Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δήμος Ανατολικής Μάνης: 32 τρίμηνες προσλήψεις για τις ανάγκες πυροπροστασίας

Προκειμένου να θωρακιστεί απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς, ο δήμος Ανατολικής Μάνης ανακοίνωσε την πρόσληψη δώδεκα οδηγών αυτοκινήτου και είκοσι ΥΕ εργατών πυροπροστασίας με σύμβαση τριών μηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την υποβάλουν από 22/6 μέχρι και τη Δευτέρα 27/6 στις 13.00′, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση “Δήμος Ανατολικής Μάνης, ΤΚ 22200, Γύθειο Λακωνίας”, απευθύνοντάς την στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας, υπόψη κ. Θεοδώρου Μπουνάκου (τηλέφωνα επικοινωνίας 27333 60357, 27333 60344).
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σύλληψη δύο Βούλγαρων για διάρρηξη σε αυτοκίνητο

Δύο βούλγαροι ηλικίας 44 και 45 ετών συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε τοπική κοινότητα του δήμου Ευρώτα, γιατί αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα μέσα από όχημα. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Παράταση για τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ ζητά ο Θανάσης Δαβάκης

Παράταση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ ζητά με ερώτηση του προς τον υπουργό Εργασίας ο Θανάσης Δαβάκης. Ο λάκωνας βουλευτής καταγγέλλει την κυβέρνηση για ασυνέπεια λόγων και πράξεων σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών μετά την ψήφιση του πρόσφατου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
“Με μεγάλη καθυστέρηση, εξαιτίας των αλλαγών της τελευταίας στιγμής στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ, εστάλησαν στους αγρότες τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β’ εξαμήνου 2015, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 30ή/6/2016.
Με έκπληξη οι αγρότες διαπίστωσαν και νέες αυξήσεις στις εισφορές τους, την ίδια στιγμή που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση γενικότερα επέμενε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα ότι δεν θα υπάρξουν επιβαρύνσεις για τους μικρομεσαίους αγρότες με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου. Είναι προφανές ότι και πάλι τα γνωστά «υποζύγια» καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της νέας «ταξικής μεταρρύθμισης» της κυβέρνησης.
Ήδη πολλοί αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ενώ όσοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των οφειλών τους αδυνατούν να την τηρήσουν.
Δεδομένου όμως ότι το προσεχές χρονικό διάστημα οι πολίτες καλούνται να ανταποκριθούν και στις αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις, αλλά και εξαιτίας του ότι εκκρεμούν πληρωμές από φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι στοιχειώδης υποχρέωση να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των εισφορών του εξαμήνου αυτού.
Συνεπώς ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β’ εξαμήνου 2015;
2. Προτίθεται να νομοθετήσει νέα πιο ευνοϊκή πάγια ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών που θα ισχύει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία;”.

Σεισμός το μεσημέρι στη Μάνη

Σεισμική δόνηση το μεσημέρι (ώρα 11.59′) αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν της τάξεως 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 42 χλμ νότια της Καλαμάτας και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Ευχαριστήρια Επιστολή Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού


ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις σχετικά με την προσαρμογή τους στα νέα κριτήρια κατάταξης, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Επικαλούμενος την υπουργική απόφαση για τον «Καθορισμό τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων», ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει ότι η αίθουσα πρωινού προβλέπεται ως υποχρεωτική σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων ή δωματίων, «κάτι που απαιτεί πολεοδομικού τύπου παρεμβάσεις, οι οποίες, αφενός μεν είναι δαπανηρές, αφετέρου δεν είναι πάντα εφικτές (συντελεστές δόμησης, στατικότητα, παραδοσιακοί οικισμοί).»

 
Ο Βουλευτής φέρνοντας ως παράδειγμα τα νησιά του Αργοσαρωνικού που είναι η εκλογική περιφέρειά του, επισημαίνει ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα δυσανάλογο βάρος που ουσιαστικά θα οδηγήσει στο κλείσιμό τους, τα έσοδα του Κράτους θα περιοριστούν και η ανεργία θα αυξηθεί.

Ο κ. Κατσαφάδος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να προβλέψει κάποιες μεταβατικές διατάξεις ή ευνοϊκές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα κατάταξης για τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και αν υπάρχει σχεδιασμός για να ενταχθούν σε ένα άμεσο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής: 

«Κύριε Υπουργέ, 
Σύμφωνα με την Υ.Α 216/9.1.2015 για τον «Καθορισμό τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και βαθμολογούμενων κριτηρίων για τα ξενοδοχεία και κατάταξη αυτών σε κατηγορίες αστέρων» προβλέπονται οι προϋποθέσεις για την κατάταξη των ξενοδοχείων. Το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, υποχρεούνται να διαθέτουν πιστοποιητικό κατάταξης και κατά συνέπεια να προσαρμοστούν στις προϋποθέσεις της εν λόγω απόφασης.
Για ένα σημαντικό τμήμα της ξενοδοχειακής αγοράς που αφορά μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν καταλύματα κυρίως στον τύπο των επιπλωμένων διαμερισμάτων-δωματίων, καθίσταται σχεδόν ανέφικτη η προσαρμογή τους στις νέες διατάξεις μέχρι τις 31.12.2017, εξωθώντας τους, είτε στη διακοπή λειτουργίας, είτε στην παράνομη λειτουργία. Συγκεκριμένα, στο 7.1 του παραρτήματος της απόφασης προβλέπεται ως υποχρεωτική σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων ή δωματίων, η αίθουσα πρωινού, κάτι που, όπως είναι προφανές, απαιτεί πολεοδομικού τύπου παρεμβάσεις, οι οποίες, αφενός μεν είναι δαπανηρές, αφετέρου δεν είναι πάντα εφικτές (συντελεστές δόμησης, στατικότητα, παραδοσιακοί οικισμοί). Το γεγονός καθίσταται κατάφορα άδικο, αφού σημαντικό ποσοστό των εν λόγω καταλυμάτων διαθέτουν εσωτερικό χώρο πρωινού σε κάθε δωμάτιο, τα οποία είναι πιο εξυπηρετικές λύσεις για το κοινό που απευθύνονται (π.χ. οικογένειες).

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμοὐ