Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συλλήψεις για όπλα, ναρκωτικά και λαθραίο καπνό

Ένας 74χρονος και μία 31χρονη συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, τα βεγγαλικά και του Τελωνειακού Κώδικα.


Συγκεκριμένα, σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 31χρονης βρέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και 1.406 γραμμάρια λαθραίου καπνού, που, όπως προέκυψε, είχε προμηθευτεί από τον 74χρονο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκαν δύο πιστόλια (από τα οποία το ένα κρότου), τρεις γεμιστήρες, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 8 εκατοστών, 230 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, έξι κροτίδες και δύο θήκες (πιστολιού και μαχαιριού).
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Μηχανισμός Αντικυθήρων: Νέα στοιχεία για το αρχαιότερο «tablet»

Τη μέχρι τώρα συνολική ανάλυση των επιγραφών που βρίσκονται στο εσωτερικό του Μηχανισμού των Αντικυθήρων παρουσίασε, το βράδυ της Πέμπτης, η ομάδα μελέτης αυτού του αινιγματικού για την επιστημονική κοινότητα αντικειμένου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη. Τα ευρήματα της μελέτης είναι το αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας κατά τα τελευταία περίπου 10 χρόνια.

  
Πρώτο το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την αποκρυπτογράφηση των επιγραφών που βρίσκονται «κρυμμένες» στις πτυχές του Μηχανισμού, αποκαλύπτοντας ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα στα γρανάζια της αρχαίας συσκευής.

Όπως συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης, πρόκειται για τον αρχαιότερο υπολογιστή, ο οποίος παρείχε στον κάτοχό του τη δυνατότητα να βλέπει με ακρίβεια τις εκλείψεις της σελήνης και του ήλιου καθώς και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.

Ο Φιλόλογος, παλαιογράφος, Αγαμέμνων Τσελίκας.
Την «εξιστόρηση» των γεγονότων ξεκίνησε με την ομιλία του ο Γιάννης Μπιτσάκης, Φυσικός και Ιστορικός των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών - ένα από τα βασικά μέλη της ερευνητικής ομάδας, εξηγώντας πώς ακριβώς δούλευε ο Μηχανισμός.
Συγκεκριμένα, στη μία πλευρά της συσκευής υπήρχε μία λαβή, η οποία κινούσε όλο το σύστημα. 

Γυρίζοντας τη λαβή άρχιζαν να περιστρέφονται οι δείκτες που υπήρχαν στο εμπρόσθιο και το οπίσθιο μέρος του Μηχανισμού. Επιλέγοντας μία ημερομηνία, αποκαλύπτονται τα αστρονομικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω από τη Γη.

ΒΑΤΙΚΑ.ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ.


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ, ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΟΔΗΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΝ  ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗ ΝΊΚΟ ΣΤΑΘΑΚΗ.
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ.
ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΨΗΤΑ, ΠΑΓΟΜΕΝΕΣ ΜΠΥΡΕΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΡΑΣΙ. Η ΒΡΑΔΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΤΙΚΩΝ.