Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 6/2/2916

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ - Σήμερα πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική συνάντηση με αντιπροσώπους αγροτικών συλλόγων και μπλόκων αγροτών από όλη την χώρα στην πόλη της Βέροιας. Το μπλόκο Βατίκων σταθερά στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Με κοινή απόφαση και με αιτήματα πλέον όλων των αγροτών που συγκλίνουν μεταξύ τους ,αποφασίστηκε αύριο Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ,να παρευρεθούν στην συνάντηση της Νίκαιας όπου θα ολοκληρωθούν οι τελικές θέσεις και θα κατατεθούν στην κυβέρνηση. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΥΡΩΤΑ και Αν. ΜΑΝΗΣ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/2/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα 6 Φλεβάρη αντιπροσωπεία των συλλόγων Αν. Μάνης και Ευρώτα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη. Η επίσκεψή μας ήταν “απρόσκλητη” αλλά και “απρόσμενη”. Ο λόγος ήταν απλός. Μάθαμε ότι ο κ. Αραχωβίτης θα είχε συνάντηση με ΚΑΠΟΙΟΥΣ εκπροσώπους (Εμπορικός Σύλλογος,ΟΕΒΕ,Επιμελητήριο) . Η συνάντηση δεν ήταν ανοικτή και δεν ήταν δημοσιοποιημένη. Βλέποντας δε τους ανθρώπους που πρόσφατα μόλις χθες ήταν μαζί μας στη απεργιακή κινητοποίηση της Σπάρτης να συσκέπτονται εν κρυπτώ έχοντας αποκλείσει όχι μόνο τους αγρότες αλλά και άλλους κλάδους αναρωτηθήκαμε ή ΤΑΝ ή ΕΠΙ ΤΑΣ; πλέον ΕΠΙ ΤΑΣ. 
Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση γιατί η αγανάκτησή μας είναι μεγάλη αφού βλέπουμε ότι δεν εννοούν να καταλάβουν. Να καταλάβουν οτι ο ΟΓΑ πρέπει να μείνει αυτόνομος και δεν αντέχουμε άλλους φόρους όπως και να ονομάζονται. Εξηγήσαμε στον κ Αραχωβίτη ότι πρέπει να αποσύρει η Κυβέρνηση όλες τις προτάσεις της και τον ενημερώσαμε ότι αν συνεχίσουν να κρατάνε αυτή τη στάση η κινητοποιήσεις μας απο Δευτέρα θα κλιμακωθούν και πλέον η ευθύνη είναι όλη δικιά τους. Μας απαντήθηκε ότι θα βγουν βελτιωμένες εκδοχές. Η υπομονή μας τέλειωσε και δεν δεχόμαστε παζάρια. ΑφΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!!! ΑΚΟΥΤΕΕΕ ;
Παράλληλα στις 12:00 έγινε Πανελλαδική συνάντηση στη Βέροια με πλήθος αντιπροσωπιών αγροτικών συλλόγων και μπλόκων . Εμείς συμμετείχαμε με ηλεκτρονικά μέσα ( Skype) . Η απόφαση ήταν ενωτική και τα αιτήματα πλέον όλων των αγροτών συγκλίνουν. Αύριο στην Νίκαια θα παρευρίσκονται όλοι όπου και θα ολοκληρωθούν οι τελικές θέσεις οι οποίες θα παραδοθούν στην κυβέρνηση. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ!!!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 
ΕΥΡΩΤΑ και Αν. ΜΑΝΗΣ

Σήμα κινδύνου για τις θανατωμένες φώκιες

Οι θανατώσεις της μεσογειακής φώκιας είναι άκρως ανησυχητικές, καθώς πρόκειται για το πλέον απειλούμενο με εξαφάνιση θαλάσσιο θηλαστικό στην Ευρώπη και το δεύτερο στην υφήλιο.
Την έκτη θανατωμένη φώκια στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, σε διάστημα 14 μηνών, εντόπισε νοτιοδυτικά της Σάμου ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Η φώκια, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, είχε εκτελεστεί κανονικά με ρίψη δυναμίτη. Οι ερευνητές του «Αρχιπελάγους» μάλιστα εκτιμούν πως η σκοτωμένη φώκια δεν αποτέλεσε παράπλευρη απώλεια παράνομου και απαράδεκτου ψαρέματος με δυναμίτη, αλλά ήταν ο στόχος κάποιου εξολοθρευτή... «Πρόκειται για κανονική σφαγή! Είναι η δεύτερη ηθελημένη θανάτωση μεσογειακής φώκιας στην περιοχή μας μέσα σε έναν μήνα. Οταν μόνο εμείς, στο Ανατολικό Αιγαίο και στα νερά που κυκλοφορούμε, έχουμε βρει μέσα σε 14 μήνες έξι θανατωμένες φώκιες, καταλαβαίνετε τι γίνεται πανελλαδικά. Η Ελλάδα διαθέτει 18.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Πόσες σκοτωμένες φώκιες ξεβράζονται εκεί; Ποιος ενδιαφέρεται; Πολύ συχνά μας πληροφορούν αλιείς από όλη την Ελλάδα πως βλέπουν σκοτωμένα ζώα» λέει στην «Κ» ο κ. Θόδωρος Τσιμπίδης, διευθυντής του «Αρχιπελάγους».

Η Ελλάδα έχει την τύχη και ταυτόχρονα τη μεγάλη ευθύνη να φιλοξενεί στα ύδατά της περίπου 200–250 από τις 450 μεσογειακές φώκιες που έχουν απομείνει. Η μεσογειακή φώκια είναι ένα είδος εξαιρετικά σπάνιο, καθώς πρόκειται για το πλέον απειλούμενο με εξαφάνιση θαλάσσιο θηλαστικό στην Ευρώπη και το δεύτερο στην υφήλιο. «Για την προστασία της μεσογειακής φώκιας, η Ελλάδα δεσμεύεται όχι μόνο από πολυάριθμες διεθνείς συμβάσεις, την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία αλλά κυρίως από την ηθική υποχρέωση διαφύλαξης των τελευταίων αυτών θηλαστικών. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι επί σειρά ετών οι εθνικές αρχές θεωρούν ότι η δράση για την προστασία τους εξαντλείται στο πλαίσιο τεχνικών αναφορών, γραφειοκρατικών χειρισμών, καθώς και σε αναποτελεσματικές και κοστοβόρες καμπάνιες και επαναπαύονται με την ψευδή εντύπωση ότι έχουν πράξει τα δέοντα για την επιβίωση και προστασία του είδους» τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το «Αρχιπέλαγος».

«Ας μην ξεχνάμε ότι οι φώκιες που εντοπίζονται νεκρές αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος αυτών που θανατώνονται. Η πολιτεία δείχνει να αδυνατεί να αντιληφθεί την έκταση του προβλήματος των ηθελημένων θανατώσεων μεσογειακής φώκιας στις ελληνικές θάλασσες και τις πραγματικές αιτίες που το προκαλούν. Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει και την ευθύνη που της αναλογεί για τη διασφάλιση της επιβίωσης αυτού του ιδιαίτερα σπάνιου θηλαστικού. Η αδράνεια αυτή των εθνικών αρχών θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τον πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας αλλά το σύνολο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων» υπογραμμίζει ο κ. Τσιμπίδης.

Οι άνθρωποι του «Αρχιπελάγους» τονίζουν πως οι φώκιες δεν είναι εχθροί των ψαράδων. Αναφέρουν μάλιστα το παράδειγμα μιας φώκιας ηλικίας 2,5 ετών, που κινιόταν στα νερά της βορειοανατολικής Σάμου και που τώρα σιγά-σιγά αποφασίζει μεγάλα ταξίδια, όπως πρόσφατα που πέρασε στα τουρκικά παράλια του Κουσάντασι για να επιστρέψει και πάλι στα λημέρια της. «Η συγκεκριμένη φώκια ονομάζεται πλέον Αργυρώ και αποτελεί μια μοναδική περίπτωση, καθώς έχει αποφασίσει να ζει σε κατοικημένες από ανθρώπους περιοχές και να εμφανίζει μια δυνατότητα συμβίωσης» λέει ο κ. Τσιμπίδης. Υπάρχει ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων από την τοπική κοινωνία (ψαράδες, επαγγελματίες του τουρισμού, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί άλλοι), με τους οποίους οι ερευνητές του «Αρχιπελάγους» έχουν μοιραστεί πολλές χιλιάδες ώρες φύλαξης και προστασίας της φώκιας Αργυρώ.

Υπάρχει λοιπόν κι άλλος δρόμος και τρόπος, μακριά κι ενάντια στις θανατώσεις της μεσογειακής φώκιας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του «Αρχιπελάγους» απαιτούνται η φύλαξη και ο έλεγχος των σπάνιων αυτών ζώων από τις Αρχές («ξέρουν τι πρέπει να κάνουν», λέει με νόημα ο κ. Τσιμπίδης), με ταυτόχρονη υποστήριξη των ψαράδων, που περνούν δύσκολες μέρες. Το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος» κατέθεσε για το θέμα ένορκη κατάθεση - καταγγελία στο Λιμεναρχείο Σάμου, το οποίο ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Πηγή http://www.kathimerini.gr/
Έντυπη

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.Σπάρτη 6.2.16 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Σπάρτη
6.2.16
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια των συζητήσεων με τους παραγωγικούς φορείς του νομού και των συναντήσεων που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα με αγρότες, πυροσβέστες, κτηνοτρόφους και πολιτικούς μηχανικούς, σήμερα 6 Φεβρουαρίου έγινε συνάντηση με μέλη των Διοικήσεων του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, της Ομοσπονδίας Ε.Β.Ε. του νομού και του Επιμελητηρίου Λακωνίας με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη και στελέχη της Κ.Ο Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναπτύχθηκαν οι απόψεις των δύο πλευρών για ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα και με σκοπό την σύγκληση των απόψεων και την πρόοδο συναινετικών λύσεων σε επίμαχα ζητήματα.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης αυτής, ομάδα αγροτών απ’ τα μπλόκα της Λακωνίας, παρενέβησαν στο διάλογο με έντονο ύφος. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα επειδή δεν είχαν καλεστεί να συμμετέχουν στη σύσκεψη και αυτοί με τους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς. Τους εξηγήθηκε πως μέσα στην ερχόμενη βδομάδα θα υπάρχουν εξελίξεις στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, και μετά την οριστικοποίηση των εξελίξεων, θα προσκληθούν από τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη σε νέα συνάντηση. 
Επιδίωξη τόσο της Κομματικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του βουλευτή Λακωνίας είναι η επαφή και ο διάλογος με ΟΛΕΣ τις συλλογικότητες και τους επαγγελματικούς κλάδους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Βατίκων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ . Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Βατίκων ,αύριο 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. διοργανώνει συγκέντρωση καλώντας όλους τους Προέδρους και Δ.Σ.των κοινοτήτων ,Αγροτικών Συνεταιρισμών και συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Βοιών .Με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων στην αντιμετώπιση της πρόθεσης της κυβέρνησης να περάσει τα σχέδια του ασφαλιστικού και φορολογικού που αγγίζουν όλους.Τόπος συνάντησης στο μπλόκο των Αγίων Αποστόλων στις 10:30 π.μ. και μετάβαση από εκεί στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, όπου θα διεξαχθεί ο διάλογος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 6/2/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ 
Η Συντονιστική Επιτροπή στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθεί ,ενημερώνει τους αγρότες και όλες τις επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες ,καθώς και τους κατοίκους των Βατίκων, ότι καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. γίνεται διάλογος με τοποθετήσεις απόψεων και προτάσεων. Η προσέλευση είναι ανοιχτή σε όλους. Σε αυτόν τον Τόπο δεν περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ.

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟΥ 1912

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟΥ 1912
Οι παλιές οικογενειακές φωτογραφίες έχουν όχι μόνο μεγάλη συναισθηματική αξία, αλλά είναι και σπουδαίες ιστορικές μαρτυρίες για να μελετήσομε τον τρόπο ζωής, τη νοοτροπία, τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια, τη θέση του άνδρα, των ηλικιωμένων κ.τ.λ. Η φωτογραφία άλλοτε ήταν γεγονός. Θα στόλιζε το σαλόνι και θα ταξίδευε στους ξενιτεμένους συγγενείς. Δεν επιτρέπονταν βιασύνες, προχειρότητες και λάθη. Φορώντας τα καλά τουςρούχα, με φροντισμένο χτένισμα οι γυναίκες, με κουστούμι οι άνδρες, σοβαροί έως βλοσυροί ταχτοποιούνταν από το ντόπιο, ή πλανόδιο πεπειραμένο φωτογράφο στο ύπαιθρο, ή στο στούντιο και ποζάριζαν μέχρι να δοθεί το σύνθημα. Συνήθως καθιστός ήταν ο πατέρας και η γιαγιά, ή ο παππούς. Η μητέρα και οι ανύπανδρες αδελφές όρθιες. Αυτά τα σεβαστά κειμήλια του παρελθόντος πρέπει να διασωθούν και να διαφυλαχθούν διότι έχουν να μας διηγηθούν σπουδαίες ιστορίες του παρελθόντος.
Πηγή
Eleni Harou

Συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Χώρων Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Απορριμμάτων (έγγραφο ΥΠΕΣΔΑ)

Τη συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου Χώρων Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Απορριμμάτων προβλέπει Πυροσβεστική Διάταξη.
Όπως ενημερώνει με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες για για τη συγκρότηση τριμελών επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα.
Η διαδικασία έκδοσης των αποφάσεων πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το έγγραφο.
Δείτε αναλυτικότερα ολόκληρο το έγγραφο ΕΔΩ

Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΓΕΡΑΚΙΟΥ.

ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΓΕΡΑΚΙΟΥ.
Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Κ.Υ Βλαχιώτη και στο Γ.Ν Σπάρτης,η άτυχη υπάλληλος του ΚΕΠ Γερακίου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.
Το τραύμα στο αριστερό χέρι,από τον ένα πυροβολισμό ,είναι διαμπερές,τοποθετήθηκε γύψος και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Η κατάσταση της υγείας της Χρυσούλας δεν εμπνέει καμμία απολύτως ανησυχία.
Άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν τον 82χρονο δράστη στην αποτρόπαια πράξη του να πυροβολήσει δύο φορές την άτυχη υπάλληλο του Δήμου Ευρώτα μέσα στο ΚΕΠ της Τ.Κ Γερακίου.
Στην έρευνα της Αστυνομίας του δράστη βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.
Η κοινωνία του Γερακίου είναι ανάστατη από το αποτρόπαιο γεγονός που συνέβει στο χωριό τους'

Πηγή 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

Ντού στο γραφείο Αραχωβίτη απο τους Αγρότες στην Σπάρτη…

Ντου έκαναν οι αγρότες στο γραφείο του Λάκωνα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη Σταύρου Αραχωβίτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας με τους αγρότες να μην έχουν προσκληθεί. Αγρότες που έδωσαν μαζικό παρών στην μεγάλη απεργία.

Έτσι λοιπόν αφού το έμαθαν πήγαν “ακάλεστοι” και έγινε ένας πραγματικός χαμός.

Σε λίγο και το βίντεο απο το ντου αγροτών που ήταν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Σπάρτης, Δήμου Ευρώτα και Αν.Μάνης

Πηγή http://www.report24.gr/

Λακωνία: Ο έρωτας όπλισε το χέρι του ηλικιωμένου στα ΚΕΠ

Ο 82χρονος φαίνεται πως δεν μπόρεσε να χωνέψει την άρνηση της 42χρονης χήρας να ενδώσει στον έρωτά του - Είχε και στο παρελθόν εκφράσει τα αισθήματά του στο θύμα χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση

 Την άρνηση της να ενδώσει στο ερωτικό κάλεσμα του 82χρονου συγχωριανού της φαίνεται πως πλήρωσε με τρεις σφαίρες, η 42χρονη χήρα και μητέρα δυο ανήλικων παιδιών στο Γεράκι Λακωνίας, το πρωί της Παρασκευής. 

Πρόκειται για μία ιστορία που οι κάτοικοι του χωριού θα θυμούνται ίσως για χρόνια καθώς το περιστατικό είναι για γέλια και για κλάματα, με πρωταγωνιστές έναν 82χρονο ερωτευμένο άνδρα και μία 42χρονη χήρα η οποία δέχτηκε την επίθεση επειδή περιφρόνησε τα συναισθήματα του δράστη. 

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα ΚΕΠ στο Γεράκι της Λακωνίας, όταν ο 82χρονος άνδρας επισκέφτηκε τη δημόσια υπηρεσία όπου εργάζεται η γυναίκα και την πυροβόλησε εξ΄επαφής. 

Ευτυχώς, η ίδια δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο στην υγεία της αφού τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και το αριστερό της πόδι. Εν τω μεταξύ τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το σοκ καθώς δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ο ηλικιωμένος άντρας θα έφτανε σε αυτό το σημείο, παρόλο που εξέφραζε συχνά τις ερωτικές του προθέσεις για τη 42χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο δράστης που ζει μόνος του στο χωριό φαίνεται πως είχε ενοχλήσει και στο παρελθόν το θύμα, χωρίς η ίδια να ανταποκριθεί ποτέ στις ερωτικές του προτάσεις. 

Πλέον, οι κάτοικοι του χωριού που μέχρι πρότινος αγνοούσαν τις απειλές του ηλικιωμένου φαίνεται πως κρύβουν μια ανησυχία για την ψυχική του υγεία, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να διακωμωδήσουν το περιστατικό λέγοντας ότι ο δράστης τα έχει χαμένα.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής όταν ο δράστης επισκέφτηκε τη γυναίκα στα ΚΕΠ της περιοχής όπου η ίδια εργάζεται. Εκείνη την ώρα στη δημόσια υπηρεσία βρισκόταν εκτός από άλλη μία υπάλληλο και ένας άνδρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 82χρονος θεώρησε ότι η παρουσία του άνδρα στην υπηρεσία, έκρυβε κάτι παραπάνω από μία δημόσια συναλλαγή ενώ η 42χρονη υπάλληλος προσπάθησε να τον ηρεμήσει ζητώντας του στη συνέχεια να αποχωρήσει από το κτίριο. Στη συνέχεια, ο δράστης εκτόξευσε εναντίον της υβριστικά λόγια ενώ λίγο αργότερα για άγνωστο λόγο, έβγαλε το όπλο που έκρυβε στην τσέπη του παντελονιού του και πυροβόλησε εξ΄ επαφής την υπάλληλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος στόχος του δράστη ήταν ο  άνδρας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα ΚΕΠ καθώς τον θεώρησε εραστή της γυναίκας.  

Στο άκουσμα των πυροβολισμών δυο κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία και συνέλαβε το δράστη.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γερακίου για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Εν τω μεταξύ ο δράστης βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα Σπάρτης όπου δίνει κατάθεση ενώ στην περιοχή μετέβη και Εισαγγελέας προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση. 

Πηγή  http://www.protothema.gr/

Λάκωνες ένστολοι στην μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής περισσότεροι από 5.000 ένστολοι.

Η ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε από την πλατεία Κολοκοτρώνη μπροστά από την Παλαιά Βουλή και  λίγο μετά τις 18.00 οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΕΕ.
Τα αιτήματά τους αφορούν τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στην ικανοποίηση διεκδικήσεών τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην Αθήνα κατέφθασε και Λεωφορείο με ένστολους από την ΕΥΠΣ και την ΕΑΥ Λακωνίας Πηγή http://www.report24.gr/

Κλειστή για 3 ώρες το Σάββατο η Γέφυρα του Ευρώτα.

Το “Μπλόκο Αγροτών Σπάρτης” ανακοινώνει.

Για το Σάββατο 6/2 ο δρόμος στη γέφυρα του Ευρωτα θα είναι κλειστός προς όλες τις κατευθύνσεις από 17:00 εώς 20:00. Επίσης συγκροτήθηκε επιτροπή ώστε να πάει τη Κυριακή στη Νίκαια της Λάρισας όπου θα γίνει πανελλήνια συγκέντρωση των αγροτικών μπλόκων.

Ελάτε στον αγώνα μας…..

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο 82 ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΚΕΠ ΓΕΡΑΚΙΟΥ/ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

 ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ)
Συνελήφθη 82χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Λακωνία
Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) περίστροφα, ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο κ.α.
Συνελήφθη, σήμερα (5.2.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, 82χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονης ημεδαπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι, ο 82χρονος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυροβόλησε με περίστροφο την 43χρονη, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο χέρι και στο πόδι, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και προς 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματός του, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει στόχο.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, ο 82χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ η 43χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύεται.
Το παραπάνω περίστροφο κατασχέθηκε, ενώ σε έρευνα που έγινε στο όχημα του 82χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 82χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο,
τρία (3) περίστροφα,
δύο (2) γεμιστήρες και
εκατόν είκοσι εννέα (129) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Πηγή
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας