Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ωράριο Λειτουργίας Σπηλαίου Αγίας Σοφίας το εορταστικό 3ήμερο

Το σπήλαιο της Αγ.Σοφίας στον Μυλοπόταμο θα είναι ανοιχτό από το Σάββατο 18/06/2016 για το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος από τις 11,00πμ.έως 18.30μμ .

Για τις επόμενες επισκέψιμες ημέρες θα βγεί ανακοίνωση από την Αναπτυξιακή εταιρεία .


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus Τα αποτελέσματα των επιμορφώσεών μας...


Οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δ. Κυθήρων για τον καύσωνα


ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ      
  Αεροδρόμιο Κηθύρων   27360 33292
  Κυθηραίκός Σύνδεσμος Κυθήρων Χώρα Κυθήρων 6941658883 (πρόεδρος: Εμμ. Χάρος)
  Δημαρχείο Κυθήρων Χώρα Κυθήρων 27360 31213
  Κοινοτικό Κατάστημα Ποταμού Κυθήρων Ποταμός Κυθήρων 27360 33105
  ΓΕΦ Κυθήρων Χώρα Κυθήρων 27360 37011
  Εθνική Τράπεζα  Χώρα Κυθήρων 27360 37301
  Εθνική Τράπεζα Ποταμός Κυθήρων 27360 32901
  Τράπεζα Πειραιώς Χώρα Κυθήρων 27360 37310
  Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων Χώρα Κυθήρων 27360 31206
  Πνευματικό Κέντρο Ποταμού Ποταμός Κυθήρων 27360 33219 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ανακοίνωση Δημάρχου για τη λειψυδρία

Ανακοίνωση Δημάρχου για τη λειψυδρία
Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης επισημαίνει τον κίνδυνο λειψυδρίας της περιοχής, λόγω παρατεταμένης ανομβρίας, αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και υφαλμύρινσης.
Τονίζει ότι όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στη χρήση του νερού, προκειμένου να μην υπάρξουν κατά το προσεχές διάστημα διακοπές υδροδότησης.
Επιπλέον ζητάει από τους αγρότες να προβούν στα απολύτως απαραίτητα και μόνον ποτίσματα, διότι το επόμενο στάδιο θα είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Αραχωβίτης:λύση στο χρόνιο πρόβλημα της παράτυπης εργασίας στο χωράφι

Όπως επισημαίνει: «Μέσω της τροπολογίας που κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης μαζί με συναδέλφους βουλευτές γίνεται ένα μεγάλο βήμα για να μπει σε εφαρμογή μια σημαντική μεταρρύθμιση που αφορά τόσο στους  αγρότες – εργοδότες όσο και στους ίδιους τους αλλοδαπούς που δουλεύουν στον αγροτικό τομέα και μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένοι από το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».
Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε και αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στις Περιφέρειες της χώρας εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν πλέον, με αίτηση που θα υποβάλουν στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ζητούν την απασχόληση εργατών γης, βοσκών και μελισσοκόμων, μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού μετακλητών εργατών που προβλέπει ανά Περιφέρεια η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.  Μαζί με την αίτηση, ο αγρότης υποχρεούται να υποβάλλει την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούμενου έτους και τα προβλεπόμενα στο νόμο δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται με αυστηρή χρονική προτεραιότητα υποβολής.
Οι εργάτες γης, που θα απασχολούνται μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, θα λαμβάνουν άδεια εργασίας εξάμηνης διάρκειας και θα ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργόσημου.
Ενημερωτικά στοιχεία για το θέμα:
Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την επικράτεια απασχολούνται σήμερα χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες γης που μένουν στη χώρα «χωρίς χαρτιά». Οι εργοδότες τους, κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δεν μπορούν να τους ασφαλίσουν, με αποτέλεσμα:
  • Οι αγρότες – εργοδότες να μην μπορούν να περάσουν στα έξοδά τους τα μεροκάματα που πληρώνουν
  • Ο ΟΓΑ να έχει μια τεράστια απώλεια εσόδων λόγω ανασφάλιστης εργασίας
  • Οι ίδιοι οι μετανάστες να είναι ευάλωτοι σε ακραία εργασιακή εκμετάλλευση
Με βάση τη διαδικασία που θέσπισε η Κυβέρνηση, εφόσον δεν έχουν εξαντληθεί τα αριθμητικά όρια μετακλητών εργατών γης (και άρα υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για εργατικά χέρια), ο δε αγρότης επικαλείται αντικειμενική αδυναμία για απασχόληση εργατών γης με έγκυρες συμβάσεις, θα μπορεί (ο αγρότης) να ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της περιοχής του την έγκριση κατ’ εξαίρεση απασχόλησης διαμενόντων μεταναστών, οι οποίοι θα ασφαλίζονται με εργόσημο.
Για την αποφυγή καταστρατηγήσεων, κάθε αγρότης θα μπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών εργατών, όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειάς του και η καλλιεργούμενη έκταση.
Η διαδικασία αυτή διευκολύνει τους αγρότες να δίνουν νόμιμα αμοιβή και ασφάλιση στους αλλοδαπούς εργάτες γης που δουλεύουν ήδη με μαύρη εργασία, χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε καμία περίπτωση, την εδώ νομιμοποίηση της παραμονής τους. Υπολογίζεται ότι εάν δηλωθούν κανονικά τα μεροκάματα που πληρώνονται σήμερα σε παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς, ο αγροτικός κόσμος, συνολικά, θα δικαιολογήσει ετήσια έξοδα κοντά στο 1 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειώσει το δηλούμενο φορολογικό εισόδημα κατά αντίστοιχο ποσό.
Ταυτόχρονα ο ΟΓΑ ως ασφαλιστικός φορέας των αγροτών θα προσθέσει εισφορές λόγω εργοσήμου που αθροίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Πηγη…http://www.agronews.gr

Παράταση προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων έτους 2016


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Γνωρίζοντας ότι η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των κατοίκων, σας παρακαλούμε θερμά και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου για την διατήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου μας και ιδιαίτερα για τα παρακάτω:
• Να συσκευάζονται τα απορρίμματα μέσα σε πλαστικές ΣΤΕΓΑΝΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ , πριν την εναπόθεσή τους μέσα στους πράσινους κάδους. 
• Να τοποθετούνται οι σακούλες απορριμμάτων πάντα μέσα στους πράσινους κάδους και όχι έξω όπως δυστυχώς πολλές φορές παρατηρείται επίσης να κλείνετε τους κάδους. 
• Σε περίπτωση που ο κάδος είναι γεμάτος οφείλεται να προχωρήσετε ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ. 
• Να μην τοποθετούνται μέσα στους κάδους ογκώδη αντικείμενα.
• Τα ογκώδη αντικείμενα θα τοποθετούνται δίπλα στους κάδους αυστηρά μόνο ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ και αφού έχετε ενημερώσει την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο 2732 0 61777. 
• ΝΑ ΜΗΝ τοποθετούνται στους πράσινους κάδους χαρτοκιβώτια συσκευασίας.
• Στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ , τα ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ θα πρέπει να είναι ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΑ και δεμένα ώστε να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό όγκο, να προκαλούν τη μικρότερη δυνατή αισθητική όχληση, να μη διασκορπίζονται και να τοποθετούνται πάντα μέσα στους κάδους ανακύκλωσης. 
• Οι δημότες που μένουν επί των δημοτικών οδών οφείλουν να καθαρίζουν την πρόσοψη των οικιών τους, αυτή την υποχρέωση σε μεγαλύτερο βαθμό έχουν τα εμπορικά καταστήματα , ταβέρνες εστιατόρια , καφετέριες , εμπορικά. 
• Οι εργασίες καθαριότητας με καθαρό νερό όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες (δηλαδή πλύσιμο αυλής , βεράντας κτλ.) τα οποία καταλήγουν σε δρόμο επιτρέπεται ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο κάθε ΠΕΜΠΤΗ τις πρωινές ώρες μέχρι 10:00 πμ με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνεται αλόγιστη και άσκοπη χρήση νερού.
Πηγή 

Ιατρική κάλυψη του Π.Ι. Αντικυθήρων για την καλοκαιρινή περίοδο

Ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων "Τριφύλλειο", από το προσεχές Σαββατοκύριακο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου (εκτός σοβαρού υπηρεσιακού-ιατρικού απροόπτου) θα αποστέλλεται εκ περιτροπής ιατρός του Νοσοκομείου στο Π.Ι. Αντικυθήρων κάθε Σαββατοκύριακο (άφιξη ξημερώματα Σαββάτου και αναχώρηση βράδυ Κυριακής) και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος με διάθεση στρατεύσιμου ιατρού ή με την μονιμότερη τοποθέτηση ιατρού στο νησί. 

  
Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ιατρικά το νησί των Αντικυθήρων, έστω κάθε Σαββατοκύριακο και για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πρώτες βοήθειες για τσίμπημα μέλισσας, σφήκας ή σφίγγας ή σφήγκας. Αντιμετώπιση με φυσικά μέσα. Πρόληψη αλλεργικής αντίδρασης

Tου Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D, medlabnews.gr
Όταν μία μέλισσα τσιμπάει, χάνει το κεντρί της και πεθαίνει. Η σφήκα όπως μπορεί να επιφέρει πολλαπλά τσιμπήματα καθώς δεν αφήνει πίσω το κεντρί της. 
Τα τσιμπήματα αυτά μπορεί να έχουν σοβαρές αντιδράσεις σε αλλεργικά άτομα.
Η θνησιμότητα μετά από τσίμπημα σφήκας ή μέλισσας οφεί­λεται στο γεγονός ότι τα θύματα μπορεί να πάθουν έμφραγμα της καρδιάς ή του εγκεφάλου, ή να πεθάνουν, λίγο μετά το τσίμπημα απόαναφυλακτικό shock. Οι περισσότεροι θάνατοι που σχετίζονται με τσίμπημα (μέλισσες)  ή δάγκωμα (μόνον οι σφήκες) είναι το επακόλουθο αντιδράσεων υπερευαισθησίας, που προκαλούναναφυλαξία ή αναφυλακτικό σοκ 
Η έναρξη των επικίνδυνων για τη ζωή του θύματος σημείων γίνεται μέσα σε 10 λεπτά από τη στιγμή του τσιμπήματος 
Η πρόκληση μαζικών τσιμπημάτων στο θύμα και η επακόλουθη δηλητηρίασή του, από το δηλητήριο του εντόμου, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο και σε μη αλλεργικά άτομα


Το τσίμπημα της σφήκας είναι πολύ ποιο επικίνδυνο όχι μόνο από αλλεργικής άποψης αλλά και μολύνσεως γιατί η σφίγγα τρώει νέκταρ αλλά και σάπια κρέατα και αποφάγια στα σκουπίδια με αποτέλεσμα η μεταφορά ενός μικροβίου με το τσίμπημα σε κάποιον άνθρωπο να είναι άμεση.

Τα τσιμπήματα από έντομα μέλισσας ή σφήκας προκαλούν μία τοπική φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος που είναι, αποτέλεσμα του δηλητηρίου που εισχωρεί στον οργανισμό μας με το κεντρί του εντόμου.
Τοπική κοκκινίλα, πρήξιμο πόνος ή φαγούρα είναι τα κύρια συμπτώματα στο σημείο του τσιμπήματος που μπορούν να διαρκέσουν από αρκετές ώρες μέχρι αρκετές ημέρες. Ευτυχώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα τσιμπήματα αυτού του είδους δεν είναι επικίνδυνα και οι περισσότεροι από τους ενήλικες χρειάζονται αρκετές εκατοντάδες τσιμπημάτων τον ίδιο χρόνο για να κινδυνεύσουν.

Πρώτες βοήθειες
Εάν δεν είστε αλλεργικοί απλά αφαιρέστε το κεντρί. 
Αν είναι ορατό (πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για μέλισσα, αφού οι σφήκες δεν αφήνουν πίσω τους το κεντρί), προσπαθήστε να το απομακρύνετε σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά σας. Μη χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι γιατί είναι πιθανόν πιέζοντάς το να ελευθερώσετε περισσότερο δηλητήριο μέσα στην πληγή κι έτσι να πονέσει περισσότερο.  
Προσοχή χρειάζεται να μην γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής που είναι καρφωμένο με τα δάκτυλα ή με τα νύχια μας διότι μπορεί αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω να σπρωχθεί ακόμα πιο βαθιά.

Καθαρίστε την περιοχή με προσοχή

Εφαρμόστε πάγο. Ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο. 

Πάρτε κάποιο αντιϊσταμινικό ή κρέμα κορτιζονούχο για τη φαγούρα και κάποιο παυσίπονο για τον πόνο αν χρειάζεται. 

Εάν έχετε σοβαρή αναφυλακτική αντίδραση, ξαπλώστε και αφαιρέστε με πολύ προσοχή το κεντρί ώστε να μην διαχυθεί το δηλητήριο στους ιστούς και ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια. 

Σημεία και συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης
  • Κνίδωση.
  • Κνησμός στα μάτια.
  • Συσφιγκτικό αίσθημα στο λαιμό και στο θώρακα.
Επείγοντα σημεία και συμπτώματα
  • Οίδημα του λάρυγγα, που προκαλεί δυσχέρεια αναπνοής.
  • Βήχας ή συριγμός.
  • Σοβαρή κνίδωση.
  • Κοιλιακές κράμπες, ναυτία και εμετός. Ελάττωση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της συνείδησης.

Εάν το τσίμπημα είναι στο λαιμό ή στο στόμα, θα πρέπει να αντιδράσετε άμεσα, γιατί αν πρηστεί θα εμποδίζει τη δίοδο του αέρα. Δώστε του να γλείφει ένα παγάκι ή να πιει άφθονο παγωμένο νερό. Αν διαπιστώσετε ότι  δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε ή πρήζεστε στο πρόσωπο ή στο λαιμό, απευθυνθείτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. 

Εάν γνωρίζετε την ευαισθησία σας για την εμφάνιση αλλεργικού σοκ, συμβουλευτείτε προληπτικά τον γιατρό σας και έχετε πάντα μαζί σας κάποια φάρμακα πρώτης βοήθειας (όπως αντιϊσταμινικά, κορτιζόνη, κάποιο εισπνεόμενο βρογχοδιασταλτικό, ένεση αδρεναλίνης για σοβαρές περιπτώσεις).


Προσοχή
Αν δεν υπάρχουν φάρμακα χρησιμοποιήστε  μαγειρική σόδα, αμμωνία, ξύδι ή λεμόνι. Υπάρχει όμως διαφοροποίηση στη χρήση, αν μας τσιμπήσει μέλισσα βάζουμε αμμωνία ή πολτό από μαγειρική σόδα,
γιατί το δηλητήριο είναι όξινο και με την αμμωνία εξουδετερώνεται
Στο τσίμπημα της σφήκας το δηλητήριο είναι αλκαλικό και με το ξύδι (όξινο) εξουδετερώνεται. 
Αν το κάνουμε ανάποδα είναι σαν να υποβοηθήσαμε το τσίμπημα.
Nα φοράτε ταυτότητα (λαιμό, χέρι) με την αλλεργική πάθηση σας και με τηλέφωνο επικοινωνίας με άτομο που είναι ενήμερο για το νόσημα σας σε περίπτωση απώλειας επαφής με το περιβάλλον.

Και λίγα λόγια για το δηλητήριο
Ένας μεγάλος αριθμός μελετών έχει πραγματοποιηθεί για τη σύνθεση του δηλητηρίου των μελισσών. Ένα μεγάλο μέρος του βασικού προσδιορισμού των ενώσεων, της απομόνωσης τους και της μελέτης των φαρμακολογικών αποτελεσμάτων τους έγινε στη δεκαετία του '50 και τη δεκαετία του '60.

Το 88% του δηλητηρίου είναι νερό. Η γλυκόζη, η φρουκτόζη και τα φωσφολιπίδια που περιέχονται στο δηλητηρίου είναι παρόμοια με αυτά στο αίμα της μέλισσας (Crane, 1990). Τουλάχιστον 18 φαρμακολογικά ενεργά συστατικά έχουν περιγραφεί, συμπεριλαμβανομένων διάφορων ενζύμων, πεπτιδίων και αμινών. Το δηλητήριο από άλλα είδη Apis είναι παρόμοιο, αλλά ακόμη και τα δηλητήρια από τις διάφορες φυλές του κάθε είδους είναι ελαφρώς διαφορετικά το ένα από το άλλο. Η τοξικότητα του δηλητηρίου της Αpis cerana έχει αναφερθεί να είναι δύο φορές υψηλότερη από αυτό της Α.Mellifera

Πηγή
http://medlabgr.blogspot.com/


Ηχηρό “ΟΧΙ” από το Δήμο Μονεμβασίας στον τρόπο ηλεκτρικής σύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Μονεμβασίας εξέφρασε κατά τη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου την αρνητική του θέση στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η ηλεκτρική σύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο.
Τόσο ο δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης όσο και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι, δήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο προτείνεται η μεταφορά του ρεύματος από τον υποσταθμό των Μολάων και ειδικότερα από τον τερματικό σταθμό της Συκέας μέχρι τον Κάβο Μαλέα. Επισημάνθηκε έντονα ότι η χρήση πυλώνων για εναέρια μεταφορά ρεύματος επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή και είναι αντίθετη με τις επιλογές του δήμου, έτσι όπως έχουν εκφρασθεί μέσα από το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης της ΔΕ Μονεμβασίας και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της ΔΕ Βοιών. Τέλος επηρεάζουν ριζικά το μοντέλο της ήπιας αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού αποθέματος, που έχει επιλέξει ο δήμος για την ανάπτυξή του.
Διαβάστε την απόφαση του ΔΣ στο monemvasianews.gr, απ’ όπου και η άντληση των πληροφοριών.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΕΝΦΙΑ: Επιβάρυνση 10 εκ. ευρώ στους δήμους, επέφεραν οι αλλαγές

Πρόσθετη επιβάρυνση για τους Δήμος κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, επέφεραν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, όπως καταγγέλουν οι δήμαρχοι.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, έγινε ειδική αναφορά έγινε αναφορά στις αλλαγές που επέρχονται μετά την ψήφιση του Ν. 4389/2016, σε ότι αφορά των ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, «η επιπλέον επιβάρυνση των δήμων εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκ. ευρώ, σε μια εποχή που μόνο αφαιρούνται πόροι από την Αυτοδιοίκηση».
Ο ίδιος υπογράμμισε υπογράμμισε ότι δεν έχουν αναπληρωθεί οι απώλειες στα έσοδα των δήμων από την κατάργηση του φόρου Ζύθου το περασμένο καλοκαίρι, την κατάργηση του 15% των πετρελαιοειδών που κατανέμονταν σε 15 δήμους, την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για παραχωρησιούχους, την απώλεια τελών από βοσκοτόπια.
«Πρέπει να σταματήσει η συρρίκνωση των οικονομικών των δήμων και να συλλογιστεί η Πολιτεία τη συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διατήρηση των κοινωνικών δομών των δήμων με τα μειωμένα οικονομικά δεδομένα που διαθέτουν την τελευταία εξαετία», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε:
«Ο ΕΝΦΙΑ, είναι ένας άδικος και άνισος φόρος με τον τρόπο που ήδη διαχειρίζεται από την Πολιτεία. Μπορεί να αναδιαμορφωθεί, να επανασχεδιαστεί και να αποτελέσει ουσιαστικό αναπτυξιακό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Να συμπεριληφθούν και οι δήμοι στη ρύθμιση για 15% έκπτωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συζήτησε και για τη ρύθμιση που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΗ για έκπτωση στα τιμολόγια του ρεύματος κατά 15% για τους συνεπείς καταναλωτές.
Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση αυτή και οι δήμοι, εφόσον είναι συνεπείς. Για το θέμα αυτό αλλά και για άλλα ανοικτά ζητήματα που αφορούν στη ΔΕΗ η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας και επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη, επανέρχεται με νεώτερο αίτημα.
ΠΗΓΗ http://www.aftodioikisi.gr/