Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ20/02/2016 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/02/2016 .
  

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/02 ΑΠΟ 09.30-13.30 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ 17.30-20.30.

 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/02 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30-13.00

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας στη συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης στις 11:30 οι παραγωγοί λόγω μη λειτουργίας της Λαικής Αγοράς, θα μοιράσουν προιόντα σε οικογένειες . Η συμμετοχή όλων και η στήριξη αυτού του αγώνα αφορά το μέλλον όλων. Για σένα που σκέπτεσαι για το αν θα συμμετέχεις η όχι, για να μην χάσεις το μεροκάματο σου σκέψου ότι σε λίγο δεν θα μπορείς να έχεις ανοιχτή την επιχείρηση σου διότι τα νέα μέτρα αγγίζουν και εσένα. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα κοινό σκοπό το δικαίωμα στην επιβίωση. Αν δεν γνωρίζεις ενημερώσου, ρώτησε και στήριξε τον αγώνα . Την ημέρα αυτή παίρνουμε καφεδάκι και νεράκι από το σπίτι μας και είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Η Βούλα Πατουλίδου κάποτε είχε πει ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !! Εμείς λέμε σήμερα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !! Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αγώνα Βατίκων.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 2/2/2016

Δελτίο Τύπου - 2/2/2016
Το απόγευμα της Δευτέρας 01/02 ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν την Τοπική Κοινότητα Καραβά, με στόχο τη διαρκή επαφή και συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους. Ο δραστήριος πρόεδρος κ. Γιώργος Τσάκος συμβάλει ουσιαστικά προκειμένου η περιοχή να αναβαθμίζεται συνεχώς μέσα από την εκτέλεση πολλών και σημαντικών έργων υποδομής και τον προγραμματισμό ακόμη περισσότερων.
Κατά το 2014-2015 έχουν εκτελεστεί στην περιοχή τα εξής έργα:
- Επισκευή και ανακαίνιση του κάτω Δημοτικού Σχολείου.
- Ανάπλαση του Μνημείου και φωτισμός της ευρύτερης περιοχής. 

 - Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης με δαπάνη 37.200€.
- Ανακαίνιση WC Καραβά.
- Ανακαίνιση WC Πλατειάς Άμμου.
- Επισκευή και γενική συντήρηση δεξαμενών-αντλιοστασίων Καραβά και Πλατειάς Άμμου.
- Καθαρισμός ζωνών πυρασφάλειας στο Γερακάρι. 
- Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας.
- Αποκατάσταση λακούβων.
- Υπογραφή σύμβασης για την ανακαίνιση του Κοινοτικού Γραφείου που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31-03-2016.- Ασφαλτόστρωση στον Άγ. Προκόπιο (ολοκλήρωση μέχρι 18-04-2016).
- Ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου.


