Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε οικία στην Αρεόπολη - Νεκρός ένας 55χρονος

Φωτιά σε οικία στην Αρεόπολη - Νεκρός 55χρονος 
Πρίν λίγη ώρα ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε οικία στην Αρεόπολη. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Π.Υ. Αρεόπολης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Εντός της οικίας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νερκός ένας 55χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής. Στο σημείο έσπευσαν και γιατροί του Κ.Υ. Αρεόπολης, όμως ήταν ήδη αργά για τον άτυχο άνδρα.
Προανάκριση για τα αίτια της πυργκαγιάς διενερεγείται από την Π.Υ. Αρεόπολης.
Πηγή http://githio-click.gr/

ΚΕΔΕ: Μόνο μέσω δήμων η διαδικασία για την παραχώρηση της χρήσης των παραλιών

Τη διαβεβαίωση ότι η ΚΕΔΕ δεν θα αιφνιδιαστεί αλλά θα έχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των αιγιαλών, έλαβε η διοίκηση της ΚΕΔΕ από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Η ΚΕΔΕ επισήμανε στον κ. Αλεξιάδη ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση πως οι Δήμοι πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο ζήτημα της παραχώρησης των παραλιών.
Παράλληλα μετέφερε το «δίκαιο» φόβο που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη νησιωτική, διαμηνύοντας πως το ενδεχόμενο αφαίρεσης των σχετικών αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σημάνει τεράστια απώλεια εσόδων, που ήδη έχουν προϋπολογιστεί στους δήμους ενώ, όπως ανέφερε, θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις που θα δυσχεράνουν την εφαρμογή της όποιας απόφασης ληφθεί. Επίσης τίθενται ζητήματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των παράλιων περιοχών και όλης της επικράτειας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης τόσο από τον κ. Αλεξιάδη όσο και από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Ν. Ματζάκο ότι καταρτίζεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, Κοινή Υπουργική Απόφαση για το σχετικό θέμα, διατύπωσε την πρόταση να υπάρξει άμεσα ευθεία νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών στους Δήμους.
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως είναι δεδομένη η διάθεση συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και τόνισε πως στόχος είναι να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα.
Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ & ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων.
Καλούμε τους φορείς και τους πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης όπως περιγράφονται κατωτέρω κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και για το χρονικό διάστημα από 28/3 μέχρι
ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1η
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ
ΚΡΑΚΕΡ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΟΣΠΡΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
ΡΥΖΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ
ΖΑΧΑΡΗ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΨΑΡΙΚΩΝ, ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ (ΠΛΗΝ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ)
ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ / ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ 
ΜΕΛΙΑ- ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΑΦΕΔΕΣ
ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ 0-6 & 6-12 ΜΗΝΩΝ
ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ
ΓΑΛΑ ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ (ΟΧΙ ΓΕΥΣΕΙΣ)
ΝΕΡΑ ΜΙΚΡΑ
ΧΥΜΟΥΣ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2η
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΑΝΤΙΠΥΡΕΤΙΚΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΣΙΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΕΙΣΠNΕΟΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ 
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑ
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΟΛΛΥΡΙΑ
ΜΑΣΚΕΣ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΟ
ΓΑΝΤΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3η
ΕΙΔΗ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
ΠΑΝΕΣ 0-3, 3-6, 6-12, 12-18, 18-24 ΜΗΝΩΝ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΡΕΦΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΕΣ
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΝΗ
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ –ΠΟΤΗΡΙΑ- ΠΙΡΟΥΝΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΡΟΥΧΑ-ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ-ΕΣΩΡΟΥΧΑ-ΚΑΛΤΕΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ-ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ- ΚΑΛΤΕΣ
ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ-ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ- ΚΑΛΤΕΣ
ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ
ΣΚΗΝΕΣ
ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ
ΣΕΝΤΟΝΙΑ
ΠΕΤΣΕΤΕΣ
ΣΑΚΙΔΙΑ
ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ
Πηγή: monemvasia.gov.gr

