Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚ


ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚ
Τα καλοκαίρια της δεκαετίας του ’20 και ΄30 ο Αττίκ παραθέριζε στα αγαπημένα του Κύθηρα, όπου έμενε τον Αύγουστο στο Καψάλι για τα μπάνια του και το Σεπτέμβριο στο Λειβάδι, στο πατρικό της μητέρας του, για το κυνήγι. Στα Κύθηρα ο Αττίκ εύρισκε τη γαλήνη και την ανεμελιά με την παρέα των Κυθηρίων φίλων του, τους οποίους ξεσήκωνε με τα χαριτωμένα αστεία και τα πειράγματά του. Μεταξύ των άλλων συνδεόταν με την οικογένεια Καλούτση, που τους κούρδιζε το πιάνο, κι εκείνοι ανταπέδιδαν με εκλεκτές Τσιριγώτικες λιχουδιές. Ιδιαίτερη αδυναμία είχε ο Αττίκ στα υπέροχα ζαχαροκούλουρα με ανθόγαλα «τα αθογαλερά» Μια χρονιά ο Αττίκ, μόλις έφευγε από τα Κύθηρα, αφιέρωσε στην οικογένεια Καλούτση μια καλλιτεχνική φωτογραφία του με μια χαριτωμένη αφιέρωση:
Στη χρυσόκαρδη οικογένεια Καλούτση
που το πιάνο τους κουρδίζω ταχτικά,
στο Τσιρίγο μόλις ΄γκίξω το παπούτσι
κι έτσι τρώγω Τσιριγώτικα γλυκά.
Αλλά πριν το μουσικό μου το στομάχι,
το κουλούρι τους χωνέψει το στερνό,
των ξαδέρφων το κοπάδι ζωή να ΄χει
ξεκουρδίζει το πιανάκι το τρανό.
Τώρα φεύγω, αλλά μέχρι να γυρίσω,
τα κορίτσια θα ΄χουν εύρει το γαμπρό
κι έτσι καθεμιάς το πιάνο θα κουρδίζω
και θα τρώγω Τσιριγώτικα κουλούρια ένα σωρό!
Πηγή 
Eleni Harou

ΚΤΕΟ...... Για Κύθηρα.....Η Συνέχεια του σήριαλ......


Μετά από τα πολλά καθημερινά τηλεφωνήματα,  που δέχομαι από πολλούς συμπολίτες μας που αγωνιούν να μάθουν τι  απέγινε τελικά με το θέμα της παράτασης, της ήδη υπάρχουσας απόφασης εξαιρέσεως από ΚΤΕΟ Αργοσαρωνικού, και Κυθήρων, σας ενημερώνω ότι:

 
Με παρέμβαση μου μέσω mail στο Γραφείο του κ.Χαντζηπέρου, στις 28/4/16 έκανα ερώτημα στον κ.Αντιπεριφεριάρχη για το θέμα του ΚΤΕΟ, και τι θα γίνη με την λήξη της 30/06/2016, καθώς εάν δεν υπάρξη μονάδα κινητή, ΟΛΑ τα οχήματα θα είναι εκπρόθεσμα μετά το πέρας και της 7/7/2016.
Επίσης ενημέρωσα και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Από το Γραφείο του κ. Χαντζηπέρου, δεν πήρα ποτέ καμία απάντηση.

Αντ' αυτού κατά την επίσκεψη του στα Κύθηρα, για τα εγκαίνια του μουσείου, ήρθα σε προσωπική επαφή μαζί του, και ξανά ρώτησα για το θέμα ,στο οπαίο με διαβεβαίωσε, ότι έχει κάνει ενέργειες, ώστε να
 έρθει στο νησί μας Κ.Μ.Τ.Ε.Ο.

