Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Θρήνος στους Μολάους απο τον ξαφνικό θάνατο 18χρονου

4Ολόκληρη η περιοχή των Μολάων βυθίστηκε σήμερα Τρίτη στο Πένθος με τον άδικο και ξαφνικό θάνατο ενός 18χρονου νέου.

Ο νεαρός σύμφωνα με τις πληροφορίες του Report24 βρισκόταν κατά τις μεσημεριανές ώρες μέσα σε τράπεζα των Μολάων όταν ξαφνικά και για άγνωστη αιτία έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Αμέσως διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

Οι πληροφορίες θέλουν ο θάνατος να προήλθε απο ανεύρυσμα.

Τα συλλυπητήρια στους οικείου του.

Πηγή  http://www.report24.gr/

Σύνταξη νέας ΚΥΑ για παραλίες – αιγιαλούς ζητά η ΚΕΔΕ


Την σύνταξη νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χρήση των παραλιών και του αιγιαλού ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ξεκαθαρίζει ότι η ΚΕΔΕ δε θα δεχθεί ρύθμιση που θα αφήνει εκτός αρμοδιότητας τους Δήμους.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, προτείνει “την έκδοση νέας ΚΥΑ για το θέμα της χρήσης αιγιαλού και παραλιών, με την οποία θα θεραπεύονται οι πλημμέλειες που διαπιστώθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας και οδήγησαν στην ακύρωση των προγενέστερων ΚΥΑ”.

  
Με την επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, “προτείνει συγκεκριμένες τροποποιήσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε να καταρτιστεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί”.

“Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζει την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση σύμφωνα με την πρόταση που καταθέτει η ΚΕΔΕ, «οι δήμοι δεν θα αποδεχθούν ρύθμιση που θα τους αποβάλλει από μια αρμοδιότητα που μέχρι σήμερα και από το έτος 2002 είχε παραχωρηθεί σε αυτούς και που απέβλεπε αφενός στην εύρυθμη λειτουργία των παραλιών και την προστασία του περιβάλλοντος, αφετέρου στην είσπραξη εσόδων αναγκαίων για τους δήμους έτσι ώστε να καλύπτεται το κόστος της καθαριότητάς των παραλιών, αλλά και να διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων με την τοποθέτηση ναυαγοσωστών και την ηλεκτροδότηση των χώρων όπου απαιτείται».

“Στην πρόταση της ΚΕΔΕ αναφέρεται ότι η ΚΥΑ που θα καταρτιστεί, θα μπορεί να είναι ισχύος μέχρι 31.12.2016 και θα συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Μεταξύ των προτάσεων που καταθέτει η ΚΕΔΕ για να συμπεριληφθούν στην ΚΥΑ είναι:

-Να μην επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση στους δήμους του δικαιώματος απλής χρήσης χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, που τελούν υπό καθεστώς ειδικής προστασίας. Οι εν λόγω παραχωρήσεις να γίνονται από τα κατά τόπον αρμόδια κτηματικά γραφεία με την σύμφωνη γνώμη του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού και σε συνεργασία με τους οικείους ΟΤΑ.

Θεατρική Παράσταση της Γ! Γυμνασίου Κυθήρων


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ" συνεχίζει την επιτυχή συνεργασία της με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων μέσα από τη διοργάνωση εντός εντατικού εργαστηρίου Ρομποτικής κατά το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου. 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από Ε΄ Δημοτικού μέχρι Γ΄ Λυκείου. Στο διήμερο αυτό εργαστήριο, τα παιδιά θα μάθουν τι είναι τα ρομπότ, πώς δουλεύουν και τι μπορούν να κάνουν. 

Θα απομυθοποιήσουν τη ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας τα δικά τους ρομποτάκια.

Η μάθηση συνδυάζεται με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μια διασκεδαστική και διαδραστική εμπειρία που διεγείρει το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία.

Χρυσές λίρες και αρχαία αντικείμενα βρήκε η Αστυνομία στη Μονεμβάσια


Πολλές χρυσές λίρες, αρχαία αντικείμενα και εικόνες εντόπισαν την Δευτέρα και την Τρίτη οι Αστυνομικοί σε όχημα και σε σπίτι στη Μονεμβάσια με 3 δράστες που συνελήφθησαν.
Δεν έχει τέλος η υπόθεση των αρχαιοκάπηλων που συνελήφθησαν στη Μονεμβάσια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν σε σπίτι της Μονεμβάσιας πολλές χρυσές λίρες και ακόμα 14 αντικείμενα  σημαντικής αξίας που εμπίπτουν στο Νόμο για Αρχαιοκαπηλία.


Με ταχύτατες έρευνες και σήμα στην Αττική πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε οικία της Αθήνας όπου κι εκεί βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα.

Οι 3 συλληφθέντες από την Αστυνομία στη Λακωνία, μια γυναίκα και δύο άνδρες είναι κάτοικοι Αθήνας. Τα αρχαία δεν προέρχονται από τη Λακωνία. Η Αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό και άλλων προσώπων.

Όλα άρχισαν τη Δευτέρα 4/4/   από την ΟΠΚΕ Λακωνίας, σε όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εντοπίστηκαν 69 αμφορείς, πήλινα αντικείμενα, καθώς και σημαντικός αριθμός εικόνων. Τα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μεταφέρονταν από την περιοχή της Μονεμβασιάς, με πιθανότερο προορισμό την Αθήνα.
------------------------------
Πηγή: notospress.gr
------------------------------

Επίσκεψή του Τέρενς Κουίκ στα Κύθηρα την Πέμπτη 7 Απριλίου

Επίσκεψή θα πραγματοποιήσει για μία ημέρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 

Τέρενς Κουίκ στα Κύθηρα την Πέμπτη 7 Απριλίου όπως ανακοίνωσε στην εκπομπή του 

Σταθμού μας "Διαλογισμοί την Τρίτη το βράδυ,ο αντιδήμαρχος κύριος Κομηνός
 




Ούτε ευρώ στα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου - Στα χαρτιά ο σχεδιασμός

Ούτε ευρώ στα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου - Στα χαρτιά ο σχεδιασμός


Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου - 1η Μαΐου - και οι Δήμοι της Αχαΐας ακόμα περιμένουν την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών που αφορά στην θωράκιση της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, σε κανένα Δήμο της Αχαΐας - Τμήματα Πολιτικής Προστασίας -, δεν έχει αποσταλεί ούτε ένα ευρώ κρατικής επιχορήγησης, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που προβλέπονται ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. 

Ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού - προετοιμασία, μεταξύ άλλων ήδη είχε αρχίσει ο καθαρισμός και διάνοιξη, δασικών και επαρχιακών οδών αλλά και  η ενίσχυση με εξοπλισμό, όπου ήταν απαραίτητο των εθελοντικών ομάδων που συνεργάζονται με τους ΟΤΑ, όμως φέτος τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει καθώς το ταμείο είναι μείον.

Ως εκ τούτου η όποια προετοιμασία παραμένει ως "σχέδιο επί χάρτου", αφού την πραγματικότητα ελλείψη πόρων δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην πράξη κανένας σχεδιασμός.

Ευχή όλων είναι η εκταμίευση της χρηματοδότησης, ώστε η Αχαΐα να "θωρακιστεί" έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς είναι ακόμα νωπές, οι μνήμες από το καταστροφικό έργο που άφησαν στο πέρασμα τους οι πυρκαγιές του πρόσφατου παρελθόντος.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

http://www.tempo24.gr/

Για δεξαμενισμό το ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Λίγο μετά τις 09:30 σήμερα το πρωί μπήκε στη μεγάλη μόνιμη δεξαμενή του Ο.Λ.Π. στην Ακτή Βασιλειάδη το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ της LANE SEA LINES.
0619
Το πλοίο, που από τις 28 Μαρτίου βρισκόταν στον Νέο Μόλο Δραπετσώνας στα πλαίσια της ετήσιας συντήρησής του, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ο.Λ.Π. θα ολοκληρώσει τον δεξαμενισμό του στις 14 Απριλίου.
Πηγή  http://seazoom.org/
0620

