Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΩΡΑ 12.00 ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ



Δρομολόγια Λεωφορείων Κυθήρων από 6 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου


Αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης



29ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ



Συναυλία

Αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο

Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης



Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σπάρτης παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ένα αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης ιδρύθηκε το έτος 1895 από το Σπαρτιατικό Γυμναστικό Σύλλογο. Από το 1895 ως σήμερα υπηρέτησαν τη Φιλαρμονική ως διευθυντές αξιόλογοι μουσικοί και αρχιμουσικοί.

Από το 1990 ανέλαβε τη διεύθυνση ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος. Σήμερα 60 μουσικοί και 40 μαθητές αποτελούν το δυναμικό της Φιλαρμονικής.

Όταν η μπάντα μετατρέπεται σε Φιλαρμονική Ορχήστρα ανταποκρίνεται σε όλα τα είδη ελληνικής και ξένης μουσικής. Σημαντικό γεγονός είναι ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου της με κλασική μουσική από τον κινηματογράφο, Jazz, Latin, Rock και τώρα έντεχνο λαϊκό.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης με την αξιόλογη παρουσία της και την υψηλή ποιότητα των εμφανίσεών της θεωρείται από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης αλλά και της χώρας.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σπάρτης

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος



Τ Ρ Α Γ Ο Υ Δ Ι

Βελδέκη Τζίνα,  Καππάκος  Ηλίας,  Κουτσοβασίλης Σπύρος,  Χριστοφιλάκη Ειρήνη

Ο Ρ Χ Η Σ Τ Ρ Α

Μπουζούκι: Ζήτσας Γεώργιος, Ηλεκτρική κιθάρα: Αποστολάκος Νίκος, Κόντρα Μπάσσο: Ψαράκης Γιάννης, Πλήκτρα: Σκιαδάς Ανδρέας, Κρουστά: Δημητρακαράκος Νικόλαος, Δούβρης Θανάσης, Καμίτσης Δημήτριος



ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Τηλέφωνα επικοινωνίας Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος:27310 82470, 27310 82395.




ΛΑΚΩΝΙΑ.«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, Σάββατο 2 Ιουλίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




…η βεβαιότητα της ανάγκης…

Σε μια εποχή που λιγότερες επενδύσεις γίνονται σε πεποιθήσεις και περισσότερες σε αναγκαίους συμβιβασμούς, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε και φιλοξένησε την έκτη κατά σειρά Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Το Σάββατο 2 Ιουλίου οι πόρτες του Κέντρου Υγείας άνοιξαν για να υποδεχθούν τους προσερχόμενους χρήστες υπηρεσιών υγείας από όλα τα σημεία της Μάνης και όχι μόνο.

Παραμένοντας σταθεροί, όχι στη βεβαιότητα της νομοτέλειας, αλλά της ανάγκης, εξαρχής θελήσαμε να χαράξουμε το ανέλπιστο σ’ αυτή τη σαγηνευτική γωνιά της γηραιάς ηπείρου, τη Μάνη και το ανέλπιστο συνόδευσε κάθε δράση, σκέψη, ενέργεια, απόφαση.

Και αυτή τη χρονιά, πιστοί στο ραντεβού, ειδικευμένοι ιατροί των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Γενική Χειρουργική, Χειρουργική Μαστού, Γυναικολογία, Γαστρεντερολογία, Νευρολογία, Νευροχειρουργική, Ουρολογία, Παιδιατρική, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Αγγειοχειρουργική, Ογκολογία, Αλλεργιολογία, Παθολογία, Γενική Ιατρική, προσέφεραν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε πολίτη από τη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Λακωνίας.

Η προληπτική ιατρική στη Μάνη, μοιάζει περισσότερο με βελανιδιά, παρά με κρίνο.

Η ενθουσιώδης προσέλευση των 916 εξετασθέντων και η ουσιαστική ιατρική παρέμβαση, προσέδωσαν έναν εορταστικό χαρακτήρα εντός και εκτός των πυλών του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, το οποίο επιλέγει να ανανεώνει και να τηρεί την υπόσχεση για συνεχή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες.




Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για μία ακόμη φορά, αποδεικνύοντας το υψηλό τους φρόνημα στην υπηρεσία για το συνάνθρωπο, αλλά και τον ένθερμο ζήλο για ανιδιοτελή προσφορά στους πολίτες – ασθενείς στη Μάνη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθειά μας.

Το μυστικό μας, μια αδιακήρυκτη ανάγκη για υιοθέτηση μιας νέας ιεραρχίας αξιών και παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που να τεκμηριώνει την κλινική μας αποτελεσματικότητα. Στα μεσάνυχτα μιας πρωτοφανούς εσωστρέφειας δανειζόμαστε φως από το αγαθό της Υγείας για να επαναπροσδιορίσουμε την πορεία μας.

Η ανάγκη και η ελπίδα είναι τα άστρα που ανέκαθεν μας οδήγησαν.

Από τον ακριτικό βράχο της Μάνης εκπέμπουμε σήμα αισιοδοξίας, προσφοράς, αυταπάρνησης.



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ









Dr. ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ

Για άλλη μια φορά μεγάλη καθυστέρηση του Β. Κορνάρος

Το πλοίο αναχώρησε χθες το βράδυ στις 11.10 από το Διακόφτι γεμάτο κόσμο ως επί το πλείστον επισκέπτες. Έφθασε στον Πειραιά στις 8.15 περίπου το πρωί. Δηλαδή ταξίδι που διήρκεσε πάνω από 9 ώρες. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου εντονότατες. Επιτέλους δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση ! Ειδικά σε μια τουριστική χρονιά που όπως φαίνεται ξεκινά πολύ καλά όσον αφορά τον αριθμό αφίξεων επισκεπτών στο νησί μας.

Διώχνουμε κόσμο κύριοι με αυτό το "βιολί" που όπως φαίνεται βαίνει προς το χειρότερο ! 
Πηγή  http://tsirigotikanea.blogspot.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΛΙΜΗΡΑΣ για την Ελιά

 Σύλλογος μηχανικών Επιδάυρου Λιμηράς ανέλαβε την μελέτη για την κύρωση του δικτύου κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Ελαία ,από τον Δήμο Μονεμβασίας.
Για τον λόγο αυτό μέλη του συλλόγου θα πραγματοποιήσουν αυτοψία για την καταγραφή όλων των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού στις 06-07-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα από 8,00 έως 13,00 .
Ζητάμε την συμβολή όλων των κατοίκων με πληροφορίες και έγγραφα που τυχόν έχουν στα χέρια τους και αφορούν σε παραχωρήσεις δρόμων από τις ιδιοκτησίες τους.
Για την διαδικασία είναι ενήμερος και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Ελαίας Γιώργος Τζάκας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΛΙΜΗΡΑΣ
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του συλλόγου

Πηγή http://pakialakonias.gr/

ADELIN WEB TV.ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Σκάλα: Σύλληψη 24χρονου Πακιστανού για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Πραγματοποιώντας στοχευμένους ελέγχους για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, η αστυνομία συνέλαβε χθες το βράδυ στη Σκάλα 24χρονο πακιστανό για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 80 πακέτα τσιγάρων και 3 συσκευασίες τυποποιημένου καπνού τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 164 ευρώ. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.118 πακέτα τσιγάρων και 66 συσκευασίες τυποποιημένου καπνού τα οποία επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Τα τσιγάρα και ο καπνός θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 6-7-2016


( ΦΩΤΟ-VIDEO ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΑ

 VIDEO ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ




Εντυπωσίασε το «Lepanto Folk Festival» στη Ναύπακτο. (Φωτό)

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες το βράδυ στο λιμάνι της Ναυπάκτου το LepantoFolkFestival2016, που παρουσίασε ένα καταπληκτικό θέαμα με χορευτικά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παρουσιάστηκαν 17 χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την Κύπρο, την Κροατία, την Ουκρανία, τη Λετονία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία με παραδοσιακούς χορούς, καθηλώνοντας το κοινό. Το θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν οι μικροί χορευτές από τη Ρωσία που άνοιξαν την αυλαία του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που έχει γίνει πλέον θεσμός στη Ναύπακτο και προβάλλει σε πολλές χώρες τις ομορφιές της. Τη διοργάνωση έχει η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Προβάλλω τη Ναύπακτο» σε συνεργασία με το δήμο Ναυπακτίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
πατήστε το Σύνδεσμο
πηγή 
http://www.aixmi-news.gr/
Click to enlarge image lepanto 1.jpgClick to enlarge image lepanto-mprosta.jpgClick to enlarge image lepanto 9.jpg

ΒΑΤΙΚΑ.'Άγιος Αθανάσιος Παντάνασσας' ( ΦΩΤΟ )


Σε μικρή απόσταση από το χωριό Παντάνασσα, ορθώνεται η ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Η λαϊκή παράδοση θέλει την Ειρήνη Παλαιολόγου, κόρη του βασιλιά Ανδρόνικου Παλαιολόγου, να έχτισε την εκκλησία το 14ο αιώνα, ωστόσο, ως αποδεκτός χρόνος κτίσης της θεωρείται ο 12ος αιώνας.
Πρόκειται για ένα ναό πεντάτρουλο, οκταγωνικού ρυθμού, κοιμητηριακό και τρισυπόστατο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Παναγία, τον Άγιο Αθανάσιο και τον Άγιο Σπυρίδωνα, ενώ παρουσιάζει πολλές ομοιότητές με τις εκκλησίες Παντάνασσα του Μυστρά και της Άρτας.
Από τον αυλόγυρο της εκκλησίας ξεκινά το μονοπάτι που, μέσα από μία μοναδική κατάφυτη διαδρομή με πλούσια χλωρίδα και μικροπανίδα οδηγεί στο μοναδικό Πύργο της Βασιλοπούλας.

οδηγίες πρόσβασης
Ο ιερός ναός του Αγίου Αθανάσιου Παντάνασσας βρίσκεται περίπου στο μέσο της διαδρομής από τους Μολάους προς τη Νεάπολη.
Υπάρχει χώρος στάθμευσης έξω από την εκκλησία.
Πηγή  http://www.monemvasia.gr/ ( Φωτό adelin web tv )