Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Μια αλλιώτικη “πινακίδα" στα Κύθηρα

Λευκά γατίσια πατουσάκια και μια τριγωνική πινακίδα που φέρει το περίγραμμα γάτας και την ένδειξη ΑΡΓΑ ζωγράφισε σ΄ένα δρομάκι όπου συχνάζουν δεκάδες αδέσποτες γάτες των Κυθήρων η ιδρύτρια της Φιλοζωικής Κυθήρων Irene van Klinken με στόχο να επιστήσει την προσοχή  των οδηγών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη οδό ώστε να μειώνουν την ταχύτητα πορείας τους.


Η Irene van Klinken, η οποία κατάγεται από την Ολλανδία και ζει μόνιμα στα Κύθηρα από το 2007, μιλώντας στις “ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι αυτή η πρωτοβουλία της έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς που διασχίζουν καθημερινά με το Ι.Χ. τους το συγκεκριμένο δρομάκι. Ευελπιστεί ότι θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί και θα επιβραδύνουν την ταχύτητα κίνησης των οχημάτων τους για να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των αδέσποτων γατών που περιφέρονται σ΄εκείνο το σημείο του δρόμου.



Η Φιλοζωική Κυθήρων στειρώνει, εμβολιάζει και σιτίζει εκατοντάδες αδέσποτες γάτες του νησιού ενώ με τη δράση “Adopt a Cat” μεριμνεί για την υιοθεσία τους. Αν θέλετε να βοηθήσετε το έργο της Φιλοζωικής Κυθήρων προσφέροντας τροφές, φάρμακα, χρήματα ή εθελοντική εργασία για να δώσετε στις γάτες των Κυθήρων μια καλύτερη ζωή μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Irene van Klinken στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6977698919 ή να αφήσετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση filozoikikythiron@gmail.com.  
Πηγή http://istoriesadespoton.gr/

“Oι οικισμοί στο Άνω Λειβάδι και η Παναγία Κοντελετού”

 Η Ενορία της Παναγίας Κοντελετούς στον Λειβάδι οργανώνει εκδήλωση στο προαύλιο του ναού της Κοντελετούς την Κυριακή 10 Ιουλίου 8μμ με ομιλητή τον εκδότη της εφημερίδας ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ  Εμμ. Καλλίγερο και θέμα: “οι οικισμοί στο Άνω Λειβάδι και η Παναγία Κοντελετού”









Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/07/2016

Σας ενημερώνουμε πως την Κυριακή 17 Ιουλίου θα υπάρξει ΕΚΤΑΚΤΟ δρομολόγιο του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ:

7.30: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ
09.00: ΚΥΘΗΡΑ - ΝΕΑΠΟΛΗ

Το Κυθέατρο παρουσιάζει την κωμωδία «Ράφτης Κυριών»

Η Κυθηραϊκή και  φιλοκυθηραϊκή θεατρική ομάδα του  "Κυθεάτρου"  παρουσιάζει στον Πολυχώρο "Ζείδωρος" το Σάββατο 9 Ιουλίου- 21:30 - και στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Χώρας την Κυριακή 10 Ιουλίου - 19:00,  την παράσταση «Ράφτης Κυριών» του Ζώρζ Φεϋντώ.

Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την Σουζάν και νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. 

Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό. Η πεθερά του γιατρού, το αντιβιοτικό των νιόπαντρων ζευγαριών, κυρία Εγκρεβίλ, και η κόρη της Υβόν προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του Ζεράρ, και η πελάτισσα του ραφτάδικου η οποία επιμένει στον Μουλινό να της πάρει μέτρα για το καινούργιο της εξώστηθο!

Στο «Ράφτη Κυριών» του Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ από τη δική μας εποχή!
 Παίζουν: Ρίτα Αρμακόλα, Ζαχαρούλα Γιαννιού, Μαρία Δουκίδου, Σοφία Λακιώτη, Παναγιώτης Μαρσέλος, Κωνσταντίνα Μεγαριώτη, Χρήστος Παπασπύρου, Χάρης Πετρόχειλος, Αριστείδης Σαββόπουλος 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κανέλλης

BATIKA.23-24 Ιουλιου 2016 Εκδηλωση για την προστασια και αναδειξη του Παυλοπετριου


23-24 Ιουλιου 2016 Εκδηλωση για την προστασια και 
αναδειξη του Παυλοπετριου την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία .Και καλεσμένος ο δρ Nic Flemmimg που ανακάλυψε το Παυλοπετρι