ΒΑΤΙΚΑ.ΚΟΨΑΝΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΚΟΨΑΝΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΣΕ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : Έντονη ανησυχία δημιουργούν τα αλλεπάλληλα συμβάντα που έχουν παρατηρηθεί στο Λιμανάκι του Προφήτη Ηλία του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ξημερώματα Δευτέρας άγνωστοι έκοψαν τα σχοινιά που κρατούσαν δεμένο ένα μεγάλο καίκι 8 μέτρων περίπου και το έσπρωξαν στο πέλαγος καθώς και σε μία βάρκα. Παρόμοια τέτοια περιστατικά πάντα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ξανασυμβεί πάντα με διαφορετικό σκάφος και είναι δύσκολο κάποιος να καταλάβει ποιος είναι αυτός που προκαλεί αυτή την ζημιά. Να σημειωθεί ότι και τις προάλλες αναφέρθηκε και κρούσμα σπασμένων λουκέτων στα αμπάρια σε βάρκες και στο λιμάνι του Παλαιοκάστρου ,όπου διαπιστώθηκαν κλοπές. Τέτοια έκτροπα δεν έχουμε ξανακούσει να συμβαίνουν στην περιοχή και πραγματικά είναι ανησυχητικό το φαινόμενο. Όπως μας πληροφόρησαν η Λιμενική Αρχή έχει ενημερωθεί. Είναι ευτύχημα το ότι δεν φυσούσε δυνατός αέρας και οι άνθρωποι γλύτωσαν τα χειρότερα από το σπάσιμο των σκαφών μεταξύ τους ,ακόμα και των άλλων που λιμενίζουν στο λιμανάκι του Προφήτη Ηλία.ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων στήν Θεολογική Ημερίδα τής 23-3-2016 στο Στάδιο Ειρήνης καί Φιλίας

Εἰσήγησις Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ

Θέμα: «Ἐκκλησιολογικά καί ποιμαντικά προβλήματα ἀπό τήν μή συμμετοχή ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐπισκόπων εἰς τήν Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο»

            Ἐν πρώτοις αἰσθάνομαι τήν ἀνάγκη νά εὐχαριστήσω τήν Ἐπιτροπή τῆς παρούσης Ἐπιστημονικῆς Θεολογικῆς Ἡμερίδος διά τήν συναρίθμησί μου εἰς τούς εἰσηγητάς της, τήν κατάρτισι τοῦ καταλόγου τῶν περισπουδάστων θεμάτων της: θεολογικῶν, ἐκκλησιολογικῶν καί κανονικῶν, ἀφορώντων εἰς τήν θεματολογία τῆς συγκληθησομένης «Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου», καί τήν ἀρτία διοργάνωσί της.

            Πρίν προβῶ μέ τήν Χάριν καί τήν δύναμιν τοῦ Χριστοῦ εἰς τήν παρουσίασι καί ἀνάπτυξι τοῦ ἀνατεθέντος μοι περισπουδάστου ἐκκλησιολογικοῦ θέματος  ὑπό τόν τίτλον: «Ἐκκλησιολογικά καί ποιμαντικά προβλήματα ἀπό τήν μή συμμετοχή ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐπισκόπων εἰς τήν Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο», προτίθεμαι νά προσδιορίσω τόν λόγο τῆς παρουσίας μου καί τήν θέσι μου εἰς τήν Σύναξι καί Ἡμερίδα αὐτή. Ὡς Ἐπίσκοπος τῆς Ἑλλαδικῆς μας Ἐκκλησίας ἀνήκω φυσικά εἰς τό Σῶμα τῆς Σεπτῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἔχω τήν ἀναφορά μου καί τήν ἐξάρτησι ἀπό Αὐτήν, εἰς τήν ὁποία καί καταθέτω ἑκάστοτε ταπεινό  λόγο σέ θεολογικά, ἐκκλησιολογικά καί ποιμαντικά θέματα. Εἰς τήν Ἱερά Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας μας, σέ τακτική Συνεδρία τοῦ παρελθόντος Ὀκτωβρίου, ἀλλά καί στήν πρό 15νθημέρου συγκληθεῖσα ἐκτάκτως τοιαύτη κατέθεσα προφορικά τίς θέσεις καί προτάσεις μου καί σχετικό ὑπόμνημα μέ τόν προβληματισμό μου διά θέματα πού ἀφοροῦν εἰς τήν σύγκλησι τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου, τά ὁποῖα καί θά ἀναπτυχθοῦν  εἰς τήν συνέχεια. 

            Θεωρῶ ὅτι αὐτή τήν στιγμή εὑρίσκομαι ἐν μέσῳ τοῦ ζῶντος Ἐκκλησιαστικοῦ Σώματος, Ἀδελφῶν Ἀρχιερέων, Ἱερέων, Ἱερομονάχων, Μοναχῶν, Μοναζουσῶν καί εὐσεβῶν καί Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν. Τέσσερις (4) Ἱερές Μητροπόλεις: Πειραιῶς, Γλυφάδας. Γόρτυνος καί Κυθήρων συνδιοργανώνουν τήν μεγάλη μας αὐτή Κληρικολαϊκή Σύναξι ἀπό ὅλη τήν Ἑλλάδα. Κινητήριος μοχλός τῆς Θεολογικῆς αὐτῆς Ἡμερίδος εἶναι ἡ λειτουργοῦσα ὑπό τήν εὐθύνη σεβασμίων Ἱερωμένων Πανεπιστημιακῶν Διδασκάλων, καί ὄχι μόνο, «Σύναξις  Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καί Μοναχῶν». Δέν πρόκειται γιά κάποια παρασυναγωγή ἤ παρεκκλησιαστική ὀργάνωσι, ὅπως ἴσως τήν θεωροῦν καί την χαρακτηρίζουν μερικοί, ἀλλά γιά μία Συνάθροισι συνειδητῶν καί ὀργανικῶν μελῶν τῆς Μιᾶς Ἁγίας Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, πού ἔχουν ἰδιαίτερη παιδεία, μόρφωσι καί εὐαισθησία σέ θέματα Ὀρθοδόξου Πίστεως καί Ὁμολογίας, Ὀρθοδόξου Παραδόσεως καί Κληρονομίας.

ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ,"Η Μασονία στην Ελλάδα"

ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ,"Η Μασονία στην Ελλάδα"








Kώστα Τσαρούχα, Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ποιοι είναι Μασόνοι; Εκδόσεις: Δωδώνη- Τέταρτη έκδοση, Αθήνα-Γιάννινα 1986,σσ.420.
                        Βιβλιοπαρουσίαση του Παναγιώτη Νούνη











Ό συγγραφέας του καλαίσθητου παρουσιαζόμενου τόμου είναι: ο Κώστας Τσαρούχας, ένας τολμηρός καιασυμβίβαστος δημοσιογράφος, ρεπόρτερ-ερευνητής! Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά, ελληνικά και ξένα. Είναι ο ρεπόρτερ που άνοιξε καινούριο δρόμο στο ρεπορτάζ ερευνώντας επίμονα πληροφορίεςδιαφόρων προσώπων, γεγονός το οποίο, συνέβαλλε να άνοίξη ο δρόμος για ν’αποκαλυφθούν νοσηρέςκαταστάσεις. 


Ο Κώστας Τσαρούχας  τελείωσε τη Νομική Σχολή αλλά και Πολιτικές Επιστήμες.

Το βιβλίο αυτό έπεσε στα χέρια μου, μετά από μία διαδυκτιακή γνωριμία που είχα με τον φίλο και αδελφό Κωνσταντίνο από Πειραιά! Ξεκινήσαμε, μια μέρα, οι Αγιαντωνίτες, με τον δάσκαλό μας π.Θεόδωρο Ζ., το 2012, από Θεσσαλονίκη για Πειραιά, για την επιστημονική ημερίδα, που διεξήχθη  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, περί της  αιρετικής «μεταπατερικής θεολογίας»· εκεί στην ημερίδα, ήρθε ποδηλατώντας, ο καλός φίλος Κωνσταντίνος  και μου έφερε, ως ευλογία, αυτό το βιβλίο και τον ευχαριστώ πολύ!



 Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Σεραφείμ Δ.Φυντανίδης, τονίζοντας με νόημα: «Όσο οι μασόνοι θα παραμένουν στο σκοτάδι, να ξέρουν πώς κάποιος Κώστας Τσαρούχας  θα προσπαθεί να το τρυπήσει-όχι με μασωνικά σπαθιά, αλλά με την πένα του…» και προσθέτει ο γράφων, όποιος δεν έχει πένα σήμερα, έχει… πληκτρολόγιο…


Αναφέρουμε ενδεικτικά, μερικούς από τους τίτλους, των ερευνών, που δημοσιεύονται στο βιβλίο: «Πρωτοδικείο: Κρυφή και σκοτεινή οργάνωση η μασονία», «Μοιχεία και μασονία», «Να οι μασόνοι της χούντας», «Βαφτίζουν όποιον θέλουν τέκτονα», «Μπένε-Μπερίτ: Η υπέρ-στοά», «Μασονία, εκκλησία καισυμφέροντα», «Και ο προσκοπισμός στα χέρια της Μασονίας», «Να γιατί η μασονία είναιθρησκεία», «Μασονία: Καταπατά τα ατομικά δικαιώματα», «Μια κολοσσίαία απάτη μεπρωταγωνιστές Βατικανό και Μασόνους», «Γιατί οι δικαστές δεν επιτρέπεται να’ναι και Μασόνοι», «Μασονικά σύμβολα», «Μέλη των μασονικών στοών», «Αξιωματούχοι τέκτονες της Αθήνας» και άλλα σπουδαία αναλυτικά κεφάλαια, με ντοκουμέντο, τα 3.500 ονόματα διαφόρων γνωστών καί άγνωστων Μασόνων!!!


Ως Ρωμηός καί Έλληνας της Κύπρουδηλαδή, μου προξένησε μεγάλο ενδιαφέρονκαι έκπληξη συνάμα, όταν μελέτησα, ιδιαίτερα, τα κεφάλαια της σπουδαίας αυτής έρευνας (σελ.33): «Μια δίκη που αφήνει φοβερά ερωτηματικά»!

