Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Με νέα χάραξη η ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου

Με επιστολή του προς τον Βουλευτή κ. Σταύρο Αραχωβίτη, τον ΑΔΜΗΕ, την Ομοσπονδία Βατίκων, την Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, το «Λακωνικό Δίκτυο» και την ιστοσελίδα www.capemalea.eu, ο κ. Σπύρος Πετρολέκας, ενημερώνει για τις πρόσφατες εξελίξεις, όσον αφορά το θέμα της ηλεκτρικής σύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο.
Συγκεκριμένα ο κ. Πετρολέκας αναφέρει τη νέα πρόταση χάραξης, όπως αυτή σχεδιάσθηκε από τον ΑΔΜΗΕ, ενώ παράλληλα καταθέτει την προτάσή του για βελτίωση ή τροποποίηση της ανωτέρω χάραξης.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Έχουν παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από όταν εμφανίσθηκε «εν αιθρία» το σχέδιο της ΑΔΜΗΕ περί χωροθέτησης επίγειας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τον Υποσταθμό Μολάων έως το Ακρωτήριο Μαλέα, στο πλαίσιο σχετικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου, όπως προβλέπεται στο σχετικό Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΔΠΑ) 2017-2026. Την 1-4-2016, με εισήγηση – παρέμβαση, κατέθεσα τις απόψεις μου επί του θέματος, οι οποίες συνοψίζονται στο ότι η συγκεκριμένη χάραξη παρουσιάζει σοβαρότατες, μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την περιοχή μας και αντιστρατεύεται το αναπτυξιακό μοντέλο που έχει επιλεγεί από την τοπική κοινωνία. Το ΔΠΑ 2017-2026 εγκρίθηκε από τον ΑΔΜΗΕ και προωθήθηκε στη ΡΑΕ. Εκείνη το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, στην οποία συμμετείχα με υποβολή υπομνήματος. Παράλληλα, την ίδια περίοδο σειρά φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, Τοπικοί Σύλλογοι κ.ά.), με δημόσιες τοποθετήσεις τους, έλαβαν αρνητική στάση απέναντι στο εν θέματι έργο, ενώ ελήφθησαν πρωτοβουλίες για την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης του προβλήματος.
Μετά ταύτα, μου εστάλη από τον ΑΔΜΗΕ διάγραμμα υπ’ αριθμ. ΣΚ-22/24-6-2016, στο οποίο απεικονίζεται νέα πρόταση χάραξης της προαναφερόμενης γραμμής μεταφοράς (Υ/Γ Μολάων – Ακρωτήρι Μαλέα). Μελέτησα την πρόταση αυτή, και εκτιμώ ότι είναι βελτιωμένη έναντι της αρχικής, ωστόσο πιστεύω ότι χωρά περαιτέρω βελτίωση. Προς τούτο, με το παρόν έγγραφο, καταθέτω την πρότασή μου, η οποία επιβοηθητικά απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη, κλίμακας 1:75.000.
Κατ’ αρχήν, παραθέτω την πάγια άποψή μου ότι σε τέτοιας κλίμακας και σημασίας projects απαιτείται η εξέταση εναλλακτικών σεναρίων, τα οποία θα πρέπει να αξιολογούνται συγκριτικά βάσει οικονομικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών κλπ. κριτηρίων, ώστε στη συνέχεια να προκρίνεται η τεκμηριωμένη βέλτιστη λύση. Για παράδειγμα, στην προκείμενη περίπτωση, η κατάληξη του επίμαχου τμήματος (σημείο προσαιγιάλωσης) θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε τρεις εναλλακτικές θέσεις: 1. Περιοχή Ελιάς, 2. Περιοχή Ελίκας, 3. Περιοχή Τσουμάλας. Στην περίπτωσή μας, δεν πραγματοποιήθηκε η εξέταση / αξιολόγηση κανενός εναλλακτικού σεναρίου.

