Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς (έγγραφα)

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο “Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις.”
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τροποποιείται και συμπληρώνεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία των Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Δείτε αναλυτικά το νομοσχέδιο ΕΔΩ.
Δείτε την αιτιολογική έκθεση ΕΔΩ.

 http://www.aftodioikisi.gr/

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ 
Και ήρθε η ώρα ......ο Δήμος μας έγινε δεκτός μετά την αίτηση του σαν την μοναδική υποψηφιότητα της Ελλάδας ως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του Αθλητισμού για το 2017 σε Δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων !!!!! Σε λίγες μέρες οι ανακοινώσεις ...... αντε και καλή μας επιτυχία ....

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Κυθήρων με το κανάλι ΟΤΕ History




Ξεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Κυθήρων με το κανάλι ΟΤΕ History μετά από σχετική πρωτοβουλία και ενέργειες του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη. Το συγκεκριμένο κανάλι, που εντάσσεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV και έχει εξαιρετικά υψηλή τηλεθέαση, άρχισε ήδη να προβάλει το βίντεο του Δήμου μας και θα συνεχίσει για τους επόμενους 12 μήνες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Το βίντεο προβάλει το νησί μας με τρόπο εξαιρετικό και σύγχρονο, με εναέριες λήψεις και μοντέρνα άποψη.


Δημιουργός του είναι ο υπάλληλος του Δήμου και υπεύθυνος τουριστικής προβολής κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης ο οποίος το παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Κυθήρων προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για την τουριστική του προβολή.

Η μουσική του επένδυση, (Soundscape), είναι του γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Άρη Παυλή, ο οποίος έχει καταγωγή από τα Κύθηρα και είναι μέλος του γνωστού συγκροτήματος ΝΑΜΑ, (www.namamusic.gr). Ο κ. Παυλής παραχώρησε στο Δήμο Κυθήρων δωρεάν τη χρήση του εν λόγω μουσικού κομματιού για το βίντεο αυτό και τον ευχαριστούμε θερμά.
Μπορείτε να το δείτε εδώ: www.youtube.com/watch?v=je1Uo-ym_PY&feature=youtu.be

Το βίντεο του Δήμου Κυθήρων προβάλλεται μεταξύ άλλων και στο επίσημο site του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο facebook,έχοντας αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες προβολές και εκατοντάδες κοινοποιήσεις(www.facebook.com/EPHellas/videos/1008206732572015).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, σχετικά με τα όρια ηλικίας στην προκήρυξη των ΕΛΤΑ και την ενίσχυση της απασχόλησης σε ηλικίες άνω των 40 ετών.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, στην προκήρυξη τίθεται όριο ηλικίας τα 40 έτη, γεγονός που στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό εργαζόμενοι που έχουν εργαστεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στα ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια και έχουν αποκτήσει εμπειρία σε αντίστοιχες ειδικότητες.
Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι συνιστά διάκριση και άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών όταν μία προκήρυξη μόνιμων θέσεων θέτει ηλικιακούς περιορισμούς και προσθέτει πως η αξιολόγηση των απαιτούμενων χαρακτηριστικών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας οφείλει να γίνεται για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, ανεξαρτήτως της ηλικιακής ομάδας στην οποία αυτός ανήκει.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Με την προκήρυξη 1Κ/2016 του ΑΣΕΠ που ξεκινά σήμερα, 6 Απριλίου προκηρύσσονται 36 μόνιμες προσλήψεις στα ΕΛΤΑ. Δυστυχώς όμως, με απογοήτευση, πολλοί υποψήφιοι, διαπίστωσαν ότι στην προκήρυξη τίθεται όριο ηλικίας ως 40 χρονών. Κάτι τέτοιο αυτομάτως στερεί τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό εργαζόμενοι που έχουν εργαστεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στα ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια και έχουν αποκτήσει εμπειρία σε αντίστοιχες ειδικότητες. Επιπλέον, οι ίδιοι διαμαρτύρονται ότι τα ΕΛΤΑ εδώ και χρόνια δεν έχουν προκηρύξει την πρόσληψη μόνιμων θέσεων, με αποτέλεσμα σήμερα, να τίθενται εκτός ορίων ηλικίας.
Επειδή το να θέτει μια προκήρυξη μόνιμων θέσεων, ηλικιακούς περιορισμούς, συνιστά διάκριση και άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών και η αξιολόγηση των απαιτούμενων χαρακτηριστικών για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας οφείλει να γίνεται για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, ανεξαρτήτως της ηλικιακής ομάδας στην οποία αυτός ανήκει,
Επειδή με τις διατάξεις του νόμου 3304/2005 έχει καταργηθεί κάθε νομοθετική και κανονιστική διάταξη που εισάγει διάκριση λόγω ηλικίας, στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας και με τις διατάξεις του νόμου 3051/2002 έχει επίσης καταργηθεί «το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού "τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. α` και β` βαθμού και τα Ν.Π.I.Δ. του δημόσιου τομέα»
Επειδή η οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27/11/2000 ‘‘ για την διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και εργασία ’’ ορίζει, μεταξύ άλλων στο άρθρο 1, ότι «Σκοπός της παρούσας οδηγίας είναι η θέσπιση γενικού πλαισίου για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγο θρησκείας ή πεποιθήσεων, ειδικών αναγκών, ηλικίας, ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, προκειμένου να υλοποιηθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης στα κράτη μέλη».
Επειδή τα άτομα ηλικίας 30-55 πλήττονται περισσότερο από την κρίση στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη δημιουργήσει οικογένεια, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση τους και η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει,
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1.            Τι πρόκειται να πράξουν προκειμένου να αρθεί ο ηλικιακός περιορισμός στην προκήρυξη 1Κ/2016 του ΑΣΕΠ;
2.            Τι προτίθενται να πράξουν για να αντιμετωπίσουν την ανεργία και να ενισχύσουν την απασχόληση σε ηλικίες άνω των 40 ετών; 

