Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΚΑΨΑΛΙ.Τελετή απονομής γαλάζιας σημαίας.

Το μεσημέρι της Κυριακης 3 Ιουλίου 2016 και 'ωρα 13.30 πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή απονομής της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Καψαλιού παρουσία της δημοτικής αρχής.
Η δεύτερη Γαλάζια Σημαία στο νησί μας, καθώς η πρώτη Γαλάζια Σημαία απονεμήθηκε στην παραλία της Κακής Λαγκάδας στις 19 Ιουλίου του 2010 
( Φωτό )
Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου




ΛΑΚΩΝΙΑ.Έργο διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας Κρήτης-Πελοποννήσου.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. ΗρακλήςΤριχείλης με δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής: »Την Τρίτη 28 Ιουνίου παραβρέθηκα σε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα το έργο διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας Κρήτης-Πελοποννήσου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού.
Παρόντες ήταν ο Υπουργός κος Σκουρλέτης, ο βουλευτής Λακωνίας κος Αραχωβίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ κος Κορονιωτάκης και ο σύμβουλος του Υπουργού κος Τζάκης.
Κατά τη συνάντηση παρουσιάσθηκε μια ενδιάμεση πρόταση με υπογειοποίηση του καλωδίου από Κόρακα έως Κοντραφουριάνικα, εναέρια μεταφορά από εκεί έως τη Συκιά και υπόγειο έως τον Υ/Σ Μολάων.
Αυτό που συμφωνήθηκε είναι να παρουσιάσει την πρόταση ο ΑΔΜΗΕ στην περιοχή μας, τις επόμενες ημέρες ».
Η ακριβής όδευση του δικτύου αποτυπώνεται μέσω του Google Earth και τα σχετικά αρχεία.  Όλα τα απαραίτητα εργαλεία είναι διαθέσιμα για χρήση (download) ως ακολούθως:
Google Earth ή Google Earth PRO (δωρεάν λήψη του προγράμματος προβολής των αρχείων)

Ευχαριστήριο Δημάρχου για τους συντελέσαντες στην κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή Φριλιγκιάνικα-Μητάτα


Χάρη στην άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων και των εθελοντών κατασβεστηκε ή φωτιά στα Φριλιγκιανικα με τη συνδρομή και 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών. 

Ευτυχώς αποσοβηθηκαν τα χειρότερα. 

Ευχαριστώ πολύ τον Αντιπεριφερειαρχη Νήσων κ. Π. Χατζηπερο το προσωπικό του ΠΣ και της ΕΛΑΣ τους εθελοντές και τους κατοίκους.


Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων

Δημήτρης Μοιρασγεντής.Νέος Διοικητης Νοσοκομείου Κυθήρων.( βιογραφικό )


Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής, το γένος Κασιμάτη, γεννήθηκε το 1978 στο Ποταμό Κυθήρων. Γονείς του  ο Ευστράτιος Μοιρασγεντής και η Μαρία Μοιρασγεντή, το γένος Κασιμάτη. Είναι εγγονός του Βασίλη Κασιμάτη ‘Καρίνου’ και της Μαριάνθης Κασιμάτη του γένους Κορωναίου.


Κατέχει

1.Δίπλωμα του  Μηχανικού  Περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείου Κρήτης.

2.Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από τη Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

3.Μεταπτυχιακό (M.Sc.) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχενείο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο   

   τομέα των Κατασκευών

4.Πτυχίο (Bachelor) Αρχιτέκτονα Εσωτερικών Χώρων από το Middlesex University-AKTO.

Επίσης, παρακολούθησε (και εξακολουθεί) 8μηνο Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο τομέα ‘Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Νοσοκομείων)’ στο Εθνικό και Καποδιστρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών



Έχει τιμηθεί από το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος με το 1ο  βραβείο σε φοιτητικό συνέδριο ‘Επισκευών - Ενισχύσεων ’, για μελέτη επισκευής και ενίσχυσης κτιρίου,  ενώ έχει λάβει 4ετη υποτροφία από το ίδρυμα Στάη.



Κατέχει πτυχίο σε δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά, καθώς και πιστοποίηση γνώσεων Πληροφορικής.



Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2004, στα Κύθηρα, αρχικώς στο τομέα των μελετών και εφαρμογών επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων, σε μεθόδους καθαρισμού του νερού, υγειονομικές μελέτες και αδειοδότηση λειτουργίας επιχειρήσεων. Από το 2007, δραστηριοποιήθηκε στα Κύθηρα στο τομέα των οικοδομικών αδειών, επιβλέψεων και κατασκευών νεόδμητων κτηρίων και επισκευών υφιστάμενων.

Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την οικονομική διαχείριση και διοικηση τουριστικής ξενοδοχειακής μονάδας καθώς και τουριστικών επιχειρήσεων.



Έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του :

-στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού, για την άδεια λειτουργίας,

-στον  Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού για την εκπόνηση μελέτης Κατασκευής Σφαγείου στα Κύθηρα,

-στο Δήμο Κυθήρων για την εκπόνηση προμελέτης επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων με τη χρήση βιολογικού συστήματος.



Διετέλεσε μέλος και αντιπρόεδρος του Εξωραιστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού.



Τέλος, είναι παντρεμένος με την Έλενα Ζωσιμά, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, MSc ΕΜΠ και έχει μία κόρη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στα Κύθηρα.( ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ )

 Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής , το πρωί της Κυριακής 9:30, ενδιάμεσα Φριλιγκιάνικα και Μητάτα του Δήμου Κυθήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η φωτιά πρόλαβε και έκαψε πάνω από 100 στρέμματα ,χαμηλής δασικής βλάστησης και αγροτική έκταση με ελαιόδεντρα. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή , έσπευσε το σύνολο των δυνάμεων του Π.Κ.Κυθήρων με υπεύθυνο επικεφαλή της επιχείρησης κατάσβεσης, τον Πυρονόμο Καραμουσαλή Χρήστο . Στην κατάσβεση και το πυροσβεστικό του δήμου, εθελοντές ,πολλοί κάτοικοι με βυτιοφόρα ,ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι οι οποίοι όλοι συνέδραμαν ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Επίσης στη μάχη για το σβήσιμο της πυρκαγιάς στο νησί και δύo αεροπλάνα Canadair και με το πλοίο της γραμμής Πορφυρούσα" ενίσχυσαν τις δυνάμεις , ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων από Λακωνία με επικεφαλή αξιωματικό , καθώς και δύο επανδρωμένα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μολάων και από το Π.Κ. Νεάπολης. Η έγκαιρη επέμβαση και ο καλός συντονισμός σε συνεργασία με όλους που συνέδραμαν στην κατάσβεση, η φωτιά πριν το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο. Πραγματικά αποφεύθηκαν τα χειρότερα διότι οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές και έχοντας υπόψιν ότι διανύουμε το χειρότερο έτος ανομβρίας , μεγαλώνει τον κίνδυνο εξάπλωσης της πυρκαγιάς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στο Π.Κ.Κυθήρων που πραγματικά δίνει μάχες για την προστασία του νησιού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα από αγρότες και μελισσοκόμους που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο. Στην περιοχή θα παραμένουν δυνάμεις κατά την διάρκεια της ημέρας και νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις. Για τα αίτια της φωτιάς προανάκριση διενεργεί το Π.Κ.Κυθήρων
.
ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΟΜΑΔΑ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 









ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ Φριλιγκιάνικα προς Μητάτα

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή από Φριλιγκιάνικα προς Μητάτα τις πρωϊνές ώρες σήμερα πρίπου 09:00~09:30.

Επί τόπου έσπευσαν 3 πυροσβεστικά οχήματα του Π.Κ. Κυθήρων καθώς και το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου τα οποία και επιχειρούν προσπαθώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς.

 Επίσης κατόπιν έκκλησης του Δημάρχου σπεύδουν και ιδιωτικά βυτιοφόρα μαζί με το βυτιοφόρο του Δήμου για να συνδράμουν στην κατάσβεση ενώ συγχρόνως έχουν ειδοποιηθεί για αρωγή και εναέρια μέσα {ελικόπτερα και καναντέρ}.


Επί τόπου ευρίσκονται ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και πολίτες οι οποίοι συνδράμουν το έργο των ανδρών της πυροσβεστικής.


Λόγω των χαμηλών ανέμων και των ήπιων καιρικών συνθηκών ελπίζεται ότι σύντομα θα τεθεί υπό ολικό έλεγχο και να περιοριστεί, κατασβεστεί η εκδηλωθείσα πυρκαγιά. Επίσης να σημειωθεί ότι παρεμβάλλεται και ο ασφαλτοστρωμένος αγροτικός δρόμος όπου υπολογίζεται να αναχαιτισθεί η φωτιά πλήρως.


Με ότι νεώτερο θα σας κρατήσουμε ενήμερους....

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ.
ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΒΥΤΙΑ ΝΕΡΟΥ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΣΤΙΣ 9-7-2016






ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ 
ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
 
(Σάββατον 9 Ἰουλίου ὥρα 7-9:30μ.μ.)
Πρόσκλησις
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων  διοργανώνει τήν ἐτήσια Κληρικολαϊκή της Συνέλευσι τό ἀπόγευμα τῆς 9ης Ἰουλίου 2016 εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ὁσίου Θεοδώρου Κυθήρων κατά τό κάτωθι παρατιθέμενον πρόγραμμα.
Παρακαλοῦνται οἱ Τοπικές Ἀρχές καί φορεῖς τῆς νήσου, ὁ Ἱερός Κλῆρος, οἱ Ἐκκλησιαστικοί Ἐπίτροποι καί Ἱεροψάλτες καί ὅλοι οἱ συμπατριῶτες μας νά τιμήσουν μέ τήν παρουσία τους καί νά συμμετάσχουν εἰς τήν Κληρικολαϊκή αὐτή Σύναξί μας.
Μετ' εὐχῶν καί ἀγάπης
Ὁ Μητροπολίτης
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ
 


Πρόγραμμα
09-07-2016, Σάββατον  ἑσπέρας, 
ὥρα 6:30 μ.μ., Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός εἰς τήν Ἱεράν Μονήν Ὁσίου Θεοδώρου Κυθήρων, χοροστατοῦντος τοῦ Πανιερ. Μητροπολίτου Κυρηνείας (Κύπρου) κ.Χρυσοστόμου. 
ὥρα 7:15 μ.μ., Ἐκκλησιαστική χορῳδία Ἱερέων καί Ἱεροψαλτῶν. 
ὥρα 7:25 μ.μ., Χαιρετισμός Δημάρχων Κυθήρων καί Καραβᾶ Κύπρου. 
ὥρα 7:30 μ.μ., Ἔναρξις τῆς Κληρικολαϊκῆς Συνελεύσεως. Προσφώνησις Σεβ/του Μητροπολίτου Κυθήρων κ.Σεραφείμ. 
ὥρα 7:45 μ.μ. Θέμα : «Ἡ πνευματική ζωή τοῦ Ἱερέως καί τῶν πιστῶν τῆς Ἐνορίας» ὑπό τοῦ Πανιερ. Μητροπολίτου Κυρηνείας κ.Χρυσοστόμου. 
ὥρα 8:15 μ.μ.  Διάλειμμα - ἀναψυκτικά.
ὥρα 8:30 μ.μ. «Ἡ θεάρεστη ζωή καί ἡ καλή ὀργάνωσις τῆς Ἐνορίας» ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμ. π.Ἱερωνύμου Σχίζα Προϊσταμένου τῆς Ἐνορίας Ἁγίου Τρύφωνος Παλλήνης (Μεσογαίας).
 
 ὥρα 8:50 μ.μ. Συζήτησις ἐπί τῶν Εἰσηγήσεων. 
 ὥρα 9.15 μ.μ. Κλείσιμο Κληρικολαϊκῆς Συνάξεως ὑπό τοῦ Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.Σεραφείμ.
--------------------------------------
Πηγή:   imkythiron.gr
--------------------------------------

Το Μήνυμα της Κυριακής -Γραπτό θείο Κήρυγμα 03-07-16

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ Β! ΜΑΤΘΑΙΟΥ (των Αγιορειτών Πατέρων)
(03-07-2016)

ΚΥΡΙΑΚΗ Β' ΜΑΤΘΑΙΟΥ (03-07-2016)
ΓΡΑΠΤΟΝ Θ.ΚΗΡΥΓΜΑ
Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 
«Δεῦτε ὀπίσω μου καί ποιήσω ὑμᾶς
ἁλιεῖς ἀνθρώπων»       
(Ματθ.4,19)
 
Σύμφωνα μέ τό σημερινό Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, ὁ Κύριός μας Ἰησοῦς Χριστός στήν ἀρχή τοῦ δημόσιου ἔργου Του στή Γαλιλαία ἐκάλεσε κοντά Του τούς 4 πρώτους μαθητές καί Ἀποστόλους, τόν Ἀνδρέα καί τόν Πέτρο, τόν Ἰάκωβο καί τόν Ἰωάννη. 

