Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Αέναο ταξίδι στα Κύθηρα


Η Μαρία Γιαννακάκη ζωγραφίζει και γράφει για το νησί-σύμβολο των προσωπικών ταξιδιών και αναζητήσεων
  
Μαζί με τις ζωγραφιές και τις σημειώσεις της από τα Κύθηρα, η Μαρία Γιαννακάκη μού έφερε και ένα σακουλάκι ευωδιαστής λεβάντας. 
Δεν είμαι σίγουρος γιατί αυτό το ακινητοποιημένο στον χρόνο άνθος το έχω ταυτίσει τόσο πολύ με τη ζωγραφική της. 
Ισως γιατί η ιαπωνικής τεχνοτροπίας γραμμή της έχει μια διαφάνεια που δίνει στα έργα της αρχοντική υφή· ακόμη κι όταν το θέμα της είναι τόσο στενάχωρο όσο οι πρόσφυγες που εξέθεσε προσφάτως στην Αθήνα. 
Το υπαινικτικό χρώμα της, όπως το μαβί της λεβάντας, κάνει τελικά ακόμη πιο έγχρωμες και πιο αισιόδοξες τις εικόνες της γιατί είναι περίοπτη η παρουσία του μέσα στις μαύρες και τις γκρι γραμμές. 
Μοιάζουν με τις αχνές εικόνες ενός ταξιδιού που σχεδιάζονται στο τζάμι, στο μεταίχμιο της κρυστάλλινης παγωνιάς και της ζεστής θαλπωρής, που αναδίδουν άρωμα λεβάντας. Σαν το ταξίδι στα Κύθηρα. 
Η Μαρία Γιαννακάκη γυρίζει, μυρίζει, ζωγραφίζει και γράφει:

«Πρωτοπάτησα το πόδι μου στο Τσιρίγο το 1981, χάρις στον φίλο μου και τότε σύντροφό μου αρχιτέκτονα Αντώνη Χατζηγιακουμή, σχεδόν κατά τύχη, για μια αναστήλωση ενός πολύ ωραίου παραδοσιακού σπιτιού. Ερωτεύτηκα τον αέρα, την αύρα του νησιού, το χρώμα στο χώμα του. Τα Κύθηρα είναι για μένα το άγονο οροπέδιο σε ένα θολό γκρι χρώμα που το βλέπεις μόλις πλησιάσει το πλοίο. Μετά διακρίνεις το Φανάρι, τον φάρο, στο βόρειο κομμάτι του νησιού. Είναι τα ερειπωμένα σπίτια, αρχοντικά πολλά απ' αυτά, των ανθρώπων που έφυγαν για καλύτερη τύχη ή το χαμηλό ασπρουδερό υγρό σύννεφο - οι ιθαγενείς τη λένε κατσιφάρα - που μέσα στο κατακαλόκαιρο νιώθεις ξαφνικά να ζεις στην Ιρλανδία. Είναι η θέα από το Κάστρο της Χώρας προς τον διπλό κόλπο του Καψαλιού, το κάστρο της Πάνω Χώρας Μυλοποτάμου με τον ενετικό θυρεό να δεσπόζει στην είσοδό του, η γέφυρα του Κατουνιού, δημόσιο έργο της Αγγλοκρατίας στο Λιβάδι». 
Το ταξίδι στα Κύθηρα ελίσσεται σε άλλη διάσταση. Ο επικός Ησίοδος, με Θεογονίες και Εργα και Ημέρες, έδωσε το σύνθημα. Η Αφροδίτη, η θεά του υπερβατικού έρωτα είναι εδώ, ψάξτε να τη βρείτε. Αναζητήστε τα Κύθηρά σας. Οι ζωγράφοι Μποτιτσέλι και Βατό τα βρήκαν, ομοίως και ο ποιητής Μποντλέρ. Οπως και οι περιηγητές πριν, τον 17ο και τον 18ο αιώνα και οι άλλοι ζωγράφοι μετά:

«Το ταξίδι που πολλοί ονειρεύτηκαν να πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη της Αναγέννησης ήταν το σύμβολο, αλλά πολλές φορές και σήμερα έχεις την αίσθηση ότι τα Κύθηρα είναι το ανέφικτο, το ανεκπλήρωτο, αυτό που ξεκινάς αλλά ποτέ δεν φτάνεις, το ιδεατό».

