Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Παράταση και τροποποίηση υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε 28 τακτικές αερογραμμές


F/B ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ - ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Προς ενημέρωση των επιβατών τις επόμενες 2 Παρασκευές 8 και 15 Ιουλίου θα εκτελεστούν έκτακτα δρομολόγια του F/B Πορφυρούσα ως ακολούθως: 

10.00 Νεάπολη – Κύθηρα
12.00 Κύθηρα – Νεάπολη

Πρόσληψη ενός (1) ατόμου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας




Δωρεά φαρμάκων από το Δήμο Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Περιστερίου και τον υπεύθυνο αυτού Κοινωνικό Λειτουργό κο Θαλή Μπουτσιαράκο, προχώρησε στη δωρεά μεγάλης ποσότητας φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στη Νοσηλευτική Μονάδα του Νοσοκομείου Μολάων.
Ο Δήμος Μονεμβασίας με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το συνεχές ενδιαφέρον του για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν όσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στη μονάδα των Μολάων.  Επιπλέον η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας λόγω της θερινής περιόδου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες.
Οι πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης και η προσφορά στο χώρο της υγείας έχουν τη δική τους ανεκτίμητη αξία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
Πηγή  http://monemvasia.gov.gr/

Δ.ΕΥΡΩΤΑ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2016



ΛΑΚΩΝΙΑ.Δωρεά φαρμάκων στο Νοσοκομείο Μολάων από το Δήμο Μονεμβασίας

Ο δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με το κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Περιστερίου και τον εκεί υπεύθυνο κοινωνικό λειτουργό κ. Θαλή Μπουτσιαράκο προχώρησε στη δωρεά μεγάλης ποσότητας φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στη νοσηλευτική μονάδα Μολάων.
Με τον τρόπο αυτό ο δήμος αποδεικνύει το συνεχές ενδιαφέρον του για την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν όσον αφορά στις ελλείψεις που παρατηρούνται στον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Μολάων. Επιπλέον η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας λόγω της θερινής περιόδου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες.
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΧΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας απέστειλε επιστολή στον Πολιτιστικό και Φιλοζωικό Σύλλογο Μονεμβασίας, η οποία αφορά περιστατικό τραυματισμένου ζώου (σκύλος). Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Με τον τρόπο που παρουσιάσατε και δημοσιοποιήσατε το θέμα, υποβάλλοντας και μήνυση εναντίον του Αντιδημάρχου, δυσφημίσατε το Δήμο Μονεμβασίας, ο οποίος επιχορηγεί το Σύλλογό σας και σας βοηθά πολλαπλώς.
Συγκεκριμένα ο Δήμος έχει προβεί στα παρακάτω σε σχέση με το Σύλλογό σας:
Α. ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
2013: 3.000 €
2014: 5.000 €
2015: 7.500 €
2016: 7.500 €
Β. ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ
2013: 1.000 €
2014: 2.000 €
2015: 2.500 €
2016: 2.500 €
Γ. ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ κλπ
2013: 5.000 €
2014: 5.000 €
2015: 5.000 €
2016: 10.000 €
- Μεταφορά νερού στο χώρο σας με βυτίο εβδομαδιαίως όλο το χρόνο.
- Εργασίες εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου με μηχανήματα του Δήμου.
- Τοποθέτηση κάδου απορριμμάτων στο χώρο εκτός οικισμού και περισυλλογή των απορριμμάτων.
- Παροχή εργατικού προσωπικού από το Δήμο για καθαρισμό του χώρου κατά διαστήματα.
Παρά ταύτα, επιλέξατε το δρόμο της δικαστικής οδού και ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να αποδειχθεί εάν δικαίως καταμηνύσατε και αν ακριβώς περιγράψατε το περιστατικό και τις ευθύνες του Αντιδημάρχου.»
Πηγή 
Σπυριδάκου Θεοδούλη

Χαιρετίζουμε την ανάπτυξη που ξεκινά με τον αφανισμό όλων αυτών που στηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο.

Μέχρι τώρα σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων οι μικροί επιχειρηματίες ,καφενεία ενοικιαζόμενα δωμάτια ,παντοπωλεία ,ταβερνούλες κτλ..ήταν ασφαλισμένοι στον ασφαλιστικό φορέα του ΟΓΑ.
Από τις 12-5-2016 ψηφίστηκε και θα ενταχθούν στον ΟΑΕΕ χωρίς οικονομικά κριτήρια ......χαιρετίζουμε την ανάπτυξη που ξεκινά με τον αφανισμό όλων αυτών που στηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο.
Θα σας γράψει η ιστορία και εμείς όλους εσάς που σκέφτεστε για μας και φροντίζετε για μας......
ΕΝΦΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΦΟΡΟΣ,ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ ΦΟΡΟΥ ,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ,ΦΠΑ, ΔΕΗ.ΟΤΕ ...ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ....
Η νομοθετική αδικία εις βάρος αυτών των μικρών επιχειρήσεων που στέκονται με νύχια και με δόντια θα βρεθεί κάποιος να ζητήσει να αρθεί ? Δεν γίνετε να εξομοιώνεις μια μεγάλη επιχείρηση με μια μικρή και να μην παίρνεις ως κριτήριο τον ετήσιο τζίρο. Δηλαδή με ποιο σκεπτικό ,το ψηφίζεις εσύ αριστερή κυβέρνηση έναν τέτοιο νόμο όταν έδινες αγώνες για τον μικρομεσαίο και τώρα του βάζεις ταφόπλακα.
Κατά τα άλλα ασχολούμαστε τι είπε ο Πολάκης τι φόρεσε η Περιστέρα κι ένα σωρό βλακείες και στρουθοκαμηλίζουμε που κλείνουν επιχειρήσεις,που πας νοσοκομεία και δεν βρίσκεις ούτε γάζα ,που πληρώνουμε τους λογαριασμούς συνεχώς έναντι ...ακόμα για πόσο...δεν μπορείς να αγοράσεις τα φάρμακα σου ,το ενα κιλό ψωμί έγινε μισό ,γάλα μόνο για τα παιδιά και μην παρεξηγηθώ δεν κάνω μικροπολιτική την αλήθεια λέω .Εκτός αν ζούμε στο συννεφάκι μας και τα βλέπουμε όλα ροζ..
Και για να μην λέτε ότι λέω λόγια του αέρα σας φέρνω παράδειγμα στα Βιγκλάφια ούτε 200 κάτοικοι με επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων με φουλ σαιζόν από τις 25 Ιουλίου μέχρι 17 Αυγούστου με έσοδα μετά βίας 4.620 ευρώ θα πληρώνει το λιγότερο ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ περίπου 2.500 ευρώ τον χρόνο. Απο κει και πέρα ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΗ ΟΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ....ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.

Πηγή 
Δεσποινα Βαγγελόγλου

ΒΑΤΙΚΑ.ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΉΣΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ





Σχεδιάζοντας μαζί για τον τόπο μας ένα όραμα για τη φύση και τον πολιτισμό.14-15 Ιουλίου Χώρα.







ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ.«Άρση αδικίας για τις μικρές επιχειρήσεις απομακρυσμένων περιοχών»



ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

 ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ



Α.Π. 6713/4-7-2016



ΕΡΩΤΗΣΗ





04 Ιουλίου 2016



Προς:



Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης





Θέμα: «Άρση αδικίας για τις μικρές επιχειρήσεις απομακρυσμένων 

             περιοχών»



Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο προστασίας του κοινωνικού συνόλου των ευπαθών περιοχών της ορεινής και νησιωτικής χώρας, ο νομοθέτης είχε μεριμνήσει να δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περιοχών με λιγότερους από 2.000 κατοίκους να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ και όχι στον ΟΑΕΕ. Με τον νέο νόμο 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπου προβλέπεται η ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, αυτή η δυνατότητα καταργείται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται ραγδαία οι ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών αυτών των επιχειρήσεων. Την ίδια στιγμή οι φορολογικές υποχρεώσεις τους αναμένεται να εκτοξευθούν στο πλαίσιο αύξησης των έμμεσων φόρων και της αναγκαστικής χρήσης ταμειακής μηχανής για ελάχιστα ποσά κέρδους.

Ουσιαστικά πρόκειται για πολύ μικρές επιχειρήσεις, που στην πραγματικότητα αποτελούν σημείο αναφοράς και πολλές φορές το μοναδικό κατάστημα των χωριών αυτών. Η πιθανότητα κλεισίματος αυτών των επιχειρήσεων θα αποτελέσει πλήγμα για την συνοχή του τοπικού κοινωνικού ιστού και θα δυσκολέψει κατά πολύ τη ζωή των κατοίκων. Η κατάργηση του δικαιώματος που απολάμβαναν ως αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης αγροτών του ΟΓΑ οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες, θα πληγώσει περαιτέρω την ήδη  αιμορραγούσα οικονομική και κοινωνική ζωή της ελληνικής ορεινής και νησιωτικής υπαίθρου.

Από τις 12-5-2016, ημέρα δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του νέου νόμου 4387, οι ιδιοκτήτες των μικρών αυτών επιχειρήσεων εντάσσονται στο καθεστώς ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ.

