Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Καστρή από την Πυροσβεστική Γυθείου

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 9 το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία Γυθείου θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του πύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της.
Ο ηρωικός διοικητής της ΠΥ Γυθείου, η οποία φέρει πλέον το όνομά του, είχε γεννηθεί το 1962 στα Ανώγεια δήμου Σπάρτης. Ο άτυχος αξιωματικός έχασε τη ζωή του στις 22/8/2011, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς
Πηγή http://www.laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η Π.Υ. Γυθείου τιμά τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος πυροσβέστες της

Η Π.Υ. Γυθείου ''ΠΥΡΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΗΣ'' τιμά τους πεσόντες κατά την ώρα του καθήκοντος πυροσβέστες της. Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 09:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο ''Πυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή'' που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Γυθείου.
Επίσης τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του τότε διοικητή της Π.Υ. Γυθείου αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στο Βαθύ.
Πηγή  http://githio-click.gr/

ADELIN WEB TV. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.
ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο Κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΗΡΑΣ


Συνεχίζονται οι έρευνες για πλοίο με 135 μετανάστες ανάμεσα σε Κύθηρα και Χανιά

Ένα σήμα στο 112 , στον  Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης σήμανε συναγερμό στις λιμενικές αρχές της Κρήτης και κυρίως των Χανίων αλλά και των Κυθήρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες  μέσω της συγκεκριμένης ειδοποίησης γίνονταν γνωστό ότι ένα σκάφος 10 με 12 ναυτικά μίλα νότια, νοτιοδυτικά των Κυθήρων που μεταφέρει 135 άτομα , βρίσκεται σε δυσχερή θέση.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δίνοντας εντολή να αποπλεύσει σκάφος από τα Χανιά αλλά και ένα ακόμη από τα Κύθηρα. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους μετέχει και ελικόπτερο του λιμενικού, μαζί με παραπλέοντα σκάφη, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το σκάφος με τους 135 επιβαίνοντες , πιθανότατα μετανάστες.
Οι έρευνες συνεχίζονται .
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη
Νέα Κρήτη

ΛΑΚΩΝΙΑ.Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθηκαν οι Διασυλλογικοί αγώνες Ιστιοπλοΐας, στην Ελιά

Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκαν οι Διασυλλογικοί αγώνες Ιστιοπλοΐας, που διοργάνωσε    ο Πολιτιστικός – Ναυταθλητικός  Σύλλογος Ελαίας < Η Βιανδίνη >  σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας.

Οι αγώνες  έγιναν στην παραλία της Ελαίας στις 17 Αυγούστου με την συμμετοχή 29 αθλητών ιστιοπλόων ηλικίας από 5-12 ετών από τον νομό Λακωνίας & 14 σκαφών τύπου optimist

Πηγή http://www.report24.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Μανιάτη εθνομάρτυρα της Κύπρου Σωτήρη Σταυριανάκο

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, στις 16 Αυγούστου 2016, η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Ήρωα Μανιάτη Λγου (ΜΧ ) Σταυριανάκου Σωτηρίου, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε  στη γενέτειρά του στο Σκουτάρι Λακωνίας, με την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής, των Τ.Ο. Μάνης, Σπάρτης, Κορίνθου, Μεγάρων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, πολλών στελεχών από τοπικές της Αττικής και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλη Γιαννόγκωνα με κατάθεση στεφάνου από το γραμματέα της Τ.Ο Μάνης Μπουτεράκο Βασίλειο, εκ μέρους του Αρχηγού Νικολάου Μιχαλολιάκου.
Ο Μανιάτης εθνομάρτυρας έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο, στις 16 Αυγούστου 1974, στη μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ. Την τελετή οργάνωσαν η οικογένεια του ήρωα με τις δύο κόρες του, Χρυσάνθη και Σωτηρία Σταυριανάκου και ο πολιτιστικός σύλλογος Σκουταρίου “Βορδώνα”, με τη συμμετοχή πολλών Μανιατών και πολλών αποστράτων αξιωματικών. Τη Χρυσή Αυγή υποδέχτηκαν ένθερμα και με ενθουσιασμό το σύνολο των παρευρισκόμενων.

Μετά το πέρας της τελετής με την απαγγελία του εθνικού ύμνου και την αναφώνηση ΑΘΑΝΑΤΟΣ, μας συνεχάρησαν για τη συνεχόμενη παρουσία μας  στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εθνικούς μας ήρωες, χωρίς  πολιτική εκμετάλλευση και σκοπιμότητα αλλά εφαρμόζοντας το εθνικό μας καθήκον, υποχρέωση που θα έπρεπε να ήταν για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για τους Χρυσαυγίτες. Επίσης συνεχάρησαν τα ηγετικά στελέχη για τις συνεχείς προσπάθειες της Χρυσής Αυγής για το άνοιγμα του φακέλλου της Κύπρου και την πλήρη και πραγματική αποκατάσταση των Ελλαδιτών ηρώων του 1974  στη νεότερη ελληνική ιστορία, σχολιάζοντας ταυτόχρονα  απαξιωτικά όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους για τη στάση τους και τη θέση τους στα δραματικά γεγονότα της Κύπρου το 1974 και ιδίως μετά από αυτά. Αλγεινή εντύπωση έκανε η απουσία πολιτικών – πολιτικάντηδων, πολιτευτών, δημοτικών αρχών, μέσων ενημέρωσης και ιδίως εν ενεργεία στρατιωτικών.
Όπως είχαμε επισημάνει και επί υφυπουργίας του Λάκωνα βουλευτή κ. Δαβάκη Αθανασίου έτσι και τώρα με υπουργό τον κ. Καμμένο Παναγιώτη στο υπουργείο εθνικής άμυνας προτιμάται να παρίστανται τα στρατιωτικά αγήματα και αντιπροσωπείες σε εμποροπανηγύρεις και σε εκδηλώσεις που αποφέρουν μόνο πολιτική και προσωπική προβολή και όχι σε εκδηλώσεις τιμής για ήρωες που το αίμα τους είναι ακόμα νωπό. Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας και ιδίως οι εν ενεργεία στρατιωτικοί από τους αδελφούς μας Κύπριους πως τιμούν και αναγνωρίζουν τους εθνικούς ήρωες και ιδίως τους στρατιωτικούς.

Λγός (ΜΧ) Σταυριανάκος Σωτήριος ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Μπουτεράκος Βασίλειος

Γραμματέας Τ.Ο Μάνης

CYTHERA MON AMOUR

Ποταμός: Astikon. Την Τρίτη 9 μμ 23.08.
Καραβάς: της παλιάς σχολής. Την Τετάρτη 8.30 μμ 24.08.
Free admission! Είσοδος Δωρεάν!

Διακοπή Ρεύματος στην Αγία Πελαγία

Αυριο το πρωί 19/8 από της 6 :00 μέχρι της 7:00 το πρωί θα γίνει διακοπή ρεύματος στην Αγία Πελαγία λόγω εργασιών της ΔΕΗ . 

Ενημερώστε όσοι μπορείτε τους επαγγελματιες και κατοίκους της περιοχής .