Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Το εκτός ελέγχου προσφυγικό πρόβλημα, η κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και το "ψαλλίδι" στις άγονες αεροπορικές γραμμές δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί την "τέλεια καταιγίδα" για τη νησιωτική Ελλάδα. Αυτό επισημαίνουν βουλευτές και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι αξιολογούν ως ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα για την ανάπτυξη των νησιών, τη δραστική περικοπή των συχνοτήτων και των προσφερόμενων θέσεων των αεροπορικών δρομολογίων προς ακριτικούς νησιώτικους προορισμούς, σύμφωνα με την δημοσιευθείσα την Παρασκευήπρόσκληση υποβολής προσφορών για την εκμετάλλευση 28 αερογραμμών.
Το υπουργείο Υποδομών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ύστερα από διαβούλευση διάρκειας τριών εβδομάδων, προσκάλεσαν την Παρασκευή τις εγχώριες και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να υποβάλλουν έως τις 30 Ιουνίου προσφορές για την τετραετή (από 1.10.2016 έως 30.9.2020) ανάληψη της εκμετάλλευσης των άγονων αερογραμμών. Ο αρχικός προϋπολογισμός για την τετραετή εκμετάλλευση των 28 αερογραμμών ανέρχεται σε περίπου 58,6 εκατ. ευρώ έναντι του τελικού προϋπολογισμού ύψους 148 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση 24 άγονων το διάστημα 2012-2016.
Η μεγάλη αυτή περικοπή, κατά τον ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ.Σπίρτζη, είναι αναγκαία επειδή ο αριθμός των επιχορηγούμενων θέσεων είναι πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με την επιβατική κίνηση. Ωστόσο, η εξήγηση αυτή φαίνεται να μην πείθει τους νησιώτες που βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες επί ποδός πολέμου, καθώς η πολύμηνη καθυστέρηση, οι αστοχίες και οι ανακολουθίες μεταξύ εξαγγελιώνκαι του τί έγινε στην πράξη "σημάδεψαν" τη διαδικασία. Για παράδειγμα, το ΥΠΟΜΕΔΙ προχώρησε στην παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων δύο φορές (Απρ.-Μάιο και Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο), τη στιγμή που βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) 1000/2008, αυτό είναι παράνομο.