Επίσης, ανεξάρτητα από το χρόνο στον οποίο ξεκίνησαν την κοινωνική τους ασφάλιση είναι υποχρεωμένοι από την 1-1-2017, να καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά επί του εισοδήματός τους, με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα που τους αποφέρει η επαγγελματική τους δραστηριότητα και το οποίο ανέρχεται στο 26,95% επί του φορολογητέου-ασφαλιστικού εισοδήματος.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται παραπάνω είναι σαφές, ότι προκύπτουν προβλήματα ζωτικής σημασίας για την οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, αφού είναι εξαιρετικά πιθανός ο κίνδυνος, κάτω από το βάρος της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογικής «καταιγίδας» που επέρχεται, να οδηγηθούν στην πλήρη αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. Όπως γίνεται αντιληπτό μια τέτοια εξέλιξη θα έχει δυσβάστακτες συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή όλων αυτών των ορεινών και νησιωτικών περιοχών, με αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ένα σύγχρονο, κοινωνικό κράτος επιθυμεί και οφείλει να προσφέρει στους πολίτες περιοχών με αυτά τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα πληθυσμιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.



Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

α) Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διορθωθεί η νομοθετική αδικία που δημιουργήθηκε με την ψήφιση του νέου νόμου και η οποία ουσιαστικά εξομοιώνει τους ιδιοκτήτες πολύ μικρών επιχειρήσεων απομακρυσμένων περιοχών με μεγαλοεπιχειρηματίες-ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές μεγάλου τζίρου και απολαμβάνουν φορολογικής «ασυλίας»;

β) Πόσα υπολογίζονται ότι θα είναι τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία του κράτους από την αναγκαστική συνολική υπαγωγή στον ΟΑΕΕ, που επιβάλλατε στους συγκεκριμένους ανθρώπους;





γ) Έχει υπάρξει μελέτη από τα αρμόδια Υπουργεία για τη δυνατότητα διαμόρφωσης μιας κλιμακωτής διαβάθμισης των περιοχών σε 500, 1.000 έως 2.000 κατοίκους ανά περιοχή, ώστε να γίνει σταδιακά η απαραίτητη φορολογική και ασφαλιστική προσαρμογή, που θα λαμβάνει υπόψη της γεωγραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιοχών;





Ο ερωτών βουλευτής,



Λεωνίδας  Γρηγοράκος

 Βουλευτής Λακωνίας

Κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων (και) στη Λακωνία

Αυξημένη συχνότητα παρουσιάζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, τα κρούσματα και οι καταγγελίες για εξαπάτηση ηλικιωμένων από απατεώνες, οι οποίοι σκαρφιζόμενοι διάφορα σενάρια προσπαθούν να τους αρπάξουν ή να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Είτε  μέσω τηλεφώνου, είτε σε κατ’ ιδίαν επαφή, οι απατεώνες δρουν σε βάρος ανυποψίαστων γερόντων, έχοντας απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ παρόμοια ανησυχητικά περιστατικά έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγνώστου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του “ΛΤ”, μετέβη στο σπίτι ηλικιωμένης στη Σπάρτη και προσποιούμενος ότι είναι απεσταλμένος του γιού της, απέσπασε από τη γυναίκα το ποσό των 1.800 ευρώ, δήθεν για να διευθετήσει εκκρεμούσες οφειλές στην Εφορία! Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη πείστηκε από τα λόγια του «πρόθυμου» άνδρα και παρέδωσε το ποσό, με τον άγνωστο να τρέπεται σε φυγή, όχι με κατεύθυνση την… Εφορεία, αλλά προς άγνωστο προορισμό.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με πηγές του “ΛΤ”, αρκετά θύματα που πέφτουν θύματα εξαπάτησης δεν προχωρούν πάντα σε καταγγελία στην Αστυνομία, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά ποσά. Αποτέλεσμα είναι αρκετές ανάλογες υποθέσεις να μην καταγράφονται ποτέ και να μη γίνονται πάντα γνωστές στο ευρύ κοινό.
Ενημερωτικές δράσεις 
της ΕΛΑΣ
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως τα άτομα τρίτης ηλικίας, να αποφεύγουν περιστατικά εξαπάτησης τους, τσεκάροντας τα με συγκεκριμένους τρόπους.
Μάλιστα, η ΕΛΑΣ  αναπτύσσει ενημερωτικές δράσεις και διανέμει έντυπο πληροφοριακό υλικό με χρήσιμες συμβουλές, σε πολίτες σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποιούν ενημερωτικές διαλέξεις σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και άλλους χώρους (Συλλόγους, Ο.Τ.Α κλπ), όπου μεταβαίνουν άτομα μεγάλης ηλικίας. Μέσα από αυτή τη διαπροσωπική επαφή, οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους πολίτες για τη μεθοδολογία δράσης των επιτηδείων, ενώ τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν και τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουν, προκειμένου να προστατεύονται.
 