Για το έτος 2016 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου τα εξής έργα: 18-04-2016).
- Ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου.
Για το έτος 2016 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου τα εξής έργα:
- Ασφαλτόστρωση προς την παραλία των Φούρνων: 40.000€
- Διάνοιξη δρόμου "Πορταδέλα": 5.000€
- Καθαρισμός και στεγάνωση ομβροδεξαμενής Γερακαρίου: 6.000€
- Ασφαλτόστρωση Οδών Γερακαρίου: 20.000€
- Πυρασφάλεια στο κτήριο του Κάτω Δ.Σ. και στο υπό ανακαίνιση Κοινοτικό Κατάστημα.
- Φωτισμός παραλιακής Οδού Πλ. Άμμου μέσα από την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων.
- Εκπόνηση Μελέτης για τον λιμένα της Πλ. Άμμου με δαπάνη 12.000€ που καλύπτεται από την Περιφέρεια καθώς και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που καλύπτεται οικονομικά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
18-04-2016).
- Ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης Γερακαρίου.
Για το έτος 2016 έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου τα εξής έργα:
- Ασφαλτόστρωση προς την παραλία των Φούρνων: 40.000€
- Διάνοιξη δρόμου "Πορταδέλα": 5.000€
- Καθαρισμός και στεγάνωση ομβροδεξαμενής Γερακαρίου: 6.000€
- Ασφαλτόστρωση Οδών Γερακαρίου: 20.000€
- Πυρασφάλεια στο κτήριο του Κάτω Δ.Σ. και στο υπό ανακαίνιση Κοινοτικό Κατάστημα.
- Φωτισμός παραλιακής Οδού Πλ. Άμμου μέσα από την προμήθεια φωτιστικών σωμάτων.
- Εκπόνηση Μελέτης για τον λιμένα της Πλ. Άμμου με δαπάνη 12.000€ που καλύπτεται από την Περιφέρεια καθώς και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που καλύπτεται οικονομικά από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Επίσης το σημαντικό έργο του δρόμου Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης, δαπάνης 569.000€ έχει ήδη χρηματοδοτηθεί και θα συμπεριληφθεί στο έργο της ασφαλτόστρωσης δημοτικής οδοποιίας κόστους 2.000.000€ που εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 μετά από αίτημα του Δήμου μας.
Παράλληλα, η Δημοτική μας Αρχή, αναζητεί λύση για την εκπόνηση των μελετών αναβάθμισης, ανακαίνισης και αξιοποίησης του Άνω Δημοτικού Σχολείου Καραβά και του περιβάλλοντος χώρου, που προγραμματίζεται να μετατραπεί σε έναν πολυχώρο πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για όλο το νησί.
Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του Μνημείου του Καραβά προγραμματίζονται για τις 10 Ιουλίου με την παρουσία του Δημάρχου του Καραβά της Κύπρου κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και μεγάλης αντιπροσωπείας από την Κύπρο, ενώ στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αγγελιουδάκης τόνισε την συστηματική προσπάθεια επίλυσης σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας με τρόπο επαγγελματικό και μεθοδικό, και κυρίως συγκεντρωτικό, σε αντίθεση με τον ερασιτεχνισμό και τον κατακερματισμό του παρελθόντος, όπως στους τομείς της αγροτικής και της δημοτικής οδοποιίας, της συντήρησης των δεξαμενών και αντλιοστασίων, τη συγκεντρωτική ασφάλιση των δημοτικών οχημάτων και την ετήσια υπηρεσία της αποκατάστασης των βλαβών δικτύων ύδρευσης, κινήσεις που στην πράξη αποδείχθηκαν παραπάνω από σωστές. Σε όλους αυτούς τους τομείς γίνεται πολύ σωστότερη δουλειά από το παρελθόν, με πολύ λιγότερες διαδικασίες και κατανάλωση εργατοωρών για το Δήμο λόγω της συγκέντρωσης των δαπανών.
Οι κάτοικοι υπέβαλαν ερωτήματα και αιτήματα προς τη Δημοτική Αρχή που απαντήθηκαν στο σύνολό τους και η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική σε όλα τα επίπεδα.
Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα των αγόνων αεροπορικών γραμμών και την σχετική ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας δηλώνοντας σχετικά τα εξής:
"Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Χώρα ο ρόλος της Αντιπολίτευσης σε κάθε επίπεδο - κεντρικό και τοπικό - οφείλει να είναι ρόλος ευθύνης και ουσίας και όχι ένα απλό πυροτέχνημα διάρκειας ολίγων μόλις δευτερολέπτων που βασίζεται κυρίως στην πικρία του εκλογικού αποτελέσματος. Η μείζων μειοψηφία μας έχει συνηθίσει σε απόψεις που ο κόσμος γνωρίζει ότι γράφονται μόνο για λόγους αντιπολίτευσης και για τίποτε άλλο. Μια τέτοια άποψη για παράδειγμα ήταν η απόδοση των αιγιαλών στην Εγχώριο Περιουσία για την οποία η συγκεκριμένη παράταξη εφερε την καταστροφή λέγοντας ότι οι παραλίες υποβαθμίζονται και χάνει έσοδα ο Δήμος, παρά το γεγονός ότι ίδια ως διοίκηση καθυστερούσε 2 και 3 χρόνια στην είσπραξή των μισθωμάτων! Το πυροτέχνημα αυτό όπως και πολλά άκομα, έπεσε στο κενό καθώς το καλοκαίρι του 2015 όλες οι παραλίες και οι καντίνες δούλεψαν υποδειγματικά μέσα από μια πρωτόγνωρα οργανωμένη και νομικά ορθή διαδικασία μισθώσεων, που οι πάντες αναγνώρισαν. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν δεκάδες. Εν προκειμένω, είναι γνωστό ότι η αρμοδιότητα για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές είναι ξεκάθαρα Κρατική, η διαδικασία μάλιστα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει σχεδόν 1 χρόνο πριν, άρα οι ευθύνες βαρύνουν και τους διοικούντες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Ο Δήμος μας όχι μόνο έχει προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για το θέμα, αλλά έχει ενημερώσει σχετικά και την ΚΕΔΕ η οποία έκανε και κάνει διαρκώς παρεμβάσεις, ενώ συνεργάζεται με περίπου 15 ακόμα Δήμους που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Ίσως να ηχεί παράξενο στους προκατόχους μας γιατί εμείς δημιουργούμε επίπεδα συνεργασίας με όλους τους Δήμους, σε αντίθεση με την εσωστρέφεια και την περιχαράκωση στην οποία οι προκάτοχοί μας είχαν συνηθίσει τον τόπο. Το να κατηγορείται ο Δήμαρχος των Κυθήρων για ένα θέμα για το οποίο η απόφαση λαμβάνεται αποκλειστικά από το Κράτος είναι το λιγότερο αστείο και φυσικά η κατηγορία αυτή πέφτει στο κενό, όπως και τόσες άλλες που έγιναν μόνο για μια πρόσκαιρη δημοσιότητα. Σε λίγο θα μας κατηγορήσουν και για τη λειψυδρία και το φαινόμενο του θερμοκηπίου! Εξακολουθούμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, ενώ σε ό,τι αφορά τα περί μοναξιάς (!!!), μόνο γέλωτα μπορούν να μας προκαλέσουν καθώς μέχρι και οι πέτρες γνωρίζουν ποιοι παραμένουν πολιτικά απομονωμένοι στην συνείδηση του Κυθηραϊκού Λαού και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, και σε ποιους οι Κυθήριοι αναγνωρίζουν ότι για πρώτη φορά μπαίνει σε πραγματική τάξη ο Δήμος και το νησί μας μέσα από σκληρή δουλειά, σωστό προγραμματισμό και κυρίως μέσα από την αλήθεια και την αντικειμενικότητα, που πλέον ο κόσμος γνωρίζει και η Δημοτική μας Αρχή καθημερινά υπηρετεί χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος για το οποίο αγωνιούν οι ελάχιστοι ακόμα οπαδοί του συντηρητισμού".
Πηγή: www.kythira.gr




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 ημέρα Πανελλαδικής απεργίας ,θα κλείσει ο δρόμος Σπάρτης - Νεάπολης το πρωί από ώρα 7:00 π.μ. έως 9:00 π.μ. και το απόγευμα από 15:00 έως 18:00 , στο σημείο του μπλόκου μεταξύ Αγίων Αποστόλων και Κάμπου.

Αναλυτική Τοποθέτηση Δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών και των Ελεύθερων Επαγγελματιών:

Αναλυτική Τοποθέτηση Δημάρχου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών και των Ελεύθερων Επαγγελματιών:
"Κε Πρόεδρε,
Ξεκινώντας σήμερα το Συμβούλιο θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Νομίζω ότι είναι καθήκον μας και οι αρχηγοί εδώ των άλλων παρατάξεων είναι επίσης παρούσες, οπότε καλό είναι να γίνει μια αναφορά γιατί είναι και το φλέγον ζήτημα.
Ξεκινώντας θέλω να πω ότι θα καταλήξω ότι συμφωνούμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και των αγροτών αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών. Και θα κάνω μια μικρή ανάλυση για να στηρίξω την τοποθέτησή μου αυτή.
Πρώτα πρώτα, θέλω να σας πω γιατί, εκτός από Δήμαρχος, θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα και τη γνώση για να κάνω κάποιες παρατηρήσεις, κυρίως για τους αγρότες αλλά και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και γι’ αυτό θα μου δώσετε λίγο χρόνο.
Θα πρέπει να σας πω ότι κατέβηκα στην περιοχή το 1985 και κατέβηκα εθελοντικά. Όταν κατέβηκα κάτω, τελειώνοντας το Πανεπιστήμιο και τον Στρατό, είχα να κάνω μια επιλογή με τι θα ασχοληθώ. Το πρώτο όμως που με τράβηξε ήταν η γεωργία και ήταν και ο βασικός παράγοντας που αποφάσισα να εγκατασταθώ στην περιοχή και να δουλέψω, να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά. Πολύ σύντομα άνοιξα ένα κατάστημα με είδη φυτοπροστασίας και λιπάσματα κι έτσι έγινα και ελεύθερος επαγγελματίας, το οποίο το κράτησα για περίπου 20 χρόνια. Παράλληλα, λόγω του ότι είχα και την ειδικότητα του οινολόγου, άνοιξα ένα οινολογικό εργαστήριο, άρα ξανά ελεύθερος λοιπόν επαγγελματίας, το οποίο το κρατάω ακόμα.
Θα πρέπει να σας πω ότι γεννήθηκα ουσιαστικά και μέσα στο ελαιοτριβείο, μιας που η οικογένειά μου είχε ελαιοτριβείο μέχρι το 1990, κρατώντας από παλιά, από τότε που τα ελαιοτριβεία δουλεύανε με τα άλογα.
Καλλιέργησα, φύτεψα, χιλιάδες ελιές και χιλιάδες δέντρα εσπεριδοειδή.
Συμμετείχα σε όλες σχεδόν σε όλες τις αναδιαρθρώσεις και τα προγράμματα τα οποία έβγαλαν τα Υπουργεία για τα επόμενα χρόνια.
Φύτεψα επίσης, χιλιάδες πρέμνα αμπελιών και καταφέραμε εκεί να διασώσουμε και ποικιλίες παλιές, γηγενείς αμπέλια τα οποία κόντευαν να χαθούνε και κάναμε, φτάσαμε σ’ ένα σημείο που ουσιαστικά δώσαμε τη δυνατότητα στην περιοχή να παρασκευαστεί ο Μαλβαζίας οίνος.
Παράλληλα, πρέπει να σας πω ότι, επί τόσα χρόνια, ουσιαστικά πουλούσα τα προϊόντα μου και αυτοί οι οποίοι είναι αγρότες, ξέρουν τι σημαίνει αυτό, διότι συνδιαλέχτηκα με άπειρους εμπόρους, οι οποίοι χάθηκαν στην πορεία και έχουν μείνει ελάχιστοι και θα σας πω τι σημαίνει αυτό το πράγμα.
Επειδή, λοιπόν, έκανα όλα αυτά τα πράγματα και κατόπιν σαν Δήμαρχος συμμετείχα σε οποιαδήποτε διεκδίκηση έγινε από το 2003 και μετά σαν Δήμαρχος και μάλιστα οι περισσότερες διεκδικήσεις με τους αγρότες ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς μια που αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολες χρονιές, όπως το 2004, κλπ..
Αφού λοιπόν, έγιναν αυτά τα πράγματα, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει μια γνώση πολύ μεγάλη και μάλιστα είμαι ίσως από τους παλιότερους αγρότες μετά από τόσα χρόνια που ακόμα λειτουργώ. Χαίρομαι που έχουν μπει νέοι στο επάγγελμα και όλα αυτά σας τα είπα για να σας πω ότι έχω πια αποκτήσει μια ιδιαίτερη γνώση με τα αγροτικά αλλά και σαν ελεύθερος επαγγελματίας και σαν Δήμαρχος.
Επίσης, θα πρέπει να πω ότι, όλο τον χρόνο δουλεύω περίπου 16 ώρες την ημέρα, δεν έχω Σαββατοκύριακα, δουλεύω και αυτά και πολλές φορές, Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιές, κτλ.. Καλοκαίρι οι διακοπές μου είναι ελάχιστες, ειδικά μετά τον Καλλικρατικό Δήμο.
Οπότε, σαν ελεύθερος λοιπόν επαγγελματίας αλλά και σαν αγρότης, όπως σας είπα, θεωρώ ότι δικαιούμαι να κάνω μια κριτική στα τελευταία τεκταινόμενα, θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερο, αλλά δεν θέλω να μακρηγορήσω, ξεκινώντας από το να κάνω μια μικρή εισήγηση γιατί θεωρώ ότι το αγροτικό εισόδημα διαφέρει απ’ τ’ άλλα.
