Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Δράση »Ανάλυση μελιού» ετών 2014-2016

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση »Ανάλυση μελιού’‘ ετών 2014-2016 σύμφωνα με την 1268/90610/14-7-2014 Υ.Α. θα πρέπει να υποβάλλουν φάκελο στη Δ.Α.Ο.Κ. (Διοικητήριο, Σπάρτη) μέχρι την 31η Ιουλίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δείτε τηνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Ο.Κ.

ADELIN WEB TV.ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ


Κάτοικοι και επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας απόλαυσαν μια μουσικοχορευτική βραδιά από το παραδοσιακό συγκρότημα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου της Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε χορούς της Μικράς Ασίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια μιας πολιτιστικής προσέγγισης και ανταλλαγής των δύο Δήμων με στόχο την διατήρηση των ιστορικών σχέσεων που συνδέουν τα Κύθηρα με την ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης, λόγω του ιστορικού γεγονότος της καταστροφής της Σμύρνης το 1922,όπου δεκάδες οικογένειες Κυθηρίων μετανάστευσαν εκεί από το Κορδελιό της Σμύρνης.
Το συγκρότημα φιλοξενήθηκε και παρουσίασε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμά , με δύο εκδηλώσεις ,μια στη Χώρα στις 3 Ιουλίου και μία στην Αγία Πελαγία 4 Ιουλίου .
Όμορφες φορεσιές που εντυπωσίασαν και τραγούδια που ταξίδεψαν το κοινό στα βόρεια ,χάρισαν μια όμορφη πολύχρωμη πολιτιστική βραδιά στο κοινό που τους χειροκρότησε θερμά.Περισσότερο ρεπορταζ στο video.



ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «Διασύνδεση Ε.Ρ. 150 kV Κρήτη – Πελοπόννησος

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «Διασύνδεση Ε.Ρ. 150 kV Κρήτη – Πελοπόννησος Τμήμα Γ.Μ. 150 kV Υ/Σ Μολάων – Σταθμός Αντιστάθμισης (Νοτιότερο Άκρο Ακρωτηρίου Μαλέα)».
Στις 3 Ιουλίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00 συγκεντρώθηκαν, οι παρακάτω φορείς που υπογράφουν, στους Αγίους Αποστόλους για να συζητήσουν και αποφασίσουν σχετικά με το θέμα για το έργο «Διασύνδεση Ε.Ρ. 150 kV Κρήτη – Πελοπόννησος Τμήμα Γ.Μ. 150 kV Υ/Σ Μολάων – Σταθμός Αντιστάθμισης (Νοτιότερο Άκρο Ακρωτηρίου Μαλέα)».
Μετά από εκτενή ενημέρωση των παρευρισκομένων και ανάλυση για το θέμα, αποφασίζουν ομόφωνα:
Συμφωνούμε με την απόφαση 140/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου που συνοπτικά αναφέρει τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο τρόπο επιλογής, δηλαδή της εναέριας γραμμής μεταφοράς, διότι η εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή διέλευσης και είναι αντίθετη με τις επιλογές του Δήμου, όπως έχουν εκφρασθεί μέσα από το ΣΧ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Μονεμβασίας και το Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Βοιών, όπου έχει επιλεχθεί το μοντέλο της ήπιας αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης, με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμικού αποθέματος και εκφράζει αρνητική θέση σχετικά με τη συγκεκριμένη πρόταση του ΑΔΜΗΕ, για τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη.
Η Τοπική Κοινότητα Αγίων Αποστόλων
Η Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλαβουνιωτών
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βιγκλαφιωτών

Πηγή
Panagiotis Deligiannis

EKTAKTO ! ΚΑΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ι.Χ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΡΙΛΙΓΚΙΑΝΙΚΩΝ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Άμεση ήταν η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων για φωτιά σε αυτοκίνητο Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ ,στο δρόμο προς Φριλιγκιάνικα Αεροδρόμιο .Στο αυτοκίνητο επέβαινε ηλικιωμένο ζευγάρι ,το οποίο ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε χωρίς να κινδυνέψει. Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς και ευτυχώς δεν πρόλαβε να επεκταθεί η φωτιά και δεν κινδύνεψαν άλλα διερχόμενα αυτοκίνητα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έδρασαν 4 πυροσβέστες με δύο οχήματα και με επικεφαλής τον Αρχηπυροσβέστη Μανούσο Πέτρο..