Eπιπλέον, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωτικά φυλλάδια με ανάλογες συμβουλές και οδηγίες, διανέμονται σε πολίτες σε όλη τη χώρα, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμα στα αστυνομικά τμήματα.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ( ΙΟΥΛΙΟΥ) ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ."ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ"



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένη ετοιμότητα σε όλους λόγω των ισχυρών ανέμων και του κινδύνου φωτιάς!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυξημένη ετοιμότητα σε όλους λόγω των ισχυρών ανέμων και του κινδύνου φωτιάς! Όσοι ιδιώτες έχουν βυτία ας τα γεμίσουν για παν ενδεχόμενο! Η πρόληψη και η σωστή προετοιμασία σώζουν ζωές και περιουσίες.

Έρωτας στα Κύθηρα

ΟΣπύρος Ευαγγελάτος, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κωμωδία «Αμύντας», έναν ύμνο από τον 18ο αιώνα για τον έρωτα και τη φύση.
Εκτός από το να μας ενθουσιάζει, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός πως ο Σπύρος Ευαγγελάτος έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα έργο του 1θου αιώνα, τον «Αμύντα», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι από την πρώτη σκηνοθεσία που υπέγραψε στα 21 του για τον «Φορτουνάτο» του 1665, βάλθηκε να αναδείξει και να σώσει από την αφάνεια σπουδαία ελληνικά κείμενα, ενώ πολλές φορές ήταν αυτός που έκανε και όλη την επιστημονική δουλειά. Στην περίπτωση του «Αμύντα» ο Ευαγγελάτος ανακάλυψε στα 28 του πως πίσω από τον ανώνυμο συγγραφέα της ελεύθερης ανάπλασης στα ελληνικά της ομώνυμης κωμωδίας του Τορκουάτο Τάσσο «κρυβόταν ο επτανήσιος, σπουδαγμένος στην Πάδοβα, ιατροφιλόσοφος, αλλά και ποιητής Γεώργιος Μόρμορης, που γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1720 και πέθανε το 1790. Μάλιστα πήγα στα Κύθηρα και βρήκα στο σπίτι των απογόνων του ένα ωραίο έγχρωμο πορτρέτο του» θα πει.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει ο «Αμύντας» σε βιβλίο (2012) από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης με εισαγωγή, σχόλια και γλωσσάριο του Ευαγγελάτου. «Το γλωσσάριο ήταν γιατί το κείμενο έχει και κυθηραϊκή ντοπιολαλιά. Ανήκει στο είδος της ποιμενικής κωμωδίας –μεγάλη μόδα στα μέσα του 18ου αιώνα στην Ευρώπη–, και δεν πρέπει να τη συγχέουμε με τα δικά μας βουκολικά δράματα τύπου “Αγαπητικός της βοσκοπούλας”, “Γκόλφω” κ.λπ. Πρόκειται για έναν ύμνο στην ποιμενική ζωή και θέμα του είναι ο έρωτας. Περιέχει πολλά φαρσικά στοιχεία και ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι οι ήρωές του, όπως οι νυμφάδες που είναι γυναίκες κυνηγοί, έχουν συμπεριφορές ευγενών» εξηγεί και συνεχίζει. «Η σκηνοθεσία μου θα είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Η παράσταση ξεκινάει σε ύφος μπαρόκ, συνεχίζει με στοιχεία ροκοκό, περνάει από το ρομαντισμό του 19ου αιώνα και καταλήγει στον 20ό και τον 21ο αιώνα, κυρίως μέσω των μουσικών επιλογών. Εξάλλου η μουσική, του Γιάννη Αναστασόπουλου, θα παίζει σημαντικό ρόλο στην παράσταση».
Πηγή http://www.athensvoice.gr/

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ




ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας απόλαυσαν μια μουσικοχορευτική βραδιά από το παραδοσιακό συγκρότημα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε χορούς της Μικράς Ασίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια μιας πολιτιστικής προσέγγισης και ανταλλαγής των δύο Δήμων με στόχο την διατήρηση των ιστορικών σχέσεων που συνδέουν τα Κύθηρα με την ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης, λόγω του ιστορικού γεγονότος της καταστροφής της Σμύρνης το 1922,όπου δεκάδες οικογένειες Κυθηρίων μετανάστευσαν εκεί από το Κορδελιό της Σμύρνης. Το συγκρότημα φιλοξενήθηκε και παρουσίασε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμά , με δύο εκδηλώσεις ,μια στη Χώρα στις 3 Ιουλίου και μία στην Αγία Πελαγία 4 Ιουλίου . Όμορφες φορεσιές που εντυπωσίασαν και τραγούδια που ταξίδεψαν το κοινό στα βόρεια ,χάρισαν μια όμορφη πολύχρωμη πολιτιστική βραδιά στο κοινό που τους χειροκρότησε θερμά.Περισσότερο ρεπορταζ στο video σε λίγες ώρες...

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