Πρώτα πρώτα, ο αγρότης είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες. Δεν υπάρχει κανένα άλλο επάγγελμα το οποίο να εξαρτάται τόσο πολύ από τις καιρικές συνθήκες, χαλάζι, παγετό, ανεμοθύελλα, βροχοπτώσεις άκαιρες ή έγκαιρες, που σημαίνει όπως έχω πει χαρακτηριστικά ότι κοιμάσαι το βράδυ με μια περιουσία και την άλλη μέρα μπορεί να ξυπνήσεις χωρίς τίποτα.
Αυτό είναι μια βασική διάκριση απ’ τ’ άλλα επαγγέλματα και όσο κι αν καλύπτεσαι ασφαλιστικά από κάποια ταμεία, σε πολλές περιπτώσεις είσαι ιδιαίτερα εκτεθειμένος.
Θα πρέπει να σας πω επίσης, και είναι και αυτό μια βασική διάκριση, ότι ο αγρότης δεν έχει σταθερή τιμή στα προϊόντα του. Όχι μόνο δεν έχει σταθερή τιμή αλλά δεν έχει και σταθερή ποσότητα. Πιάνοντας λοιπόν αυτές τις δύο παραμέτρους και πολλαπλασιάζοντάς τες γιατί έτσι είναι κάθε χρονιά, μπορεί να φτάσει από μηδενικό εισόδημα μέχρι κάτι πιο μεγάλο. Όμως αυτή η έλλειψη σταθερότητας και συνήθως οι τιμές είναι προς τα κάτω, εκτός αν κάποιες χρονιές τύχει,- είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες που είναι καλύτερες, όπως θεωρώ η περσινή και η φετινή για το λάδι, αυτό επηρεάζει άμεσα και τη ζωή του αλλά και αυτά που θέλει να επενδύσει για την επόμενη χρονιά για να ξανακάνει κάποια πράγματα.
Αυτές λοιπόν, οι βασικές διαφορές, συνθέτουν ένα επάγγελμα το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Υπάρχουν κι άλλα. Είναι ο μικρός κλήρος, υπάρχει το πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής, το οποίο όπως ξέρετε πολύ από σας, κάποιοι εχθροί ας πούμε είναι ιδιαίτερα αυξημένοι κάποια χρονιά άρα σου ανεβάζουν το κόστος. Επίσης υπάρχει και μια άλλη παράμετρος η οποία στις δικές μας περιοχές είναι μεγαλύτερη, δηλαδή ακάλυπτες επιταγές και φέσια όπως τα λέμε σε εισαγωγικά, οι οποίες ήταν πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια και σπανίως οι απαιτήσεις οι δικαστικές από κει και πέρα έφεραν κάποιο αποτέλεσμα διότι οι έμποροι είχαν ήδη πτωχεύσει και δεν υπήρχαν.
Βάζοντάς τα λοιπόν όλα αυτά μαζί, φαίνεται πολύ εύκολα ότι το αγροτικό επάγγελμα διαφέρει ήδη και από τον ελεύθερο επαγγελματία, δεν λέω βέβαια από τους συνταξιούχους αλλά και του δημοσίου, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά και από τον ελεύθερο επαγγελματία ακόμα διαφέρει.
Πάμε λοιπόν, ότι ο αγρότης ασφαλίζεται σ’ ένα ταμείο τον ΟΓΑ. Θα κάνω εδώ μια μικρή παρατήρηση για αυτούς που τα ξέρουν, ότι ο ΟΓΑ τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκε με πάρα πολλούς δικαιούχους οι οποίοι ουσιαστικά δεν έπρεπε να είναι στον ΟΓΑ γιατί δεν ήταν αγρότες. Δεν θα κάνω κριτική πώς έγινε αυτό το πράγμα, πάντως είναι γεγονός ότι έγινε και θα εκφράσω επίσης την απορία μου, πώς είναι δυνατόν ένα ταμείο το οποίο επιχορηγείται 90% από το Κράτος, να δίνει κάθε χρόνο παροχές οι οποίες είναι άσχετες με την ασφάλιση: υπολογιστές, εισιτήρια, βιβλία, τι σχέση έχει αυτό το πράγμα όταν ένα ταμείο στενάζει και δεν μπορεί να δώσει τη μικρή σύνταξη, πώς είναι δυνατόν να δίνει αυτές τις παροχές; Το αντιπαρέρχομαι αυτό, γιατί φαίνεται όντως ότι το ταμείο τού ΟΓΑ έχει ιδιαίτερο πρόβλημα αφού, ακούγοντας βέβαια τις τελευταίες μέρες από τους 600 τόσες χιλιάδες λέει ασφαλισμένους, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, περίπου το 1/3, ήδη δεν πληρώνει την ασφάλισή του, η οποία η κατώτερη πρέπει να ‘ναι 750-850 ευρώ, με κίνδυνο αυτοί να κινδυνεύουν βέβαια να χάσουν τη σύνταξη, αλλά να κινδυνεύουνε και για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Θα πρέπει λοιπόν, οπωσδήποτε σε σχέση με τον ΟΓΑ, να διαφυλαχτεί η σύνταξη η κατώτατη, η μικρή, αλλά και να διαφυλαχτεί και η νοσοκομειακή περίθαλψη του αγρότη. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα δύο πράγματα να μην υπάρχουν! Θα μου πείτε πόσο θ’ ανέβει το κόστος των ασφαλίστρων. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο είναι σε διαπραγμάτευση.