Άγιος Θωμάς ο εν τω Μαλεώ.Οι σκήτες του Οσίου στον Καβο-Μαλιά

"Από τον τόπο, με τις απότομες πλαγιές και τις απόκρημνες πέτρες, που διάλεξε ο Άγιος για να ασκηθεί, μπορεί κανείς να συμπεράνει και την άσκηση που έκανε. "(*)

Η περιοχή που ασκήτεψε ο Όσιος πάνω στον απόκρημνο βράχο του Ακρωτηρίου Μαλέα, έχει επικρατήσει κατά την παράδοση να ονομάζεται "Μικρό Άγον Όρος", λόγω των πολυάριθμων σκητών και μοναχών που αγωνίστηκαν στον πνευματικό αγώνα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Ο Όσιος ασκήτεψε σε δύο σπηλιές που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση μεταξύ τους, πάνω στον καβο-Μαλιά, στο σημείο γύρω από τα ιστορικά Μοναστήρια του Καβου: το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Γεωργίου του εν τω Μαλεώ, τα οποία αξίζει να επισκεφθεί ο προσκυνητής. Η μια, που βρίσκεται πιο ψηλά σκαρφαλωμένη στον βράχο είναι πραγματική αετοφωλιά. Είναι απρόσιτη σε μη έμπειρους ορειβάτες. Ένας ντόπιος βόσκος που πριν πολλά χρόνια κατόρθωσε να ανέβει στη σκήτη αυτή, βρήκε μέσα σειρά ξύλων τοποθετημετημένων σε μία άκρη, με τέτοιο τρόπο που δήλωνε ότι πρόκειται για το σημείο που χρησιμοποιούσε ως κλίνη ο Όσιος  Η άλλη πιο χαμηλά είναι προσιτή και μέχρι σήμερα την επισκέπτονται οι προσκυνητές. Στην είσοδό της έχουν σχηματίσει με ασβέστη το σημείο σταυρού, ώστε να είναι διακριτή στον επισκέπτη αλλά να φαίνεται και από τη θάλασσα το σημείο άσκησης του Οσίου.  
Σήμερα, η πρόσβαση στα Μοναστήρια του Καβο-Μαλιά και στη σκήτη του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ είναι δυνατή μέσω του χωριού "Άγιος Νικόλαος" το οποίο με την ιδιαίτερη ευλάβεια των κατοίκων του διατηρεί σαν κοσμήματα αυτά τα πνευματικά και πολιτιστικά μνημεία του τόπου μας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόσβαση του προσκυνητή στον Κάβο -Μαλιά, αναζητείστε στην ενότητα: "Ταξίδι του Προσκυνητή"

(*) Το απόσπασμα που παρατίθεται σε εισαγωγικά στην αρχή του κειμένου, προέρχεται από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης

 ΠΗΓΗ http://agiosthomasenmaleo.weebly.com/


Επιτρέπονται τα σκυλιά στην παραλία; Δείτε τι λέει ο νόμος



Η νομοθεσία ορίζει, ότι αρμόδια αρχή για να επιβάλλει τον νόμο, για οτιδήποτε συμβαίνει στις παραλίες είναι το Λιμενικό, ούτε η Δημοτική Αστυνομία, ούτε η άλλη Αστυνομία....
Τι πραγματικά λέει ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα
Ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα (άρθρο 230), και η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 προβλέπουν ότι:
    «Το λούσιμο οικόσιτων ζώων στις Ελληνικές θάλασσες απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 230 παρ. 1ζ του Γενικού Κανονισμού Λιμένα σε χώρους λουομένων»
    «Η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων».
    «Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση».
    «Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση!».
Απολαύστε το μπάνιο σας και μην ενοχλείτε!Επί της ουσίας κανένας εκπρόσωπος του Δήμου δεν μπορεί, να σας απαγορεύσει, να είστε στη θάλασσα με το ζώο σας (ούτε και το Λιμεναρχείο), αρκεί να βρίσκεστε σε μια πιο… ερημική παραλία. Φυσικά πρέπει να το έχετε ασφαλισμένο (δηλαδή δεμένο) και σε κάποια λογική απόσταση από εκείνους, που δήλωσαν, ότι ενοχλούνται εντός ή εκτός νερού, αρκεί να πάτε στην παραλία πριν φτάσουν εκείνοι που δεν αγαπούν τα ζώα!
Πριν καταφθάσουν οι Νεοέλληνες, που μολύνουν θάλασσες και ακτές ανενόχλητοι. Πριν καταφθάσουν αυτοί, που ουρούν μέσα στη θάλασσα και αφοδεύουν πέριξ των παραλιών και κατά τα άλλα σιχαίνονται τα σκυλιά, τα οποία θεωρούν – λόγω άγνοιας και εγωισμού – φορείς ασθενειών!
Ας μη ξεχνάμε, ότι οι παραλίες είναι δημόσιοι χώροι. Την επόμενη φορά, που θα σας κάνουν παρατήρηση για τον σκύλο σας (δύσκολα βλέπεις γάτα να θέλει, να κάνει μπάνιο στη θάλασσα) απλά απομακρυνθείτε κατά μερικά μέτρα και να έχετε το ζώο δεμένο κοντά σας.
Κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει, να το βγάλετε από το νερό ή να φύγετε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο και πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας, Βάσω Τάκη, η παράβαση για το μπάνιο σκύλου βεβαιώνεται από το Λιμενικό, γιατί έγινε μέσα στη θάλασσα και η (υποτιθέμενη) παράβαση γιά παρουσία ή κυκλοφορία σκύλου στην παραλία από την Αστυνομία!
Πολύπλοκο και από νομικής απόψεως!
Κάθε φορά που έρχεται το καλοκαίρι το ερώτημα, το οποίο απασχολεί εμάς τους φιλόζωους, είναι εάν θα βρούμε κάποια κατάλληλη παραλία για να κολυμπήσουμε παρέα με τον τετράποδο φίλο μας.
Οι δύο βασικές νομοθετικές διατάξεις που ρυθμίζουν το θέμα αυτό είναι ο νόμος 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και ο Γενικός Κανονισμός Λιμένα Λαυρίου (άρθρο 230 παρ. 1 ζ της Υ.Α. 1046/1978, η οποία εξεδόθη κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 156 του ν.δ. 187/1973 του ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ).

