Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Χρ. Αναγνωστάκος...Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Ευρώτα."Ξεκινάμε όλοι οι Λάκωνες αγρότες στις 05,30

 Χρ. Αναγνωστάκος...Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Ευρώτα:
"Ξεκινάμε όλοι οι Λάκωνες αγρότες στις 5,30 αύριο το πρωί για το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών της Ελλάδος.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να κατανοήσουν τόσο η κυβέρνηση,όσο και οι "θεσμοί",ότι ζητάμε κοινωνική δικαιοσύνη και να ζήσουμε στο τόπο μας με αξιοπρέπεια και με τα εισοδήματα που παράγουμε.
Άμεση απόσυρση των ν/σ του ασφαλιστικού και φορολογικού και να γίνουν αποδεκτά τσ αιτήματα των αγροτών από την κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση συμφωνούσε".

Πηγή 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ [ ΦΩΤΟ ]

 ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ : Από τις 16:30 έως στις 17:30 κλείσανε τα τρακτέρ τον δρόμο Νεάπολης -Σπάρτης την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Αυτό που κάνει σχεδόν κάθε φορά την έκπληξη είναι που οι οδηγοί των οχημάτων δεν διαμαρτύρονται αλλά κατεβαίνουν από τα οχήματα τους και πλησιάζουν το μπλόκο ,συζητώντας τα θέματα που απασχολούν όλους, αλλά κυρίως εκδηλώνουν την στήριξη στον αγώνα των αγροτών . Εν τω μεταξύ οι προετοιμασίες για την άνοδο των αγροτών στην Αθήνα συνεχίζονται και αύριο το πρωί στις 5:00 π.μ. θα αναχωρήσουν με λεωφορείο για την Κόρινθο όπου εκεί θα ενσωματωθούν με όλα τα μπλόκα της Πελοποννήσου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν για την πρωτεύουσα για το μεγάλο συλλαλητήριο του τριημέρου.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΘΗΝΑ.[ ΦΩΤΟ ]

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΘΗΝΑ.
Ηδη τα πρώτα τρακτέρ των Λακώνων αγροτών είναι στην Αθηνα, για το αυριανό ειρηνικό συλλαλητήριο.
Ο στόχος είναι ένας: Η απόσυρση των ν/σ του φορολογικού και ασφαλιστικού κσι διάλογος με κοινωνική δικαιοσύνη και της ιδιαιτερότητας του ε
παγγέλματος του αγρότη.
Πηγή 
Δημοτική Αγορά της Λακωνίας



Ο Εσπερινός του Αγίου Βλασίου!

Ο Εσπερινός του Αγίου Βλασίου!
Σε ερημική περιοχή, όπως ζούσε ο Άγιος, ανατολικά των Καστρισιανίκων κοντά στο Αεροδρόμιο του νησιού μας, έχει κτισθεί πρίν αρκετούς αιώνες ο Ναός του Αγίου Βλασίου.
Ο Άγιος Βλάσης έζησε τον 2ο αιώνα, θεωρείται προστάτης των ζώων αφού ως Επίσκοπος της περιοχής του, ζούσε λόγω των διωγμών, σε μια Σπηλιά μαζί με τα θηρία του δάσους.
Η μνήμη του εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου, κάθε χρόνο οι Κυθήριοι τιμούν την μνήμη του, επισκεπτόμενοι τον ερημικό ναό, κτίσμα του 13ου αιώνα, με εξαιρετικές τοιχογραφίες και συντηρημένο σε πολύ καλή κατάσταση.
Έτσι και σήμερα βρεθήκαμε εκεί το απόγευμα της παραμονής, στον εσπερινό, λιγότεροι από τα προηγούμενα χρόνια γιατί οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, ήσαν συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του Πέτρου!
Πηγή
 Μιχάλης Πρωτοψάλτης


