Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ:

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ:: Η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Αγροτών Βατίκων ενημερώνει τους οδηγούς οχημάτων ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 θα κλείσει ο δρόμος Σπάρτης - Νεάπολης στο σημείο του μπλόκου μεταξύ Αγίων Αποστόλων και Κάμπου ,από τις 16:30 έως στις 17:30 το απόγευμα . Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου Αγροτών Βατίκων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών ανακοινώνεται :


Λόγω του αδόκητου θανάτου του αείμνηστου συμπατριώτη μας Βασιλείου Γ. Κασιμάτη, άλλοτε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, η προγραμματισθείσα για τις 28/2/2016 συνεστίαση, ακυρώνεται.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών

Ο Πρόεδρος                                                     Η Γεν. Γραμματέας
              Γιώργος Καρύδης                                                  Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

ΒΑΤΙΚΑ.Καφέ Ψησταριά " GRILL HOUSE " ο ΤΑΚΗΣ.

Καφέ Ψησταριά " GRILL HOUSE " ο ΤΑΚΗΣ. Στην καρδιά
 
της παραλίας στη Νεάπολη πολύ σύντομα θα μας βρείτε
 
 ανοιχτά απο το πρωί για τον καφέ σας, για το ουζάκι σας, με
 
σπέσιαλ ποικιλίες και ουζομεζέδες .Μετά το μεσημέρι
 
 ανάβουν τα κάρβουνα και σας προσφέρουμε σουβλάκι,
 
γευστικό αρνάκι , γουρουνόπουλο στη σούβλα και πολλών
 
 ειδών ψητά στη σχάρα !!
 
 Από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 12:00  τα μεσάνυχτα
 
 σας φέρνουμε την παραγγελία , στο χώρο σας
 
στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.
 
Τηλ. επικοινωνίας 2734029060 και 6985029000.
 

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ .ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ .Οργανώνεται το μπλόκο των Βατίκων για την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Για 15η μέρα συνεχίζει ακάθεκτο να είναι στο δρόμο και να διεκδικεί μαζί με όλους τους αγρότες της Πελοποννήσου ένα δίκαιο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πηγαδάκια των μπλόκων της Πελοποννήσου μιλάνε για το μπλόκο των Βατίκων ως το πιο οργανωμένο και συσπειρωμένο μπλόκο. Η Συντονιστική Επιτροπή έχει εξασφαλίσει το κόστος του λεωφορείου για την μεταφορά στην Αθήνα το οποίο κόστος κάλυψαν αγρότες και άλλοι επαγγελματίες από όλη την περιοχή των Βατίκων και καλεί όποιον θέλει να ενσωματωθεί μαζί τους να δηλώσει συμμετοχή . Ο αγώνας συνεχίζεται στην καρδιά της πρωτεύουσας μαζί με άλλες επαγγελματικές κοινωνικές ομάδες. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η κοσμοσυρροή στην Αθήνα αναμένεται να είναι μεγάλη.

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Σήμερα γιορτάζει ο άγιος Χαράλαμπος, ο οποίος θεωρείται προστάτης των πανωλόβλητων. Ναοί του αγίου στα Κύθηρα υπάρχουν στον Καραβά, στο Μυλοπόταμο, στα Πετροχειλιάνικα, στα Γερακιτιάνικα, στον Ποταμό 2 ναοί και στη Χώρα βήμα του αγίου μέσα στο ναό της αγίας Άννας. Στην εικόνα του αγίου στην αγία Άννα υπάρχει η εξής επιγραφή: «ΛΥΜΗΣ ΟΛΕΘΡΟΥ ΛΙΣΣΟΜΑΙ ΣΟΙ ΠΑΜΜΕΔΩΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΡΕΕΙΝ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ» η οποία σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει: Παντοδύναμε, σε ικετεύω, να διαφυλάττεις άτρωτους από την ολέθρια λοιμική αυτούς που με τιμούν. Λοιμική ήταν η βουβωνική πανούκλα που ήρθε από την ανατολή, και αφάνισε το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης. Στον καιρό των Ενετών η πανούκλα ήρθε και στα Κύθηρα το 1647, το 1690 και το 1719. Φοβερή μάστιγα για το νησί, με μεγάλες απώλειες, με απομόνωση των μολυσμένων και των ύποπτων ατόμων και ολόκληρων περιοχών και με έντονη ξενοφοβία. Οι βενετικές αρχές επέδειξαν μεγάλη ευαισθησία σε θέματα υγιεινής και δημιούργησαν τα λοιμοκαθαρτήρια το 17ο αι. στις κτήσεις τους στον Ελλαδικό χώρο. Σε μια άλλη εικόνα του αγίου στα Κύθηρα ο άγιος απεικονίζεται να κρατεί από τα μαλλιά ένα μαύρο δαίμονα, προσωποποίηση της πανούκλας.
Πηγή 

ΜΠΛΟΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΛΑΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΕΥΡΩΤΑ Αν.ΜΑΝΗΣ.Δ.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 9 Φλεβάρη τα μπλόκα της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν στην Κόρινθο.Ομόφωνα αποαφασίσαμε:
1.Δημιουργία Συντονιστικής επιτροπής με 2 μέλη απο κάθε μπλόκο.
2. Την απο κοινού κάθοδό μας την Παρασκευή στην Αθήνα με όλες μας τις δυνάμεις : Τρακτέρια,Αγροτικά,Λεωφορεία και ΙΧ
Σκοπός μας είναι να φτάσουμε και να ενωθούμε με τους υπόλοιπους αγρότες στο Σύνταγμα.
Παράλληλα τα μπλόκα παραμένουν ενεργά και οι δρόμοι κλειστοί.
Η ΠΙΕΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Για τις περιοχές μας όποιος ενδιαφερέται να συμμετέχει παρακαλείται όπως επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους των κατα τόπους μπλόκων.
ΜΠΛΟΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΛΑΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΕΥΡΩΤΑ Αν.ΜΑΝΗΣ

Ο Άγιος Χαράλαμπος


Ο Άγιος Χαράλαμπος
† ΑΡΧΙΜ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 
Ο Άγιος Χαράλαμπος

Ο ιερεύς της Μαγνησίας
Ο Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυς και θαυματουργός, γεννήθηκε στην Μαγνησία το 90 μ.Χ. περίπου και μαρτύρησε στα χρόνια των μεγάλων διωγμών της Χριστιανοσύνης. Η Μαγνησία αυτή κατά πάσαν πιθανότητα ήτανε στη Θεσσαλία. Τα ερείπιά της σώζονται ακόμη κοντά στο χωριό που λέγεται «Μηλιές». Είχε το ευτύχημα να γεννηθή από γονείς ευσεβείς χριστιανούς που κρατούσανε την πίστι τους στο Χριστό με κίνδυνο της ζωής τους στους δύσκολους, αλλά ηρωικούς εκείνους χρόνους των διωγμών.
Στην Μαγνησία έζησε όλη του την ζωή ο Άγιος Χαράλαμπος. Εκεί σαν νέος, ήτανε φωτεινό παράδειγμα συνετής ζωής. Αργότερα η πίστις του στο Χριστό έγινε πιο φλογερή και η επιθυμία του να βοηθήση τους Χριστιανούς και τους ειδωλολάτρες, να σωθούνε, πιο μεγάλη. Δεν μπορούσε να ησυχάση, όταν σκεπτότανε, ότι υπάρχουν άνθρωποι μακρυά από το Χριστό, που δεν ξέρουν ποιος είναι ο προορισμός τους και γιατί ζουν εδώ στη γη.
Είναι κρίμα, έλεγε, είναι τρομερό, είναι αδιανόητο να ζούνε οι άνθρωποι στην πλάνη της ειδωλολατρείας και να πάνε κατόπιν στην Κόλασι.
Αφιερώθηκε, λοιπόν, εις την υπηρεσία του Χριστού. Έγινε ιερέας το 130 μ.Χ. Από την θέσι του τώρα αυτή, από το θείο αυτό αξίωμα της Ιερωσύνης, ανέλαβε τον μεγάλον αγώνα, αφ’ ενός ν’ ανοί­ξη τα μάτια του κόσμου και να δουν τον κίνδυνον από την ειδωλολατρικήν πλάνην και αφ’ ετέρου ν’ αγιάζη με τα μυστήρια τους πιστούς και να τους οδηγή στην τελειότητα. Μπροστά σε Χριστιανούς και ειδωλολάτρες, άρχισε τα φλογερά χριστιανικά κηρύγματά του. Καίτοι σ’ όλη του τη μακρά ζωή — έζησε 113 χρόνια — έγιναν πολλοί διωγμοί των Χριστιανών και αυτός ποθούσε το μαρτύριο, και δεν ελάμβανε κανένα μέτρο, εν τούτοις επέζησε, διότι ο Θεός τον εφύλαττε γι’ αργότερα. Εμαρτύρησε το 202 μ.Χ.

Γαλήνιος   μπροστά  στον οργισμένο  άρχοντα.
Τότε αυτοκράτορας στη Ρώμη ήτανε ένας ασεβής και χριστιανομάχος, ο Σεβήρος (193-211 μ.Χ.). Ο αυτοκράτορας αυτός και τα γράμματα αγαπούσε και τις τέχνες υποστήριζε και λαμπρές υπηρεσίες στη νομοθεσία προσέφερε. Μένει όμως εις αίσχος και εντροπήν του το ότι, όχι μόνο τον Χριστιανισμό δεν μπόρεσε να εννοήση, αλλά και τους Χριστιανούς σκληρά τους κατεδίωξε. Είχε κηρύξει φοβερό διωγμό εναντίον των Χριστιανών. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις είχε διορίσει ηγεμόνες ειδωλολάτρες καιείχε δώσει αυστηρές διαταγές. Όποιος ήτανε Χριστιανός, όποιος καταφρονούσε τα είδωλα, όποιος δεν ακολουθούσε τις διαταγές του, τον περίμεναν σκληρά βασανιστήρια και φρικτός θάνατος.
Ηγεμόνας στην περιοχή εκείνη της Μαγνησίας, που ζούσε ο Άγιος Χαράλαμπος, ήτανε τότε ένας κακόψυχος και θηριόψυχος, Λουκιανός ονομαζόμενος. Αυτός σκόρπιζε γύρω του την απειλή και την φοβέρα. Μόλις μάθαινε, ότι σε κάποια πόλι ή επαρχία υπήρχαν Χριστιανοί και ότι καταφρονούσαν τα είδωλα, έτρεχε εκεί μανιασμένος. Μάζευε τους Χριστιανούς και τους φυλάκιζε. Έπειτα άρχιζαν τα βασανιστήρια. Πλημμύριζαν με το αγνό τους αίμα οι πλατείες, οι χώροι συγκεντρώσεων, τα στάδιακαι οι δρόμοι.
Όταν έμαθε ο ηγεμόνας Λουκιανός την χριστιανική δραστηριότητα του Ιερέως Χαραλάμπους, ωργίσθηκε πολύ. Έξαλλος από το κακό του, έστειλε στρατιώτες στην Μαγνησία να τον συλλάβουν και να τον φέρουνε μπροστά του. Πράγματι οι απεσταλμένοι του Λουκιανού φέρανε σιδηροδέσμιο τον γέροντα κληρικό μπροστά στον ηγεμόνα. Ήτανε τότε υπέργηρος. Εκατόν δέκα τριών (113) ετών.
Ο ηγεμόνας τον κοίταξε με βλοσυρό και άγριο βλέμμα, και τον ρώτησε απειλητικά:
—  Γιατί, Γέροντα, καταφρονείς και παραβαίνεις τις βασιλικές διαταγές; Και γιατί μιλάς εναντίον των θεών μας;
—  Εγώ, του απήντησε ο Άγιος, υπακούω και υποτάσσομαι στον Βασιλέα των Ουρανών, τον Χριστόν μου. Γονατίζω ευλαβικά στα δικά Του προστάγματα, γιατί ξέρω πως είναι ποτισμένα με δικαιοσύνη, με αγάπη και σωτηρία της ψυχής. Ο δικός σας βασιλεύς διατάζει παράλογα πράγματα. Σας προστάζει να προσκυνάτε Θεούς αναίσθητους, νεκρά στοιχεία, είδωλα άψυχα. Σας νεκρώνει την ζωή και σας σκοτώνει την ψυχή. Ο ιδικός μου Βασιλεύς, ο Χριστός, μας οδηγεί στην λύτρωσι, στην αιωνία ζωή. Όποιος ζητήση με θερμή προσευχή και πίστι την δύναμίν Του, γίνεται και αυτός ισχυρός. Με την δύναμί Του γίνεται δυνατός. Με την δύναμί Του, εξαφανίζονται οι αρρώστειες και συντρίβονται οι δαίμονες...
—  Φθάνει, Γέροντα... αρκετά! Δεν έχω όρεξι ν’ ακούω τις ανοησίες σου. Το κήρυγμά σου, κράτησέ το για άλλους. Εγώ ένα έχω να σου πω. Κι’ αυτό είναι το συμφέρον σου. Προσκύνα τα είδωλα, γιατί έτσι μονάχα θα μπορέσης να γλυτώσης τα βασανιστήρια, που σε περιμένουν... Τ’ ακούς, ξεροκέφαλε;
Ο Άγιος χαμογέλασε και του είπε:
 Κακώς νόμισες, ότι έναν ιερέα του Χριστού θα τον τρομάξουνε οι φοβέρες για βάσανα και θάνατο. Εγώ έπρεπε να είχα κοιμηθή προ πολλού. Και εάν με θανατώσης, θα μου δώσης εκείνο, που περιμένω. Άλλωστε ημείς οι Χριστιανοί τα βάσανα και το θάνατο δεν τα αποφεύγομε, αλλά τα θέλουμε και τα ποθούμε. Γιατί ημείς είμεθα εξοικειωμένοι με τους αγώνες και τους πολέμους και όπως οι γενναίοι στρατιώτες, δεν επιθυμούμε τον ήσυχο θάνατο της κλίνης, αλλά τον δοξασμένο της μάχης.
 Είσαι γέροντας και λυπούμαι τα γεράματά σου, να σε βάλω σε βασανιστήρια, είπε ο Λουκιανός.
 Ας είμαι γέροντας. Μη με λυπάσαι καθόλου. Αλλά να μάθης, ότι στους ιδικούς μας αγώνας το παν είναι η ψυχή. Αυτή δεν γηράσκει με την ηλικία. Αμφιβάλλεις, Έπαρχε, γι’ αυτό; Δοκίμασε. Και θα δης, ότι οι δήμιοί σου θα κουρασθούνε και ο ιερεύς Χαράλαμπος, με την χάριν του Χριστού, δεν θα τους πη να τον λυπηθούνε. Άλλωστε, χωρίς στερήσεις, χωρίς υπομονή και χωρίς βάσανα, πως θα κερδίσουμε την Βασιλεία των Ουρανών; Αυτά, άρχοντά μου, τα βάσανα, μας ανοίγουν τις πόρτες της αιωνίου ευτυχίας. Υπάρχει καλλίτερο από τα βάσανα; Αυτά μας φέρνουνε κοντά στον Χριστό μας. Γιατί, λοιπόν, να τ’ αποφεύγουμε; Έπειτα όλα αυτά περνούν τόσο γρήγορα!

Προσκύνημα της Αγίας Μόνης δεκαετία του '50 ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ

Είναι το προσκύνημα της Αγίας Μόνης, το μπαλκόνι των Κυθήρων προς το Μυρτώον πέλαγος, στη δεκαετία του '50 με τον εφημέριο αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μόρμορη.
Πηγή 
Nikos Desillas 

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ 8-2-2016

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ" Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ.10/02/2016

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ.10/02/2016
ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ¨Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ "
ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ
10/02/2016 ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΗ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ-ΠΑΠΟΥΛΗ
08-02-2016

Δωρεάν εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου μαστού από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13/2, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης υπό την αιγίδα του δήμου Ανατολικής Μάνης λαμβάνει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και διενέργειας δωρεάν προληπτικού ελέγχου γυναικών για τον καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη «ΕΜΕΙΣ».
«Ο καρκίνος του μαστού παραμένει ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Η πρόοδος των επιστημονικών μεθόδων μάς βοηθάει πια να τον αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία. Το μυστικό όμως είναι πάντα ότι, όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο αποτελεσματικότερες είναι οι θεραπείες μας», σημειώνει ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης δρ Ανάργυρος Μαριόλης.
Έτσι, κατά το προαναφερόμενο διήμερο και ώρες 9.00′ το πρωί με 5.00′ το απόγευμα, κλιμάκιο καταξιωμένων ιατρών θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις (ψηλάφηση μαστού, υπερηχογράφημα), με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, την αφύπνιση και ενημέρωση όλων των κατοίκων της Μάνης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30′, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού», με ομιλητή τον κ. Γ. Ξεπαπαδάκη, χειρουργό μαστού, διευθυντή Κλινικής Μαστού ΡΕΑ και πρόεδρο της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ίαση – Στήριξη «ΕΜΕΙΣ», ο οποίος και θα λάβει τιμητική διάκριση από το δήμο Ανατολικής Μάνης ως αναγνώριση της προσφοράς του στον τομέα της υγείας.

