Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων


Ανακοίνωση Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων


Ακυρώσεις πτήσεων
Λόγω της 24ώρης συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, από την ΟΣΥΠΑ τη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 οι πτήσεις της συγκεκριμένης ημέρας, ακυρώνονται.

Η Sky Express ήδη έχει ξεκινήσει τη προσπάθεια για επικοινωνία με όλους τους επιβάτες για να τους ενημερώσει, καθώς και να πραγματοποιήσει τις αλλαγές στις πτήσεις τους.

"ΞΕΓΑΝΤΖΑΡΟΣ" 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ !!!

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ! ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ !!!.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ! ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ! ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΟΝΟ ΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.
ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ.ΤΗΛ ΡΕΖΕΡΒΕ 6942914216

ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

Αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ημέρα Πανελλαδικής απεργίας στην συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης ,που οργανώνει το μπλόκο αγροτών Βατίκων θα μοιραστούν από παραγωγούς της περιοχής , λαχανικά σε οικογένειες. Ο Γιώργος Αρώνης από τον Άγιο Γεώργιο από σήμερα Τετάρτη πήγε στο χώρο του μλόκο των αγροτών των Βατίκων τις πρώτες κολοκύθες .Ετοιμαστείτε για πίτες !! Να σημειώσουμε εδώ ότι το μπλόκο των Βατίκων είναι από τα πιο δυναμικά και συσπειρωμένο μπλόκα της Ελλάδας.

Σε απεργιακό κλοιό και η Μονεμβάσια: Αγρότες και επαγγελματίες αύριο στο δρόμο

Με το σύνθημα “αν δεν αγωνιστούμε, θα αφανιστούμε”, η συντονιστική επιτροπή αγροτών του δήμου Μονεμβασίας καλεί όλους τους φορείς και πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν δυναμικά και ενεργά στη μεγάλη αυριανή απεργία. Σημείο συγκέντρωσης θα είναι το νοσοκομείο Μολάων στις 10.00′ το πρωί.
Κλειστά όλα τα καταστήματα και στη Μονεμβάσια
Εξάλλου, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας με απόφασή της καλεί τα μέλη της και το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου να κρατήσουν αύριο κλειστά τα καταστήματα, τα γραφεία, τις βιοτεχνίες και γενικά τις επιχειρήσεις τους:
“Η αντίδραση αυτή είναι η ελάχιστη που μπορεί να λάβει χώρα, προκειμένου να δείξουμε κι εμείς, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα, ότι η οικονομική κατάσταση των ελλήνων επαγγελματιών είναι πλέον απολύτως οριακή.
Ελπίζουμε πως και με τη δική μας ενεργό συμμετοχή η κυβέρνηση και οι δανειστές θα αντιληφθούν την παράνοια και την παρεκτροπή που κρύβουν τα νέα μέτρα (ασφαλιστικό – φορολογικό) και θα επαναξιολογήσουν τη στάση τους προσερχόμενοι σε διάλογο με την κοινωνία και τους πολίτες.
Παράλληλα καλούμε τους επαγγελματίες της Μονεμβάσιας να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα στους Μολάους αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα (Σπάρτη, Αθήνα κλπ), αλληλέγγυοι προς τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους (αγρότες, εκπαιδευτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους κλπ). Πρόκειται ίσως για μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που έχουμε ως κοινωνία, να ακουστεί μαζικά και δυνατά η φωνή μας.
Η Μονεμβάσια την Πέμπτη θα είναι μία νεκρή πόλη. Αγώνας κι επιδίωξή μας είναι αυτό να συμβεί μόνο για μία μέρα και όχι για την υπόλοιπη ζωή μας”.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Κάλεσμα στους επαγγελματίες των Μολάων να απεργήσουν

Ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Ν. Λακωνίας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μολάων απευθύνουν κάλεσμα στους επαγγελματίες της πόλης να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, με κλείσιμο των καταστημάτων τους αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών την Πέμπτη αποφάσισε ο Δήμος Ευρώτα

Το κλείσιμο των δημοτικών καταστημάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, καθώς και όλων των υπηρεσιών του δήμου αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα.
Την ανακοίνωση έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος, γράφοντας ότι “ο δήμος, όπως πάντα, βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και στον αγώνα όλων των παραγωγικών και επιστημονικών τάξεων. Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε η αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος προς τον πολίτη δημοκρατικός θεσμός, διαμορφώνει συμμαχίες με την κοινωνία των πολιτών για ένα αξιοπρεπές μέλλον”.

Μεγάλη πομπή από Τρακτέρ την Πέμπτη στην Σπάρτη… Το πρόγραμμα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αν. Μάνης και Ευρώτα καλούν όλους τους αγρότες και τους φορείς του νομού να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συμμετέχουν στο μεγάλο Παννελαδικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 4 Φλεβάρη.

Θα ξεκινήσει πομπή απο τρακτέρ και αγροτικά για την Σπάρτη ώς εξής:

Σκάλα                   : Προσυγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στο χώρο του μπλόκου

Γύθειο                  : Προσυγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στο χώρο του μπλόκου

Γέφυρα Δαφνίου : Συνάντηση στις 10:30

Τραπεζοντή          : Συνάντηση στις 10:45

Οσοι επιθυμούν μπορούν να βρίσκονται στα προαναφερόμενα σημεία , ή στην διαδρομή τις συγκεριμμένες ώρες ώστε να υπάρχει ένα συντεταγμένο ενιαίο μέτωπο . Ταυτόχρονα άλλη πομπή θα ξεκινήσει απο τους Βόριους Δήμους για να μας συναντήσουν στη Σπάρτη

Οι ώρες είναι κρίσιμες και χρειάζεται όλοι με ομοψυχία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αποσυρθεί η πρόταση νόμου για το ασφαλιστικό . Να υπάρξει δίκαιο φορολογικό και επιτέλους να μας αφήσουν να παράγουμε.