Περαιτέρω, από άποψη νομολογίας, έχουν εκδοθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, η εφετειακή 2130/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η 175/2005 του Αρείου Πάγου, η οποία αναίρεσε την πρώτη, με αφορμή την περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία, εν έτει 2000, είχε υποπέσει στο μέγα ολίσθημα να βάλει τον μικρόσωμο σκύλο της στη θάλασσα σε μη οργανωμένη παραλία της περιοχής Σουνίου, αρνούμενη στη συνέχεια να τον απομακρύνει, παρά τις διαμαρτυρίες λουόμενου, ο οποίος φοβήθηκε μετάδοση ασθενειών και άσκησε εναντίον της αγωγή αποζημίωσης για προσβολή της προσωπικότητάς του.
Α) Κατ’ αρχήν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι παραλίες ανήκουν στην δικαιοδοσία των αστυνομικών και όχι των λιμενικών αρχών (άρθρο 3 παρ. 1 περ. β του ν.δ. 444/1970).
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος για τη διενέργεια προανακριτικών και αστυνομικών πράξεων (σημείωση δική μου, η επιβολή τυχόν προστίμου στον ιδιοκτήτη του σκύλου συνιστά αστυνομική πράξη) υφίσταται στους λιμένες και στις χερσαίες ζώνες αυτών, αυτή δε, επεκτείνεται και στις παραλίες, για τις οποίες γίνεται λόγος στο άρθ. 3 παρ. 1 περ. β’, στις οποίες δηλαδή διενεργούνται εργασίες οι οποίες είναι συναφείς με τη λειτουργία των λιμένων και όχι σε οποιαδήποτε άλλη παραλία. Σε οποιαδήποτε άλλη παραλία, αρμόδια είναι η κατά τόπο αστυνομική αρχή, εξαιρουμένων βέβαια των περιπτώσεων που διενεργούνται οι εργασίες, οι οποίες προβλέπονται στην παρ. 4 του άρθρου 3, οπότε ο εν λόγω χώρος εξομοιώνεται με λιμένα και χερσαία ζώνη λιμένα, ιδρυόμενης σ’ αυτήν την περίπτωση σχετικής αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος.»
Επομένως, οι τόποι αρμοδιότητας του Λιμενικού, όπως αυτοί καθορίζονται από το νόμο, αφορούν την θαλάσσια περιοχή, τους λιμένες και τις χερσαίες ζώνες των λιμένων και ΟΧΙ τις παραλίες εν γένει και επομένως, το τυχόν πρόστιμο στις παραλίες πρέπει να το κόψει η αστυνομία (και η δημοτική), εκτός εάν σε κάποιο τόπο δεν υπάρχει αστυνομία (πχ κάποια νησιά), οπότε το κόβει η λιμενική αστυνομία.
Β) Στη συνέχεια πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στην κυκλοφορία του σκύλου σε παραλία λουομένων και στο μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα.
Σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 (καθώς και κατά τον προϊσχύοντ α 3170/2003) επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό (άρθρο 5 παρ. 3).
Ο σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, άρα και στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να έχουμε μαζί το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξουμε ότι είναι εμβολιασμένος αν μας ζητηθεί.
Όσον αφορά την περιβόητη εγκύκλιο Μ.Φ. 3111.10/1/93/20-05-93 της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του ΥΠ.Ε.Ν., η οποία επαναλαμβάνεται και στη νεότερη υπ΄ αριθμ. πρωτ. Μ.Φ. 2119.4/3/06/16-06-2006 και σύμφωνα με την οποία «…Στην περίπτωση κατά την οποία σε μία τοποθεσία ή παραλία (στην οποία δεν παρευρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή λουόμενοι) κυκλοφορεί ιδιοκτήτης ζώου μαζί με αυτό ή ο εν λόγω προβαίνει στο λούσιμο του ζώου, τότε ο ιδιοκτήτης δεν διαπράττει παράβαση.
Εάν όμως στην ίδια τοποθεσία καταφθάσουν λουόμενοι, τότε ο ιδιοκτήτης οφείλει, είτε να το απομακρύνει από την τοποθεσία αυτή, είτε να το διατηρήσει ασφαλισμένο σε απόσταση από τους λουόμενους τέτοια που να μην παρενοχλούνται αυτοί προκειμένου να μην διαπράττει την ανωτέρω παράβαση», αυτή δεν ισχύει κατά το μέρος που μιλαει για άμεση απομάκρυνση των σκύλων από την παραλία άμα τη εμφανίσει λουομένων, καθόσον ο νόμος υπερισχύει της εγκυκλίου.
Εάν παρ’ όλα αυτά, κάποιο αρμόδιο αστυνομικό ή λιμενικό όργανο κόψει πρόστιμο για μη απομάκρυνση του σκύλου από την παραλία, τότε μπορεί να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος, είναι δε πολύ πιθανό, εάν κάποιος προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά του προστίμου που θα του επιβληθεί, να δικαιωθεί όταν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επικαλούμενος αντισυνταγματικότητα, παράβαση νόμου κλπ.

Γ) Το πρόβλημα επομένως δεν είναι η κυκλοφορία και παρουσία των σκύλων στις παραλίες, αλλά το επιτρεπτό ή μη να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.
Η γενική άποψη που έχει επικρατήσει είναι ότι στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 230 § 1 περ. ζ του αναχρονιστικού (ισχύει από το 1978) Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, κατά τον οποίο απαγορεύεται η κυκλοφορία ζώων, καθώς και το λούσιμο αυτών σε χώρους λουομένων, άποψη που έχει δεχτεί και ο Άρειος Πάγος (πιο πάνω απόφαση).
Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο από 50 έως 150 ευρώ. Σημειωτέον ότι η ως άνω διάταξη για την απαγόρευση ζώων στις παραλίες αφορά μόνο τον Γενικό Κανονισμό Λιμένος Λαυρίου και τον χώρο ευθύνης του και μόνο κατ΄ αναλογία μπορεί να γίνει δεκτή η εφαρμογή του και στις άλλες ελληνικές παραλίες.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα ερμηνείας του τι θεωρείται χώρος λουομένων. Σύμφωνα με τις παραπάνω εγκυκλίους, η ύπαρξη λουομένων σε μία θαλάσσια περιοχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής αυτής ως χώρου λουομένων και την ως εκ τούτου, εφαρμογή της απαγόρευσης της ως άνω διάταξης για τον χώρο αυτό, με άλλα λόγια όλες οι ελληνικές παραλίες είναι εν δυνάμει χώροι λουομένων.
Στο πυρ το εξώτερο δηλ. οι φιλόζωοι πολίτες που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις διακοπές τους παρέα με τον πιστό τους φίλο, άντε να βρούμε καμιά έρημη βραχονησίδα που να μην πατάει το πόδι του λουόμενος!
Και πάλι όμως δεν μπορείς να είσαι ήσυχος γιατί εάν εμφανισθεί έστω και ένας υστερικός λουόμενος που φοβάται ότι θα μολυνθεί από το σκύλο, δεν επιτρέπεται να μπει ο σκύλος στη θάλασσα.
Παρά ταύτα, οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικάζοντας την έφεση στην υπόθεση της ως άνω γυναίκας, έκριναν (ορθώς) ότι στις μη οργανωμένες παραλίες μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει το μπάνιο του με τον σκύλο του και προχωρώντας στη συνέχεια σε συσταλτική ερμηνεία της παραπάνω διάταξης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Λαυρίου, έκριναν ως χώρο λουομένων όχι όλες τις περιοχές των ακτών που είναι προσιτές για θαλάσσια μπάνια, αλλά μόνον εκείνες που έχουν λουτρικές εγκαταστάσεις.

Δυστυχώς αυτή η άποψη κατέπεσε στον Άρειο Πάγο. Συνοψίζοντας, επιτρέπεται η παρουσία και ο περίπατος σκύλων στις παραλίες αρκεί να συνοδεύεται, επιτρέπεται να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας σε απομακρυσμένες παραλίες, εκτός εάν παραπονεθεί κάποιος λουόμενος, οπότε πρέπει να τον βγάλετε από την θάλασσα.
Σε κάθε περίπτωση αρμόδιο όργανο για την βεβαίωση της παράβασης είναι, για μεν την παρουσία και τον περίπατο του σκύλου στην παραλία η αστυνομία – εφόσον επιμένει παρά τον νόμο να βεβαιώσει παράβαση – για δε το μπάνιο του σκύλου στη θάλασσα το λιμενικό.
Η πολυνομία, που επικρατεί στο Ελληνικό Κράτος, δημιουργεί συχνά καταστάσεις σύγχυσης μεταξύ πολιτών και ελεγκτικών οργάνων, ώστε πολλές φορές δεν γνωρίζουν οι μεν τα δικαιώματά τους και οι δε τις υποχρεώσεις τους και γι αυτό πρέπει το οργανωμένο φιλοζωικό κίνημα να κινηθεί προς την κατεύθυνση πίεσης των αρμοδίων για την αλλαγή αυτού του αναχρονιστικού και θολού καθεστώτος σε σχέση με το επιτρεπτό ή μη της δυνατότητας χρήσης παραλιών και θαλασσών από φιλόζωους πολίτες με τα κατοικίδιά τους.
Βάσω Τάκη,
Δικηγόρος, πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Βέροιας και μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Σωματείων.
Πηγή http://www.gpeppas.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Διανομή Τροφίμων στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΜΑΝΗΣ συμμετέχοντας ως εταίρος στην «Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας – Περιφέρειας Πελοποννήσου- στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)»
ενημερώνει
ότι από 11 Ιουλίου 2016 ημέρα Δευτέρα ως και Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 κατά τις ώρες: 9:00π.μ. ως 14:00 μ.μ, στο ισόγειο του δημοτικού κτηρίου που βρίσκεται επί της Βασιλέως Παύλου στο Γύθειο (Σημείο Διανομής), θα πραγματοποιηθεί η 3η διανομή στους δικαιούχους ΤΕΒΑ/FEAD με τα ακόλουθα είδη:
  1. Νωπό Κοτόπουλο (θα διανεμηθεί μέχρι την Τετάρτη 13 Ιουλίου)
  2. Όσπρια ( φασόλια)
  3. Τυρί (φέτα)
  4. Είδη οικιακής χρήσης
Οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο της Αστυνομικής Tαυτότητας τους ή εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του και το AMKA του.
Οι ωφελούμενοι – δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά (μέσω sms), στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, προκειμένου να προσέλθουν στο σημείο Διανομής για την παραλαβή των ειδών
Στο τέλος κάθε διανομής οι αρμόδιες αρχές στέλνουν τη λίστα με τους ωφελούμενους που παρέλαβαν προϊόντα και τις ποσότητες αυτών.
Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΦΟΡΑ
ΜΟΝΟ
ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ


Ο Δήμαρχος
α/α
Ο Αντιδήμαρχος


Παναγιώτης Τσιριγώτης