Στο πλευρό των αγροτών η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

Η Ομάδα Γυναικών Λακωνίας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) προτρέπει με ανακοίνωσή της τις αγρότισσες της περιοχής να ενισχύσουν τα μπλόκα και όλες τις γυναίκες να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των οικογενειών τους:
omospondia gynaikon Elladas“Χαιρετίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά και σε όλους τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας.
Καλούμε τις αγρότισσες, καθώς και όλες τις γυναίκες που παλεύουν καθημερινά με νύχια και με δόντια προσπαθώντας να στηρίξουν τις οικογένειές τους, να συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες, μιας και πρώτες αυτές, αλλά και τα παιδιά τους, πλήττονται σήμερα.
Στηρίζουμε και διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, που είναι:
• Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.
• Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.
• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Καμία κατάσχεση σπιτιών αγροτικής οικογένειας ή χωραφιών.
• Κατάργηση των χαρατσιών.
Αγρότισσα,
Πάρε τη δική σου θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών και για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων, προγράμματα επιχειρηματικότητας, ούτε με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ που στηρίζει και υλοποιεί η κυβέρνηση, για να συγκεντρωθεί η γη σε λίγα χέρια, στους μεγαλοαγρότες.
Σπαρτιάτισσα αγρότισσα, στήριξε το αγροτικό μπλόκο της γέφυρας του Ευρώτα. Γίνε και εσύ ενεργό κομμάτι του. Οργανώσου στους αγροτικούς συλλόγους, μάθε να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα τα δικά σου και της οικογένειάς σου”.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Θα βάλουν τα παιδιά τους να σταματήσουν τους αγρότες στην Αθήνα; Μιλάνε σοβαρά οι άνθρωποι;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπακούσουν σε εντολές που θα τους δοθούν, προκειμένου να μπλοκάρουν τους αγρότες που θα επιχειρήσουν να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή με τα γεωργικά τους οχήματα, αφήνουν οι αστυνομικοί.


Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας. Μιλώντας στον Σκάι, υπογράμμισε: «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες».

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως «είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής» και υπενθύμισε πως «σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ...».
----------------------------
Πηγή:  apela.gr
----------------------------

Έκλεισαν την ΔΟΥ Σπάρτης οι Αγρότες και πέταξαν σανό. Βίντεο [ Οι πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στα χρονικά.]

Οι πιο δυναμικές κινητοποιήσεις στα χρονικά.

Με τα τρακτέρ έφτασαν λίγο πριν τις 7 το πρωί οι αγρότες στην ΔΟΥ Σπάρτης και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και κλείσιμο της κεντρικής εισόδου.

Τα μπλόκα αγροτών Σπάρτης, Δήμου Ευρώτα και Αν.Μάνης με συντονισμένες κινήσεις έκλεισαν και την εφορία της πόλης και προχωρούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια σφράγισαν την είσοδο της ΔΟΥ με μπάλες σανού.

Δείτε στο Αποκλειστικό βίντεο του Report24 την στιγμή που οι αγρότες κλείνουν την εφορία στις 6:45 το πρωί.

Πηγή  http://www.report24.gr/

Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου.ΑΝΑΒΟΛΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου
Λόγω του αδόκητου γεγονότος του αιφνίδιου θανάτου του Καλλίγερου Πέτρου αναβάλλεται η χοροεσπερίδα του Αγρ. Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων την 13.2.2016.
Τα θερμά Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Δήμος προηγήθηκε αυτή την φορά - Διαμαρτυρία Δήμου Κυθήρων προς το Υ.Ε.Ν. για το θέμα της αγκυροβολίας πλοίων εντός των χωρικών υδάτων του νησιού


Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κυθήρων, και σε έντονη διαμαρτυρία μας για την συνεχιζόμενη κατάσταση της ανεξέλεγκτης και ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ αγκυροβολίας πλοίων εντός των χωρικών υδάτων των Κυθήρων, και σε απόσταση αναπνοής από τις βόρειες και ανατολικές παραλίες του νησιού, ελάβαμε την απάντηση ότι ήδη ο Δήμος έχει αποστείλλει σχετικό έγγραφο διαμαρτυρίας προς το ΥΕΝ και παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση.


Εκτός αυτού η σελίδα μας πιστεύει ακράδαντα ότι η υποβάθμιση της λιμενικής αρχής των Κυθήρων, του νοτιοτέρου άκρου της ηπειρωτικής Ελλάδας, είναι τελείως άστοχη και το ΥΕΝ πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα πιο προσεχτικά και να επανιδρύσει, σαν πρωτεύον το λιμεναρχείο Καψαλίου.

Από ότι φαίνεται το λμεναρχείο Νεάπολης φαντάζει "πολύ λίγο" για την προστασία όλης της περιοχής και η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, και ο καθένας κάνει ότι του αρέσει χωρίς κανένα έλεγχο.

Και κλείνοντας να επισημάνουμε ότι πλέον απροκάλυπτα τα πλοία που αγκυροβολούν προτάσσουν τον κύριο λόγο αγκυροβολίας που είναι "Waiting for Orders", και ΟΧΙ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ περι καταφυγίου και καιρικών συνθηκών, που ισχυρίζονται όλα τα επωφελούμενα μέρη και ο, κατ'ευφημισμό, λιμενάρχης Βατίστας..!!!!!!
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

Υ.Γ. Ελπίζουμε ότι δεν θα βγεί πάλι κανένα "τζόβενο" τσιριγώτης να πεί ότι κάνουμε λάθος και θα μας κάνουν αντίποινα γιατί δεν είδαμε κανέναν από αυτά τα "τζόβενα" να μετάσχει οικειοθελώς στο περιμάζεμα του πετρελαίου και της πίσσας από τις ακτές του νησιού.... Για αυτό λοιπόν καλύτερα να κάνουν "μόκο".........

ΚΑΛΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ.......


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Marine Traffic στα παράλια των Κυθήρων βρίσκονται αγκυροβολημένα 2 πλοία, τα οποία υπό την ανοχή του, προκλητικού πια, λιμενάρχη Βατίστα, βρίσκονται εκεί FOR ORDERS {έξω από την Κομπονάδα}όπως καθαρά διακρίνεται στην περιγραφή τουλάχιστον του ενός, ενώ το έτερο δηλώνει ότι έχει προορισμό τα Κύθηρα !!!!!!!!!




Βέβαια δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς δημιουργήθηκαν δεξαμενές και χώρος αποθήκευσης crude oil στα Κύθηρα αλλά φαίνεται ότι ο καπετάνιος του Kythira warrior, έτσι νομίζει, εκτός και αν πράγματι πρόκειται για Κυθήριο πολεμιστή καπετάνιο, και έκανε βόλτα στον Αβλέμωνα  ......... η εκτός και περιμένει να μαζέψουμε και τα υπόλοιπα πετρέλαια που μας "δώρισε" το La Joie, για να φορτώσει...!!!!

Πιστεύουμε πια ότι το θράσος έχει περισέψει και ο "άβουλος" και πρώην μαχητικός αριστερός υπουργός έχει καταντήσει απλά ένα ακόμη πιονάκι και μάλιστα μολυβένιο στρατιωτάκι, στα θελήματα κάποιων νεόκοπων εφοπλιστών, που τον παίζουν σαν στρατηγάκο και όταν τελειώσουν μαζί του, σε λίγο, θα τον ζεστάνουν και θα τον χύσουν να φτάξουν μολυβένιους βώλους.....




Μπορεί αυτή την εποχή οι πάντες να ασχολούνται με τον στόλο των τρακτέρ, αλλά φαίνεται ότι τα τηλευκατευθυνόμενα μέσα μαζικής αποχαύνωσης, αγνοούν παντελώς όλα τα άλλα θέματα, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αρκετοί καναλάρχες είναι ταυτόχρονα και πλοιοκτήτες.....

Δεν γνωρίζουμε κ. Δήμαρχε σε ποιό ακριβώς σημείο βρίσκεται η περίφημη διαβούλευση του ΥΕΝ για το θέμα της αγκυροβολίας αλλά φαίνεται ότι η σιγή της λαλιστάτης άλλοτε παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μετατραπεί σε ιχθυοσιωπή ερμητικά σφραγισμένη..... και οι εκκλήσεις και οι διαμαρτυρίες του Δήμου έχουν συναντήσει βαριές ωτασπίδες και μαύρα γυαλιά... και ας ελπίσουμε ότι η θαλάσσια περιοχή μας δεν θα γίνει προσεχώς πάλι .....ΛΑΔΙ.....
------------------------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης -Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
------------------------------------------------------------------------------