Έτσι με την (Σχετ.α.84643/05.05.2016και β, .ο νόμος 3852/2010) στις 5/5/16 
 ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, να προτείνει χώρους, που θα μπόρεση να εγκατασταθεί η Κ.Μ.Τ.Ε.Ο 
 
Με την σειρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έστειλε στις 09/05/2016 στην περιφέρεια Αττικής, και συγκεκριμένα στο Γραφείο, Αντιπεριφεριάρχη, με αρ. πρωτ 2037 , έγγραφο, που εκτός από τους προτεινόμενους χώρους, που θα μπορούσε να χρησιμοποίηση (εάν έρθει ) η Κ.Μ.Τ.Ε.Ο, του ζήτησε και την άμεση παράταση της  ήδη υπάρχουσας σε ισχύ διάταξης, ώστε έως και τη μέρα που θα  μας επισκεφτεί Κ.Μ.Τ.Ε.Ο να μην υπάρξει πρόβλημα .

Σε τελευταία, προφορική, μου ενημέρωση, με διαβεβαίωσαν ότι ο κ.Αντιπεριφεριάρχης ήδη έχει συμφωνήσει 
 για παράταση εως και 31/12/2016 .

Ας μην βιαστούμε λοιπόν, και πανικοβαλλόμαστε, να πάμε στην απέναντι στεριά, άρον, άρον, τα οχήματα μας, εάν πρώτα δεν είμαστε σίγουροι ότι λήγει η προθεσμία χωρίς ανανέωση.
 
Παραθέτω και το mail μου με το αίτημα μου.


Προς Περιφέρεια Αττικής.
Υπ' όψιν κ. Αντιπεριφεριάρχη  ΧΑΝΤΖΗΠΕΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
Κοιν:
Γραφείο κ. Περιφερειάρχη,
Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών,
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Δήμο Κυθήρων.

ΘΕΜΑ. παράταση της από  16-01-2015 ΑΔΑ: 76ΚΑ7Λ7-ΞΘ6 με Αρ Πρωτ. Γ.Δ.Μ.Ε.οικ.11509  (παράταση προγράμματος τεχνικού ελέγχου δικύκλων, επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης, και φορτηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο βάρος εως 3,5 τόνους, και έδρα τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, ΚΥΘΗΡΩΝ, Πόρου, Τροιζηνίας, και Ύδρας.)

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε οτι για τα ανωτέρω νησιά, δεν κατέστη δυνατή εως και σήμερα η παρουσία ΚΤΕΟ (κινητής η σταθερής μονάδος), με αποτέλεσμα, σε περίπτωση που λήξη η παράταση ανάκλησης (Λήγει τήν 30-06-2016), θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με έδρα των περιοχών αυτών .

Εφαρμόζοντας άμεσα την με αρ πρωτ. οικ.2681/11-12-2013 και την με αρ.πρωτ.οικ.109389/28324/04-06-2013 για ένα ακόμη τουλάχιστον χρόνο, θα προλάβετε και τις αντιδράσεις αγανακτισμένων ιδιοκτητών οχημάτων, και τούτο θα είναι και δίκαιο.

Επίσης θα ήθελα να προσεχθεί ιδιαίτερα το σκέλος εκείνο που στην ΑΔΑ: ΒΙΟΩ7Λ7-ΚΕΝ παράγραφος πρώτη αναφέρει οτι.

Όλα τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα φορτηγά με μέγιστο βάρος έως 3,5 τόνους που ταξινομήθηκαν (ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας ) έως και31.12.2002 και έχουν έδρα, τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας,  ΚΥΘΗΡΩΝ, Πόρου. Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας , (Ανάλογη διάταξη υπάρχει και  για τα δίκυκλα παράγραφος δεύτερη, τρίτη, και τέταρτη.)

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ  ΑΠΟ 10-06-13 εως 09-06-2015..!!!!
Δηλαδή ΟΛΑ τα ταξινομημένα πιό πριν από 31/12/2002 ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ;;καθώς και  όσα οχήματα είναι ταξινομημένα πέραν των τεσσάρων ετών απο σήμερα;;;.  

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΙΡΕΙ ΚΑΤ'ΟΥΣΙΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.!!!!!!! (η ο κάθε ένας την διατυπώνει κατά το..δοκούν.)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
‎28 Απριλίου ‎2016            
   
Μετά Τιμής Παπαδόπουλος Ανδρέας

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ''ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΑΜΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΛΟΥ ΣΤΟ Α.Κ.ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ ''

Την Τρίτη 31 Μαΐου στην Τρίπολη υπεγράφη το συμφωνητικό του έργου :ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΑΜΜΟΤΙΚΟΥ ΜΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ μεταξύ του Περιφερειαρχη κ.Πέτρου Τατούλη και του αναδόχου του έργου κ. Γεωργίου Κουτσούκαλη.
Το έργο θα εκτελεστεί σε προθεσμία δέκα μηνών και είναι προυπολογισμού της τάξεως  των 60.760 ευρώ .


 Δείτε εδώ το συμφωνητικό.

Πηγή  http://velanidia-baladis.blogspot.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥ 09 ΚΑΙ 12- 06- 2016



Δαβάκης: “Αδικία η ένταξη των μικρών επιχειρήσεων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης”

Τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων ζητούν με ερώτησή τους στη βουλή βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Δαβάκης.
Στην ερώτησή τους ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία μετά την πρόσφατη ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν. 4387) εντάσσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καταργώντας το ειδικό καθεστώς ασφάλισης που είχαν οι επιχειρήσεις σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων ώστε να ασφαλίζονται με το χαμηλότερο ασφάλιστρο του ΟΓΑ. “Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος αλλά και τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων και στην αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ιδιοκτητών τους”, σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ναρκωτικά χάπια στην κατοχή 35χρονου

Με επτά ναρκωτικά χάπια συνελήφθη ένας 35χρονος χθες το απόγευμα στο 2ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Πηγή  http://www laconialive.gr/

Δελτίο Τύπου - 8/6/2016 - Έλεγχος κληροδοτημάτων δήμου

Η Δημοτική Αρχή, τηρώντας κατά γράμμα την προεκλογική της δέσμευση και εφαρμόζοντας πλήρως το Νόμο, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της τακτοποίησης και νομικού ελέγχου των κληροδοτημάτων του Δήμου μας

Κατόπιν πολύμηνης μελέτης των σχετικών φακέλων συγκεντρώθηκαν και υπεβλήθησαν στο αρμόδιο Τμήμα Εποπτείας  της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τα εκ του νόμου απαιτούμενα στοιχεία για την κατάρτιση των Μητρώων Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών μέρους εκ των περιελθόντων  στο Δήμο κληροδοτημάτων, τα οποία  κατ’  εφαρμογή των άρθρων 15 παρ.1 και 64 παρ.2 του Ν. 4182/2013, όπως αυτά  ισχύουν μετά την τροποποίησή τους από το άρθρο 171 του Ν. 4261/2014, έπρεπε να είχαν  υποβληθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2014 χωρίς ωστόσο αυτό να έχει γίνει από την παρελθούσα Διοίκηση με αποτέλεσμα να ενέχονται σοβαρότατοι κίνδυνοι ακόμα και απώλειας της διαχείρισής τους αλλά και σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες



Πρόκειται για τα κληροδοτήματα:
 
ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ
Ευσταθίας Φλούδα
Κοινότητα Μητάτων
Λάμπρου Φραντζεσκάκη
Κοινότητα Ποταμού
Παντελή Κασιμάτη
Κοινότητες Αρωνιαδίκων και Φριλιγκιανίκων
Γεωργίου Σκέκου
Κοινότητα Ποταμού
Φιλοϊτη Αρώνη
Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ηλία Χαρχαλάκη
Κοινότητα Αντικυθήρων
Διονύσιου Ανδρόνικου
Κοινότητα Αντικυθήρων
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετά ακόμη κληροδοτήματα και δωρεές χωρίς ειδικό σκοπό για τα οποία θα πρέπει να  συνεχιστεί η μελέτη - συγκέντρωση  και αποστολή των στοιχείων. Ο ρυθμός είναι αργός γεγονός που οφείλεται στο ότι το αντικείμενο είναι δύσκολο και τα στοιχεία των φακέλων ελλιπέστατα. Η διαχείριση των κληροδοτημάτων απαιτεί συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις και διαδικασίες, εντός των πλαισίων που ορίζει ο Νόμος, ενώ η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στο Δήμο αναμένεται να καθυστερήσει περισσότερο τη σχετική διαδικασία.
 