ΚΑΨΑΛΙ 1965

Πηγή φωτό Nikos Desillas

Yπόθεση αρχαιοκαπηλίας «ξεσκεπάστηκε» στη Λακωνία

Σοβαρή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας έφερε στο «φως» έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. 
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και διενέργειας ελέγχου από την ΟΠΚΕ Λακωνίας, το απόγευμα της Δευτέρας, 4/4, σε όχημα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εντοπίστηκαν 69 αμφορείς, πήλινα αντικείμενα, καθώς και σημαντικός αριθμός εικόνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μεταφέρονταν από την περιοχή της Μονεμβασιάς, με πιθανότερο προορισμό την Αθήνα.
Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι έρευνες  συνεχίζονται.
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες αργότερα
Φωτο αρχείου
Πηγή  http://www.lakonikos.gr/

Tα Κύθηρα, ο νέος προορισμός του myGreece.tv





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




                  Tα Κύθηρα, ο νέος προορισμός του myGreece.tv




Τελευταίο «όπλο στη φαρέτρα» του διαδικτυακού τουριστικού βίντεο οδηγού myGreece.tv, έτοιμο να αναδείξει έναν επίγειο παράδεισο, είναι το νησί της θεάς Αφροδίτης και του φτερωτού Ερωτα. Τα πανέμορφα και μαγευτικά Κύθηρα! Στις θάλασσές τους γεννήθηκε η Αφροδίτη· η «Κυθέρεια», θεά του έρωτα, που ήρθε να ταυτίσει τα θέλγητρα και την ομορφιά της με αυτό το νησί.

    

     Το myGreece.tv επισκέφθηκε τα Κύθηρα, «αξιώθηκε» να κάνει το ονειρεμένο  ταξίδι αληθινό, τα κατέγραψε στην κάμερα και δημιούργησε τον προορισμό kythera που μέσα από τα 40 και πλέον ολιγόλεπτα βίντεο προβάλλει τις ομορφιές του νησιού.


          Μαγευτικές παραλίες, χωριά και οικισμοί ξεχασμένοι στον χρόνο, άλλοι με σύγχρονη αρχιτεκτονική και χωροταξία, αξιοθέατα με ιστορική και τουριστική σημασία, ειδυλλιακά τοπία, μέρη περιπλάνησης και αναπόλησης, τόποι φερμένοι από εξωτικά νησιά, θάλασσες στο απέραντο γαλάζιο και πράσινο, όλα εκείνα που συνθέτουν μια εικόνα μαγική, έναν κόσμο που ξαφνικά προβάλλει από το όνειρο και γίνεται πραγματικότητα.


Και όλα αυτά με πληροφορίες χρήσιμες και καθοδηγητικές σε μια διεθνώς γνωστή γλώσσα, όπως τα αγγλικά, με απεικονίσεις που ενημερώνουν και εξυπηρετούν, με σκοπό να προσελκύσουν τον τουρίστα που επιθυμεί να γνωρίσει από κοντά τα Κύθηρα.

Ετσι, του δίνει τη δυνατότητα να γοητευτεί από τις μαγευτικές τοποθεσίες του νησιού, να αφουγκραστεί ήχους με μοναδική πρόκληση και να «κολλήσει» σε εικόνες που θα «φυλακίσουν» τη φαντασία του και θα επιταχύνουν την απόφασή του για το αυτονόητο…

Να επιλέξει τα Κύθηρα για τις καλοκαιρινές του διακοπές και να βιώσει από κοντά όσα του προβάλλει το myGreece.tv για τον συγκεκριμένο προορισμό.


Παράλληλα, προσδοκά να συνδράμει στην ανάδειξη και προβολή του νησιού των Επτανήσων με την αύξηση προσέλκυσης επισκεπτών, καθώς ο τουριστικός ανταγωνισμός στις μέρες μας απαιτεί ισχυρά «όπλα» σε έναν άνισο αγώνα επικράτησης. Και τα Κύθηρα χρειάζονται την ενίσχυση και υποστήριξη με κάθε μέσο. 

Και κάπου εδώ, η προσδοκία γίνεται ελπίδα… Η ελπίδα γίνεται αλήθεια και η αλήθεια ξεπηδά μέσα από τα πλάνα…
Το myGreece.tv, με τον προορισμό των Κυθήρων, ευελπιστεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος των απόδημων Κυθηρίων με την πατρίδα. Το πολυπληθές κομμάτι εκείνο της Διασποράς, στα πέρατα του κόσμου, που θα ταυτίσει την προσμονή της επιστροφής και την ονειροπόληση της γενέτειρας με ένα οπτικό θέαμα που θα το φέρνει καθημερινά πιο κοντά στο λατρεμένο του νησί.