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης στους Δήμους της χώρας, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής στην ερώτησή του τονίζει ότι πάνω από 250.000 ενήλικες συμπολίτες μας έχουν παρακολουθήσει δωρεάν τμήματα μάθησης κι έχουν ωφεληθεί από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία παρέχουν σε έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και ανέργων, τη δυνατότητα αναβάθμισης, προόδου και ανέλιξης, δημιουργώντας όρους αποδοτικότερης λειτουργίας της αγοράς.
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι τον Δεκέμβριο του 2014 εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το σύνολο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, που είχε υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές, μεταξύ των οποίων και το Επιχειρησιακό «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» (ΕΠ ΑΝΑΔ_ΕΔΒΜ), το οποίο καλύπτει το σύνολο των περιφερειών της χώρας και χρηματοδοτεί τη λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.
Ωστόσο, παρά του ότι εγκρίθηκαν 2,11 δις ευρώ που προβλέπονται για το σύνολο του προγράμματος, μόνο 30 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για τις ανάγκες του Έργου των Κ.Δ.Β.Μ.
Ο Βουλευτής ερωτά τον κ. Υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου με μακροπρόθεσμη προοπτική που θα διασφαλίζει τη λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ., εάν πρόκειται να δώσει χρονική παράταση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ.  και των ενεργών συμβάσεων των στελεχών των ΑΠ 7 και 8 στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, αλλά και τι πρόκειται να πράξει ώστε να διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. από το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) συστάθηκαν και λειτουργούν σύμφωνα με το Ν. 3879/2010, σε όσους Δήμους της χώρας το επιθυμούν, παρέχοντας εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Τα τελευταία χρόνια, η λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε 235 Δήμους της χώρας έχει ωφελήσει πάνω από 250.000 συμπολίτες μας, που έχουν παρακολουθήσει δωρεάν τμήματα μάθησης σε αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, όπως ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες, επιχειρηματικότητα, ποιοτικός ελεύθερος χρόνος κ.α.
Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και τα υλοποιούμενα από αυτά προγράμματα που προσφέρονται στους ενήλικες παράγουν πολλαπλά οφέλη οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα - ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που διανύουμε- με τη διασφάλιση θέσεων εργασίας εκατοντάδων στελεχών (περίπου 500 στελέχη-συμβασιούχοι έργου πανελλαδικά), χιλιάδων εκπαιδευτών ωρομίσθιας απασχόλησης και με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αγοράς όλων των αναγκαίων για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου (αναλώσιμα, πετρέλαιο, καθαρισμοί, κ.α.). Με τον τρόπο αυτό, η δια βίου μάθηση παρέχει σε έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και ανέργων, τη δυνατότητα αναβάθμισης, προόδου και ανέλιξης, δημιουργώντας όρους αποδοτικότερης λειτουργίας της αγοράς. Επιπλέον, σημαντική  είναι η συμβολή της δια βίου μάθησης και στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, ιδιαίτερα ευαίσθητων κατηγοριών πληθυσμού, καθώς και στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Στις 17.12.2014 εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το σύνολο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, που είχε υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές, μεταξύ των οποίων και το Επιχειρησιακό «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» (ΕΠ ΑΝΑΔ_ΕΔΒΜ), το οποίο καλύπτει το σύνολο των περιφερειών της χώρας και χρηματοδοτεί τη λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης. Είναι, όμως, απογοητευτικό το γεγονός ότι απ’ τα 2,11 δις ευρώ που προβλέπονται για το σύνολο του προγράμματος, μόνο 30 εκατομμύρια περίπου προορίζονται για τις ανάγκες του Έργου των Κ.Δ.Β.Μ.
Επιπλέον, κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης των τμημάτων, τα οποία ξεκίνησαν ουσιαστικά στις 01/12/2015, αντί για 01/10/2015, έχοντας ως συνέπεια τη σημαντική μείωση προγραμμάτων για το τρέχον έτος. Κι όλα αυτά όταν το φυσικό αντικείμενο (υλοποίηση προγραμμάτων) του παρόντος έργου μετά την παράταση που δόθηκε πέραν της 30/06/2015, λήγει στις 29/02/2016 για τους άξονες ΑΠ7 και ΑΠ8 (περιφέρειες εκτός Στερεάς Ελλάδας και νησιών Νοτίου Αιγαίου), ενώ για τον άξονα ΑΠ9 (Στερεά Ελλάδα και νησιά Νοτίου Αιγαίου, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους) στις 31/7/2016.

Επειδή, η καθυστέρηση στο σχεδιασμό της νέας φάσης του Έργου καθιστά βέβαιη την αναστολή λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. για πολλούς μήνες και δημιουργεί εύλογους φόβους για το μέλλον τους,
Επειδή τα Κ.Δ.Β.Μ. αποτελούν ουσιαστικά το μόνο δημόσιο πυλώνα της εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα μας και πρέπει να συνεχιστούν,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.            Πρόκειται να δώσει χρονική παράταση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ.  και των ενεργών συμβάσεων των στελεχών των ΑΠ 7 και 8 στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 μέχρι και τον Ιούλιο του 2016;
2.            Τι πρόκειται να πράξει, ώστε να διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας των Κ.Δ.Β.Μ. από το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά;
3.            Προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου με μακροπρόθεσμη προοπτική που θα διασφαλίζει τη λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ.  ;

Πειραιάς, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής                                         
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων ΝΔ

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ "Κάρφωσε" πάνω στην Κίναρο το ΑΒ-212 - Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί αξιωματικοί του ΠΝ

Πάνω στη νησίδα Κίναρος προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες και αίτια. Τα τρία μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό-ακαριαίο θάνατο.
Το τριμελές πλήρωμα που αποτελείται από δύο υποπλοιάρχους χειριστές και έναν ανθυπασπιστή μηχανικό ήταν ιδιαίτερα έμπειρο αλλά το ελικόπτερο είναι της εποχής... του Βιετνάμ (το θέμα αυτό θα το θίξουμε στη συνέχεια). Υπήρξε κάποια βλάβη στα ραντάρ ή κάποιο μηχανικό πρόβλημα; Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει. Όπως επίσης και αν επιχειρήθηκε αναγκαστική προσγείωση.
Σε περίπτωση ωστόσο μηχανικής βλάβης το πλήρωμα θα είχε προλάβει να ενημερώσει τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” από την οποία και απονηώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2:45 τα ξημερώματα οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του AB-212. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ποτέ.
Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού εκτιμούν πώς στο πλαίσιο της άσκησης με το ελικόπτερο να συμμετέχει σε αποστολη εντοπισμού στόχου πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, προφανώς και για απόκρυψη από τα "εχθρικά " ραντάρ, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. 
Φαίνεται πώς η συντριβή ήταν αιφνίδια και οι χειριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Νεκροί είναι ο υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, έγγαμος με παιδιά, ο επίσης υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστασίος παντρεμένος και ο Ευαγγέλου Ελευθέριος έγγαμος επίσης με παιδιά.
Έπεσαν και αυτοί στο καθήκον σαν ήρωες. Για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Όσον αφορά τα ιταλικά ελικόπτερα ΑΒ αυτά τα είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την Ιταλία και επρόκειτο για έναν τύπο που βασίσθηκε στα αμερικανικά UH-1 τα οποία επίσης πετάει ο Ελληνικός Στρατός. Τα ΑΒ-212 είναι ο τύπος ελικοπτέρου που έχουν όλες οι φρεγάτες του ΠΝ τύπου "S" και είναι ηλικίας άνω των 35 χρόνων.
Παρ' ότι έχουν υποστεί κάποιες αναβαθμίσεις δεν παύουν να είναι ελικόπτερα παρωχημένης τεχνολογίας και όταν πετούν στο Αιγαίο δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις παρά τους δύο κινητήρες που φέρουν. 
 

