Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Στη Μάνη Η Μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία

Απο χθές Κυριακή 07/08/2016 στέκει στην πλαγιά του Ταυγέτου στη Βέργα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευασθεί εώς τώρα, θέτοντας υποψηφιότητα για το ρεκόρ Γκίνες. Έχει έκταση 1,5 στρέμμα , ζυγίζει σχεδόν 280 κιλά και ατενίζει όλη την πόλη της Καλαμάτας.
Η ιδέα ξεκίνησε απο τον Μανιάτη Γιάννη Τσουλάκο, ιδιοκτήτη του γυμναστηριού«Αγωγή» στην Καλαμάτα και μέλη του γυμναστηρίου.
0243cbf1978673fe443d7558de6ab4f0_XL
Εθελοντές και τοπικές επιχειρήσεις βοήθησαν στην υλοποίηση της ίδεας αφιερώνοντας αφιλοκερδώς υλικά και προσωπικό χρόνο.
13924969_1624811567808915_533783335137539351_n
Η κατασκευή της έγινε στο αεροδρόμιο της Τριόδου απο 30 άτομα εθελοντές, Καλαματιανοί στην πλειοψηφία τους, αναμεσά τους μία γυναίκα από τη Βουλγαρία και έναν άντρα από την Αλβανία.
Θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και κόπο τη συγκεκριμένη περίοδο οι εθελοντές ξεκινούσαν 4.30 το πρωί κάθε Σάββατοκύριακο χρησιμοποιώντας το πρώτο φώς της ημέρας, για να ράψουν, και να βάψουν την σημαία, ούτως ώστε να είναι έτοιμη για την μεταφορά και τελική αναρτησή της στο σημείο της Βέργας.
Το όλο εγχείρημα έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και θέλει να περάσει  το μήνυμα ότι κάτω από την «σκιά» της  σημαίας  μπορούν όλοι να ενωθούν  για έναν κοινό σκοπό, χωρίς να υπάρχει ο ρατσισμός. Για τη δεδομένη στιγμή ενωθήκαμε για την κατασκευή της σημαίας, ενώ στο μέλλον μπορούμε να ενωθούμε για άλλους σκοπούς.
Η ανάρτηση της σημαίας στους πρόποδες του Ταυγέτου έγινε γιατί όπως δήλωσε ο Γιάννης Τσουλάκος  «Θέλω αυτές τις εποχές, τις προδομένες για το ελληνικό έθνος, να σηκώσει ο Ελληνας λίγο το κεφάλι και ν’ αγναντέψει ψηλά…». αισιοδοξώντας ότι το μήνυμα θα το λάβουν και όλοι οι ξένοι επισκέπτες αυτού του τόπου.
Η σημαία μετά την τοποθετησή της έγινε δωρεά στο Δήμο Καλαμάτας, για να βοηθήσει στην εκλογή της πόλης της Καλαμάτας ώς πολιτιστική πρωτεύουσα  2021.
_16
Η αίτηση για το διαγωνισμό Γκίνες κατατέθηκε και η τελική απάντηση αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Η ενέργεια αυτή είναι καθαρά ακομμάτιστη και δεν εντάσσεται σε κάποιο χώρο όπως κάποιοι προσπαθούν να την εντάξουν, δήλωσε ο Νεκτάριος Ταστανίδης. Είναι μια ενέργεια απο πατριώτες που αγαπούν την πατρίδα τους.
13934931_647559268732982_5677744100412685582_n
Τέλος ο Γιάννης Τσουλάκος δήλωσε ότι η μεγαλύτερη του χαρά είναι ότι κάθε καλοκαίρι, θα βλέπουν όλοι τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία εκεί ψηλά.
Με τη σειρά μας να συγχαρούμε τον Γιάννη και τα παιδιά για αυτή τους την αξιέπαινη πράξη, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης και αναζωπύρωσης του πεσμένου ηθικού του Ελληνικού λαού.
Πηγή  maniatika.wordpress.com

1η Ιουλίου 1957. Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων στο Ξερουλάκι.

1η Ιουλίου 1957. Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων στο Ξερουλάκι. Από το οικογενειακό αρχείο της Ειρήνης Βενέρη Τραβασάρου.

ΜΑΝΗ.ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ – ΑΝΝΙΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ

Η Ένωση Απανταχού Μανιατών είναι χορηγός στην ξεχωριστή εκδήλωση ''ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ-ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΥΡΓΩΝ-ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ'' που διοργανώνει το Πολιτιστικό -Πνευματικό κέντρο Ανατολικής Μάνης την Παρασκεύη,19/8 και ώρα 21:00 στην πανέμορφη Βάθεια .Σας περιμένουμε να απολαύσουμε όλοι μαζί μιας βραδιά ποίησης και μουσικής σε αυτό το ατμοσφαιρικό και μοναδικό τόπο.Στα συνημμένα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Μανιατών.
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ – ΑΝΝΙΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ

Το 2009 η Κασσιανή – Αννίτα Κουτσουβέλη, ηθοποιός, τραγουδίστρια και λογοτέχνης, ξεκίνησε για πρώτη φορά τον εορτασμό της πανσελήνου στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το χωριό Μουντανίστικα της ορεινής Μάνης. Ο εορτασμός περιλάμβανε ποιήματα γραμμένα από ποιητές της Λακωνίας (Γιάννης Ρίτσος, Νικηφόρος Βρεττάκος κ.α.). Στόχος της ποιήτριας ήταν η καθιέρωση του εορτασμού της πανσελήνου, ως ενός θεσμού διάδοσης της ποίησης αλλά και στερέωσης και προαγωγής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
Το όραμα της ποιήτριας Κασσιανής – Αννίτας Κουτσουβέλη συνεχίζεται εδώ και επτά χρόνια, παρά το γεγονός ότι η ίδια - ως φυσική παρουσία - δεν είναι πια μαζί μας. Η αγάπη της, όμως, για την ποίηση, τη μουσική και το τραγούδι, η αστείρευτη δημιουργικότητά της και η βαθιά πίστη της στα ιδανικά των ανθρώπων και στην αδιάκοπη καλλιέργειά τους εμπνέουν ακόμη όλους εμάς που εξακολουθούμε να τιμάμε αυτό το θεσμό.
Φέτος ο εορτασμός θα λάβει χώρα στο γραφικό χωριό Βάθεια της Λακωνίας στις 19 Αυγούστου και ώρα 9 00 μ.μ. Τα ποιήματα και τα τραγούδια μας θα ηχήσουν στους «Πύργους της σιωπής», που αντιστέκονται σθεναρά στο πέρασμα του χρόνου και μας περιμένουν εκεί, για να σας ταξιδέψουμε με μελωδίες και στίχους στο χρόνο και με τη μαγευτική δύναμη της πανσελήνου και της λακωνικής γης να γίνουμε όλοι μαζί μια φωνή που θα «υπερασπιστεί» την ανάγκη της ψυχής μας για τέχνη.
Παρουσίαση - Επίβλεψη: Αθηνά Σιούτη – Κουτσουβέλη
Σκηνοθεσία και ερμηνεία: Σία Κοσκινά – καλλιτέχνης του μουσικού θεάτρου
Πιάνο και ερμηνεία: Μαυρίκιος Μαυρικίου – μουσικός και ερμηνευτής
Φιλική συμμετοχή: Ελένη Καρακάση – ηθοποιός και τραγουδίστρια
Τα μέλη της «Ορχήστρας των Αισθήσεων»: στο φλάουτο η Κωνσταντίνα Ρούσσου, στο σαξόφωνο ο Φοίβος Μποζάς, κιθάρα – μπουζούκι ο Γιώργος Ντινάκος
Επιλογή και απαγγελία ποιημάτων: Μαρία Κασιμάτη και Αθηνά Μυλωνά



Γύθειο: Εντοπίστηκαν δύο αγνοούμενοι από ναυάγιο σκάφους

Δύο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε ερασιτεχνικό σκάφος που βυθίστηκε, εντοπίστηκαν σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Μαρμάρι του Γυθείου.
Οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν σώοι και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, είχαν καταφέρει με τη βοήθεια ενός τρίτου ατόμου, που βρισκόταν στη περιοχή, να φθάσουν στη βραχώδη ακτή.
AdTech Ad
Ήταν βράδυ Τρίτης (09/08) όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, ότι ερασιτεχνικό σκάφος αγνώστων στοιχείων, πιθανότατα με το όνομα «ΛΕΛΑ», στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα, αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάρι.
Αμέσως, απέπλευσαν για την θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα ερασιτεχνικό σκάφος. Ταυτόχρονα κατευθύνθηκε προς την παραλιακή περιοχή και περιπολικό όχημα του Λιμενικού.
Οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν στη βραχώδη ακτή και στη συνέχεια διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της Αερόπολης για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, τα δύο άτομα δήλωσαν στα στελέχη του, πως εγκατέλειψαν το σκάφος, το οποίο στην συνέχεια βυθίστηκε, διότι υπήρξε μεγάλη εισροή υδάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ταυτόχρονα σταμάτησε να λειτουργεί η μηχανή του.


Read more: http://www.newsbomb.gr

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ ΒΑΤΙΚΩΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 
 
Το βράδυ του πανηγυριού, το συγκρότημα "Ωδηπόροι", που απαρτίζεται από γνωστούς, εξαιρετικούς μουσικούς και καλούς φίλους, θα είναι μαζί μας προσφέροντάς μας ένα μείγμα παραδοσιακού και έντεχνου ρεπερτορίου

3η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ 20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




Καλούμε και φέτος  όλους τους Βατικιώτες και Βατικιώτισες στην γιορτή που θα γίνει 20-21 Αυγούστου στα Βάτικα, στην πλατεία της Νεάπολης 9 το βράδυ!!!Μια γιορτή που συνδιοργανώνουν για τρίτη φορά ο Δήμος Μονεμβασίας με τους Συλλόγους....Σύνδεσμο Νεαπολιτών <<Τα Βάτικα>>,Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή, Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων,Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ. Αποστόλων,Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων.Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" Σάββατο βράδυ θα μας μιλήσουν   για το Βατικιώτικο κρεμμύδι ...την καλλιέργεια,τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά και για το κρεμμύδι στη παράδοση του τόπου μας ο Γεωπόνος Νίκος Κουβατσάκης,ο παραγωγός Στάθης Βελιώτης,και ο συγγραφέας λαογράφος Μηνάς Αναστασάκης!!!!Την Κυριακή θα γευτούμε παραδοσιακά φαγητά με την απαράμιλλη γεύση του Βατικιώτικου κρεμμυδιού και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή ορχήστρα!!!  Όσες κυρίες θέλουν να μαγειρέψουν για να στήσουμε το Βατικιώτικο τραπέζι να επικοινωνήσουν με την κ Φρόσω  Δουμάνη στο τηλέφωνο 6977009255!!!
Σας περιμένουμε όλους !!!!