Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Τα πόθεν έσχες των Λακώνων βουλευτών

Στη δημοσιότητα και με καθυστέρηση δύο ετών, δόθηκαν οι αναλυτικές δηλώσεις περιουσιακής  κατάστασης των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012). Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος παρέδωσε την Τετάρτη 11/5 στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και τους υπεύθυνους οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.
Πρόκειται για 609 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, τους τέως πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και τέως, καθώς και από τους υπευθύνους, νυν και τέως, των οικονομικών των κομμάτων.

Το πόθεν έσχες 
Δαβάκη
Συνολικό εισόδημα 83.712,40 ευρώ προερχόμενο από τη βουλευτική του αποζημίωση και ακόμη 12.124,42 ευρώ από λοιπά έσοδα της συζύγου του, εμφανίζει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, στη δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλλε από κοινού με τη σύζυγό του για το έτος 2013 (χρήση 2012).
Από τη βουλευτική αποζημίωση του κ. Δαβάκη, τα 27.216,51 ευρώ είναι φορολογητέα, ενώ τα υπόλοιπα 56.495,89 είναι αφορολόγητα.
Παράλληλα, ο κ. Δαβάκης και η σύζυγός του δηλώνουν ιδιοκτήτες οκτώ ακινήτων, τα οποία απέκτησαν  στο διάστημα από το 1990 έως το 2010.
Ο βουλευτής δηλώνει, επίσης, έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, με καταθέσεις ύψους 700,95 ευρώ, ενώ στην ίδια τράπεζα, καταθέσεις ύψους 230,69 ευρώ έχει και η σύζυγος του βουλευτή. 
Τέλος, η σύζυγος του κ. Δαβάκη έχει στην κατοχή της ένα ΙΧ όχημα 1.242 κυβικών εκατοστών, το οποίο απέκτησε το 2011.

Δείτε εδώ την αναλυτική δήλωση πόθεν έσχες του Θ. Δαβάκη
Το πόθεν έσχες 
Γρηγοράκου
Εισοδήματα 82.895,64 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και ακόμη 57.170,4 ευρώ προερχόμενα από εξαγορά ασφαλιστηρίων συμβολαίων, δηλώνει στο πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012), ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Τη δήλωση πόθεν έσχες υπέβαλλε ο κ. Γρηγοράκος από κοινού με τη σύζυγό του, η οποία εμφανίζει έσοδα 29.953,53 ευρώ από εξαγορά ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Από τα εισοδήματα της βουλευτικής αποζημίωσης του βουλευτή, τα 27.399,63 ευρώ είναι φορολογητέα και τα


55.496,01 ευρώ αφορολόγητα.
Επίσης, ο κ. Γρηγοράκος και η σύζυγός του δηλώνουν ιδιοκτήτες συνολικά 21 ακινήτων τα οποία απέκτησαν από το 1996 έως το 2011.
Ο βουλευτής και η σύζυγός του είναι κάτοχοι δέκα τραπεζικών λογαριασμών σε Εθνική Τράπεζα, Attica Bank, Alpha Bank και Eurobank Ergasias, με συνολικές καταθέσεις ύψους 250.300,96 ευρώ.
Τέλος, ο κ. Γρηγοράκος εμφανίζεται ιδιοκτήτης ενός ΙΧ οχήματος 998 κυβικών εκατοστών που απέκτησε το 2012, ενώ η σύζυγος του είναι κάτοχος ενός ΙΧ οχήματος 1.597 κυβικών εκατοστών το οποίο απέκτησε το 2009.

Δείτε εδώ την αναλυτική δήλωση πόθεν έσχες του Λ. Γρηγοράκου
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ADELIN WEB TV.ΚΥΘΗΡΑ ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 12-05-16


Τελετή εγκαινίων της νέας περιφερειακής οδού Σπηλαίου Καστανιάς

Σας προσκαλούμε στην τελετή εγκαινίων της νέας περιφερειακής οδού Σπηλαίου Καστανιάς, το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30 το πρωί.
Την ακολουθία των εγκαινίων θα τελέσει ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.
Θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά η παρουσία σας.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ


Αντιπλημμυρικό έργο σε πυρόπληκτα τμήματα του Δήμου Μονεμβασίας

Τη δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων στους χειμάρρους και το επαρχιακό οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Μονεμβασίας υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα η τοπική της Νέας Δημοκρατίας Μονεμβασίας

Στις 9 Μαΐου συνήλθε στους Μολάους το ΔΣ της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναδείχθηκε από τις εκλογές της 3ης Απριλίου.Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, η σύνθεση του ΔΣ ομόφωνα συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Αρώνης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Μανωλάκος Ιωάννης
Γραμματέας: Σπυριδάκου Μαργαρίτα
Ταμίας: Αρώνης Παναγιώτης
Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Κολλιάκου – Καρυτσιώτη Φανή
Μέλη: Κατσουλώτος Θεόδωρος, Μανωλάκος Λεωνίδας, Μάρκος Αναστάσιος, Μάρκος Παναγιώτης, Μαυρομμάτης Παναγιώτης, Σαργκάνης Ιωάννης, Σγαρδέλης Δημήτρης, Τραϊφόρος Παναγιώτης.