Προειδοποιούμε και τους νυν και τους επόμενους .

Τα όνειρά μας θα γίνουν ο εφιάλτης σας

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Προμετωπίδα ανάπτυξης για τον Δήμο Μονεμβασίας ο Τουρισμός

Το Σάββατο 30-1-2016 ο Δήμος Μονεμβασίας παρουσίασε την μελέτη του προγράμματος της Τουριστικής προβολής για την περίοδο 2016-2019, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου να βελτιώσει τις τουριστικές επιδόσεις της περιοχής ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία.

Στόχος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας είναι αύξηση της επισκεψιμότητας, η επιμήκυνση της παραμονής και η άμβλυνση της εποχικότητας.
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κύριος Ηρακλής Τριχείλης τόνισε πως προσβλέπουμε στην άρτια λειτουργία της Τουριστικής Επιτροπής με βασικό στόχο να προπορευτούμε από την εποχή μας και ότι καινοτόμο υπάρχει στην αγορά να είμαστε από τους πρώτους Δήμους που θα το εφαρμόσει για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Την παρουσίαση της μελέτης και τον απολογισμό των δράσεων του Δήμου από την προηγούμενη θητεία μέχρι σήμερα έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού , Αντιδήμαρχος ΔΕ Μονεμβασίας κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου και την εισήγηση της μελέτης παρουσίασε ο εξωτερικός σύμβουλος του Δήμου κύριος Δημήτριος Κούτουλας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών , με γνωστικό αντικείμενο τη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, τουριστικό marketing .
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κυρία Αδαμαντία 
Τζανετέα η οποία απεύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας συγχρόνως την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μονεμβασίας για τις δράσεις της και τα αποτελέσματα αυτών τονίζοντας την σημαντικότητα των προσπαθειών που γίνονται για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και κατ επέκταση της Πελοποννήσου, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κύριος Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και επαγγελματίες του Κλάδου.

Στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής Τουρισμού την Κυριακή 31/1/16 διοργανώθηκε μια σειρά ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες τουρισμού με θέματα «Τουριστικό Marketing» και « Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών».

Ο Επίκουρος καθηγητής Τουριστικού Μarketing κ. Κούτουλας παρουσίασε και ανέλυσε τις σύγχρονες αντιλήψεις γύρω από την ποιότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων διεθνώς, τα συχνά λάθη και τις συνηθισμένες αδυναμίες των ξενοδοχείων και καταλυμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης τους, τις συνήθεις αστοχίες κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείων και τους τρόπους αποφυγής τους. Προτάθηκαν επίσης οι πρακτικές συμβουλές για την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και η αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας των ξενοδοχείων. Αναλύθηκε εκτενώς ο σχεδιασμό marketing για μια τουριστική επιχείρηση, δημόσιες σχέσεις και ενέργειες δημοσιότητας, ζητήματα διαδικτυακής προβολής και παραγωγή content.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα και εξίσου επιμορφωτικά χαρακτήρισαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του Τουριστικού Κλάδου οι οποίοι τα παρακολούθησαν.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αν. Μάνης και Ευρώτα καλούν όλους τους αγρότες και τους φορείς του νομού να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συμμετέχουν στο μεγάλο Παννελαδικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 4 Φλεβάρη. 
Θα ξεκινήσει πομπή απο τρακτέρ και αγροτικά για την Σπάρτη ώς εξής:
Σκάλα : Προσυγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στο χώρο του μπλόκου
Γύθειο : Προσυγκέντρωση στις 8:30 το πρωί στο χώρο του μπλόκου
Γέφυρα Δαφνίου : Συνάντηση στις 10:30
Τραπεζοντή : Συνάντηση στις 10:45 
Οσοι επιθυμούν μπορούν να βρίσκονται στα προαναφερόμενα σημεία , ή στην διαδρομή τις συγκεριμμένες ώρες ώστε να υπάρχει ένα συντεταγμένο ενιαίο μέτωπο . Ταυτόχρονα άλλη πομπή θα ξεκινήσει απο τους Βόριους Δήμους για να μας συναντήσουν στη Σπάρτη
Οι ώρες είναι κρίσιμες και χρειάζεται όλοι με ομοψυχία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αποσυρθεί η πρόταση νόμου για το ασφαλιστικό . Να υπάρξει δίκαιο φορολογικό και επιτέλους να μας αφήσουν να παράγουμε.
Προειδοποιούμε και τους νυν και τους επόμενους . 
Τα όνειρά μας θα γίνουν ο εφιάλτης σας
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αν.ΜΑΝΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Το κλείσιμο των Δημοτικών καταστημάτων σ όλες τις Δ.Ε,καθώς και όλων των υπηρεσιών του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.
Ο Δήμος Ευρώτα, όπως πάντα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αλλά και στον αγώνα όλων των παραγωγικών και επιστημονικών τάξεων.
Στην δύσκολη συγκυρία που διανύουμε η αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος προς τον πολίτη δημοκρατικός θεσμός διαμορφώνει συμμαχίες με την κοινωνία των πολιτών για ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Πηγή

Ο Εορτασμός της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου στην Κακή Μέλισσα


Με κατάνυξη και μεγάλη προσέλευση πιστών εορτάστηκε στην εκκλησία της Κακής Μέλισσας η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα και γλυκά.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------