Πρόκειται, για μίας τιτάνιας σημασίας, απόφαση, του Εφετείου Κρήτης, σε υπόθεση που αφορούσε την Μασονία, όταν η εφημερίδα «Η Αλήθεια»στο υπ’αριθ.229/25.6.79 δημοσίευσε τα εξής: 

«…Κατασκοπεία εις βάρος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, από τις μασονικές Στοές Ηρακλείου και Χανιών κατά το 1974, σχετικά με το Κυπριακό, σε συνεργασία με το διεθνή σιωνισμό και τηναμερικάνικη CIA… Αντεθνική δράση της μασονίας και στενή συνεργασία της με το διεθνή σιωνισμό καιμε απώτερο σκοπό της τη διάβρωση της Ορθοδοξίας και της κοινωνίας μας…» (;!)

Ο παπα-Ευλόγιος κ. Κουρουμπλή «Αντίχριστος»;

Του Αρχιμ. Συμεών Αναστασιάδη στην ROMFEA.GR

Το ακούσαμε και αυτό! Μετά μεγάλης μας έκπληξης ακούσαμε δημοσιογράφο του Mega να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή και να ειρωνεύεται τον πατέρα Ευλόγιο, που ζητούσε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα μίας μοναχής, λέγοντας επί λέξει ότι: «είδαμε ιερωμένους που απειλούσαν θεούς και δαίμονες αν κάποιος πρόσφυγας πάει και πειράξει μια καλογριά σε μοναστήρι της περιοχής, τρέχα γύρευε τώρα..».
Και ο Υπουργός Εσωτερικών να απαντά οργισμένος λέγοντας ότι: «Αμαυρώνουν με το χυδαιότερο τρόπο την προσφορά της ορθοδοξίας. Η Ορθοδοξία έχει δώσει τα πάντα για τους πρόσφυγες και δεν έχει το δικαίωμα κανένας από αυτούς τους κυρίους, δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι, είναι έξω από το Χριστό, για να μην πω την λέξη ότι είναι αντίχριστοι, όταν συμπεριφέρονται ιερωμένοι με τέτοιο τρόπο. Αυτά έκανε και είπε ο Χριστός; Εκτός κι αν είναι αγράμματοι ή αστοιχείωτοι!».
Πρώτον, δεν έπρεπε ο δημοσιογράφος να χρησιμοποιήσει πληθυντικό αριθμό διότι ήταν ένας ο ιερέας και όχι πολλοί.
Δεύτερον, δόθηκε η εντύπωση με τον τρόπο που μίλησε στον Υπουργό ότι σιγά μην πειράξουν την «καλογριά» ή και αν την πειράξουν ρε αδελφέ δεν έγινε και τίποτα, τόσος ντόρος για μια καλογριά;
Αφού άλλωστε οι «πρόσφυγες» είναι τόσο καλοί, τόσο φιλήσυχοι και ήρεμοι άνθρωποι πώς είναι δυνατόν να πειράξουν μια μοναχή;
Συμπέρασμα: Ο παπα-Ευλόγιος υπερβολικός, ρατσιστής και ακροδεξιός!
Μήπως δεν γνώριζε ο εν λόγω δημοσιογράφος ότι λίγες μέρες πριν αποχώρησαν από την Ειδομένη αρκετές Μ.Κ.Ο. καθώς και πολλοί γιατροί διότι οι πρόσφυγες είχαν πάρει λοστούς και πετώντας πέτρες κινδύνευαν πλέον αυτοί που τόσο καιρό τους φρόντιζαν σε σίτιση και υγεία;
Ήταν τόσο ευγνώμονες προς αυτούς, που το δώρο τους ήταν ο τρόμος και η βία. Με αυτά, λοιπόν, τα δεδομένα και με άλλα που όλοι τα γνωρίζουμε και θα ήταν περιττό να περιγράψω, ο π. Ευλόγιος θέτει στον Βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Ουρσουζίδη και περιμένει μια απάντηση για το θέμα της ασφάλειας της μοναχής, που μένει σε μοναστήρι μόνη της σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο που θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες. Ακούγεται στη συνέχεια να απειλεί ότι αν τυχόν την πειράξουν θα γίνει χαμός, το λέει μάλιστα τρεις φορές.
Πολύ απλό, κατανοητό και αυτονόητο, το ίδιο θα έπραττα και εγώ και ο κάθε φιλήσυχος πολίτης από τη στιγμή που θα έβλεπε ότι οι μηχανισμοί του Κράτους δεν λειτούργησαν είτε από ανικανότητα, είτε από σκοπιμότητα, είτε από βλακεία.
Τι παράξενο κ. Κουρουμπλή βλέπετε στην αγωνία του ιερέα; Ποιος μπορεί να του καταλογίσει ότι παραφέρθηκε ή ανησυχεί αναίτια;