Τούς συνάντησε στήν ὄχθη τῆς λίμνης τῆς Γαλιλαίας, στό ψαροκάϊκό τους, καί τούς προσκάλεσε νά τόν ἀκολουθήσουν, λέγοντάς τους : Ἐλᾶτε κοντά μου καί θά σᾶς κάνω ψαράδες ἀνθρώπων.
 
Προηγουμένως μέ τήν παρουσία Του εὐλόγησε τήν βιοποριστική τους αὐτή ἐργασία, ὅπως καί ὅλα τά περασμένα χρόνια πού δούλευε ὡς ξυλουργός πλησίον τοῦ προστάτη Ἰωσήφ τοῦ Μνήστορα τῆς Παναγίας Μητέρας Του ἐτίμησε καί εὐλόγησε τήν ἐργασία.

Καλώντας τους νά τόν ἀκολουθήσουν δέν τούς ἀπέσπασε ἀπό τήν ἐργασία τους γιά μιά εὔκολη καί ἀνέμελη ζωή, ἀλλά τούς ἀνέθεσε κάποια ἀνώτερη, σπουδαιότερη καί πνευματική πλέον ἐργασία. Ἀπό τόν βυθό τῆς θάλασσας, τούς ὡδήγησε στή θάλασσα τῆς κοινωνίας καί, ἀντί γιά ψαράδες τοῦ θαλασσινοῦ νεροῦ, τούς ἀνέδειξε ψαράδες ἀνθρώπων. 

Πολύ μεγάλη καί τεράστια ἡ διαφορά μεταξύ τῆς πρώτης καί τῆς δεύτερης ἐργασίας. Τό ψάρεμα τῆς θάλασσας χρειάζεται νά ξέρης τήν τέχνη τῆς ἁλιείας, νά ἔχης εὐνοϊκούς καιρούς καί μεγάλη ὑπομονή. Τό ψάρεμα, ὅμως, τῶν ἀνθρώπων θέλει μεγαλύτερα καί ἀνώτερα προσόντα, ἁγιοπνευματικά προσόντα καί χαρίσματα. 

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος, ὁ ὑψιπέτης αὐτός ἀετός τῆς Θεολογίας, ἔλεγε ὅτι εἶναι«τέχνη τεχνῶν καί ἐπιστήμη ἐπιστημῶν τό ἄγειν (δηλ. τό νά ὁδηγῆς καί νά χειραγωγῆς στό ἀγαθό καί τήν ἀρετή) τόν ἄνθρωπον». Κατ' ἀρχήν χρειάζεται ὁ ψαρᾶς τῶν ἀνθρώπων, ὁ πνευματικός δάσκαλος καί καθοδηγητής νά ἔχη τό κάλεσμα τοῦ Θεοῦ καί νά εἶναι ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ, ἄνθρωπος τῆς χάριτος τοῦ Θεοῦ, δοχεῖο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Ἔπειτα πρέπει νά δοθῆ καί νά ἀφοσιωθῆ στήν πνευματική καί ποιμαντική ἐργασία καί διακονία. Νά ἔχῃ μεγάλη πίστι, ὑπομονή, ἐπιμονή, ἐλπίδα καί ἀγάπη στόν Θεό καί τούς συνανθρώπους μας. 

Τό ἔργο τῆς χειραγωγήσεως καί τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων, ἡ ἅγια αὐτή Ἀποστολική καί Ἱεραποστολική ἐργασία, πού εἶναι ἀνώτερο καί ἱερώτερο κάθε ἄλλου ἔργου καί κάθε ἄλλης ἐργασίας στόν κόσμο αὐτό, γίνεται ἀπό τούς ἐκλεκτούς τοῦ Θεοῦ, οἱ ὁποῖοι ἀγωνίζονται ἰσόβια τόν καλόν ἀγῶνα τῆς πίστεως καί καρποφοροῦν μέ ὑπομονή. 

Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,
Ὁ Χριστός εὐλόγησε καί τίς βιοποριστικές μας ἐργασίες, ἀλλά καί, ἰδιαίτερα, τήν πνευματική ἐργασία. Ἡ ἐργασία πού γίνεται μέ τιμιότητα καί κόπο ἔχει τή χάρι καί τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ.
Ἔλεγε ἕνας σοφός διανοητής : «Νά ἐργάζεσαι συνεχῶς καί νά μή χάνης καμιά στιγμή. Θά διαπιστώσης ὅτι τίποτε δέν μπορεῖ νά σέ ξεκουράση καλύτερα ἀπό τή δουλειά, καί θά διαπιστώσης ἀκόμη καί κάτι ἄλλο : ὅτι δέν ὑπάρχει αὐτό πού λένε «ἀνία». Καί ἕνας ἐνάρετος καί ἅγιος πνευματικός ἔλεγε : «Ἄς μήν παραλείψουμε νά ποῦμε, πάντως, ὅτι μέ τόν κόπο ὄχι μόνο οἱ ὑλικές μας ἀνάγκες ἱκανοποιοῦνται, ἀλλά καί ἡ ψυχή μας ὠφελεῖται. Κοπιάζοντας, βλέπετε, συνειδητοποιοῦμε τήν ἀδυναμία μας καί ζητᾶμε τή βοήθεια τοῦ Παντοδύναμου Θεοῦ. Ἐπιπλέον, ταπεινώνουμε τό σῶμα μας, μαζί μέ ὁποῖο ταπεινώνεται καί ἡ ψυχή»

Εἴθε, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, μέ τήν ἐργασία μας, πού μέ τή ζωή τους τήν εὐλόγησαν ὁ Θεάνθρωπος Κύριός μας, οἱ ἅγιοι Ἀπόστολοι, πού θά γιορτάσωμε μεθαύριο, καί οἱ ἄλλοι Ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας μας, ὄχι μόνο νά προσποριζόμαστε τά ὑλικά ἀγαθά, ἀλλά καί νά προοδεύουμε στή ζωή μας καί νά δοξάζουμε τόν Θεόν μέ τά ἔργα μας. Καί νά εἴμαστε βέβαιοι ὅτι, σύμφωνα μέ τήν ὑπόσχεσι πού μᾶς δίνει σήμερα τό Πνεῦμα τοῦ Θεοῦ στό Ἀποστολικό Ἀνάγνωσμα διά τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ἐφ' ὅσον εἴμαστε ἐργάτες τοῦ καλοῦ καί ἀγαθοῦ μᾶς περιμένει δόξα καί τιμή καί εἰρήνη ὡς θεία ἀνταμοιβή καί εὐλογία. Ἀμήν.-
                                                                                                    † Ὁ Κ.Σ. 
------------------------------
Πηγή:   imkythiron.gr
------------------------------

Αεροδρόμιο η ...Φυτώριο το "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης" ;;;;


Σήμερα λάβαμε στην σελίδα μας ένα mail από ένα καλό φίλο, όχι μόνο δικό μας αλλά και φανατικό φίλο και λάτρη των Κυθήρων.

Λόγω αδυναμίας και υποχρεώσεων είχε να επισκεφθεί το νησί μας εδώ και 3 χρόνια και έπειτα από 3 χρόνια επέστρεψε να απολαύσει μέρος των διακοπών του στο νησί που αγαπά ιδιαίτερα.

Γράφει λοιπόν ο αγαπητός φίλος :

"Αγαπητέ φίλε Αντώνη

Ύστερα από 3 χρόνια επέστρεψα στο αγαπημένο μας νησί για μερικές ημέρες ξεκούρασης και ηρεμίας.
Φθάνοντας στο αεροδρόμιο έμεινα λίγο έκπληκτος με αυτό που αντίκρυσα. 

Σου στέλνω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβεις γιατί ακριβώς μιλάω. 







Το αεροδρόμιο τριγύρω θυμίζει εγκαταλελειμμένη "άγρια περιοχή" τύπου αεροδρομίου Κένυας, αν θυμάσαι.....
Νομίζεις δηλαδή ότι βρίσκεσαι κάπου στην Αφρική και όχι σε ένα πανέμορφο ελληνικό νησί. Τα αγριόχορτα είναι φυτρωμένα παντού και σε λίγο δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και στην αίθουσα αναμονής των επιβατών.......