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΤΑΛΑΝΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ

 Οι 11 νερόμυλοι που βρίσκονται στο γραφικό χωριουδάκι Τάλαντα του Δήμου Μονεμβασίας έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στον τόπο. Ακόμη και η ονομασία του χωριού έχει σχέση με την οικονομική ευρωστία των κατοίκων λόγω της ύπαρξης των μύλων και των άφθονων τρεχούμενων νερών τα οποία διοχετεύονταν με κανάλια στην Πλύτρα και για τα οποία οι κάτοικοι εισέπρατταν χρήματα.


( Τάλαντον = αρχαία λέξη που είναι και μονάδα βάρους  αλλά και νομισματική μονάδα).
Χιλιάδες παραγωγοί συνέρεαν στα Τάλαντα από τη στενότερη αλλά και την ευρύτερη περιοχή για να αλέσουν τα « γομάρια » τους.
Έτσι τα Τάλαντα δέσποσαν για πολλά χρόνια στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του νομού μας. Στην συνέχεια βέβαια οι μύλοι σίγησαν και κατέρρευσαν. Ο βόμβος όμως του νερόμυλου δεν είχε σβήσει στην ψυχή του Ταλαντιανού που πάντοτε ονειρευόταν την αναβίωση του και επαναλειτουργία του. Γι’αυτό ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού – με την ονομασία «Αγία Τριάδα» – (επιτελώντας σοβαρό έργο) όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που άπτονται της παράδοσης κατόρθωσε να αναστηλώσει έναν από τους νερόμυλους.
Πιο αναλυτικά : Τον Σεπτέμβριο του 2003 ο πολιτιστικός σύλλογος κατέθεσε το φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Πάρνωνα , στο Άστρος Κυνουρίας , με σκοπό την ένταξη του έργου της αναστήλωσης του νερόμυλου στο πρόγραμμα Leader Plus.
Ο φάκελος έγινε δεκτός και από εκεί και πέρα άρχισε ένας μεγάλος αγώνας για την υλοποίηση του έργου. Η σωματική αλλά και η ψυχική κούραση των ατόμων που δούλεψαν για το έργο αυτό , ξεχάστηκε με μιας , όταν η αναστήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία . Τον Αύγουστο του 2006 με μεγάλη μας χαρά εγκαινιάσαμε τον νερόμυλό μας , παρουσία των αρχών του νομού μας και ενός πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην σεμνή εκδήλωση.
Το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο νερόμυλος είναι φοβερό! Ενα οφιοειδές μονοπάτι οδηγεί τον επισκέπτη σ’ ένα φυσικό τοπίο εκπληκτικής καλλονής. Βαθύσκιωτα πλατάνια, καρυδιές, βάτα, μυρτιές, τρεχούμενα νερά και πέτρες διαβρωμένες από τη συνεχή ροή των υδάτων, τονίζουν την γραφικότητα του τοπίου.
Ο τόπος έχει πράγματι τη δική του ιστορία και διαθέτει μεγάλη αναγεννητική δύναμη. Εδώ έχετε τη δυνατότητα να αφουγκρασθείτε την παράδοση, να έρθετε σε επαφή με τη φύση και να προβείτε σε ενδοσκόπηση. Αποτελεί λοιπόν μια συνεχή πρόκληση για πολλαπλές  επισκέψεις. Εσείς θα αντισταθείτε στον πειρασμό???
Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Ταλαντιωτών Ν. Λακωνίας   «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»

  • Οι νερόμυλοι των Ταλάντων.


  • Τα Τάλαντα βρίσκονται στην ενδοχώρα της Μονεμβασίας και είναι γνωστά για ένα εντυπωσιακό δίκτυο υδροκίνητων εγκαταστάσεων που συγκέντρωναν μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Η πρώτη, γνωστή, γραπτή μνεία του οικισμού γίνεται στις αρχές του 17ου αιώνα, ενώ τα κτηριακά κατάλοιπα και οι ναοί δείχνουν την ύπαρξη αξιόλογης ανθρώπινης δραστηριότητας στον χώρο από τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, η ονομασία του χωριού οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι διέθεταν τάλαντα, δηλαδή χρήματα λόγω των ικανοποιητικών προσόδων που εξασφάλιζαν από την πλούσια γεωργική παραγωγή αλλά και από τη λειτουργία των υδρόμυλων.

ΛΑΚΩΝΙΑ.400.000 ευρώ για τη συντήρηση επαρχιακών οδών του Δήμου Μονεμβασίας

Δημοπρατήθηκε χθες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο «Συντήρηση της επαρχιακής οδού Μολάοι – Ρειχιά – Κυπαρίσσι και Ρειχιά – Ιέρακας – Λιμάνι – Άγιος Ιωάννης Μονεμβασίας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
Πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε διάφορες θέσεις της οδού που έχουν υποστεί φθορές, να βελτιωθεί η κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση σε όλο το μήκος της και να γίνει επισκευή – συντήρηση των τεχνικών έργων.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Πλατεία του Ποταμού πριν κατεδαφιστεί ο Παντοκράτορας

Παζάρι (?) στην πλατεία του Ποταμού πριν κατεδαφιστεί ο Παντοκράτορας (στο βάθος πίσω από το άγαλμα του στρατηγού Κορωναίου το οποίο βρίσκεται ακόμη στην ίδια θέση) και χτιστεί στην θέση του, το σημερινό υπόστεγο!

Πηγή 
Παλιές φωτογραφίες από τα Κύθηρα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ



ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΜΠΙΝΑΤΟ ΜΗΚΟΣ 4.85 ΚΑΘΑΡΟ.
ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΞΩΛΕΜΒΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΡΕΙΛΕΛ.
ΤΗΛ 6971968426

Πρόγραμμα επίσκεψης αντιπροσωπείας αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου





7ο Pharma & Health Conference ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ




ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404
FOR AGRICULTURAL CO-OPERATIVE OF POTAMOS KYTHIRON
POTAMOS KYTHIRA 80200
THL.27360 33476
FAX 2736033404

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΥΡΙΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΦΥΡΗ ΑΜΜΟ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΟΥ) ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ

 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αύριο 7/7/2016 ο δρόμος προς Φυρή Άμμο (περιοχή Καλάμου), θα παραμείνει κλειστός λόγω ασφαλτόστρωσής του.
Εκ του Δήμου
 

Ξεκινά το Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών σε Λακωνία – Πελοπόννησο

ο έργο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής επιλεγμένες περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού και αστικού συστήματος  Δήμων των Περιφερειακών   Ενοτήτων  Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας για την διετία  2016 – 2017» εκτελείται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης με συμβαλλόμενα μέρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Πελοπόννησος Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη υλοποίησης του έργου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, δημοσίευσε στον Τύπο στις 14/04/2016 την προκήρυξη για τον Ανοιχτό Διεθνή Διαγωνισμό για την επιλογή Αναδόχου, με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πελοπόννησος ΑΕ μετά από όλες τις διαδικασίες (Προσυμβατικός έλεγχος από το Ζ  Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Διεθνής Διαγωνισμός – Ηλεκτρονικός μέσω ΕΣΗΔΗΣ – Δημοσίευση σε εφημερίδες σε Ε.Ε. και Ελλάδα – Έγκριση όλης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ζ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου), με απόφασή του ανακήρυξε την εταιρεία  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ: ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ – ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ – ΙΝΣΕΚΟ ΕΕ ως Ανάδοχο του Έργου και  υπογράφηκε η σύμβαση στις 4/7/2016.

Στόχος του έργου είναι η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η δημιουργία συνθηκών Τουριστικής Ανάπτυξης και η διαφύλαξη της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής εφαρμογής του έργου, με την συστηματική καταπολέμηση των κουνουπιών που βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες και περιβαλλοντικά συμβατές εφαρμογές.

Το έργο εκτελείται με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας και συνοπτικά περιλαμβάνει τις εξής επιχειρησιακές εφαρμογές:

  • Χαρτογράφηση εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών – δημιουργία επιχειρησιακών χαρτών

  • Καθορισμός δειγματοληπτικών θέσεων

  • Έλεγχος και δειγματοληψίες προνυμφών κουνουπιών

  • Ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας από εδάφους και από αέρος στις παραγωγικές εστίες αναπαραγωγής

  • Δειγματοληψίες ακμαίων κουνουπιών με την τοποθέτηση παγίδων διοξειδίου του άνθρακα.

  • Διενέργεια υπολειμματικών ψεκασμών εσωτερικών Χώρων (IRS) σε εννέα οικισμούς του Δήμου Ευρώτα

Υπενθυμίζεται ότι για την επιτυχία του έργου είναι απαραίτητη η συμβολή όλων μας. Πολλά από τα κουνούπια που μας ταλαιπωρούν προέρχονται από ιδιόκτητους χώρους, όπως είναι οι αυλές και οι βεράντες των σπιτιών μας. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δύο ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συνανθρώπους μας:

– περιορίζουμε στο χώρο μας όλες εκείνες τις επιφάνειες όπου λιμνάζουν νερά

–  λαμβάνουμε τα απαραίτητα ατομικά  μέτρα προστασίας.

Πηγή http://www.report24.gr/

32η ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΑΤΣΙΩΝ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.
'Εκθεση θεσμός για τα Κύθηρα, ξεκίνησε το 1962.
Ασχολείται με την αγροτική ζωή των Κυθήρων, παραγωγοί από όλο το νησί, εκθέτουν τα ανεκτίμητα προϊόντα της Κυθηραϊκής Γης και του καθημερινού μόχθου, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Ακολουθεί χορός, παιδιά από κάθε γωνιά των Κυθήρων, χορεύουν με παραδοσιακές στολές τους παραδοσιακούς χορούς μας και στη συνέχεια γλέντι μέχρι το πρωϊ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ. Προειδοποιήσαμε ΕΓΚΑΙΡΑ... ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ

Πόσοι τηρούν τις συγκεκριμένες εντολές της Υπηρεσίας Ύδρευσης???? Προειδοποιήσαμε ΕΓΚΑΙΡΑ για το νερό, ορισμενοι οικισμοί θα έχουν νερό εκ περιτροπής για όλο το καλοκαίρι γιατί  Προειδοποιήσαμε ΕΓΚΑΙΡΑ... είναι πολύ απλό... οι υδραυλικοί και οι υπεύθυνοι της ύδρευσης δίνουν τιτάνιο αγώνα για να περιορίσουν τα προβλήματα, χτες φύγανε από το Διακόφτι στις 12 το βράδυ και σήμερα το Διακόφτι έχει νερό μετά από μέρες... υπομονή λοιπόν

ΧΟΡΙΣ ΝΕΡΟ ΤΑ ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ...

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΛΟΙΖΙΑΝΙΚΑ.ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΓΟΝΑ ΝΕΡΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΞΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΦΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ''ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ'' ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΒΡΩ ΛΥΣΕΙΣ...ΝΑ ΓΙΝΩ ''ΖΟΜΠΙ''ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΜΑΙ,ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ή ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ?ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ Ή ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΤΟΤΕ'' ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΝΥΝ''.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ....

Πηγή
Maria Agranioti

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αγροτικών γιατρών για Αντικύθηρα


Για μία ακόμη φορά πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που περιλαμβανει  τις 2 θέσεις αγροτικών γιατρών που έμειναν κενές στα Αντικύθηρα. 

Για αυτές ισχύει το επίδομα 400 ευρώ του υπουργείου Υγείας. Επίσης να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει δωρεάν κατοικία και κάλυψη μεταφορικών εξόδων 

 

Χωρίς Νερό το Διακόφτι .... ποιοί έπονται ;;;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας η περιοχή του Διακοφτιού βρίσκεται χωρίς παροχή νερού του δικτύου ύδρευσης λόγω ανεπάρκειας του αλλά και λόγω υπάρχουσας βλάβης διαρροής του δικτύου που δεν ήταν δυνατό να ευρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια δημοτική αρχή.
Μετά από συνεχείς προσπάθειες των ασχολουμένων (χωρίς σύμβαση), υπεράνθρωπα εργαζομένων υδραυλικών, τελικά η διαρροή εντοπίσθηκε και διορθώθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει συνεχής τροφοδοσία του δικτύου διότι όπως αναφέραμε υπάρχει ανεπάρκεια νερού.

