Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ADELIN WEB TV.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ 26-05-16


Δήμος Κυθήρων:Ανακοίνωση σχετικά με την τήρηση όρων αδειών λειτουργίας Κ.Υ.Ε. σχετικά με παραχωρηθέντες Κοινόχρηστους Δημοτικούς χώρους


Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31-5-2016


ΠΟΤΑΜΟΣ.ΚΟΠΗ ΚΛΩΝΟΥ ΠΕΥΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαίου 2016 το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων προέβη σε κοπή κλώνου δέντρου με την χρήση αλυσοπρίονου και καθαρισμό , εντός του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού , που ήταν επικίνδυνο για πρόκληση ατυχήματος.

Στην επιχείρηση πήραν μερος δύο πυροσβέστες με ενα όχημα με επικεφαλής τον Αρχηπυροσβέστη κ.Πρωτοψάλτη Δημήτριο.
 

ΧΩΡΑ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...

Υπολογίζω να είναι στην Κατοχή διότι φαίνονται στην άκρη αριστερά δύο στρατιώτες μάλλον Ιταλοί. Μπροστά είναι το Γυμνάσιο Κυθήρων που τα στρατεύματα κατοχής το επιτάξανε και τα μαθήματα γίνονταν αλλού.
Πηγή

Ευχετήριο μήνυμα από τον Μανώλη Αντωνάκο για την εκλογή νέου ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας

Με αφορμή την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Λακωνίας εκφράζω τα συγχαρητήρια μου.Το νέο διοικητικό συμβούλιο και ο άξιος Πρόεδρος που επανεξελέγη Δημήτρης Πολλάλης και ολόκληρος ο κλάδος του τουρισμού στη Λακωνία,καλούνται κάτω από πιο αντίξοες συνθήκες να αγωνιστούν για την ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή μας.Για την ανάπτυξη της χώρας μας.Άλλωστε όπως λέγεται ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας.Αρκεί βέβαια να στηρίζεται σπό τη Πολιτεία και τη Κυβέρνηση και να μην τιμωρείται!
Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους!
Με εκτίμηση 
Μανώλης Αντωνάκος
Α Επιλαχών Βουλευτής Λακωνίας
Δημοκρατική Συμπαράταξη

14/6/73 στο Λειβάδι στου Πιέρου Στ Γυμνάσιου Πάτερ Σταύρος, Πάτερ Ευθύμιος.

14/6/73 στο Λειβαδι στου Πιερου Στ Γυμνασιου Πατερ Σταυρος, Πατερ Ευθυμιος.
Πηγή  Παλιές φωτογραφίες από τα Κύθηρα

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ...ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ...

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ
Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, με αφορμή νέα κρούσματα απάτης που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές του τόπου μας, εφιστά την προσοχή των ευσεβών Χριστιανών ώστε να μην αποτελέσουν θύματα επιτήδειων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το θρησκευτικό συναίσθημα επιχειρούν να αποκομίσουν μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά προς όφελός τους.
Οι ασφαλείς τρόποι συνδρομής του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της τοπικής εκκλησίας είναι η οιαδήποτε ενίσχυση να προσφέρεται είτε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είτε στα Ιδρύματα μας, είτε σε οργανωμένες προσπάθειες Ενοριών, είτε στον εφημέριο της εκάστοτε Ενορίας απ’ όπου θα λαμβάνουν την αντίστοιχη νόμιμη απόδειξη.
Παρακαλούνται όσοι αντιληφθούν οτιδήποτε επιλήψιμο να απευθυνθούν άμεσα στις αρμόδιες Αρχές.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Σεβασμιότατοι Πειραιώς και Κυθήρων.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Χάρη στις ανένδοτες παρεμβάσεις ορισμένων φωτεινών ιεραρχών της ελληνικής εκκλησίας, όπως οι Σεβασμιότατοι Πειραιώς και Κυθήρων, η εκκλησιαστή ιεραρχία σε τόσο δύσκολους καιρούς που η Νέα Τάξη θέλει να επιβάλλει με το στανιό τον Οικουμενισμό και την Πανθρησκεία, ανακοινώσε το αυτονόητο, αυτό που επί αιώνες ισχύει και αυτό που οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας έχουν διατρανώσει με αλλεπάλληλες αποφάσεις οικουμενικών συνόδων και όχι μόνο.
Ότι δηλαδή υπάρχει μόνο Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία!
«Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία αλλά ομολογία ή κοινότητα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες γνωστές Εκκλησίες όπως είναι η Αγγλικανική και η Λουθηρανική.
«Είναι αιρετικοί και δεν μπορούμε να τους δώσουμε εκκλησιαστικότητα» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Κυθήρων Σεραφείμ. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα η Ιεραρχία με απόφασή της θα προτείνει όλες οι αναφορές που γίνονται στο κείμενο περί των «σχέσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον» να αλλάξουν και όπου υπάρχει η λέξη «Εκκλησία», εκτός της Ορθόδοξης, για να προσδιορίσει τις σχέσεις με τις άλλους χριστιανούς αυτή να μετονομαστεί σε ομολογία και κοινότητα.
Έτσι π.χ. η φράση του κειμένου που αναφέρει ότι «αι προοπτικαί των θεολογικών διαλόγων τις ορθοδόξου εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών εκκλησιών καί ομολογιών προσδιορίζονται πάντοτε επί τη βάσει των κανονικών κριτηρίων της ήδη διαμορφωμένης εκκλησιαστικής παραδόσεως» με την παρέμβαση της Ιεραρχίας θα πρέπει να αλλάξει και να αναγράφεται στο κείμενο: «αι προοπτικαί…. (…) της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων και ομολογιών….(..)».
Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς επί δεκαετίες η Εκκλησία της Ελλάδος μετέχει στο διάλογο που διεξάγεται με την Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και ουδέποτε έχει εγείρει τέτοια θέματα. Όπως εκτιμάται άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ρουμανίας ή Αρχιεπισκοπή Πολωνίας θεωρούν αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Άλλες όμως Εκκλησίες όπως το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ή το Πατριαρχείο Γεωργίας έχουν εκφράσει τις ίδιες θέσεις.
«Δεν μπορούμε να λαμβάνουμε τέτοιες αποφάσεις» υποστήριξαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ ακόμη και ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ο οποίος παραιτήθηκε από την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο πήρε αποστάσεις από τις ακραίες αντιλήψεις που εξέφρασαν οι λεγόμενοι συντηρητικοί Μητροπολίτες. Αντίστοιχη ήταν και η στάση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.
Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αφαιρεθούν και οι αναφορές για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αλλά απορρίφθηκε.»
Φυσικά και αναμένονται λυσσαλέες αντιδράσεις γι’ αυτή την απόφαση, από τους Οικουμενιστές και από τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Πηγή http://nikosxeiladakis.gr/

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας



"Μαϊμού γαλάζιες σημαίες"

Σε μια καταγγελία κόλαφο σχετικά με τον θεσμό των γαλάζιων σημαιών στην Ελλάδα προχώρησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) την Πέμπτη.

 Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου το οποίο έστειλε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σχετικά με τις παραλίες που αποκτούν γαλάζια σημαία για το 2016, είναι περσινά, δηλαδή τα δείγματα αναλύθηκαν τον Ιούλιο του 2015. Παράλληλα καταγγέλλει ότι πολλές από αυτές τις γαλάζιες σημαίες μπαίνουν σε περιοχές χωρίς βιολογικό καθαρισμό αλλά και σε πλαζ με εισιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΚΟΕ κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σχετικά με τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση, έπειτα από δειγματοληψίες που πραγματοποιεί τον Μάιο το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του κέντρου με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Χριστοδουλάκη.

Διαβάστε εδώ τις κατάλληλες και ακατάλληλες για κολύμβηση παραλίες σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΠΑΚΟΕ που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2015. (Αναμένονται τα νέα αποτελέσματα τον Ιούνιο του 2016).

Οι ακατάλληλες παραλίες της Αττικής



Το Κέντρο στην καταγγελία του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες». Δηλαδή, -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ -, χρηματοδοτείται από φορείς που θέτουν υποψηφιότητα για να πάρουν γαλάζια σημαία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που κάνει υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. 

Διαβάστε εδώ τι καταγγέλλει το ΠΑΚΟΕ για τις γαλάζιες σημαίες 

πηγή
http://www.zougla.gr/