Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Για τα ζητήματα του Νοσοκομείου Μολάων ενημερώθηκε από τη διοικήτρια η ΝΔ Μονεμβασίας

Στις 20 Ιουλίου το ΔΣ της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Μονεμβασίας πραγματοποίησε, στο πλαίσιο των προσπαθειών ενημέρωσης για καίρια ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, συνάντηση με τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Αρώνης και τα μέλη της οργάνωσης ενημερώθηκαν για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου Μολάων. Ο διάλογος επικεντρώθηκε σε διοικητικά θέματα, καθώς και στις ανάγκες της μονάδας σε προσωπικό και εξοπλισμό. Ενδεικτικά, συζητήθηκε η ενίσχυση του ΕΚΑΒ, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού σε ειδικότητες όπως καρδιολόγου, αναισθησιολόγου, παθολόγου, ακτινοδιαγνώστη, οφθαλμιάτρου, η εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου, η ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η οργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Μάνη: Εντοπίστηκε φυτεία με δεκάδες δενδρύλλια κάνναβης

Πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την βοήθεια ελικοπτέρου

Φυτεία με δεκάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η αστυνομία σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας και συνέλαβε δύο άτομα ηλικίας 34 και 38 ετών.
 
Συγκεκριμένα, ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχε η αστυνομία για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την βοήθεια ελικοπτέρου, στην περιοχή Παραγώγια της τοπικής κοινότητας Λιγαρέας, όπου εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 169 δενδρύλλια κάνναβης.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, τη φυτεία καλλιεργούσαν ο 38χρονος και ο 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
 
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γυθείου.
πρώτο θέμα
- See more at: http://las.net.gr/newsitem/

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ.ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ ΒΟΙΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ"ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016  ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00-13.00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛ.2734024060
6946 216589

                                                            ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τα «πήρε» με τη Φώφη ο Λ. Γρηγοράκος

Έξαλλος με την ατάκα της Φώφης Γεννηματά ότι δεν θα υπερψηφίσει την απλή αναλογική, αλλά δεν πρόκειται και να συμβάλει στην αντικατάστασή της από άλλο εκλογικό νόμο στην επόμενη Βουλή, φέρεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, σύμφωνα με το “Secret” της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Στο ίδιο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» αναφέρεται ότι οι Νεοδημοκράτες της Λακωνίας βάζουν λυτούς και δεμένους μην τυχόν και το σύστημα Μητσοτάκη δεχθεί τον άστεγο πολιτικά συντοπίτη τους στο κόμμα, μετά τα συνεχή ανοίγματά του.
Προ ημερών, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στη ΝΔ, βάζοντας σε υποψίες τους «γαλάζιους» πολιτευτές στη Λακωνία για υπόγειες διαδρομές.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής πολιούχου Μολάων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε  η πόλη των Μολάων και έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, την πολιούχο της «Αγία Παρασκευή».

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός στο ομώνυμο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών. Μετά το πέρας του εσπερινού και αφού εψάλλει ο παρακλητικός κανόνας της Αγίας, ακολούθησε λιτανευτικώς η κάθοδος της Θαυματουργού εικόνος και του τιμίου λειψάνου της, με κατάληξη τον καθεδρικό Ναό της «Γεννήσεως του Χριστού» όπου και ενθρονίστηκε.

 Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 26 Ιουλίου με την παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου της περιοχής, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας ολοκληρώθηκαν με την περιφορά της θαυματουργού εικόνας και του τιμίου λειψάνου της στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Μολάων.
 Οφείλουμε τέλος να τονίσουμε την τάξη, την αρμονία και την καθαριότητα, καθώς και την άρτια οργάνωση που υπήρξε το διήμερο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζωή Ρεπαπίνου, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Γιώργος Βουνελάκης, Παναγιώτης Κόκκορης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ματούλα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γιώργος Μαρουδάς, ο Διοικητής του  Α.Τ. Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων-Νεάπολης κ. Χρήστος Νικολέτος, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μολάων-Νεάπολης κ. Ιωάννης Σκρέκας και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.
ΦΩΤΟ: Μιχάλης Καρούνης


Ο Ρώσος ναύαρχος που έγινε φαροφύλακας στα Αντικύθηρα

Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ρώσο ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, μια μεγάλη φυσιογνωμία μέσα στην ιστορική  διαχρονία των ελληνορωσικών σχέσεων, θα πραγματοποιηθούν στα Κύθηρα στις 30 και 31 Ιουλίου στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας - Ρωσίας. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τον δήμο Κυθήρων σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.


Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος, Γεώργιος Γιακουμάκης.


Με ζωή σχεδόν μυθιστορηματική, ο Φιλοσοφώφ ανήκε σε μια οικογένεια που είχε ανέκαθεν στενές σχέσεις με την Τσαρική αυλή αλλά και την ελληνική βασιλική οικογένεια. Η Επανάσταση του 1917 τον βρίσκει να πολεμά στο πλευρό του Τσάρου Νικολάου Β΄ με τον οποίο διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις, ενώ φέρεται να του είχε βαφτίσει κάποιο παιδί.


Όταν φτάνει στην Ελλάδα, η ελληνική βασιλική οικογένεια τον καλεί κοντά της και βρίσκει προσωρινό κατάλυμα στα ανάκτορα του Τατοΐου. Έχοντας φτάσει στο βαθμό του ναυάρχου του Ρωσικού αυτοκρατορικού ναυτικού, χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού από όλους. Παρουσιάζεται στην υπηρεσία φάρων και διορίζεται ημερομίσθιος επιστάτης φάρων, καθώς ακόμα δεν είχε λάβει την ελληνική υπηκοότητα.Μετατίθεται στον φάρο των Αντικυθήρων, όπου γνωρίζει την τρίτη κατά σειρά γυναίκα του, με την οποία αποκτά ένα γιο, τον Νικήτα.


Μετά τη συνταξιοδότησή του παραμένει στα Κύθηρα, έως το τέλος της ζωής του, παραδίδοντας μαθήματα γαλλικών, επιστατώντας στο Γυμνάσιο και ασκώντας το επάγγελμα του ιατρού, καθώς είχε σχετικές γνώσεις. Λόγω του σεβασμού που έδειχναν στο πρόσωπό του οι Γερμανοί και Ιταλοί κατακτητές, ο Φιλοσοφώφ κατάφερε να διασώσει μεγάλο μέρος των ιστορικών αρχείων των δύο νησιών τα οποία γλύτωσαν την πυρά, σε αντίθεση με πολλά μέρη της Ελλάδας, όπου οι κατακτητές κατά την αποχώρησή τους, έκαψαν τα τοπικά αρχεία.


Οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Ρώσο ναύαρχο στα Κύθηρα θα πλαισιωθούν με έκθεση φωτογραφιών και ιστορικών αρχείων που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα, έως τις 10 Αυγούστου.

Κέρδος online   27/7/2016 0:35

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06/08/2016 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ  15/08/2016 .
ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΛ. 6974 099075
  



ΣΑΒΒΑΤΟ       06/08                           10.30-13.00   
ΔΕΥΤΕΡΑ       08/08                            10.30-13.00                          
ΤΡΙΤΗ             09/08                            10.30-13.00

ΤΕΤΑΡΤΗ       10/08                            19.00-21.00
ΠΕΜΠΤΗ        11/08                            10.30-13.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/08                            10.30-13.00 
ΣΑΒΒΑΤΟ      13/08                            19.00-21.00 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΣΥΝΕΒΗ…. IT HAS HAPPENED…. – – ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές Εικόνες!!! – –

GR.
Σε μια προκλητική ενέργεια προκειμένου να μετατρέψουν το νησί μας σε Σόδομα και Γόμορραπροέβησαν 8 άγνωστοι άνδρες στην οικογενειακού χαρακτήρα παραλία της Φυρρής Άμμου της Αγία Πελαγίας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουομένων ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και πολλά παιδιά.
Η θλίψη που προκαλεί σε κάθε λογικό πολίτη η ανάγκη των συγκεκριμένων υπ-ανθρώπων να επιδείξουν δημόσια τα «κάλλη» τους μόνο με απαξίωση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Όμως αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει σε παραίτηση της κοινωνίας μας από το δικαίωμα άμυνας απέναντι σε οτιδήποτε πρόστυχο.
Να τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ προτού, όπως δήλωσαν, επαναλάβουν την πράξη τους σε ώρα αιχμής σε κάθε πολυσύχναστη παραλία!
Καλούμε οποιονδήποτε είναι σε θέση να αναγνωρίσει κάποιο από τα άτομα της φωτογραφίας να ειδοποιήσει αμέσως την Ειδική Υπηρεσία Δίωξης Γυμνισμού του Λιμενικού.
Call Us (Κωλ Αss)

FR.
Un acte de provocation sans précèdent, ayant comme unique but la transformation de notre île en Sodome et Gomorrhe, fut perpétré par huit homme inconnus, sur la plage à caractère familial de Agia Pelagia, devant les yeux stupéfaits des baigneurs, dont la plupart accompagnaient des enfants.
Ce n’est qu’avec mépris qu’il faudra traiter le besoin affligeant de ses sous-hommes d’exhiber leur « beauté corporelle ». Ceci-dit, notre société ne doit pas abdiquer son droit de défense contre tout acte de grande indécence.
Il faut les arrêter immédiatement avant qu’ils ne réitèrent leur acte, comme promit, en heure de pointe dans toutes les plages très fréquentées de l’île.
Nous invitons n’importe qui serait capable de reconnaitre quelque individu parmi ceux qui figurent sur la photo de prévenir sur le champ la brigade Anti-Nudistes.
Call Us (Κωλ Αss)

EN.
Kythera Island
Eight unidentified men at the family beach of Fyri Ammos in Agia Pelagia, before the stunned eyes of many people, some of whom were children, engaged in a provocative act worthy of Sodom and Gomorrah.
Any reasonable citizen’s sadness towards the needs of these people to publicly expose their “beauties” must be treated with contempt. This grief cannot lead to a waiver of our society’s right to defend itself against anything raunchy.
We must stop them NOW, before they enact their declared aims to repeat these lewd actions on other crowded beaches at rush hour.
Any concerned citizen who can recognize any of the persons in the offending photograph, we call on you to immediately notify the Special Anti-nudist Prosecution Department of the Coastguard.


Call Us (Κωλ Αss)

D.R.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ.Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της.

Την Τρίτη το βράδυ 26 Ιουλίου η Φιλαρμονική Ποταμού παρουσίασε την καλοκαιρινή συναυλία της , στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Ταξίδι στα Κύθηρα" και με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Η συναυλία  έγινε με μεγάλη επιτυχία στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού  και η είσοδος ήταν ελεύθερη.
 ΦΩΤΟ
Kosmas Megalokonomos