Καλώς να ορίσετε στα απάνεμα νερά των Κυθήρων με την “κυβερνο-βάρκα” του myGreece.tv.

Αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!


Περισσότερες πληροφορίες για το συντάκτη

Σχετικά με το myGreece.tv

Στους χρήστες του ηλεκτρονικού τουριστικού ενδιαφέροντος είναι βέβαιο ότι η πλατφόρμα του myGreece.tv δίνει τη δυνατότητα να ξέρουν και να αποφασίσουν για την επόμενη καλοκαιρινή τους μετάβαση σε ένα ελληνικό νησί, πολύ πριν από την άφιξή τους σε αυτό. Τους ενημερώνει και τους εξυπηρετεί σε σημείο τέτοιο που η ατζέντα των διακοπών τους ή της επίσκεψής τους σε μέρη της Ελλάδας, έχει ονοματεπώνυμο και κυρίως τους προετοιμάζει και τους συνοδεύει σε κάθε βήμα τους μέχρι η φαντασία να ταυτιστεί με την πραγματικότητα, μέχρι το ηλεκτρονικό να μετουσιωθεί σε φυσικό, μέχρι το βίντεο να αντικαταστήσει τις αισθήσεις.
Κάποτε ο τουρίστας έφθανε στον τόπο που ήθελε να επισκεφθεί με μια βαλίτσα στο χέρι και τον χάρτη ανά χείρας μη γνωρίζοντας τι θα αντικρίσει και πως θα πορευτεί.
Τώρα το myGreece.tv του λύνει τα χέρια!
Οι δυνατότητες και η δυναμική του Ιντερνετ είναι πιστοποιημένες και προσφέρουν υπηρεσίες πραγματικά μοναδικές. Το myGreece.tv, με τη μέχρι τώρα πορεία του στον ηλεκτρονικό χώρο του τουριστικού βίντεο, πρωτοπορεί σε έναν τομέα στον οποίο στηρίζεται η οικονομία της Ελλάδας.
Παράγει υλικό με τρόπο που προδιαθέτει τον θεατή να συνεχίσει την αναζήτηση στο διαδίκτυο, να ενημερωθεί με τις πληροφορίες που του προσφέρει και δίνει την ευκαιρία στις ομορφιές της χώρας μας να απλωθούν στα πέρατα του κόσμου με έναν μοναδικό τρόπο. Προσελκύει με τις παραγωγές του «ευλαβείς προσκυνητές» και επισκέπτες για την Ελλάδα, δελεάζει με όσα προβάλλει και τελικά επιτυγχάνει το σκοπό του. Με το πάτημα ενός κουμπιού στον Η/Υ η εικόνα
παίρνει σάρκα και οστά και το myGreece.tv βρίσκεται στην υπηρεσία του χρήστη του διαδικτύου απογειώνοντας τον λόγο της ύπαρξής του!   
Σχετικά με τη View Max την εταιρία που δημιούργησε την πλατφόρμα myGreece.tv και στην οποία ανήκει:

Η Viewmax Studios είναι μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τη δημιουργία περιεχομένου (procontent)και του “video content marketing” παράγοντας και για την ίδια μία σειρά οπτικοακουστικού υλικού για την τουριστική βιομηχανία.
Ιδρύθηκε το 1992 και από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα της ειδησεογραφίας, των MME και των τηλεοπτικών παραγωγών καθώς και των υπηρεσιών δημοσιοποίησης. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πολλά ιστορικά ντοκιμαντέρ, εταιρικά και τουριστικά βίντεο και παραγωγή διαφημιστικών και ειδησεογραφικών ρεπορτάζ για διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.  Από το 1998 η εταιρία έχει δραστηριότητα στον τομέα της παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, στην παραγωγή μεγάλων εταιρικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων καθώς και στη συμβουλευτική για διαφημιστικές και εταιρίες επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες
ViewMax: Ντίνα Παπαδοπούλου, τηλ.: 211 0192662, e-mail: info@viewmax.gr