Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΕΝΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ "ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ"



Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Αγγελάκη" που όταν το διαβάσει κάποιος θα βιώσει συγκλονιστικά συναισθήματα.
Ο συγγραφέας Μιχάλης Μέντης γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι 6 ετών στη Νεάπολη Βοιών .
Μετά η ζωή παίζοντας πολλές φορές άσχημα παιχνίδια ,βρέθηκε στο Εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης όπου έμεινε εκεί μέχρι τα εφηβικά του χρόνια.
Κλείνοντας τα 14 μπήκε στη σχολή Ναυτοπαίδων στον Πόρο και μετά την αποφοίτηση του, υπηρέτησε επί 16 χρόνια στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. Ένα χρόνο πριν συνταξιοδοτηθεί επισκέφτηκε ξανά την ιδιαίτερη πατρίδα του και αποφάσισε πλέον να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί. 
Την 1η Ιουνίου του 2015 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κάτω από την Ακρόπολη, στην αίθουσα "Αθηναίων Πολιτεία" με τίτλο " Το κάλεσμα του Ποσειδώνα" που το έχει εκδώσει ο εκδοτικός οίκος "Αγγελάκη" 
Είναι ένα βιβλίο που θα σας ταξιδέψει και θα σας συγκινήσει .Στην Νεάπολη θα το βρείτε στα τοπικά βιβλιοπωλεία.
Το έχουμε ξαναπεί για τα Βάτικα ότι γεννά άξια τέκνα και ένα είναι και ο Μιχάλης ο Μέντης.

ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ "ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ"

Την Τετάρτη στις 25 Μαίου διοργανώθηκε στη Νεάπολη Βοιών ,στο ξενοδοχείο "Limira Mare" ενημερωτική συνάντηση με θέμα την προστασία του αρχαιολογικού χώρου "Παυλοπέτρι".
Την παρουσίαση έκανε η κυρία Barbarα Εuser και την μετάφραση ο κύριος Δημήτρης Δελακοβίας. Η κυρία Euser ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του οργανισμού που αφορούν την προστασία του "Παυλοπέτρι"
Στην συνάντηση βρέθηκε η κυρία Sophia Schultz, Διευθύντρια Διεθνών Προγραμμάτων της ARCH International από την Ουάσιγκτον D.C. των ΗΠΑ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις δράσεις που επιτελεί διεθνώς η οργάνωση που έχουν πρόσωπο μη κερδοσκοπικό.
Παρουσιάστηκαν δύο κείμενα με νομικές προτάσεις ενεργειών που προγραμματίζει η ARCH στην προσπάθεια προστασίας σε διεθνές επίπεδο αυτού του ιστορικού θησαυρού που κρύβει η γη των Βατίκων.
Διαβάστηκαν τα δύο κείμενα δηλαδή α) η Καταγγελία στον ΟΗΕ και β) η Αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .Μετά από την κατάθεση των δύο κειμένων ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου από την μόλυνση και το ανεξέλεγκτο αγκυροβόλιο στον όρμο των Βοιών με τις 

συνέπειες που επιφέρει αυτό.
Ηταν μια ενημέρωση πολύ σημαντική και ακόμα σημαντικό επίσης και άκρως ενδιαφέρον ,η προβολή του βίντεο με την ιστορία που ακολούθησε που πραγματικά καθήλωσε όλους μας. Ο τόπος των Βατίκων, ο Κάβο Μαλιάς στην ευρύτερη περιοχή έχουν ιστορία αιώνων.Και όπως σιγά σιγά ανακαλύπτουμε ήταν και από τις σπουδαιότερες. Αν γνωρίζαμε και αν ενδιαφερθούμε να μάθουμε , ότι η κάθε πέτρα που πατιέται ,κρύβει ιστορία αιώνων, τότε θα πατούσαμε στα ακροδάχτυλα από σεβασμό. 
Η πολύ μικρή προσέλευση κατοίκων και φορέων. θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά η έλλειψη ενημέρωσης για την εκδήλωση.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι υπέγραψαν το αίτημα με τα δύο κείμενα που θα κατατεθούν στους διεθνείς οργανισμούς που προαναφέραμε , από δικηγόρο που συνεργάζεται με τον οργανισμό ARCH για να δρομολογηθεί η διαδικασία προστασίας του αρχαιολογικού χώρου "Παυλοπέτρι" 
¨Συμβαίνει Τώρα"





Περί μη εκτελεσθέντος δρομολογίου Βιτσέντζος Κορνάρος

Το Βιτσέντζος Κορνάρος λόγω αιφνιδίου προβλήματος στον καταπέλτη δεν εκτέλεσε το προηγούμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο και οδηγήθηκε στην επισκευαστική μονάδα για αποκατάσταση του προβλήματος.

Αντ' αυτού του ακυρωθέντος δρομολογίου εκτέλεσε το δρομολόγιο σήμερα, μετά την αποκατάσταση του προβλήματος του καταπέλτη. 


Το πλοίο θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του δρομολογίου του ως εξής:

Πέμπτη 26 Μαϊου

Κίσσαμος αναχ. 07.00
Αντικυθηρα αφ 09.15 αναχ 09.30
Κύθηρα αφ 11.30 αν 11.50
Γύθειο αφ 14.30 αν 15.00
Κύθηρα αφ 17.35 αν 17.50
Αντικύθηρα αφ 19.50 αν 20.05
Κίσσαμος αφ 22.30 αν 23.30

Παρασκευή 27 Μαϊου

Κύθηρα αφ 03.30 αν 04.00
Πειραιάς αφ 12.00

Εν συνεχεία το πλοίο θα ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα δρομολογίων του.

Πηγή http://kithiraikanea.com/

Στην 3η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα για τις «Γαλάζιες Σημαίες» - Δύο Γαλάζιες σημαίες για Κύθηρα - Καψάλι και Κακιά Λαγκάδα

Την τέταρτη θέση στην Ευρώπη στην ποιότητα των νερών κολύμβησης κατέλαβε η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, το 97,2% των σημείων κολύμβησης που ελέγχθηκαν στη χώρα μας ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Παράλληλα η χώρα μας κατέλαβε την 3η θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες», με 430 ακτές και 9 μαρίνες για το 2016.

Η ετήσια έκθεση της Ε.Ε. για τα ύδατα κολύμβησης αξιολογεί (μέσω δειγματοληψιών και άλλων ελέγχων) την ποιότητα των υδάτων την προηγούμενη χρονιά και επισημαίνει τις περιοχές όπου αναμένεται να είναι εξίσου καλή φέτος.

Στην Ελλάδα το 2015 ελέγχθηκαν 1.542 σημεία κολύμβησης (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια), εκ των οποίων τα 1.499 ήταν εξαιρετικής ποιότητας. Ακόμα 7 σημεία χαρακτηρίστηκαν «επαρκούς ποιότητας» και κανένα κακής ποιότητας. Το 2,2% (34 σημεία) δεν αξιολόγηθηκε, είτε λόγω μικρού αριθμού δειγμάτων., ή αλλαγών στο καθεστώς της περιοχής όπου βρίσκονται.

Το ποσοστό «αριστείας» των ελληνικών υδάτων διατηρείται από πέρισυ σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο από το 2014 ο αριθμός των σημείων που παρακολουθούνται μειώθηκε από 2.162 σε 1.542.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης την «πρωτιά» παίρνει, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το Λουξεμβούργο, το οποίο βέβαια συμμετέχει μόλις με 11 σημεία (λίμνες, ποταμοί) τα οποία είναι εξαιρετικής ποιότητας στο σύνολό τους. Ακολουθεί η Κύπρος με 99,1%, η Μάλτα με 97,7%. Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος αριθμός σημείων κολύμβησης με κακή ποιότητα νερών σημειώνεται στην Ιταλία (95 σημεία, 1,7%), τη Γαλλία (95 σημεία, 2,8%) και την Ισπανία (58 σημεία, 2,6%). Τα λιγότερα σημεία κολύμβησης με εξαιρετική ποιότητα υδάτων έχουν η Ρουμανία (32%), η Αλβανία (32%), η Σλοβακία (48%) και η Ελβετία (51%).

«Τα ευρωπαϊκά ύδατα κολύμβησης έχουν, σε ποσοστό 96 %, αποδεκτή ποιότητα και, σε ποσοστό 84 %, ικανοποιούν προδιαγραφές «εξαιρετικής ποιότητας». Αυτό είναι το αποτέλεσμα 40 ετών επενδύσεων σε υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης. Αποτελεί ένδειξη ότι η νομοθεσία της ΕΕ λειτουργεί ικανοποιητικά», δήλωσε χθες ο Karmenu Vella, Επίτροπος για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία. «Αποτελεί επίσης απόλυτη μαρτυρία του γεγονότος ότι ένας πολύ αναπτυγμένος οικονομικός χώρος, όπως ο δικός μας, μπορεί να παραγάγει εξίσου υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα».

«Η αξιολόγησή μας δείχνει ότι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης βελτιώθηκε σημαντικά με τα χρόνια», αναφέρει ο  Hans Bruyninckx, εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. «Όλο και περισσότερα ύδατα κολύμβησης όχι μόνο ικανοποιούν τις ελάχιστες απαιτήσεις, αλλά και βελτιώθηκαν, επιτυγχάνοντας προδιαγραφές «εξαιρετικής ποιότητας». Σε ορισμένες πόλεις, οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν την κολύμβηση ακόμη και σε δημόσιους χώρους κολύμβησης σε περιοχές λιμανιών».

Γαλάζιες Σημαίες

Χθες ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα και οι ακτές που βραβεύονται με τη «Γαλάζια Σημαία», έναν συνδυασμό ποιοτικών κριτηρίων και υποδομών εξυπηρέτησης λουομένων.

Να σημειωθεί ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χαλκιδική, για πρώτη φορά εκτός Δανίας στην ιστορία του θεσμού (σσ. Η Δανία είναι η έδρα του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που διοργανώνει το πρόγραμμα. Ο ελληνικός συνέταιρος είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης). Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).

Με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.

Επισυνάπτεται όλος ο κατάλογος των ελληνικών παραλιών που βραβεύτηκαν με την Γαλάζια Σημαία.



-----------------------------------
Πηγή:  Καθημερινή
-----------------------------------

Με Γαλάζια Σημαία 12 παραλίες της Λακωνίας

Συνολικά δώδεκα γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν στις ακτές της Λακωνίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης τελετής βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία». Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη βράβευση του 2015, η Λακωνία είχε αποσπάσει τον ίδιο αριθμό «Γαλάζιων Σημαιών» (12) για τις ίδιες παραλίες.
Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.
  
H επίσημη τελετή ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Χαλκιδικής, ενώ ακολούθησε επίδειξη ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
H τελετή κορυφώθηκε με την αναγγελία των αποτελεσμάτων για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με ευρηματικό τρόπο από τους ίδιους τους μαθητές στην παραλία του ξενοδοχείου Porto Carras Grand Resort παρουσία των προσκεκλημένων της εκδήλωσης. 
  
Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Οι παραλίες της Λακωνίας με Γαλάζια Σημαία είναι:
Δήμος Μονεμβασιάς
Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Μονεμβασιά
Πορί
Μεγάλη Άμμος
Δήμος Ανατολικής Μάνης
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2
Βαθύ
Γύθειο 2/Σελινίτσα.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ναρκωτικά, ξίφη και κροτίδες εντοπίστηκαν στους Μολάους

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο 65,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τάραψας – Μονεμβάσιας δύο άντρες 31 και 37 ετών γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης και μικροποσότητα υγρής ουσίας, η σύσταση της οποίας ερευνάται.
Σε έρευνες που έγιναν χθες το απόγευμα στους Μολάους στο σπίτι και σε επιχείρηση του 37χρονου, βρέθηκαν τρία ξίφη, δεκαεννέα ακόμη φιαλίδια με υγρή ουσία και έξι χάπια, η σύσταση των οποίων επίσης ερευνάται.
Επιπλέον, σε έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 60 και 80 εκατοστών, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 108,6 γραμμαρίων και 64 κροτίδες.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Βιβλία για τα Κύθηρα "Τα ταξίδια μας στα Κύθηρα"

Πρόκειται για ένα βιβλίο περί Κυθήρων που κυκλοφόρισε πριν ένα χρόνο στα Ελληνικά και μερικώς και στα Γερμανικά, στη Γερμανία:

Ευθύμιος Γαζής, „Τα Ταξίδια μας στα Κύθηρα/Ta Taxídia mas staKýthira“,
BoD - Books on Demand, Norderstedt, ISBN: 9783734783913.
Διάθεση και από Amazon, e-Book, υπερπόντια. 


Ta Taxídia mas sta Kýthira / Unsere Reisen nach Kýthira: Deutsche Teilübersetzung, 
Insel "Kythera:" Historische Auslegung des Namens Taschenbuch – 1. Juni 2015
von Efthymios Gazis (Autor)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Δ. Μάνης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Μάνης, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Ιωάννη Μαραμπέα, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου απορριμμάτων στους δρόμους των παραδοσιακών οικισμών του δήμου.

Ο δήμαρχος, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε εκτάκτως, ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, διότι τα σκουπίδια έχουν συσσωρευθεί στους δρόμους και δεν είναι δυνατόν να γίνει αποκομιδή, διότι δεν υπάρχει χώρος να διατεθούν.

  
Επισήμανε ότι «έγιναν δύο άγονοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για την μεταφορά και διάθεση των απορριμμάτων. Ακολούθησαν οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του δημοτικού συμβουλίου και έγινε δύο φορές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου, ανοιχτή πρόσκληση για απευθείας ανάθεση της μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων, χωρίς να εκδηλώσει κανένας ενδιαφέρον».

Ο Ιωάννης Μαραμπέας υπογράμμισε ότι τα σκουπίδια «αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή και μάλιστα στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

Η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας πραγματοποίησε παρουσία του δημάρχου και του αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου, υγειονομικό έλεγχο και αυτοψία, όπου διαπίστωσαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αφού τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τους κάδους είναι διάσπαρτα στον περιβάλλοντα χώρο κι έχουν αρχίσει ήδη να αποσυντίθενται, γι’ αυτό και επισημαίνουν πως «η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος» και προτείνουν, «άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, απολύμανση των κάδων και του περιβάλλοντα χώρου».

Το δημοτικό συμβούλιο τελικά αποφάσισε και υπέβαλε αίτημα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για την κήρυξη του δήμου Δυτικής Μάνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα έκρινε σκόπιμη την ανάγκη μίσθωσης γεωτεμαχίου για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής αποθήκευσης, εναπόθεσης και μεταφόρτωσης των σκουπιδιών του δήμου.
-----------------------------
Πηγή:  aftodioikisi.gr
-----------------------------

Ημερίδα την 26η Μαΐου στο Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα Κυθήρων σε Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, διοργανώνει ημερίδα ,
την 26η Μαΐου 
στο Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα Κυθήρων 
σε Αγροτικά και Κτηνιατρικά θέματα
Η ημερίδα έχει ως σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, για την φυτοπροστασία, τους οινοποιήσιμους αμπελώνες, την οινική νομοθεσία, την αδειοδότηση πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων και κτηνιατρικά θέματα
Πρόγραμμα & Εισηγητές
17:30 Προσέλευση
18:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί
Συντονίστρια: Ράφτη Σταματίνα, Γεωπόνος Msc - Διευθύντρια ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων
18:10 ‘’Ελληνική Αμπελουργία ‘’ Γραμματικός Διονύσης, 
Γεωπόνος Msc – Προϊστάμενος Τμήματος Αμπέλου & Ελαίας, ΥΠΑΑΤ
18:30 ’’Άδειες Φύτευσης Αμπελώνων και Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης’’ Πορφυριάδου Ιωάννα, Τεχνολόγος Γεωπονίας – ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων
18:50 ‘’Οινική Νομοθεσία’’ Καλλιγέρου Γεωργία, 
Γεωπόνος Msc Οινολόγος – ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων 
Θα παρέμβει η κα Μαριέττα Στρατηγού από το Τοπικό Τελωνειακό 
Γραφείο Κυθήρων σχετικά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στον Οίνο. 
19:20 ‘’Αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων’’ Κάψης Άγγελος, 
Γεωπόνος Msc - ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων
19:40 ‘’Επισήμανση και καταγραφή αιγοπροβάτων’’ 
Μαραγγού Σταυρούλα , Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής - ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων
20:00 ‘’Ζωοανθρωπονόσοι’’ Ζωίτσα Σακκά , Κτηνίατρος Msc – ΔΑΟΚ ΠΕ Νήσων
20:20 Συζήτηση
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.


Πάντα δίπλα στον πολίτη. Συνεχής προσπάθεια ανάπτυξης ποιοτικού βιοτικού επιπέδου, δημιουργία ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ καθημερινότητας για κάθε πολίτη. Έργα υποδομών για την προβολή, την ανάπτυξη και την ανάδειξη των νησιών και της Τροιζηνίας.
Ρένα Δούρου
Αττική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αγκιστρίου αναβαθμίζουν τον οικισμό Μετόχι
Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση του οικισμού Μετόχι στο Αγκίστρι, προϋπολογισμού 437.880 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αγκιστρίου Ιωάννης Αθανασίου. Συγκεκριμένα, το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών με αντικείμενο την «Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Μετόχι».
Ειδικότερα, το έργο έχει ως στόχο την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού. Καθίσταται αναγκαίο για να αναδειχθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού, ο οποίος έχει δομηθεί χωρίς πολεοδομικό σχέδιο. Αφορά δε σε παρεμβάσεις διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων, μεταξύ άλλων, του πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μ. στον κεντρικό δρόμο του οικισμού, της διαμόρφωσης της πλατείας που συνορεύει με τον κεντρικό δρόμο του, της διαμόρφωσης του εσωτερικού δρόμου του καθώς και παραδρόμων. Περαιτέρω, θα εκτελεσθούν εργασίες κατασκευής καθιστικών, εργασίες φύτευσης, τοποθέτηση φωτιστικών κ.α. Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν εντός του οικισμού, ο οποίος βρίσκεται στην πλαγιά λόφου στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, ανάμεσα στο Μεγαλοχώρι και τη Σκάλα. Τέλος, σημειώνεται ότι τη δημοπράτηση του έργου αναλαμβάνει ο Δήμος Αγκιστρίου.

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27-5-2016


ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ.ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