Παρά όμως την ανεπάρκεια οι περισσότεροι κάτοικοι ούτε διαβάζουν ούτε ακούνε τις εκκλήσεις που έχουν ανακοινωθεί όλο αυτό το διάστημα από την δημοτική αρχή που γνωρίζει επαρκώς τις υδάτινες παρακαταθήκες του νησιού. Και ίσως επειδή κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια προτιμούν να σπαταλάνε το νερό της ύδρευσης για να ποτίζουν τα λουλούδια τους και τα μποστανάκια τους παρά να το χρησιμοποιούν όλοι για την ατομική καθαριότητα και τις υπόλοιπες οικογενειακές χρήσεις.

Αυτό είναι η μία όψη του νομίσματος ενώ φυσικά υπάρχει και άλλη μία και είναι καιρός πια να το αναφέρουμε έστω και εάν κάποιοι δυσαρεστηθούν. Εδώ και χρόνια αρκετές κτηριακές μονάδες, αν και επιδοτούμενες, προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα της επιδότησης για να ανεγείρουν μερικούς χώρους φιλοξενίας ακόμη παρά να κατασκευάσουν την απαραίτητη δεξαμενή νερού, που θα τους εξασφάλιζε την ανεξαρτησία σε παρόμοιες περιπτώσεις ανυδρίας.

Είναι γεγονός ότι όσοι πραγματοποίησαν αυτή την σωστή πρόβλεψη και κατασκεύασαν δεξαμενές νερού δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και μάλλον δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι λοιπόν:  Θα συνεχίσει η αλόγιστη σπατάλη νερού για την διατήρηση των κήπων και κάποιων μπαξέδων ή θα υπάρξει σύνεση και θα προτιμηθεί η εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων σε λογικά όρια....

Απλά το αναφέρουμε σαν παράδειγμα, επειδή το διαβάσαμε στο κοινωνικό δίκτυο : Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών στην προχθεσινή φωτιά στα Φριλιγκιάνικα-Μητάτα, εθεάθη περίοικος να ποτίζει ντομάτες την ώρα της κατάσβεσης...!!!!!

Εάν λοιπόν δεν επανέλθει η λογική σε όλους, τότε το ζήτημα είναι ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μάλλον η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε περιοδική παροχή νερού ενναλάξ στις διάφορες περιοχές....

Είναι περιττό να πούμε νομίζω ότι σε μία τόσο μεγάλη ανυδρία οι δυνατότητες άμεσης παρέμβασης είναι ελάχιστες.

Ούτε δίκτυο υπάρχει στα λιμάνια για να έρθει νερό με υδροφόρα πλοία ούτε οι δεήσεις φαίνεται ότι έπιασαν. Εξάλλου για την μεταφορά νερού εκτός από τις λιμενικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες ειδικές συμβάσεις που προηγούνται της θερινής περιόδου τουλάχιστον 6 μήνες και κατόπιν δημοσίου διαγωνισμού. Οπότε μάλλον πια δεν θα χρειάζονται ελπίζοντας να πιάσουν ...οι δεήσεις και να βρέξει ο καλός Θεός, επαρκώς.....

Άρα το Διακόφτι είναι απλά η αρχή η καλύτερα η μία άκρη του νήματος ...κάποια άλλη περιοχή θα είναι η επόμενη.... και μετά η επόμενη .... Ίσως αν γνωρίζετε κάποιους από τις Κυκλάδες η τα Δωδεκάνησα θα μπορούσατε να έχετε μια πιο πλήρη εικόνα του τι θα συμβεί.....

Ως τότε σκεφθείτε το και διαλέξτε ... ποτιστικές ντοματούλες και αγγουράκια ... η καθαρά ...σώβρακα ;;;;;;;
--------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------------