Kύθηρα – Καλαμάτα – Κρήτη συνδέονται από τη ΛΑΝΕ Sea Lines

“ Σοβαρό ενδεχόμενο διενέργειας και δεύτερου δρομολογίου εβδομαδιαίως, με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη ”

Το Λεύκτρο – Σπάρτη αποδεικνύεται ότι είναι τι κλειδί για να επιλυθούν προβλήματα ή να εξελιχθούν ζητήματα σχετικά με την τουριστική συγκοινωνία και ανάπτυξη. Ο Εμπορικός αντιπρόσωπος της ΛΑΝΕ Sea Lines συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ.  Από τις 19 Ιουνίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2016, με πιθανή παράταση μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λανέ Sea Lines στο δρομολόγιο  Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι Κρήτης, όπως γνωστοποίησε στο Δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Σταύρος Μπακολιάς, εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ Lines για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και της ΛΑΝΕ Sea Lines για την Καλαμάτα.

Ο κ. Μπακολιάς, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο, ενημέρωσε επίσης το Δήμαρχο για το σοβαρό ενδεχόμενο διενέργειας και δεύτερου δρομολογίου εβδομαδιαίως, με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη. Άλλωστε, με την παράδοση σε λειτουργία του νέου οδικού τμήματος, η Σπάρτη και η Τρίπολη έρχονται πιο κοντά στην Καλαμάτα, με την άνεση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που πληρεί όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές κάνοντας την προσέγγιση του νομού Λακωνίας εύκολη και γρήγορη.



Στο Δημαρχείο Καλαμάτας συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στα Χανιά και την Καλαμάτα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων και πολιτιστικών συλλόγων και με τη διενέργεια δράσεων γευσιγνωσίας, με προσιτό εισιτήριο για όσους μετάσχουν, ώστε να προβληθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Καλαμάτας και Κρήτης.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκας Παναγιώτης τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του. Το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Καλαμάτας θα συναντηθεί προσεχώς με την υπεύθυνη marketing της Euroline S. Bakolias κα Τζοάννα Γιαννοπούλου με θέμα συζήτησης τα παραπάνω αλλά και περαιτέρω επικοινωνία με τον Δήμαρχο Χανίων με σκοπό την ανταλλαγή τοπικών προϊόντων αλλά και τη διοργάνωση folklore εκδηλώσεων που προάγουν την παράδοση.




Ο κ. Μπακολιάς κατόπιν συναντήθηκε με τον κ. Χάρη Βγενή, πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πιθανή δημιουργία υποδομών τύπου box-εκδοτηρίων εντός λιμένος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Μποτίνη, κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας, που διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, με υπόσχεση από τη μεριά του για στήριξη και υλοποίηση των ιδεών της εταιρείας.

Τέλος, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κεντρικού πράκτορα της Λανέ Sea Lines κ. Μπακολιά με εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών πρακτόρων καθώς  και  με τα τοπικά Μ.Μ.Ε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας καμπάνιας της ΕUROLINE για την επικείμενη γραμμή του  F/B Bιτσέντζος Κορνάρος, τις ώρες δρομολογίων και  τις τιμολογιακές πληροφορίες
-------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
-------------------------------

Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα για τη σημερινή ημέρα

Οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού

Σε όλο τον κόσμο, η σημερινή ημέρα, Παρασκευή και 13, έχει ταυτιστεί με σκοτεινούς μύθους, δεισιδαιμονίες και κακοτυχία. Τι συμβαίνει με αυτή την παράξενη ημέρα και πού βρίσκονται οι ρίζες της; 

Χαρακτηριστικό της προκατάληψης, η οποία είναι ιδιαιτέρως ισχυρή στις αγγλοσαξωνικές και τις ισπανόφωνες χώρες, είναι το γεγονός πως πολλά κτήρια δεν διαθέτουν 13ο όροφο ή ακόμα ο αριθμός απαλείφεται από τις οδούς.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού ενώ σύμφωνα με άλλους μελετητές η εν λόγω ημέρα ταυτίζεται με τη Σταύρωση. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως οι ρίζες του 13 ως ατελούς αριθμού απαντούν στη διδασκαλία του Πυθαγόρα, ο οποίος θεωρούσε τον αριθμό 12 ως τον τέλειο αριθμό, δοξασία που μεταφέρθηκε κατά του επόμενους αιώνες τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στον ρωμαϊκό κόσμο. 

Μέσω της Βίβλου, η δεισιδαιμονία έφτασε και στις διδασκαλίες του Ισλάμ, όπου για τους μουσουλμάνους η ημέρα της Παρασκευής ταυτίζεται με τη βρώση του απαγορευμένου καρπού από τον Αδάμ και την Εύα.

Ωστόσο άλλοι μελετητές εκτιμούν πως η ιδρυτική πράξη του μύθου για την Παρασκευή και 13 βρίσκεται στη μεσαιωνική Ευρώπη και συγκεκριμένα την ημερομηνία που ο Πάπας σε συνεννόηση με τον βασιλιά Φίλιππο Δ' της Γαλλίας αποφασίζει να εκδόσει διάταγμα σύλληψης των Ναϊτών Ιπποτών, του μυστικού θρησκευτικού τάγματος που είχε τεράστια οικονομική και πνευματική ακτινοβολία την εποχή των Σταυροφοριών. Το διάταγμα εκδόθηκε Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307.

Βεβαίως, οι σύγχρονοι αστικοί μύθοι έχουν εμπλουτίσει την κακή τύχη της ημέρας καθώς ο αριθμός 13 ταυτίζεται με τη μοιραία αποστολή του Απόλλων 13 της NASA. η οποία εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, διακόπηκε στις 13 Απριλίου.

Πηγή  http://www.protothema.gr/