Επί ποδός τα λακωνικά μπλόκα για το αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας

Στον Ισθμό μεταφέρονται αυτή την ώρα κατά πληροφορίες τα τρακτέρ των αγροτών από τη Λακωνία, οι οποίοι αύριο στις 8.30΄ το πρωί θα ξεκινήσουν με συναδέλφους τους απ’ όλη την Πελοπόννησο για την ειρηνική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας.
Παραγωγοί από τη Μάνη, τα Βάτικα, τη Σκάλα, τη Σπάρτη θα μεταβούν επίσης στην πρωτεύουσα με μισθωμένα λεωφορεία.
Σε επιφυλακή, εξάλλου, θα παραμείνουν δυνάμεις σε όλα τα πελοποννησιακά μπλόκα.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Προμετωπίδα ανάπτυξης για τον Δήμο Μονεμβασίας ο Τουρισμός

0

Το Σάββατο 30-1-2016 ο Δήμος Μονεμβασίας παρουσίασε την μελέτη του προγράμματος της Τουριστικής προβολής για την περίοδο 2016-2019, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της προσπάθειας του Δήμου να βελτιώσει τις τουριστικές επιδόσεις της περιοχής ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την τοπική οικονομία.

Στόχος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας είναι αύξηση της επισκεψιμότητας, η επιμήκυνση της παραμονής και η άμβλυνση της εποχικότητας.
Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κύριος Ηρακλής Τριχείλης τόνισε πως προσβλέπουμε στην άρτια λειτουργία της Τουριστικής Επιτροπής με βασικό στόχο να προπορευτούμε από την εποχή μας και ότι καινοτόμο υπάρχει στην αγορά να είμαστε από τους πρώτους Δήμους που θα το εφαρμόσει για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Την παρουσίαση της μελέτης και τον απολογισμό των δράσεων του Δήμου από την προηγούμενη θητεία μέχρι σήμερα έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού , Αντιδήμαρχος ΔΕ Μονεμβασίας κυρία Κατερίνα Τσαφατίνου και την εισήγηση της μελέτης παρουσίασε ο εξωτερικός σύμβουλος του Δήμου κύριος Δημήτριος Κούτουλας, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών , με γνωστικό αντικείμενο τη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, τουριστικό marketing .
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κυρία Αδαμαντία Τζανετέα η οποία απεύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας συγχρόνως την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μονεμβασίας για τις δράσεις της και τα αποτελέσματα αυτών τονίζοντας την σημαντικότητα των προσπαθειών που γίνονται για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και κατ επέκταση της Πελοποννήσου, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κύριος Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και επαγγελματίες του Κλάδου.

Στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής Τουρισμού την Κυριακή 31/1/16 διοργανώθηκε μια σειρά ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους επαγγελματίες τουρισμού με θέματα «Τουριστικό Marketing» και « Ποιότητα των Παρεχόμενων Υπηρεσιών».

Ο Επίκουρος καθηγητής Τουριστικού Μarketing κ. Κούτουλας παρουσίασε και ανέλυσε τις σύγχρονες αντιλήψεις γύρω από την ποιότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων διεθνώς, τα συχνά λάθη και τις συνηθισμένες αδυναμίες των ξενοδοχείων και καταλυμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης τους, τις συνήθεις αστοχίες κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείων και τους τρόπους αποφυγής τους. Προτάθηκαν επίσης οι πρακτικές συμβουλές για την βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθώς και η αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας των ξενοδοχείων. Αναλύθηκε εκτενώς ο σχεδιασμό marketing για μια τουριστική επιχείρηση, δημόσιες σχέσεις και ενέργειες δημοσιότητας, ζητήματα διαδικτυακής προβολής και παραγωγή content.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα και εξίσου επιμορφωτικά χαρακτήρισαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του Τουριστικού Κλάδου οι οποίοι τα παρακολούθησαν.

Πηγή http://www.report24.gr/

1α578