Άκουσα προχτές το βράδυ μετ’ επιτάσεως, ότι τα ασφάλιστρα λέει αφαιρούνται (προστίθενται στα έξοδα άρα υπάρχει ένα κέρδος). Πράγματι, αυτά όμως έχουν ήδη εκταμιευτεί και το κέρδος που έχει είναι ότι η φορολογία τού εισοδήματος πηγαίνει στα άλλα και όχι σε αυτό άρα το κέρδος είναι πολύ μικρό. 
Τέλος πάντων, για να μη μακρηγορούμε, αυτό είναι το ένα κομμάτι που αφορά τη σημερινή εποχή και τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Το δεύτερο κομμάτι, το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι ίσως και βασικότερο, αλλά και περισσότερο προβληματικό και μάλιστα το είχα επισημάνει σε μία συνάντηση η οποία είχε γίνει στα Παπαδιάνικα για τον ΕΝΦΙΑ και είχα πει τότε ότι δεν μπορεί οι αγρότης αλλά δεν μπορεί και ο Έλληνας να αντέξει αυτή τη φορολογία. Αυτό είχε γίνει πριν 2-3 χρόνια. Ο ΕΝΦΙΑ βέβαια συνεχίζεται και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί με άλλο τρόπο.
Όμως εδώ θέλω να σας κάνω μια μικρή αναφορά. Φτάνει λοιπόν ο αγρότης και ξεκινάει, αφού αφαιρέσει τα έξοδά του, ειδικά γι’ αυτούς που έχουν βιβλία εσόδων/εξόδων, πηγαίνει και φορολογείται φέτος με 13%, του χρόνου με 20%, την άλλη χρονιά με 26%. Φτάνει αυτό; Όχι! Το ανάλγητο σύστημα περιέργως του λέει να προκαταβάλεις και 75% τώρα και 100% την άλλη χρονιά τούς φόρους τούς οποίους έχεις πληρώσει. Τελειώνει εκεί; Όχι! Έχουμε από ‘κει και πέρα την εισφορά αλληλεγγύης αν έχεις 12.000 ευρώ και πάνω. Έχουμε τον φόρο επιτηδεύματος του επαγγελματία…
Όταν λοιπόν, τα αθροίσεις αυτά και προσθέσεις ότι έχοντας κάποια πράγματα, ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, κτλ., μπορεί να σε πιάσει και η φορολογία τού τεκμαρτού εισοδήματος των 12.000 ευρώ, εκτός αν αναλώσεις απ’ ότι μου ‘πανε οι λογιστές κάτι από την προηγούμενη χρονιά, - εάν τα αθροίσεις αυτά και προσθέσεις εισφορές αλλά και φορολογία, θα δείτε ότι σε πολλές περιπτώσεις φτάνει το 80-90%.
Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Αυτό πρακτικά σημαίνει αυτό που ακούτε τελικά στις τηλεοράσεις και ακούτε κάθε μέρα, ότι ο αγρότης και ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να ζήσει. Το λίπος τελειώνει, τα πράγματα ανεβαίνουν συνέχεια, το κόστος παραγωγής αυξάνεται. Όταν λοιπόν, έρχεται το κράτος και μ’ αυτόν τον συνδυασμό των δύο πραγμάτων ουσιαστικά, σου παίρνει ένα τέτοιο ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από 70%, είναι προφανές ότι δεν μπορείς να ζήσεις αφενός και σε οδηγεί στη φοροδιαφυγή.
Οπότε ο Έλληνας από την παράδοσή του έζησε με δύο διδάγματα και πρέπει να ζήσει αλλά δεν τα κάνει, είναι,
το «Μέτρον άριστον» και το «Μηδέν άγαν».
Οτιδήποτε πηγαίνει στην υπερβολή είναι βλαπτικό και ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων, όχι απλώς οδηγεί στην υπερβολή, οδηγεί στην καταστροφή. Θα μου πείτε αυτό που λένε ότι ΔΕΝ θα καλλιεργήσουν είναι αλήθεια; Μερικοί ναι, οι άλλοι θα αναγκαστούν να καλλιεργήσουν, τι θα κάνουν; Αλλά και αυτοί θα είναι σε μία ένδεια. Θα είναι πένητες, αυτοί που θα αναγκαστούν να καλλιεργήσουν. Θα χρεωθούν, θα πάνε στο μαγαζί για να τα πάρουν, αυτή η δουλειά θα γίνει. Δεν πρόκειται αυτοί οι άνθρωποι να αναπνεύσουν ποτέ.
Θα πρέπει λοιπόν, η Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση, (εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει μια μεγαλύτερη συμφωνία κάποτε, δεν ξέρω αν θα επιτευχθεί…), θα πρέπει αυτοί να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η υπερβολή. Θα πρέπει να μπει κάποιο πλαφόν όπου, το άθροισμα της φορολογίας αλλά και των εισφορών τού ΟΓΑ να ΜΗΝ υπερβαίνει ένα ποσοστό. Εγώ θα έλεγα, για τα χαμηλά εισοδήματα τα αγροτικά να ΜΗΝ υπερβαίνει το 20% και να κλιμακούται προς τα πάνω. Ακούω κάτι φωνές προς αυτή την κατεύθυνση, είναι πιθανόν αυτό να γίνει.
Θα σωθεί το ασφαλιστικό έτσι; Δεν θα σωθεί! Δεν θα σωθεί, διότι όταν έχουμε 1 εκατομμύριο προς 1,4 ασφαλισμένοι, 1 ασφαλισμένος να τον χρηματοδοτεί 1,4 εργαζόμενων, αυτό είναι ΜΗ βιώσιμο.
Σοφότεροι εμού και εμπειρότεροι, νομίζω ότι πρέπει να βρουν λίγο διαφορετικούς τρόπους για να καταφέρουν να γίνει το ασφαλιστικό βιώσιμο στο μέλλον αλλά όχι με αυτή την αφαίμαξη, η οποία επιχειρείται αυτή τη στιγμή.
Θα μου πείτε, χάνεις τη μεγάλη εικόνα. Δεν θέλω να τη χάσω τη μεγάλη εικόνα. Εμένα, η άποψή μου είναι ότι πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα και μάλιστα ήθελα εδώ να σας κάνω μια αναφορά, γιατί ακούω πάρα πολλά για την Ευρώπη.
Εγώ θεωρώ ότι αυτά που λέγονται είναι διαφορετικά από την πραγματικότητα. Η Ευρώπη είναι ένα από τα ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΑ μέρη τής υφηλίου για να ζήσεις! Εμείς μεμψιμοιρούμε και την κατηγορούμε συνέχεια. Η τρανότερη απόδειξη γι’ αυτό που σας λέω είναι ότι οι πρόσφυγες που θέλουν να πάνε; Στην Ευρώπη θέλουν να πάνε! Θα μου πείτε χρήζει βελτίωσης; Ναι! Μπορούμε να τη βελτιώσουμε; Ναι! Αλλά όχι να τη διαλύσουμε.
Θα πρέπει λοιπόν, να βρεθεί ένα status quo να κάνουμε κάτι που να μπορούμε να βελτιώσουμε τη θέση μας σαν Έλληνες αλλά να βελτιώσουμε και την Ευρώπη ολόκληρη. Βγαίνοντας και τινάζοντας τα πάντα στον αέρα είναι προφανές ότι ΔΕΝ είναι η λύση.
2-3 παρατηρήσεις ακόμα και θέλω να τελειώσω. Νομίζετε ότι έχουμε τελειώσει με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια; Δεν έχουμε τελειώσει. Είναι στην αρχή. Κι έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί 3 φορές και υπάρχουν 100 δις ακόμα κόκκινα δάνεια και είναι το 10% απ’ ότι έχει όλη η Ευρώπη. Δεν υπάρχει περίπτωση με τον τρόπο που πηγαίνουμε, να εξυγιανθούν ποτέ οι τράπεζες. Θα μου πείτε για τα antistress funds, θα μου πείτε για το ένα, θα μου πείτε για το άλλο, θα μου πείτε πού είναι η αλήθεια, κτλ.. Εγώ θα σας πω ένα άλλο πράγμα που έχω απορήσει πολύ. Στις μέρες προ κρίσεως, είχαν φτάσει οι τράπεζες, για 1 ευρώ που είχαν στις καταθέσεις να δανείζουν 50 και να παίρνουν όλον τον κόσμο τηλέφωνο και να του λέει πάρε πάρε πάρε δάνειο και κάποιοι από αυτούς να παίρνουν bonus γιατί δίνανε δάνεια για λεφτά που δεν υπήρχαν. Έφτασε όμως η ώρα τού λογαριασμού και τον λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι εμείς για τα κόκκινα δάνεια. Δεν πρόκειται να τα χαρίσει κανένας. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, ο Ελληνικός Λαός θα τα πληρώσει και δη αυτοί οι οποίοι ΔΕΝ έχουν πάρει δάνεια. Κι εγώ απορώ, πώς είναι δυνατόν, οι διοικήσεις των τραπεζών τουλάχιστον, οι οποίες ουσιαστικά τίναξαν στον αέρα την Ελληνική Οικονομία, να παραμένουν οι ίδιες. Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν απαιτηθεί κάποια από αυτά τα λεφτά, οι κάποιες ευθύνες, από αυτούς που έδιναν δάνεια σε ανθρώπους που ξέρανε ότι δεν μπορούν να αποπληρωθούνε ή έδιναν πολλαπλάσια δάνεια από αυτούς που έδιναν τα εχέγγυα! Δεν θα πρέπει να ζητηθούν κάποτε αυτές οι ευθύνες; Δεν θα πρέπει με κάποιον τρόπο, να ζητηθούν κάποτε αυτά τα χρήματα; Πρέπει συνέχεια να ξεζουμίζουμε τα υποζύγια;
Δεν θέλω να…Τ’ ακούτε καθημερινά και θέλω να ν’ αποφύγω αυτό το πράγμα, να επαναλαμβάνω κι εγώ αυτά που βλέπετε κάθε μέρα στα πάνελς και στα κανάλια και θα κλείσω μ’ ένα πράγμα μόνο. Δεν μπορεί συνέχεια η ιδιωτική πρωτοβουλία να σπαράσσεται. Είπε ένας ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που την ιδιωτική πρωτοβουλία τη βλέπουν σαν τίγρη που πρέπει να τη σκοτώσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που τη βλέπουν σαν αγελάδα που θέλουν να την αρμέξουν αλλά είναι λίγοι αυτοί που τη βλέπουν σαν άλογο που θα τραβήξει την οικονομία μπροστά. 
Γιατί δέστε κάτι βασικό. Ποιοι ουσιαστικά πληρώνουν και τους μισθούς και τις συντάξεις τού Δημοσίου αλλά και τις άλλες των συνταξιούχων; Η ιδιωτική οικονομία το πληρώνει! Θα πάμε να την διαλύσουμε; Να την τινάξουμε στον αέρα;
Ολοκληρώνοντας λοιπόν, γιατί ήδη μακρηγόρησα, για τους λόγους αυτής της υπερβολής θεωρώ δικαιολογημένες απόλυτα τις κινητοποιήσεις και των Αγροτών και των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των άλλων Τάξεων και θα πρέπει η Κυβέρνηση να το δει πολύ σοβαρά και να σκύψει πάνω για να βρει τις βέλτιστες λύσεις έτσι ώστε και αυτές οι Τάξεις να επιβιώσουν αλλά και η Χώρα να πάει μπροστά.

Και γι’ αυτό, όπως σας είπα, στηρίζω απόλυτα τις τωρινές κινητοποιήσεις."


Πηγή 

Σπυριδάκου Θεοδούλη

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι συμβολίζει η σημερινή γιορτή Πηγή: Υπαπαντή του Κυρίου: Τι συμβολίζει η σημερινή γιορτή

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ 12 ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι συμβολίζει η σημερινή γιορτή

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι συμβολίζει η σημερινή γιορτή
  • Την Υπαπαντή του Χριστού, μία από τις 12 μεγάλες γιορτές (Δωδεκάορτον) της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, γιορτάζει σήμερα σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, η Χριστιανική πίστη.
  • Η ημέρα της Υπαπαντής εορτάζεται σε ανάμνηση του ερχομού Του στο Ναό των Ιεροσολύμων και στον καθαρισμό της Παναγίας από τη λοχεία. Ετυμολογικά σημαίνει προϋπάντηση και στον αγγλόφωνο κόσμο είναι γνωστή ως Candlemas.
  • Το εκκλησιαστικό γεγονός εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς και αναφέρει ότι συνέβη σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση του Ιησού. Επειδή, σύμφωνα με το νόμο, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας , έπρεπε να αφιερωθεί στον Θεό και συγχρόνως οι γονείς να προσφέρουν σε Αυτόν μία μικρή θυσία από ένα ζευγάρι περιστέρια.
  • Το ζευγάρι του Ιωσήφ και της Μαρίας προϋπάντησε στο ναό ο υπερήλικας Συμεών, ο οποίος δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του και φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα.
  • Τα βυζαντινά χρόνια, η Υπαπαντή γιορταζόταν ως μικρή γιορτή στις 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός την ανήγαγε σε δεσποτική το 542 και επέβαλε να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ζητώντας τη βοήθεια του Θεού για έναν λοιμό που έπληττε την επικράτεια του.
  • Σήμερα, μόνο η Αρμενική Εκκλησία τιμά την Υπαπαντή στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι «παλαιοημερολογίτες» γιορτάζουν την Υπαπαντή στις 15 Φεβρουαρίου.
  • Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Ιστορική Απόφαση… Κλειστά ΌΛΑ τα καφέ της Σπάρτης την Πέμπτη

4Μια ιστορική απόφαση απο τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Σπάρτης. Μετά την συνέλευση του Συλλόγου αποφασίστηκε η συμμετοχή στην γενική απεργία της Πέμπτης

Αναλυτικά

Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης ( καφέ – μεζεδοπωλεία-εστιατόρια-ταβέρνες -πιτσαρίες- fast food)που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 01-02-2016 έλαβε την πλειοψηφική απόφαση για την καθολική συμμετοχή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 04-02-2016.. Επομένως τα καταστήματα θα ειναι κλειστά απο την 06:00πμ Πέμπτη εως 06:00πμ Παρασκευή
Ευχαριστούμε για την κατανόηση
<< ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…>>
Απο το Δ.Σ.

Η Σπάρτη στέλνει το μήνυμα. Με την Ελληνική Σημαία οι Σπαρτιάτες στην Απεργία – Πορεία την Πέμπτη.

QÏˉā-ŋˇ͉ʇ Ӈ́Ɂ.(EUROKINISSI-ӉˇӠЁЁďЏՋϓ)

Μια ιστορική ημέρα θα ξημερώσει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

Θα είναι η μέρα που όλοι οι εργαζόμενοι από όλες τις παραγωγικές τάξεις, όλοι οι επιστημονικοί φορείς όλα τα επαγγέλματα θα συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Μαζί όλα τα καταστήματα της πόλης και του νομού και όλα τα καφέ και τα καταστήματα μαζικής εστίασης θα παραμείνουν κλειστά.

Σε αυτή την μεγάλη στιγμή για την πόλη μας που όλοι μαζί ίσως για πρώτη φορά στην πάροδο της νεότερης ιστορίας όλοι οι Σπαρτιάτες θα κατακλείσουν τους δρόμους.

Θα συμμετέχουν με παλμό στην Απεργία και στην πορεία και θα αντιδράσουν σε όλα εκείνα που βαλτώνουν το μέλλον του τόπου μας. Το μέλλον των παιδιών μας.

Σε όλες τις παρελθούσες απεργίες και πορείες υπήρχαν οι κομματικές σημαίες που έδειχναν το δρόμο. Φάνταζε ως κίνηση με οργάνωση.

Όχι πια. Ο πολίτης θέλει και μπορεί μόνο με την Αγάπη για την πατρίδα.

Για πρώτη φορά ας στείλουμε από την πόλη μας το μήνυμα της ενότητας.

Κατεβάζουμε τις κομματικές και σηκώνουμε ψηλά, όσο πιο ψηλά γίνεται, την σημαία της χώρας μας. Την Σημαία του Έθνους μας.

Σηκώνουμε ψηλά την Ελληνική Σημαία το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ.

Η Σπάρτη στέλνει το πιο δυνατό μήνυμα ότι η μάχη είναι πέρα για πέρα Ελληνική.

Όχι Κόκκινη,Πράσινη Γαλάζια Πορτοκαλί ή Μαύρη. Μόνο και μόνο Ελληνική.

Όλοι μαζί με τις Ελληνικές σημαίες στα κλειστά καταστήματα, στα σπίτια και στους δρόμους της Ιστορικής μας πόλης.

Η φωνή μας ενωμένη για το μέλλον του τόπου μας.

Γιάννης Παυλάκος

Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Επιμνημόσυνη δέηση για τον ήρωα Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο
Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στον ανδριάντα του ήρωα Αντιναύαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου στην Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην Τερψιθέας) στον Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κατέθεσε στεφάνι, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, προς τιμήν των αδικοχαμένων συναδέρφων του στα Ίμια. Δήλωσε δε ότι 20 χρόνια μετά, η σημερινή εκδήλωση, είναι εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους τρεις αυτούς Ηρωικούς Αξιωματικούς οι οποίοι θυσίασαν την ζωής τους στο βωμό της πατρίδας. Τα γεγονότα εκείνων των ημερών και η απώλεια των Ηρωικών Αξιωματικών συγκλόνισαν και εξακολουθούν να συγκλονίζουν το Πανελλήνιο.


Αγρότες στα Χανιά αποδοκίμασαν άγρια τον Αραχωβίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους αγρότες, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν έντονα βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά ο Βουλευτής Λακωνίας και μέλος του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Μάλεμε Χανίων με θέμα: «Πρωτογενής Τομέας. Σημερινή πραγματικότητα και προοπτικές ανάπτυξης».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε, ο κ. Αραχωβίτης –ο οποίος συνοδεύονταν από τους Βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη- δέχτηκε «τα πυρά» ομάδας αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και για τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. -

Πηγή http://las.net.gr/

Ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών Λακωνίας αποκαλεί ψεύτη τον Κατρούγκαλο στον “Ενικό” του Χατζηνικολάου (video)

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», με καλεσμένο τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Λακωνίας Δημήτρης Σταματάκος.
Ο κ. Σταματάκος κατηγόρησε τον υπουργό ότι ψεύδεται σχετικά με τα έσοδα του ΟΓΑ. Ο κ. Κατρούγκαλος, επικαλούμενος τα στοιχεία αλλά και τις δηλώσεις των αγροτών, σημείωσε πως δεν πληρώνουν όλοι αγρότες και τόνισε πως ο ίδιος αναφέρεται στα πραγματικά έσοδα, όπως αυτά καταγράφονται στα ταμεία του Οργανισμού.
Δείτε το στιγμιότυπο από τον διάλογο του υπουργού με τον λάκωνα αγρότη:
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Λακωνία: Δεν θα γίνει την Πέμπτη η μεταφορά μαθητών λόγω απεργίας των ταξί

Όλες οι κοινοπραξίες ιδιοκτητών/εκμεταλλευτών ταξί της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και ο Μεταφορικός Τουριστικός Συνεταιρισμός ΣΥΝΠΕ Ραδιοταξί Γυθείου ανακοίνωσαν ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής απεργίας, στην οποία συμμετέχουν τα σωματεία και η πανελλήνια ομοσπονδία ταξί, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία του νομού.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Στην επετειακή εκδήλωση των Ιμίων ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας

Αντιπροσωπεία μελών και φίλων του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση μνήμης της επετείου των Ιμίων το περασμένο σαββατόβραδο στην Αθήνα. Την ανοικτή εκδήλωση για τα Ίμια και τους ηρωικούς αξιωματικούς Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό οργανώνει κάθε χρόνο από το 1996 η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή.
Στη φωτογραφία απεικονίζονται μέλη του προεδρείου του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας με τους ευρωβουλευτές Λάμπρο Φουντούλη και Ελευθέριο Συναδινό.

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου: “Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”

Να αποσύρει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση καλεί την κυβέρνηση ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου, υπερασπιζόμενος τις κινητοποιήσεις όλων των επαγγελματικών κλάδων:
“Πέντε μήνες μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης με τους δανειστές,
Πέντε μήνες μετά την ανάληψη της υποχρέωσης εξοικονόμησης 1,8 δισ. από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με «ταξική μεροληψία», αλλά δυστυχώς σε βάρος των αποκάτω,
το ασφαλιστικό έρχεται να επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση όλων των παραγωγικών φορέων και της πλειοψηφίας των κοινωνικών τάξεων της χώρας.
Η κυβέρνηση, αποκρύβοντας την υποταγή της στις απαιτήσεις των δανειστών, μιλάει για ανάγκη αναδιάρθρωσης των ταμείων με σκοπό τη βιωσιμότητά τους. Ποιος άραγε διέλυσε τα ταμεία; Οι κακοί αγρότες; Οι πονηροί φοροφυγάδες επαγγελματίες; Οι καστανάδες; Οι μικροπωλητές; Ή μήπως ο τζόγος του χρηματιστήριου και το κούρεμα του PSI; Και πώς περιμένουμε να σταθούν ξανά στα πόδια τους τα ταμεία, αν οι αγρότες εξαφανιστούν, αν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, αν η ανεργία καλπάζει, αν οι νέοι επιστήμονες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό; Αν οι υπέρογκες εισφορές οδηγήσουν στην εισφοροδιαφυγή και στη μαύρη εργασία;
Τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα επιδεινώσουν το πρόβλημα και θα δυναμιτίσουν κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της υπό διάλυση πατρίδας μας. Η εξαγγελθείσα ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» στρέφεται ενάντια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της κοινωνίας. Για τούτο και, παρά τις απειλές, τα δακρυγόνα και την απαξίωση, μια πρωτόγνωρη ενότητα οικοδομείται ανάμεσα στους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Κοινό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας είναι η απόσυρση εδώ και τώρα του νέου ασφαλιστικού και η συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς από μηδενική βάση!
Αλλά πάνω από όλα, αίτημά μας είναι να ξανασταθεί η πατρίδα στα πόδια της, με αξιοπρέπεια και ουσιαστική ανεξαρτησία.
Συνεχίζουμε ενωμένα και αποφασιστικά, στο δρόμο του αγώνα!”.