Ισως γιατί τα Κύθηρα έχουν τον δικό τους χαρακτήρα, μοναδικό σαν δακτυλικό αποτύπωμα:

«Δεν μοιάζουν με τα Επτάνησα, αλλά ούτε και με τα νησιά του Αιγαίου. Δεν είναι πολύ μακριά από την Αθήνα, υπάρχει πρόσβαση με το αεροπλάνο, αλλά και με πλοίο από τον Πειραιά, το Γύθειο, τη Νεάπολη Λακωνίας, την Καλαμάτα ή την Κίσσαμο Χανίων.

Είναι νησί που το ζεις περισσότερο μέσα από εμπειρίες, με την ενδοχώρα του πιο ενδιαφέρουσα απ' τα λιμανάκια γιατί τα περισσότερα εκπληκτικά σπίτια βρίσκονται στα μεσόγεια χωριά Αρωνιάδικα, Πιτσινάδες, Αλοϊζιάνικα, Καστρισιάνικα, Μυλοπόταμος. 

Μπορεί κάποιος να νομίζει παρασυρμένος από το μέγεθος του νησιού ότι μπορεί να το "ξεπετάξει" σε τρεις-τέσσερις ημέρες, όμως γελιέται. Κρύβει εκπλήξεις και διαθέτει αρκετές και υπέροχες παραλίες, ενετικά κάστρα, βυζαντινά εκκλησάκια του 10
ου και του 11ου αιώνα, ερειπωμένα χωριά σε χαράδρες (Παλαιόχωρα), μέχρι καταρράκτες (Φόνισσα, Νερόμυλοι, Αμίρ Αλί) και παζάρι τοπικών προϊόντων κάθε Κυριακή στον Ποταμό, έθιμο πολύ παλιό.
Ακόμα και για τους αναχωρητές έχει υπέροχες μονοπάτητες διαδρομές που οδηγούν σε φαράγγια και καταλήγουν σε απάτητες παραλίες.

"Αφήστε λοιπόν τα Κύθηρα να σας οδηγήσουν εκείνα στους δρόμους που θα αποφασίσουν για σας και ίσως - ποιος ξέρει; - ίσως μαζί με τα γεράκια και τις κρυμμένες ακρογιαλιές ανακαλύψετε και ένα κομμάτι της ψυχής σας που θεωρούσατε χαμένο, όπως συνέβη σε όλους αυτούς που μύρισαν κάποτε τον αέρα του νησιού και από τότε έμειναν για πάντα δεμένοι μαζί του", όπως γράφει η φίλη Τζέλη Χατζηδημητρίου στα "Ανεξερεύνητα Κύθηρα και Αντικύθηρα"».
Τα Κύθηρα υπάρχουν πάντα και όλοι μπορούν να τα βρουν...
-----------------------------------------------------------
Πηγή:  Το ΒΗΜΑ-Μαστροπαύλος Νίκος Γ.
-----------------------------------------------------------

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Θ.ΚΟΥΚΟΥΛΗ { ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ } ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-5-16

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ! ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ  20.30 ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Κ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ  ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ- ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ! ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ  .http://e-vibe.net/play/gr/1015

ΒΑΤΙΚΑ.Τελετή παράδοσης – παραλαβής υπερσύγχρονου ταχύπλοου σκάφους

DSC09133Η Λιμενική Αρχή Νεαπόλεως Βοιών και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νεαπόλεως διοργάνωσαν την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 12:00μμ  τελετή παράδοσης – παραλαβής  υπερσύγχρονου ταχύπλοου σκάφους, το οποίο και διατέθηκε στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Λακωνίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ  και αποτελεί ευγενική δωρεά του Ομίλου Folli Follie, τον οποίο και εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πατέρας Διονύσιος και ο Πατέρας  Παναγιώτης.
Μέσα σε ένα λαμπρό εορταστικό κλίμα, με την μπάντα του Δήμου να παιανίζει και  με πλήθος κόσμου που είχε προσέλθει από τον ευρύτερο νομό Λακωνίας, έλαβε χώρα η λαμπρή αυτή τελετή.
 Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπερσύγχρονου ταχύπλοου  σκάφους δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτο Φιλιππάκο, στον Πρόεδρο του Ομίλου Folli Follie, κύριο Δημήτρη Κουτσολιούτσο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Folli Follie, κύριο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κ. Μπελεγρή Μαντώ, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Υποναύαρχος  Ζαφειρίου Χρήστος, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος  Γεώργιος Μαρουδάς, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία του κ. Φιλιππάκου που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους.  Ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Μέσα σε μία δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία που προσπαθεί να ανακάμψει, τέτοιου είδους δωρεές από επιχειρηματικούς Ομίλους,αντικατοπτρίζουν τη φιλοπατρία και αναδεικνύουν την πολυσήμαντη έννοια της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης  προς τον άνθρωπο και την Χώρα μας.
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε, κύριε Κουτσολιούτσο, γνωρίζω τη σεμνότητα του χαρακτήρος σας και την μετριοπάθεια που σας διακατέχει ως άνθρωπο. Γνωρίζω και το αθόρυβα σιωπηλό  κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Όμιλός σας σε κάθε μέρος της Ελλάδας, χωρίς να επιδιώκει  την αυτοπροβολή και αυτό σας τιμά καισας καθιστά Έλληνα Πατριώτη και αγωνιστή, άξιο υπερασπιστή της Πατρίδας μας.  Ευχαριστούμε θερμά εσάς και τη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου σας, που υπερασπίζεστε και ενισχύεται με κάθε τρόπο την Ελλάδα καιυψώνετε την Ελληνική σημαία από την Ιαπωνία μέχρι την Κεντρική Ευρώπη. Από καρδιάς σας ευχαριστούμε και για τη σημερινή σας παρουσία και δωρεά στη σημερινή τελετή. Εύχομαι και στο μέλλον με τη δική σας συνδρομή να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο το νομό Λακωνίας, ο οποίος το έχει ανάγκη και το αξίζει».

Arch Νομικές Ενέργειες για το Παυλοπέτρι & παρουσίαση στη Ν. Υόρκη

Το 'πε και το 'κανε η Arch International, η διεθνής οργάνωση η οποία ασχολείται με την προστασία των πολιτισμικών μνημείων: μετά την επιτυχημένη της προσπάθεια για την ένταξη του Παυλοπετρίου στα "50 Απειλούμενα Μνημεία του Πλανήτη" από το Διεθνές Παρατηρητήριο Μνημείων, προχωρεί και σε δύο σημαντικές νομικές ενέργειες σε διεθνές επίπεδο, για την προστασία αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού μνημείου της Λακωνίας: 



α) προχωρεί σε καταγγελία στον ΟΗΕ

β) προχωρεί σε αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η παρουσίαση των δύο αυτών νομικών ενεργειών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Μαϊου 2016, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεν του ξενοδοχείου "Limira Mare", στη Νεάπολη.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η κ. Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας 25 λεπτών) στα ελληνικά, για την ανάδειξη της περιοχής των Βατίκων.

Όπως σημειώνει στην πρόσκληση που μας απευθύνει η κ. Barbara Euser, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Arch (Greek Chapter of ARCH International), "σκοπός μας είναι να έχουμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση".

Εξαιρετική η παρουσίαση στη Νέα Υόρκη για το Παυλοπέτρι:


Aγαπητοί φίλοι

Την Τετάρτη, 25 Μαϊου 2016, στις 0730μ.μ. το απόγευμα , διοργανώνουμε στο ξενοδοχείο Limera Mare στην Νεάπολη, ενημερωτική συνάντηση . Το πρόγραμμα της συνάντησης παρουσιάζεται παρακάτω.

Στην συνάντηση θα παραστεί η Κυρία Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που επισκέπτεται την Ελλάδα .

Θα γίνει παρουσίαση των δύο νομικών  ενεργειών που προγραμματίζει η ARCH .
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2015 , είχα αναφέρει ότι δικηγόρος από το Λονδίνο ανέλαβε εθελοντικά την προετοιμασία και σύνταξη νομικών κειμένων για κινήσεις που μπορεί να αναλάβει η ARCH έτσι ώστε το Παυλοπέτρι να προστατευτεί σε διεθνές επίπεδο.

Οι περιλήψεις των νομικών αυτών κειμένων στα Αγγλικά επισυνάπτονται στην πρόσκληση ενώ  η Ελληνική μετάφραση των  περιλήψεων θα είναι διαθέσιμη κατά την διάρκεια της συνάντησης .

Όσοι επιθυμούν μπορούν να υπογράψουν τα δύο αυτά κείμενα  δηλαδή
α) την Καταγγελία στον ΟΗΕ και
β) την Αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Θα ακολουθήσει  προβολή ταινίας μικρού μήκους ( διάρκειας 25 λεπτών ) –στα Ελληνικά- για την  ανάδειξη της περιοχής μας.

Σκοπός μας είναι να έχουμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση. Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση,
Βarbara

Barbara Euser
Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της ARCH
www.archinternational.org
pavlopetri.org
Σελίδα του Ελληνικού Παραρτήματος της ARCH στο facebook.
              
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑRCH THN   TETΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2016, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LIMERA MARE, ΣΤΙΣ 07.30μ.μ.

07.30 μ.μ. Εισαγωγή  από την Barbara Εuser ( μετάφραση στα Ελληνικά : Δημήτρης Δελακοβίας)
07.40 μ.μ. Παρουσίαση από την Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων για την ARCH International
07.50μ.μ. Παρουσίαση της Αναφοράς προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Καταγγελίας στον ΟΗΕ από την Barbara Euser ( μετάφραση Δημήτρης Δελακοβίας).
08.20 μ.μ. Προβολή της Ελληνικής ταινίας μικρού μήκους με τίτλο Άκρα Μαλέα διάρκειας 25 λεπτών.
9.00 μ.μ. Συζήτηση/Ερωτήσεις και Απαντήσεις.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα στο Γεράκι

Εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα στο Γεράκι από τον φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστου με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου Γερακιου
ΠΗΓΗ 

Stelios Michaloutsos Niki Christou



ΛΑΚΩΝΙΑ.Ένας συνελήφθη και δύο αναζητούνται για ηρωίνη

Μικροποσότητα ηρωίνης βρέθηκε χθες το μεσημέρι στην κατοχή 38χρονου στους Μολάους. Όπως προέκυψε, ο 38χρονος την είχε προμηθευτεί από έναν 41χρονο και μία 61χρονη, οι οποίοι πλέον αναζητούνται. Επίσης σε έρευνα που έγινε το απόγευμα στο σπίτι των δύο, σε τοπική κοινότητα του δήμου Μονεμβασίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, 120 γραμμάρια λαθραίου καπνού και ένα ξίφος.
ΠΗΓΗ  http://www.laconialive.gr/

ΕΠΑΜ: “Οι τρεις βουλευτές Λακωνίας θα λογοδοτήσουν στο λαό για όσα ψηφίζουν”