Τέλος επισημαίνεται ότι για την πρώτη φάση της τακτοποίησης των κληροδοτημάτων εργάστηκαν επί σειρά μηνών ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου, Δικηγόρος κ. Αντώνης Σεμιτέκολοςκαι η προσφάτως συνταξιοδοτηθείσα υπάλληλος του Δήμου κα. Πηνελόπη Σούγιαννη, την οποία η Δημοτική Αρχή ιδιαιτέρως επαινεί και ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες της προς το Δήμο μας. 
------------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
------------------------------------

Είχε καταδικαστεί στη Χαλκιδική και συνελήφθη στη… Λακωνία

Για κλοπή είχε καταδικαστεί ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας 6/6 στον Άγιο Γεώργιο Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Ειδικότερα, σε βάρος του 36χρονου Βούλγαρου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, για κλοπή.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Kafe "Minas" ! Η καλοκαιρινή πρόταση στο Διακόφτι με άποψη !


Kafe "Minas" ! Η καλοκαιρινή πρόταση στο Διακόφτι με άποψη ! Στην παραλία που σμίγουν τρία πελάγη ,πάνω στο κυμοθάλασσο ,στο ομορφότερο σημείο, βρίσκεται το Kafe "Minas". Εδώ, η χαλάρωση ,η ψυχαγωγία και το παιχνίδι στα γαλαζοπράσινα νερά παίρνουν άλλη διάσταση ! Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ,ζήστε ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς . Συνδυάστε τις πολλαπλές πραγματικές γεύσεις του καφέ, το καλό παγωτό, τα λαχταριστά γλυκά με δροσερές βουτιές !! Απολαύστε νόστιμα σνακ στις αναπαυτικές ξαπλώστρες και αφεθείτε στη μαγεία του τοπίου ! Το Kafe "Minas" ετοιμάζει για σας , ένα πλούσιο γεμάτο ενέργεια πρωινό με φρεσκοψημένες τυρόπητες ,τόστ και φρέσκους χυμούς . Βεβαίως παραλία χωρίς ουζάκι και παγωμένη μπύρα δεν γίνεται. Συνοδεύονται με ουζομεζέδες, φρέσκες σαλάτες, διάφορα μεζεδάκια πίτσα ! και βάφλες! Το βράδυ το Kafe "Minas" μεταμορφώνεται και σας διασκεδάζει με καλή χαλαρή μουσική .Απολαύστε τις βραδιές σας με ένα ποτήρι ντόπιο καλό κρασί ,μοναδικά κοκταίηλ , απίθανα σφηνάκια δίπλα στο κυμοθάλασσο και αφεθείτε στη θαλασσινή μαγεία!Το Kafe "Minas" είναι άποψη για πραγματικές θαλασσινές διακοπές !
Στα μαγευτικά Κύθηρα !!!

Εξωραιστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Πελαγίας.Εθελοντικός Καθαρισμός Λίμνης Κακιάς Λαγκάδας.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ.Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου,ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ…





  Καλαμάτα 7 Ιουνίου 2016







 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ…





Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο λιμάνι της Καλαμάτας, από τις 19:30 έως και τις 22:00, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου.

 Ο Σύλλογός Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-ΖΩ»  σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας πραγματοποίησε με επιτυχία  ενημερωτική εκδήλωση και πολύ μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό LIFE fm.  

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Δυστυχώς όμως λόγω καιρού δεν καταφέραμε να πετάξουμε τα φαναράκια με τις ευχές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας, στις οικογένειές μας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι δίπλα μας στην δύσκολη φάση των θεραπειών αλλά και κατά την διάρκεια της αποθεραπείας μας.
          Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου τον Ιούνιο με περισσότερους επιζώντες!!! ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ .....ΣυνεχίΖΟΥΜΕ!!!!