Μητάτων (χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου), που δεν έχει ξεκινήσει λόγω καθυστέρησης της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής στην ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.
Το Δ.Σ. ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου μας στην υποβολή πρότασης της Π.Ε. Νήσων για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, που θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. 
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Περιφέρειας και των νησιωτικών Δήμων, που με κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα για την περιοχή μας. 


----------------------------
Πηγή:  kythira.gr
----------------------------