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Σπάρτης:
“Με οργή και απαξίωση, βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα κακόγουστο θεατρικό μονόπρακτο, από τους βουλευτές του νομού μας (και όχι μόνο).
Βλέπουμε τον κάποτε ένθερμο αντιμνημονιακό και σήμερα κυβερνητικό βουλευτή Αραχωβίτη να μας σώζει σήμερα, ψηφίζοντας το ένα μετά το άλλο τα καταστροφικά νομοσχέδια του ενός άρθρου, που όλα σηματοδοτούν την ισοπέδωση και το θάνατο σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο, μετά τη λαίλαπα των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Βλέπουμε τους κάποτε ένθερμους μνημονιακούς βουλευτές Δαβάκη και Γρηγοράκο, που μας έσωζαν παλιότερα, ψηφίζοντας ό,τι καταστροφικό τούς έφερναν, να παριστάνουν τώρα τους όψιμους αντιστασιακούς και να μην ψηφίζουν τα τελευταία νομοσχέδια της κυβέρνησης το Μάιο του 2016.
Είμαστε σίγουροι πως με μια εναλλαγή της κυβέρνησης θα αλλάξουν αυτόματα και οι υποκριτικοί τους ρόλοι, που δεν πείθουν πλέον κανέναν. Θα προκαλούσαν άφθονο γέλιο με τα καμώματά τους αυτοί οι κύριοι, αν με τις πολιτικές τους πράξεις δεν ευθυνόντουσαν για ατέλειωτους θανάτους ελλήνων, για τη δυστυχία και τη φτώχεια που με τις ψήφους τους έφεραν στη χώρα. Θα έλθει η μέρα που θα λογοδοτήσουν γι’ αυτά, στον κυρίαρχο ελληνικό λαό.
Οι λάκωνες γνωρίζουν πια πως παραμονή της Παναγίας, μιας από τις κορυφαίες γιορτές της χριστιανοσύνης, οι τρεις βουλευτές του νομού μας ψήφισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το νόμο 4336/2015. Σε αυτό το νόμο προβλέπονταν όλα αυτά που μας έρχονται σήμερα: το ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα ξένα κοράκια, το υπερταμείο ξεπουλήματος της πατρίδας μας, το πετσόκομμα των συντάξεων, οι φόροι, ο περίφημος «κόφτης», η παράδοση της κυβέρνησης της χώρας στους δανειστές και όλα τα άλλα ανοσιουργήματα, που μόνο άρρωστα μυαλά μπορεί να σκέφτονται. ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΠΙΑ.
Το ΕΠΑΜ Σπάρτης καλεί τους συμπολίτες μας να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μη φοβούνται με όλα αυτά τα ψέματα με τα οποία μας φοβερίζουν. Να σταθούμε στα πόδια μας και στο ύψος μας, για να απαιτήσουμε και να έχουμε ένα αύριο στο οποίο θα ζούμε υπερήφανοι και αξιοπρεπείς, και όχι γονατιστοί και επαίτες στους «δανειστές», όπως μας θέλουν αυτοί και τα κόμματά τους”.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Δ. Ευρώτα - Ι.Χ. φορτηγό παρέσυρε 75χρονη


Τη Δευτέρα 23 Μαϊου 2016 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που οδηγούσε 57χρονος Έλληνας, παρέσυρε 75χρονη Ελληνίδα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 75χρονης.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης.

 
Από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου
-----------------------
Πηγή:  apela.gr
-----------------------

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ 28ης & 29ης ΜΑΪΟΥ 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
Στά πλαίσια τῶν Συνάξεων τῆς Σχολῆς Γονέων συνδιοργανώνουμε  μέ τόν Δῆμο Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων διάλεξι τό Σάββατο 28 Μαΐου καί τήν Κυριακή 29 Μαΐου 2016 καί  ὥρα 7:30 μ.μ. στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί στόΠνευματικό Κέντρο  Κεραμωτοῦ (ἀντίστοιχα).
 
Ὁμιλητής ὁ Πανοσιολ.  Ἀρχιμ. π. Ἀπόστολος Καβαλιώτης,
Θεολόγος - Παιδαγωγός

μέ θέμα: «Δυσλεξία - «Bulling- Διαδίκτυο».
         
Παρακαλοῦνται καί προσκαλοῦνται καί οἱ λοιπές  Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου μας, οἱ ἀγαπητοί Γονεῖς καί Κηδεμόνες καί ὅλοι οἱ συμπολίτες μας νά παρευρεθοῦν στίς συνάξεις αὐτές.
   
Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήση ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.
Μετ' εὐχῶν.
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ   
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ
Διαβάστε στή συνέχεια βιογραφικό σημείωμα τοῦ Ἀρχιμ. π.Ἀποστόλου Καβαλιώτη

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