Πειραιάς, 6 Απριλίου 2016

Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                                                                                                                                      
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων



Τρεις συλλήψεις χθες στη Λακωνία για ναρκωτικά και αφορολόγητα τσιγάρα

Ένας 52χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Βλαχιώτη, καθώς βρέθηκαν στο σπίτι του έξι πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.Το απόγευμα στη Σκάλα συνελήφθη 33χρονος που κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης.Περίπου την ίδια ώρα στη Σπάρτη αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη 33χρονο με έξι ναρκωτικά δισκία.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ.ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.

Αναβάλλεται η επίσκεψη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό κ.Τέρενς Κουίκ στα Κύθηρα που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 7 Απριλίου,λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπήρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ακυρώσεις πτήσεων - Καθηλωμένα τα αεροπλάνα την Πέμπτη λόγω της απεργίας


Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη 7 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:
  •     Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
  •     Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
  •     Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
  •     Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
  •     Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.
Νωρίτερα, η Olympic Air ανακοίνωσε ακυρώσεις πτήσεων για την Πέμπτη 7 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η εταιρεία ανάφερε ότι αναγκάζεται να ακυρώσει 36 σκέλη πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες για την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, ως κάτωθι:

    ΟΑ 060 Αθήνα - Πάρος
    ΟΑ 061 Πάρος - Αθήνα
    ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος
    ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα
    ΟΑ 064 Αθήνα - Πάρος
    ΟΑ 065 Πάρος - Αθήνα
    ΟΑ 004 Αθήνα - Νάξος
    ΟΑ 005 Νάξος - Αθήνα
    ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος
    ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα
    ΟΑ 066 Αθήνα - Πάρος
    ΟΑ 067 Πάρος - Αθήνα
    ΟΑ 070 Αθήνα - Σύρος
    ΟΑ 071 Σύρος - Αθήνα
    ΟΑ 042 Αθήνα - Μήλος
    ΟΑ 043 Μήλος - Αθήνα
    ΟΑ 018 Αθήνα - Ικαρία
    ΟΑ 019 Ικαρία - Αθήνα
    ΟΑ 056 Αθήνα - Κύθηρα
    ΟΑ 057 Κύθηρα -  Αθήνα

    ΟΑ 024 Ρόδος - Καστελόριζο
    ΟΑ 025 Καστελόριζο - Ρόδος
    ΟΑ 090 Ρόδος - Κάρπαθος
    ΟΑ 090 Κάρπαθος  - Κάσος
    ΟΑ 090 Κάσος - Σητεία  
    ΟΑ 091 Σητεία - Κάσος
    ΟΑ 091 Κάσος - Κάρπαθος
    ΟΑ 091 Κάρπαθος  - Ρόδος
    ΟΑ 094 Ρόδος - Κάρπαθος
    ΟΑ 095 Κάρπαθος - Ρόδος
    ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος
    ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα
    ΟΑ 020 Αθήνα - Αστυπάλαια
    ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα
    OA 096 Αθήνα - Κάρπαθος
    ΟΑ 097 Κάρπαθος - Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι επιβάτες όπως επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

    801 801 0101 (από σταθερό)
    210 3550500 (από κινητό)

------------------------------
Πηγή: .ΑΜΠΕ
------------------------------