Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/8/2016 - Οικονομική Επιτροπή


Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας το μεσημέρι της Τετάρτης 10/08 στην 21η συνεδρίασή της για το έτος 2016, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 13 ενώ υπήρχαν και 2 θέματα προ ημερησίας διατάξεως ένα εκ των οποίων αφορούσε τη νομική εκπροσώπηση του Δήμου για τη δικάσιμο της 01/09 που αφορά στις ανείσπρακτες οφειλές τελών υπηρεσιακής κινητής τηλεφωνίας της προηγούμενης δημοτικής περιόδου ύψους περίπου 6.000€. 

Η Επιτροπή προχώρησε στην δημόσια αποσφράγιση φακέλων προσφορών για την εκτέλεση έργων και αναδείχθηκαν οι μειοδότες ως εξής:
-          «Επισκευή Κτιρίου Νηπιαγωγείου Κυθήρων» με προϋπολογισμό μελέτης 10.000€ με το ΦΠΑ: ανάδοχος Κυράννη Πρωτοψάλτη με έκπτωση 31%.
-          «Συντήρηση και Επισκευή Ομβροδεξαμενής Κόκκινου Λάκκου Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό μελέτης 10.000€ με το ΦΠΑ: ανάδοχος Κυράννη Πρωτοψάλτη με έκπτωση 22%.
-          «Καθαρισμός – Στεγάνωση – Ανακαίνιση Δεξαμενών και Αντλιοστασίων ΔΚ Αντικυθήρων» με προϋπολογισμό μελέτης 12.000€ με το ΦΠΑ: ανάδοχος Κυράννη Πρωτοψάλτη με έκπτωση 11%.

Περίληψη Διακήρυξης για : Προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών , Περιφερειακών και Προγραμμάτων οδήγησης (λογισμικό) για το Δήμο Κυθήρων


ΛΑΚΩΝΙΑ.Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Σιδηρόκαστρο - Οι πρώτες εικόνες (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες...
Η πυρκαγιά υπ'αριθμόν 3 ή 4 στο χωριό Σιδηρόκαστρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε στις 12:40 το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα. Μάλιστα η σημερινή πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε σημείο κοντά σε εκείνο που είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά περίπου την ίδια ώρα και πάλι στις 26 Ιουλίου.
Σκληρή μάχη με τις φλόγες και το δυνατό άνεμο δίνει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από όλες τις μονάδες της Λακωνίας. Επίσης στο σημείο επιχειρούν εννέα άτομα (9) πεζοπόρο τμήμα, δυνάμεις πυρασφάλειας του Δήμου, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο καναντέρ και τέσσερα πετζετέλ. Το σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά είναι αρκετά δύσβατο.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά.
 Το githio-click από την πρώτη στιγμή σας ενημερώνει για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξή της.
Πηγή  http://githio-click.gr/



« Άσκηση Επικοινωνιών ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ 307 ».




Θέμα: « Άσκηση Επικοινωνιών ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ 307 ».
       

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση τηλεπικοινωνιών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, του συλλόγου  ‘’Ετοιμοκλής’’,  σε συνεργασία με το σύλλογο ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας, το Σάββατο 30 Ιουλίου.
Σκοπός της άσκησης ήταν η ραδιοζεύξη  των σημείων:
Νοσοκομείο Σπάρτης – αεροδρόμιο Τρίπολης – λιμάνι Νεάπολης – μικρολίμανο  Πειραιάς σε προσομοίωση  καταστάσεων ανάγκης χωρίς  χρήση  κεντρικής τροφοδοσίας, χωρίς χρήση αναμεταδοτών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνος  Άσκησης:     Σταύρος Αραχωβίτης



Μετά τιμής



      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΒΑΣΙΛΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                        ΧΥΤΟΥΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Πουλήθηκε στα 3,46 το κιλό το Λάδι μέσα στο καλοκαίρι

Εν μέσω θερινής ραστώνης η αγορά της Ισπανίας ξέμεινε από καλά λάδια με αποτέλεσμα το αγοραστικό ενδιαφέρον να φθάσει μέσω Ιταλίας και στην Ελλάδα και να ανεβάσει τις τιμές.

Ετσι σε δημοπρασία συνεταιρισμού στην Λακωνία τα 2 βυτία κατακυρώθηκαν στην τιμή των 3.46 €/κιλό, ενώ υπήρξαν και άλλοι υποψήφιοι αγοραστές σε παραπλήσιες τιμές αποδεικνύοντας ότι το ενδιαφέρον ήταν γνήσιο. Οι τιμές στην Κρήτη (πάντοτε για τα έξτρα) βρίσκονται περί τα 0.10€ πιο κάτω. Για τα λαμπάντε η τιμή βυτίου κυμαίνεται στα 2,62€/κιλό.

Η Ισπανία αγοράζει 3.10-3.3.20 τα έξτρα και 3.0€ τα βιομηχανικά βάσης 1°, ενώ η Τυνησία προσφέρει σε παραπλήσιες τιμές.

Εκτιμήσεις 2016/17

Το καλοκαίρι προχωρά και οι προβλέψεις για την επόμενη εσοδεία “ξεθαρρεύουν”. Σύμφωνα με αντικειμενικές αποκλειστικές πληροφορίες του olivenews.gr, η παραγωγή της 2016/17 θα κυμανθεί στα εξής επίπεδα:

– Ισπανία 1,5 εκ. τόνους

– Ελλάδα 230 χιλ.

– Ιταλία 200 χιλ.

– Τυνησία <100 χιλ.

– Τουρκία >220 χιλ. τόνους

Πηγή  http://www.report24.gr/

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΑ ΔΟΚΑΝΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ !

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ
Λόγω των αναμενόμενων θυελλωδών ανέμων από 13 μέχρι 15 Αυγούστου διατάσσεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, των εθελοντικών ομάδων και κλιμακίων καθώς και των ιδιωτών που διαθέτουν βυτία και μηχανήματα. Τα ιδιωτικά βυτία πρέπει να είναι γεμάτα νερό και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πυρασφάλεια να έχουν ανοικτά τα κινητά τους 24 ώρες το 24ώρο. Παρακαλώ για ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΕΚΤΑΚΤΟ:Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο Σιδηρόκαστρο.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη.
Πηγή githio-click.g

Στοιχεία Αφίξεων Επιβατών στα Κύθηρα

Επίσημα στοιχεία Λιμενικών Αρχών - Αφίξεις επιβατών με τα 2 πλοία της γραμμής στα Κύθηρα:

- Ιούνιος 2014: 5.730
- Ιούνιος 2015: 5.888
- Ιούνιος 2016: 7.673

-Ιούλιος 2014: 15.106
-Ιούλιος 2015: 12.165
-Ιούλιος 2016: 17.853

Σύνολο Αφίξεων 2μήνου Ιουνίου-Ιουλίου

2014 = 20836
2015 = 18053
2016 = 25526 

Αύξηση αφίξεων σε σχέση με το 2014 = 18,4%
Αύξηση αφίξεων σε σχέση με το 2015 = 29,2%
Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΨΑΛΙΟΥ