Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το Μπλόκο Αγροτών Βατίκων καλεί όλους τους αγρότες των Βατίκων την Κυριακή 28/2/16 και ώρα 6.00 μ.μ σε συγκέντρωση στο μπλόκο του Κάμπου,(δίπλα στο συνεργείο Μινώπετρα) για ενημέρωση των αγροτών για όλες τις εξελίξεις και περαιτέρω κινήσεις του Μπλόκου.

Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα καλεί όλους τους αγρότες του Δήμου Ευρώτα τη Κυριακή 27/2/16 και ώρα 7.00 μμ σε γενική συνέλευση στο στο μπλόκο Ευρώτα , (απέναντι απ τη γεφυροπλάστιγγα Ματζαβράκου) για ενημέρωση των αγροτών και καθορισμό των περαιτέρω κινητοποιήσεων .

Κύθηρα Αντικύθηρα Καινούργια Μέρα - Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα! (Ενημερωτικό Δελτίο 27-02-2016)


Σε ένα ρεσιτάλ ασυναρτησίας και ψεύδους, συκοφαντιών και έωλων επιχειρημάτων προσπαθούν ακόμα μία φορά να πλήξουν το θεσμό της Εγχωρίου Περιουσίας, τον οποίο οι ίδιοι ουδέποτε εμπιστεύθηκαν. 

Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και είναι όλα εναντίον σας κύριοι υπεύθυνοι της μείζονος μειοψηφίας. 

Αφού ωθήσατε τον άξιο πρόεδρο Κοσμά Μεγαλοκονόμο σε παραίτηση με αποκλειστική δική σας ευθύνη, ξεκινήσατε έναν ανηλεή πόλεμο ενάντια στην Επιτροπή, τόσο στον κ. Βέζο όσο και στο νυν Δήμαρχο, κατηγορώντας τους διαρκώς για αδιαφανείς διαδικασίες σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη δική σας δημοτική στασιμότητα και εσωστρέφεια. 

 
Αγνοείτε βέβαια ότι όλες οι πράξεις της Εγχωρίου ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως και του Δήμου, έχουν όλες λάβει εγκρίσεις νομιμότητας και μέχρι σήμερα η διαχείριση της Επιτροπής ήταν και παραμένει διαυγής και διαφανέστατη, ενώ έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται σημαντικά έργα στα Ιερά Προσκυνήματα αλλά και στα δύο νησιά, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι πόροι της Επιτροπής επιστρέφουν στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη όπως επιθυμούν οι δημότες.

Οι λόγοι που προκαλούν λοιπόν τέτοιες αντιδράσεις είναι καθαρά προσωπικοί, ο κόσμος ξέρει από πού εκκινούνται και τι υπόβαθρο έχουν. Στο κάτω κάτω στο δικό μας ψηφοδέλτιο δεν υπήρχαν ως υποψήφιοι αντίδικοι της Εγχώριας Περιουσίας γνωστοί για τις ανεύθυνες απόψεις τους για το Θεσμό! 
Αν οι απόψεις σας επί του νέου νόμου της Εγχωρίου ήταν ορθές (νομικά και ηθικά), γιατί δεν υιοθετήθηκαν από τις Κυβερνήσεις της περιόδου 2010-2015;;;;
Γιατί έμειναν στο αρχείο των υπηρεσιών;;;; 

Γιατί πολύ απλά ήταν μνημεία ανευθυνότητας και προχειρότητας που προσπαθούσαν να μετατρέψουν την αυτοδιοίκητη και ανεξάρτητη Εγχώριο σε υπηρεσία υπαγόμενη στον Αντιδήμαρχο! 

Αυτή είναι η αλήθεια και μην επιχειρείτε να την αναστρέψετε γιατί ο κόσμος γνωρίζει τις απόψεις σας για το Θεσμό! 

Και αλήθεια, γιατί δεν μας λέτε τις δικές σας προτάσεις για τη στελέχωση της νέας επιτροπής; 

Συναίνεση παραταξιακή θα υπάρξει μόνο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις: οι υποψήφιοι να είναι γνωστοί για την εντιμότητά τους, να πληρούν όλα τα κριτήρια διαφάνειας και νομιμότητας, η επαγγελματική τους ιδιότητα να μην έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Εγχωρίου και να μην έχουν εμπλακεί ποτέ σε αντιδικίες με την Εγχώριο, κυρίως ιδιοκτησιακής φύσεως. 

Συναίνεση άνευ όρων νομιμότητας και διαφάνειας δεν θα υπάρξει! Και ευτυχώς την άποψη αυτή ενστερνίζεται και η μεγαλύτερη πλειοψηφία του εκλεκτορικού σώματος. Ελπίζουμε να την ενστερνίζεστε και εσείς! 

Για να μη μακρηγορούμε λοιπόν, και επειδή όλα τα έγγραφα αποδεικνύουν την ορθότητα των απόψεών μας, δίνουμε ξανά στη δημοσιότητα (είχε δημοσιευθεί πριν μερικά χρόνια και στον τοπικό τύπο) την επιστολή παραίτησης του κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμου του 2011. 

Κάθε σκεπτόμενος Κυθήριος μπορεί να καταλάβει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Όλα τα υπόλοιπα είναι πυροτεχνήματα για εσωτερική κατανάλωση και ιδία ικανοποίηση!


ΛΟΓΟΘΕΤΙΑΝΙΚΑ.ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ,ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ [ΦΩΤΟ-VIDEO]







Παγκηθυραϊκό Καρναβάλι την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Παγκηθυραϊκό Καρναβάλι την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 και ώρα 13:00 στην Πλατεία του Ποταμού για μικρούς και μεγάλους με πολλές εκπλήξεις! Σήμερα Σάββατο 27/2 στις 19:00 συνάντηση των ζευγαριών για το γαϊτανάκι στο Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού. Υπεύθυνη, Εβίτα Σοφίου! Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 19:00 και Τετάρτη στις 20:00 στον ίδιο χώρο.

ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;


Το μένος του κ. Χαρχαλάκη για όποιον τολμήσει να του ασκήσει κριτική, το έχουν κατανοήσει πλέον οι πάντες.
Για μιά ακόμη φορά, με αφορμή την ανακοίνωσή μας για τις ευχάριστες εξελίξεις στην εκλογή των μελών της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, βρήκε ευκαιρία να μας επιτεθεί.
Η επίθεση αυτή πλήρης ανακριβιών, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
Αιχμή του δώρατος η παραίτηση το 2011, του εκλεγμένου προέδρου της ΕΠΚΑ Κοσμά Μεγαλοκονόμου.
Προφανώς ζαλισμένος ο κ. Χαρχαλάκης από την "κωλοτούμπα" του, αγνόησε ότι η παράταξή μας εκτιμώντας την αξία, την εντιμότητα, την προσφορά στον τόπο, του συμπατριώτη μας, ιατρού Κοσμά Μεγαλοκονόμου, το 2007 τον πρότεινε, τον ψήφισε ομαδικά και τον εξέλεξε Πρόεδρο της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, γιά την θητεία 2007-2010, σε μιά δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.
Αγνόησε επίσης ότι στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 22-7-2011, ομόφωνα όλες οι παρατάξεις δεν έκαναν αποδεχτή την παραίτησή του.
Συμπερασματικά προκύπτει από τα στοιχεία ότι η παράταξη μας, ουδέποτε απαξίωσε, αντίθετα εμπιστεύθηκε και τίμησε τον Ιατρό Κοσμά Μεγαλοκονόμο.
Εύλογα όμως τίθενται τα ερωτήματα:
Ποιός κέρδισε από την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου;
Ποιός είχε λόγους να ωθήσει τον πρόεδρο σε παραίτηση;
Μετά την αποχώρησή του, τι έγινε στην Επιτροπή, η διαχείριση γινόταν με αρχές διαφάνειας και ανάπτυξης;
Ποιός μεθόδευσε την αντιπαράθεση γιά ένα τόσο σοβαρό και λεπτό θέμα;
Πρέπει να ενθυμηθούμε το θέμα της διαφωνίας.
Η παράταξη μας, ως σοβαρή και υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, έκρινε ότι έπρεπε να υπερασπισθεί το ορθό, το δίκαιο των Κυθηρίων, απέναντι στις άδικες αποφάσεις του Δασαρχείου. 
Ότι δηλαδή τα περίπου 14.000 στρέμματα που κάηκαν στην μεγάλη πυρκαγιά του 2010, δεν ήταν Εγχώριος Περιουσία, αλλά είναι ιδιοκτησία, κυρίως, ιδιωτών Κυθηρίων. 
Το αίτημά της προς τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης έτυχε ευρύτατης αποδοχής και υποστηρίχθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Αυτό ήταν το αντικείμενο της διαφωνίας!
Ήταν αυτός λόγος αντιπαράθεσης της επιτροπής με τον Δήμο;
Ας αναζητήσει λοιπόν ο κ. Χαρχαλάκης τα αίτια της παραίτησης στο στενό του περιβάλλον.
Για την επικείμενη εκλογή νέου προέδρου, ο νομοθέτης ζητάει συναίνεση, γιαυτό προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία. 
Είναι ανάγκη να αφήσει ο κ. Χαρχαλάκης τις διαρροές και υποσχέσεις σε διάφορα πρόσωπα, τα οποία μάλιστα δεν εξασφαλίζουν την συναίνεση για το αξίωμα του προέδρου. 
Ένας (1) θα είναι ο πρόεδρος όχι πέντε (5), η επιλογή του δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα διατήρησης κομματικών ισορροπιών, ή ικανοποίηση υποχρεώσεων.
Κριτήριο επιλογής θα πρέπει ασφαλώς να είναι, κατά πόσο το πρόσωπο φαίνεται ικανό να υπηρετήσει τον θεσμό, με δικαιοσύνη και διαφάνεια, κατά πόσο φαίνεται ικανό να κάνει χρηστή και αντικειμενική διαχείρηση.
Προβάλλοντας τέτοια κριτήρια ας αναζητήσει την συνεννόηση θεσμικά.

ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2/2016 ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 Σε συμβολικό αποκλεισμό προέβησαν οι αγρότες των μπλόκων και αγροτικών Συλλόγων Λακωνίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη βουλή. Από πολύ νωρίς το πρωί τα τρακτέρ έκλεισαν την είσοδο και τον προαύλιο χώρο και οι υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να περάσουν στα γραφεία τους. Λίγο πριν τις 10 στο χώρο του Διοικητηρίου έφτασε και η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα όπου για αρκετή ώρα συνομίλησε με τους αγρότες .Η κυρία Τζανετέα είναι ενήμερη για τα προβλήματα των αγροτών και όπως από την αρχή των κινητοποιήσεων δήλωσε και σήμερα την συμπαράσταση της. Στον ίδιο χώρο οι αγρότες μαζί με τους εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών αντάλλαξαν προτάσεις για περαιτέρω κινητοποιήσεις ,κατόπιν εισηγήσεων και από άλλες περιοχές της χώρας. Όπως δήλωσαν στόχος δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο αλλά να εισακουστούν τα αιτήματα τους που ξανατονίζουν αφορούν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο πιθανότατα να γίνει σύσκεψη Παμπελοποννησιακή στην Τρίπολη όπου θα αποφασίσουν όλα τα μπλόκα και σύλλογοι για τις  περαιτέρω κινήσεις τους.



ΒΑΤΙΚΑ.Η Ελαφόνησος έσβησε από την πινακίδα

Φωτογραφία του χρήστη Συμβαίνει Τώρα.
Η Ελαφόνησος έσβησε από την πινακίδα :: Στη διασταύρωση μετά τα "στενά " του δρόμου Σπάρτης- Νεάπολης στρίβοντας δεξιά για τον Άγιο Γεώργιο και στη συνέχεια Ελαφόνησο ,η πινακίδα κυριολεκτικά μοιάζει καμμένη ,με αποτέλεσμα να είναι μουτζουρωμένη και να μην φαίνεται η σήμανση προς Ελαφόνησο. Όπως δείχνει κάποιος ασυνείδητος "πολιτισμένος" θεώρησε σωστο να την μουτζουρώσει και να δείξει το επίπεδο του.Σίγουρα θα έχει πέσει στην αντίληψη της δημοτικής αρχής και να μεριμνήσει γρήγορα για την αποκατάσταση της.Οι πράξεις αυτές είναι καταδικαστέες από όλους.
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

Ανακοίνωση σχετικά με επίσκεψη Δημάρχου και μέλών της Δημοτικής Αρχής στην Τοπική Κοινότητα Κυθήρων