Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Γέρακας: Το άγνωστο εντυπωσιακό φιόρδ της Ελλάδας [ ΦΩΤΟ ]

 Σε μία ήσυχη γωνιά στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου η φύση έδειξε το μεγαλείο της δημιουργώντας ένα φιόρδ μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Γέρακα ένα μικρόμεσαιωνικό χωριό που είναι χτισμένο στο πλάι της θάλασσας που χύνεται μέσα στη γη χαρίζοντας στον επισκέπτη εικόνες σπάνιες, με όλη τη σημασία της λέξης αφού για να συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο πρέπει να βρεθεί στη μακρινή Νορβηγία.

 Τα παραδοσιακά σπίτια, τα θαλασσινά χρώματα, τα ήρεμα νερά συνδυασμένα με την ηρεμία των ανθρώπων και την ομορφιά της φύσης μοιάζουν με μία συμφωνία φτιαγμένη με τόση μαεστρία που μόνο η φύση μπορεί να την αποδώσει.

 Ο Γέρακας, «Ιέραξ» των βυζαντινών χρόνων, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, το κρυσφήτετο του Φράγκου αρχιπειρατή Ρογήρου ντε Λαούρια της Αραγωνίας όταν αποφάσισε να κουρσέψει τηΜονεμβασιά, το αγυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων, τη σίγουρη λύση για όσους ήθελαν να αποφύγουν τα ψηλά κύμματα και τις τρικυμίες. Το λιμάνι του Γέρακα είναι το «Ευλίμενον χωρίον» του Παυσανία και το Porto Cadena από την αλυσίδα που έκλειναν το στόμιο του όρμου.

Ενημερωτικό Δελτίο Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων 2/4/2016

Φωτογραφία του χρήστη Kythera Library.
Ολοκληρώθηκε η δημιουργία της επιστημονικής - ιατρικής βιβλιοθήκης στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων "Τριφύλλειο" χάρη στη συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των εθελοντών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Επιλέχθηκαν βιβλία που βρίσκονταν στη Βιβλιοθήκη και λόγω του εξειδικευμένου χαρακτήρα τους (ιατρικά συγγράμματα) δεν αποτελούσαν επιλογή δανεισμού. Αποφασίστηκε λοιπόν να δωρηθούν στο νέο Νοσοκομείο όπου και τοποθετήθηκαν πρόσφατα.
Παράλληλα η Βιβλιοθήκη δώρησε αρκετά βιβλία διδακτικού/εκπαιδευτικού περιεχομένου στο Γενικό Λύκειο Κυθήρων καθώς και εγκυκλοπαίδεια τεχνών στη Βιβλιοθήκη της Φιλαρμονικής
 Ποταμού.

Διάλεξη καθηγητή κ. Λεοντσίνη για το Ιωάννη Καποδίστρια






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος»
(Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ώρα 19:00

Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή
κ. Γεώργιου Λεοντσίνη με θέμα:

«Πολιτική, διπλωματική και κοινωνική δράση του
Ιωάννη Καποδίστρια την περίοδο διαμονής του
στα Επτάνησα (Κέρκυρα, 1797-1808)»

που διοργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών
του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Πρόεδρος Διονύσιος Κόκκινος
Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σίσκος

Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται από χθες στο νησί μας.

Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ βρίσκεται από χθες στο νησί μας μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής και από σήμερα το πρωί το κλιμάκιο ειδικευμένων Ιατρών εξετάζει δωρεάν τους κατοίκους στους σύγχρονους χώρους του νέου Νοσοκοκομείου Κυθήρων. Η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που με αυτόν τον τρόπο καλύπτονται σοβαρές ανάγκες υγείας, χωρίς οι ασθενείς να επιβαρύνονται με έξοδα ή περιττές μετακινήσεις εκτός Κυθήρων. Η συνεργασία της Ομάδας με τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι εξαιρετική. Πριν λίγο ολοκληρώθηκαν και οι εκτελούμενες από νωρίς το πρωι εργασίες ασφαλτόστρωσης της συνδετήριας οδού του Νοσοκομείου με τον κεντρικό δρόμο (80μ.), που είχαν ως αποτέλεσμα την πρόσκαιρη εκτροπή των αυτοκινήτων προς το Νοσοκομείο από τον δρόμο του Οσ. Θεοδώρου. Ζητούμε συγνώμη για την πρόσκαιρη μικρή ταλαιπωρία. Το έργο ολοκληρώθηκε και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ασφαλτόστρωση σημαντικών τμημάτων δημοτικής οδοποιίας μέσα από την εργολαβία που προκήρυξε ο Δήμος μας, χωρίς κατατμήσεις δαπανών και πιστώσεων αλλά με τρόπο συγκεντρωτικό και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. Ήδη έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε η ασφαλτόστρωση στην εισοδο των Φρατσίων, σε ένα σημείο που τα προβλήματα του οδοστρώματος ήταν πάρα πολλά.
Πηγή
Stratos Charchalakis

Δελτίο Τύπου
Αποστολή στα Κύθηρα, 1-3 Απριλίου 2016
Η Ομάδα Αιγαίου, άμεσα ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων, θα πραγματοποιήσει σχετική αποστολή και θα επισκεφθεί τα Κύθηρα από την 1η έως και την 3η Απριλίου, 2016.
Στόχος της αποστολής είναι να διενεργηθούν ιατρικές εξετάσεις στην τοπική κοινότητα, σε ειδικότητες που παρουσιάζουν έλλειψη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας θα δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων να εξεταστούν δωρεάν από κλιμάκιο εθελοντών-ιατρών της Ομάδας σε ειδικότητες όπως Νευρολογία, Ορθοπεδική-Παιδοορθοπεδική, Οφθαλμολογία, Ψυχιατρική και ΩΡΛ.
Τα ιατρεία θα πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο Κυθήρων
/Ομάδα Αιγαίου

ADELIN WEB TV.ΛΑΧΙ ΒΟΙΩΝ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ [ video ]


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΧΙΟΥ Κ.ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ <ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ> ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΠΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ,ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΛΑΧΙ....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για το θέμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε  με την Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Νεαπόλης ο Διευθυντής  κύριος Τάντουλος, μας διαβεβαίωσε πως το πρόβλημα δημηουργήθηκε διότι ο αγροτικός γιατρός βρίσκεται σε άδεια,και πως ο Πρόεδρος κ.Βαρβαρέσος ήταν ενήμερος για αυτό.Το αγροτικό ιατρείο σύμφωνα με τον κ.Διευθυντή

θα λειτουργήσει κανονικά και τις προβλεπόμενες ώρες του προγράμματος με την επιστροφή του ιατρού στα καθήκοντά του.

ΣΕΑΟΠ: Επιτακτική η ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου τσίπουρου και τσικουδιάς

Επιτακτική είναι η ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου χύμα τσίπουρου - υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), με αφορμή τις πρόσφατες κατασχέσεις 320 τόνων (στις 29.1.2016 ποσότητας 304,483 τόνων και στις 29.3.2016 ποσότητας 14 τόνων) έκνομα παραχθέντος χύμα τσίπουρου από το Τελωνείο Λάρισας.

Ο σύνδεσμος συγχαίρει τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για το δύσκολο έργο που επιτελούν εν μέσω αντίξοων συνθηκών και περιορισμένων ανθρώπινων και υλικών πόρων. Ο ΣΕΑΟΠ αναφέρει ότι η έκνομη παραγωγή και διακίνηση χύμα τσίπουρου / τσικουδιάς, έχει λάβει εδώ και καιρό ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


«Οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί κανιβαλίζονται από το λαθρεμπόριο, με αποτέλεσμα τα λουκέτα στον κλάδο να μην αποτελούν πλέον είδηση, αλλά φυσική εξέλιξη του αθέμιτου ανταγωνισμού. Οι στρεβλώσεις που προκαλούνται από την υπερφορολόγηση του κλάδου των αλκοολούχων ποτών, διογκώνονται από τη συνεχώς διευρυνόμενη δράση των έκνομων μη φορολογούμενων αποσταγματοποιών και των λαθρεμπόρων, συρρικνώνοντας τον κλάδο και οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία, στερώντας από το Δημόσιο, έσοδα εκατομμυρίων ευρώ από διαφυγόντες φόρους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εστιάζοντας στους αριθμούς των πρόσφατων επιχειρήσεων των ελεγκτικών αρχών, γίνεται εύκολα αντιληπτή κατά το σύνδεσμο «η δυναμική που έχει λάβει η παράνομη παραγωγή και διακίνηση χύμα τσίπουρου / τσικουδιάς και το μέγεθος της ζημίας που επιφέρει».

Η ποσότητα των 320 τόνων που δεσμεύτηκαν στις συγκεκριμένες δύο μόνο επιχειρήσεις των ελεγκτικών αρχών, το τελευταίο δίμηνο, αντιπροσωπεύει κατά τον ΣΕΑΟΠ:

- περίπου το 14% της ετήσιας κατανάλωσης του εμφιαλωμένου τσίπουρου των επίσημων αποσταγματοποιών (η οποία το 2014 ήταν 2,5 εκ. λίτρα σύμφωνα με το ΓΧΚ)

- ποσοστό 5-7% της δηλούμενης ετήσιας παραγωγής χύμα τσίπουρου σε όλη την Ελλάδα (δεδομένου ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελωνείων, οι ποσότητες του χύμα τσίπουρου και τσικουδιάς των διημέρων που δηλώνονται κάθε χρόνο, ανέρχονται σε 5 -7 εκ. λίτρα).

Σημειώνεται ακόμη, ότι η ποσότητα των 320 τόνων βρέθηκε σε μία και μόνο περιοχή της Ελλάδας, καταδεικνύοντας το μέγεθος των παράνομα παραγόμενων και διακινούμενων ποσοτήτων στο σύνολο της επικράτειας.

Πηγή http://www.zougla.gr/