Όταν μάλιστα γνωρίζουμε εκ πείρας ότι ως Έλληνες πολίτες δεν φυλασσόμαστε ακόμη και μέσα στις πόλεις; Πόσο μάλλον στην ερημιά του βουνού; Αφού δεν υπάρχει πλέον αστυνομική δύναμη για τους πολίτες.
Όλη η αστυνομική δύναμη ασχολείται με τη φύλαξη των πρώην και νυν πολιτικών και διπλωματικών προσώπων κτλ.
Τα δικά μας σπίτια είναι εκείνα που καθημερινά παραβιάζονται από τους ληστές οι οποίοι έχουν γίνει πλέον περισσότεροι κι από τα ποντίκια και δεν αρκούνται μόνο στην ληστεία αλλά προχωρούν και στην κακοποίηση των ενοίκων.
Η προχειρότητα του Κράτους στους καταυλισμούς αυτών των αξιολύπητων κατά άλλα συνανθρώπων μας είναι καταφανής εκτός αν μας περνάτε για χαζούς.
Και συνεχίζει ολόκληρος Υπουργός την επιχειρηματολογία του θεωρώντας αγράμματο και άσχετο όποιον ζητά το αυτονόητο, την ασφάλεια των πολιτών.
Θα προτιμούσα λοιπόν ο κ. Υπουργός να είχε απαντήσει ψύχραιμα στο ερώτημα του δημοσιογράφου και να είχε διαβεβαιώσει με επιχειρήματα τους Έλληνες πολίτες για την ασφάλειά τους που είναι ιερό και συνταγματικό καθήκον του Κράτους.
Αντ' αυτού είδαμε έναν Υπουργό να ωρύεται και να αποκαλεί τον πατέρα Ευλόγιο «Αντίχριστο» αλλά και κάθε ιερωμένο που θέτει την αγωνία της ασφάλειας των συνανθρώπων του «Αντίχριστο»!
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος Υπουργός ότι ο χαρακτηρισμός αυτός είναι πολύ βαρύς και προσβλητικός για έναν χριστιανό πόσο μάλλον για έναν κληρικό.
Ίσως ο κύριος Υπουργός να μην ήταν ενήμερος για το ακριβές περιστατικό και να μίλησε τόσο άσχημα και επιθετικά για την τοποθέτηση του ιερέα ή ακόμη και να παρασύρθηκε λόγω φόρτου εργασίας και να είπε έναν λόγο παραπάνω.
Αν συνέβη κάτι από τα δύο πρέπει φυσικά να επανορθώσει και να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα Ευλόγιο και αφού ο ίδιος γνωρίζει τόσο καλά το Ευαγγέλιο και τις Παραδόσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας την οποία σέβεται και τιμά όπως δηλώνει να φιλήσει ταπεινά το χέρι του πατέρα Ευλογίου για να αποδώσει την αρμόζουσα τιμή στην ιερωσύνη που τόσο πολύ προσέβαλε.
Πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Κουρουμπλή ότι ο ίδιος συμμετέχει σε κυβερνητικά σχήματα από την δεκαετία του '90 μέχρι και σήμερα.
Δηλαδή σε κυβερνητικά σχήματα τα οποία ευθύνονται για την κατάντια της σημερινής κατάστασης: Εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες αυτοκτονίες, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες εκτός συνόρων, χιλιάδες άστεγοι και πεινασμένοι.
Κυβερνητικά σχήματα που με τις αποφάσεις τους οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό σε κατάθλιψη και μελαγχολία.
Παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, ισλαμοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, καταστροφή της Παιδείας και Υγείας, εμπαιγμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας (βλέπε πρόσφατη συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου), μίζες, ίντρικες, ψεύδη ων ουκ έστιν αριθμός και τόσα άλλα που δεν έχει νόημα να απαριθμήσω.
Κοντολογίς: τα έργα σας θα τα ζήλευε και ο ίδιος ο Αντίχριστος.
Καλή Σαρακοστή, καλή μετάνοια να έχουμε και καλή Ανάσταση στον καθένα προσωπικά και στο Έθνος γενικότερα, διότι μόνο η Πίστη στην Ανάσταση του Θεανθρώπου μπορεί να εγγυηθεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μια γάτα απ' τα Κύθηρα διδάσκει πολιτισμό

Ένα παιδικό βιβλίο της Ελληνοαυστραλής Μελίνας Μάλλου πρωτοπορεί στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης

Μπορείς κανείς να φανταστεί να περπατά στα πλακόστρωτα σοκάκια κάποιου ελληνικού νησιού και να μην ακούσει το νιαούρισμα μιας γάτας; Λίγο δύσκολο! 
Γι' αυτό και μια αξιολάτρευτη γάτα είναι η κατάλληλη πρωταγωνίστρια για το δίγλωσσο παιδικό βιβλίο «Πιάστε αυτή τη γάτα! / Catch that cat!» της Μελίνας Μάλλου. 
Το βιβλίο αποσκοπεί να φέρει σε επαφή τα παιδιά με την ελληνική πολιτιστική κληρονομία. «Πολλά παιδιά δεν έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα. Και ενώ οι γενιές ωριμάζουν, οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους δεν τους μιλούν καν στα ελληνικά» λέει στο «Νέο Κόσμο» η Μελίνα». Γι' αυτό και το βιβλίο αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδά να συνδεθούν μα την Ελλάδα, αλλά και με τη γλώσσα, και να τους κινήσει το ενδιαφέρον να επισκεφτούν την χώρα και να μάθουν περισσότερα για τον πολιτισμό της». 
Η Μελίνα Μάλλου, που ζει και εργάζεται στο Brisbane του Kουίνσλαντ, εμπνεύστηκε το «Πιάστε αυτή τη γάτα!» το 2007, στη διάρκεια ενός ταξιδιού της στα Κύθηρα, το νησί καταγωγής των γονιών της. 
Το εξώφυλλο του βιβλίου
«Η θεία μου ζούσε στην Αθήνα και είχε μια γάτα στο διαμέρισμά της. Αποφάσισε να την πάρει στα Κύθηρα και να την αφήσει εκεί, όπου την φροντίζουν οι γείτονες». 
Tο πιο σημαντικό για την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα είναι ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδέσει την εμπειρία της στην προσχολική εκπαίδευση με τον πάθος της για την τέχνη. Κι αυτό διότι εργάστηκε με την Αθηναία εικονογράφο και μεταφράστρια, Τέτη Σόλου, η οποία εικονογράφησε το βιβλίο. Αυτό έγινε και σε συνεργασία και με εκδότες από την Ένωση Κυθηριανών.
Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: η μία είναι και στα Αγγλικά και Ελληνικά και η δεύτερη μόνο στα Αγγλικά, και αυτό δίνει την ευκαιρία και στους μη ελληνικής καταγωγής αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με την ελληνική κληρονομιά. 
Η Μελίνα ασχολείται επίσης και με κοινοτικά και πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά. Μοιράζει τις εμπειρίες με Αυστραλούς γονείς και από προγράμματα που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε πολιτιστικά θέματα μέσα από αναρτήσεις της σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, τη συγγραφή άρθρων, δημόσιες ομιλίες και προγράμματα κατάρτισης.
«Βοηθώ τα παιδιά να συνδεθούν με την κοινότητα και τον πολιτισμό. ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να έρθουν σε επικοινωνία με τους γύρω τους» λέει η Μελίνα. 
Το βιβλίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο περυσινό Ελληνικό Φεστιβάλ του Brisbane και έλαβε καλές κριτικές στην Αυστραλία και την Ελλάδα. Η συγγραφέας ετοιμάζει και δεύτερο σε συνεργασία με την Ένωση «Φίλων της Γάτας» των Κυθήρων. 
* Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.catchthatcat.com και για την δίγλωσση έκδοση με ηλεκτρονική επιστολή στο: secretary@kytherianassociation.com.au
Πηγή  http://neoskosmos.com/

ADELIN WEB TV. Eπιμνημόσυνη δέηση μνημείο του Ηρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016  παραμονή της  Εθνικής Εορτής   της 25ης Μαρτίου 1821 ,όπως κάθε χρόνο τελέστηκε και φέτος  επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων αποδίδοντας τιμή και ευγνωμοσύνη στους ηρωικούς αγωνιστές του 1821 που οδήγησαν στην ελευθερία τον σκλαβωμένο λαό, στο μνημείο του Ήρωα αγωνιστή του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που βρίσκεται  στο δρόμο  μεταξύ  Διακόφτι -Αγίας Μόνης στο σημείο της διασταύρωσης. Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ, παρουσία του ιερέα πατέρα Γεωργίου Αδικημενάκη. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Βέζος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγελιουδάκης, ο Υποδιοικητής του ναυτικού παρατηρητηρίου Αγ.Ελέσας,ο Διοικητής του tacan ποταμού,ο  Προιστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο Λυκειάρχης,η Γυμνασιάρχης, καθηγητές, και αντιπροσωπεία μαθητών.Μετά την Επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση  στεφάνων τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή  τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης του 1821 και όλοι μαζί έψαλλαν τον Εθνικό  ύμνο !  Περισσότερο "ρεπορτάζ" στο video σε λίγο. ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Κυθήρων θα πραγματοποιήσει δοκιμαστική άντληση στην νέα γεώτρηση στα Σκουλαντριάνικα Μυλοποτάμου, αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου 2016.
Προκειμένου να μην πεταχτεί το νερό που θα προκύψει από την άντληση αυτή, καλείται όποιος κάτοικος του νησιού επιθυμεί να προσέλθει στον χώρο της γεώτρησης προκειμένου να λάβει δωρεάν νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτει βυτίο για να το μεταφέρει.
Η άντληση θα ξεκινήσει στις 9:00’ πμ και θα διαρκέσει αρκετές ώρες.
Εκ του Δήμου

ΠΕΡΙ ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑΣ
Επειδή πάρα πολλοί ρωτούν για την ιστορία της λαμπαδηφορίας στα Κύθηρα, έχω να πω τα εξής: Θυμάμαι στα παιδικά μου χρόνια, στη δεκαετία του ’50 την 25η Μαρτίου δύο εκδηλώσεις με τους προσκόπους και τους μαθητές του Γυμνασίου Κυθήρων, που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Το Εωθινό νωρίς το πρωί και η λαμπαδηφορία το βράδυ. Όταν ανέλαβα υπηρεσία στο Γυμνάσιο Κυθήρων ανέσυρα στη μνήμη μου και τις δύο εκδηλώσεις και τις οργάνωσα αρκετές φορές. Φέτος κάποιοι παλαιοί απόφοιτοι του Γυμνασίου μας που τα έζησαν αυτά, πρότειναν να οργανωθεί η λαμπαδηφορία, αν και ο καιρός ήταν άστατος. Προθυμοποιήθηκα να βοηθήσω κατά δύναμιν σε μια εκδήλωση που θεωρώ ότι γίνεται για να τιμηθούν οι ΠΕΣΟΝΤΕΣ για την ιδέα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αυτή είναι η ιστορία με απλά λόγια και εάν υπήρξε οποιαδήποτε κακογουστιά, ή παράλειψη, ή εάν στενοχωρήθηκαν κάποιοι, σας παρακαλώ να τα χρεώσετε σε μένα και μόνο σε μένα. Δεν ευθύνεται κανείς άλλος. Συμπληρωματικά να πούμε ότι Λαμπαδηφορία είναι νυχτερινή παρέλαση με αναμμένες δάδες σε εθνικές και θρησκευτικές εορτές, ακόμα και σε πανηγυρική έναρξη αγώνων.
(οι φωτο είναι από λαμπαδηφορία στη Χώρα με μαθητές πριν από 30 χρόνια)
Πηγή 
Eleni Harou

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/3/2016 - Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη κ Χατζηπέρου στα Κύθηρα


Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη επίσκεψη στο νησί των Κυθήρων που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις οποίες παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Χατζηπέρος μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του κεντρικού δρόμου όπου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εκτελούμενων εργασιών. Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες και εκτελείται με φορέα υλοποίησης και χρηματοδότησης την Περιφέρεια. 

Δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 (η σύμβαση υπεγράφη στις 20-08-2014) χωρίς όμως να μπορεί να υλοποιηθεί στο αρχικό σημείο προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης (περιοχή Σκληρής) λόγω απουσίας αδειοδοτήσεων και κυρίως έγκρισης επέμβασης του Δασαρχείου.

Προκειμένου να μην κινδυνεύσει η πραγματοποίησή του και να μην απωλεσθεί η χρηματοδότηση, ο Δήμος και η Περιφέρεια αποφάσισαν την υλοποίηση του έργου σε διαφορετικό σημείο για το οποίο είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες και έτσι θα παραδοθεί προς χρήση ένα ενιαίο τμήμα του κεντρικού δρόμου από τον οικισμό Δόκανα μέχρι την διασταύρωση προς Καρβουνάδες συνολικού μήκους 2.850 μέτρων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πλάτος του νέου δρόμου είναι 7,5-8 μέτρα κάτι που κατέστη δυνατό μετά την συνεννόηση με όλους τους παρόδιους ιδιοκτήτες που επέτρεψαν μικρές παραχωρήσεις από τις ιδιοκτησίες τους χωρίς την διαδικασία της απαλλοτρίωσης και τους οποίους ο Δήμος και η Περιφέρεια ευχαριστούν θερμά για την συνεργασία. Μετά από αίτημα του Δήμου αντικαταστάθηκαν 500 μέτρα δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή των Φρατσίων που εντάχθηκε μέσα στην συγκεκριμένη εργολαβία.

Παράλληλα, στόχος των υπηρεσιών είναι η επέμβαση σε όλο το μήκος του κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού προκειμένου να γίνουν οι αναμενόμενες επί χρόνια παρακάμψεις των μεγάλων οικισμών επί τη βάσει υπάρχουσας παλαιότερης μελέτης που θα επικαιροποιηθεί.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον κ. Δήμαρχο μετέβησαν σε δεξαμενές και αντλιοστάσια του νησιού, όπου η Δημοτική Αρχή με ίδιους πόρους έχει ξεκινήσει ένα πρότυπο έργο γενικής ανακαίνισης και συντήρησης αρχικού κόστους 165.000€ που θα συνεχιστεί με βάση σχετικές μελέτες που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων.


Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο προσωπικά για τη συγκεκριμένη επιλογή την οποία χαρακτήρισε «πιλότο» για όλους τους Δήμους, καθώς μέσα από μια συνολική οικοδομική, υδραυλική και ηλεκτρομηχανολογική συντήρηση οι δεξαμενές και τα αντλιοστάσια των Κυθήρων αποκτούν σωστή υποδομή σύμφωνη με τις ιδιαίτερα αυστηρές προδιαγραφές των κανόνων διαχείρισης ποσίμου ύδατος.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Γεφύρι «Μάκρωνα» μαζί με τον Πρόεδρο της ΤΚ Μητάτων κ. Γιώργο Σκλάβο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη προκειμένου να δουν από κοντά την περιοχή στην οποία επρόκειτο να εκτελεστεί ένα πολύ σημαντικό έργο από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή που όμως ακυρώθηκε λόγω σχετικής – πλήρως αδικαιολόγητης – απόρριψης από την τότε διοίκηση του Δήμου Κυθήρων. 

Μετά από αίτημα του νυν Δημάρχου οι μελέτες για τη νέα προεντεταμένη Γέφυρα επικαιροποιούνται και το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια καθώς είναι ώριμο και εξασφαλίζει συνθήκες οδικής ασφάλειας σε ένα δύσκολο σημείο από το οποίο διέρχεται μεγάλος όγκος ΙΧ και λεωφορείων προς τις τουριστικές περιοχές της Παλαιόπολης και του Αβλέμωνα. Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκαν και την εγκατάσταση του Ανοικτού Θεάτρου Ποταμού όπου ο Δήμαρχος έχει ζητήσει την χρηματοδότηση των μελετών ολοκλήρωσης από την Περιφέρεια καθώς η συγκεκριμένη υποδομή όπως είναι σήμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα για λόγους ασφάλειας. 

Τονίστηκε ότι απαιτείται η εκπόνηση σειράς μελετών (αρχιτεκτονική, φωτισμού, ηχητική, πυρασφάλειας, υδραυλική κ.λπ.), η αδειοδότηση και η εκτέλεση σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου το Θέατρο να δέχεται πολίτες με ασφάλεια και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα προτείνει τη χρηματοδότηση των μελετών από την Περιφέρεια, ενώ ο Δήμος έχει ήδη δεσμεύσει ποσό 30.000€ για τον ίδιο σκοπό με το οποίο θα ξεκινήσει τη διαδικασία.

Τέλος οι κύριοι Χατζηπέρος και Χαρχαλάκης είχαν συνεργασία με τη Βουλευτή Β΄ Πειραιά της Ένωσης Κεντρώων κα. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (Κυθήρια στην καταγωγή) πάνω σε ζητήματα του νησιού και της Π.Ε. Νήσων για τα οποία έχουν ζητηθεί παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κυθήρων με δικές του δαπάνες χρηματοδοτεί την ωρίμανση και αδειοδότηση των έργων που έχουν ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα και αγγίζουν το ποσόν των 18 εκατομμυρίων Ευρώ. Περιφέρεια και Δήμος έχουν δεσμευθεί ότι θα εκτελούνται τα έργα μόνο κατόπιν πλήρους ωρίμανσης και αδειοδότησης των φακέλων τους προκειμένου να αποφευχθούν περιττές ταλαιπωρίες όπως στο πρόσφατο παρελθόν κατά το οποίο δημοπρατούνταν ή εξαγγέλλονταν έργα που το στάδιο ωρίμανσης και αδειοδότησής τους ήταν πολύ μικρό ή και ανύπαρκτο. 

Ένα τέτοιο ήταν και οι μελέτες επέκτασης του διαδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» για τις οποίες η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας υπογράφεται αυτές τις ημέρες, μετά από πολύμηνη γραφειοκρατική διαδικασία και νομική έρευνα επί της περιοχής επέμβασης που αποτελεί κυριότητα της Εγχώριας Περιουσίας.

Αναφορικά με το μεγάλο έργο της Αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στα Κύθηρα και Αντικύθηρα και της δημιουργίας ΧΥΤΥ, σημειώνεται ότι κατά την 12η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας εγκρίθηκαν τα πρακτικά της δημοπρασίας που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να εκτελεστεί ένα έργο κορυφαίας σπουδαιότητας για το νησί. Υπενθυμίζεται ότι μετά από συνεργασία της κας. Δούρου, του κ. Χατζηπέρου και του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου (5,4 εκατομμύρια) αυξήθηκε με αποτέλεσμα να ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής με ποσόν 7,65 εκατομμύρια Ευρώ που συμπεριλαμβάνει την προμήθεια νέων απορριμματοφόρων για το Δήμο Κυθήρων, μηχανημάτων φόρτωσης και σύγχρονης μονάδας κομποστοποίησης.
---------------------------
Πηγή:  kythira.gr
---------------------------