Η πρότασή μου διαφοροποιείται σε σχέση με την τελευταία πρόταση του ΑΔΜΗΕ, κατά βάση, στα εξής τρία σημεία:
– Μετάθεση προς τα δυτικά του κομματιού της χάραξης από Βελιές έως Αγίους Αποστόλους, ακολουθώντας την Επαρχιακή Οδό Μολάοι – Νεάπολη. Ο βασικός λόγος για τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση εστιάζεται στις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που εκτιμάται ότι θα έχει η πρόταση της ΑΔΜΗΕ, καθώς, στο σημείο αυτό, εκείνη διέρχεται από Περιοχές Απολύτου Προστασίας (Άγιος Νικόλαος, Λεμώνες, Κούνος), παραδοσιακούς οικισμούς (Άγιος Νικόλαος, Τέρια, Ελληνικό κ.ά.), Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Προστατευόμενα Τοπία (Κούνος). Παράλληλα, η χάραξη που προτείνω δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλύτερη σε μήκος, ενώ χαρακτηρίζεται ασφαλώς από πολύ μικρότερο κόστος υλοποίησης. Τούτο γιατί η πρόταση του ΑΔΜΗΕ θα απαιτήσει τη διάνοιξη νέων οδών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο τραυματισμού του ορεινού τοπίου, αλλά και αύξησης του κόστους), ενώ η πρότασή μου, ακολουθώντας την υφιστάμενη Επαρχιακή Οδό, ελαχιστοποιεί έως μηδενίζει τις απαιτούμενες, τεχνικές παρεμβάσεις.
– Μετάθεση σημείο προσαιγιάλωσης από περιοχή Κόρακα στην παράκτια ζώνη βόρεια της Τσουμάλας. Πρόκειται για μια σχετικά μικρής κλίμακας διαφοροποίηση, ωστόσο εκτιμάται ως αναγκαία, καθώς στην περιοχή του Κόρακα έχουν παρατηρηθεί ενδείξεις ύπαρξης απολιθωμάτων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το τοπικό Γεωπάρκο δεν έχει ακόμα μελετηθεί πλήρως και οριοθετηθεί.
– Επέκταση υπόγειου κομματιού χάραξης, από τους Αγίους Αποστόλους (όπου τερματίζεται, στην πρόταση του ΑΔΜΗΕ) έως (τουλάχιστον) την περιοχή της Ελίκας.
Κλείνοντας, θα πρέπει να επισημάνω ότι η πρόταση που καταθέτω τίθεται, προφανώς, σε προκαταρκτικό στάδιο και, εφόσον γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας και βελτιώσεων. Ήδη, μια πρώτη πρόταση βελτίωσης, που αφορά τη διέλευση της χάραξης από τους οικισμούς Βελιών, Ταλάντων, Αγίου Δημητρίου και Δαιμονιάς, περιλαμβάνεται στον επισυναπτόμενο χάρτη, με τον τίτλο «εναλλακτική πρόταση (2)».
Πηγή http://www.monemvasianews.gr/

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               

ΤΚ 80200                                                                                              

ΤΗΛ. 27360-33476                                                                                                                           

FAX. 2736033404                                                                


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΡΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ



                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΚΑΝΑΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2016



(Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ) ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ   ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ :

1.  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ 2016

2.ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ (ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ)

3.ΤΟ ΕΛΓΑ

·      ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ

ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ.

·      ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΠΙΣΩ  ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ  :ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ
 


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων Ιουνίου 2016

Από το τμήμα Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου του Δήμου ανακοινώνεται η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων για το χρονικό διάστημα από 1-1-2016 έως 30-6-2016, με βάση την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 20η  Ιουλίου  2016, ημέρα   Τετάρτη  και ώρα 10:00 π.μ. συνέρχεται η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μονεμβασίας για τακτική συνεδρίαση και λήψη αποφάσεων  επί των  παρακάτω  θεμάτων:
  1. Περί διάθεσης πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
  2. Εισήγηση προς το ΔΣ περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
  3. Περί διάθεσης πιστώσεων –έγκριση τεχνικών προδιαγραφών διαφόρων προμηθειών του Δήμου οικ. έτους 2016.
  4. Περί έκδοσης εντάλματος προπληρωμής και ορισμός υπολόγου.
  5. Έκτακτη ανάθεση προμηθειών και εργασιών αποκατάστασης έκτακτης βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΤΚ Συκέας (θέση Λάκκες πλησίον Αγίου Νεκταρίου) , του Δήμου Μονεμβασίας.
  6. Έκτακτη ανάθεση προμηθειών και εργασιών αποκατάστασης έκτακτης βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΔΚ Μολάων (θέση Γκαγκανιά), του Δήμου Μονεμβασίας.
  7. Περί ανάκλησης της αριθ. 151/2016 ΑΟΕ που αφορά την απευθείας ανάθεση μελέτης με τίτλο {Μελέτη οριοθέτησης ρέματος Λογγάρι στην ΤΚ Κυπαρισσίου } του Δήμου Μονεμβασίας.
  8. Έκτακτη ανάθεση εργασιών μετά των απαραίτητων υλικών αποκατάστασης έκτακτων βλαβών δικτύων ύδρευσης , των ΔΕ Ζάρακα ,Ασωπού & Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας.
  9. Απευθείας ανάθεση μελέτης με τίτλο { Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων ΔΚ Νεάπολης ΔΕ Βοιών } του Δήμου Μονεμβασίας.
  10. Έκτακτη ανάθεση προμηθειών και εργασιών αποκατάστασης έκτακτης βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΤΚ Βελλιών της ΔΕ Μονεμβασίας, του Δήμου Μονεμβασίας.
  11. Έγκριση δαπανών από την πάγια προκαταβολή.
  12. Απευθείας ανάθεση του έργου με τίτλο {Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ΕΠΑΛ & Γυμνασίου Μολάων}, του Δήμου Μονεμβασίας.
  13. Έκτακτη ανάθεση προμηθειών και εργασιών αποκατάστασης έκτακτης βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΔΚ Μολάων (θέση Φρέζα) της ΔΕ Μολάων, του Δήμου Μονεμβασίας.
  1. Περί κατακύρωσης ή μη πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτελέσεως της προμήθειας με τίτλο { Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού 2016-2017 }-Εξέταση ενστάσεων.
  1. Έκτακτη ανάθεση εργασιών μετά των απαραίτητων υλικών αποκατάστασης έκτακτων βλαβών δικτύων ύδρευσης , της ΔΕ Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας.
  1. Έγκριση δαπανών από πάγια προκαταβολή των προέδρων των ΔΚ & ΤΚ.
  1. Σύνταξη έκθεσης εσόδων –εξόδων Β΄ τριμήνου 2016 του Δήμου Μονεμβασίας.
  1. Έκτακτη ανάθεση προμηθειών και εργασιών αποκατάστασης έκτακτης βλάβης στο αντλιοστάσιο της ΤΚ Ελίκας της ΔΕ Μονεμβασίας, του Δήμου Μονεμβασίας.
  1. Περί ανάκλησης της αριθ. 162/2016 ΑΟΕ που αφορά την έκτακτη ανάθεση εργασιών μετά των απαραίτητων υλικών αποκατάστασης βλάβης μηχανημάτων αντλιοστασίων στις Τοπικές Κοινότητες της ΔΕ Μονεμβασίας , του Δήμου Μονεμβασίας.
  1. Έκτακτη ανάθεση εργασιών μετά των απαραίτητων υλικών αποκατάστασης έκτακτων βλαβών δικτύων ύδρευσης , της ΤΚ Βελλιών του Δήμου Μονεμβασίας.
  1. Εισήγηση Ο.Ε προς το ΔΣ περί καθορισμού τελών κοινοχρήστων χώρων.
  1. Περί άσκησης ή μη ένδικων μέσων κατά της αριθ. 44/2016 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης.
  1. Απευθείας ανάθεση εργασιών επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου, λόγω εξαιρετικά επείγουσα περίπτωσης (άρθρο 72 παρ.δ΄Ν.3852/2010).    ΠΗΓΗ http://monemvasia.gov.gr/

Eκθεσης Λαογραφικής Συλλογής Κυθήρων


μαθήματα Ιστιοπλοίας από το Ν.Ο.Κυθηρων !!!



Για πληροφορίες μαθηματων ιστιοπλοίας

www.facebook/n.o.kithiron


Κωστας Μπέλμπας
27360-31128
6932-042066

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΑΔΙ 18-19 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Ο δρόμος πρόσβασης στην παραλία Καλαδί την Παρασκευή 15, την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου θα παραμείνει κλειστός λόγω εργασιών κατασκευής οδοστρώματος.