Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ "ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ" ΚΥΡΙΑΚΗ 28/08/2016


EKTAKTO ! ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΣΙΝΑ" ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Από αγροτική περιοχή ξεκίνησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θέση Σίνα κοντά στο Αρχοντικό της Μάνης, η οποία τώρα (16.20′) έχει περάσει σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από εδάφους και αέρος, με τη συνδρομή οχήματος του δήμου αλλά και εθελοντών με βυτία.


Στο μεταξύ η φωτιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου δεν έχει ενεργό μέτωπο, η πυροσβεστική ωστόσο παραμένει σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.
ΦΩΤΟ 
Γιωργος Βενολιας 
Με πληροφορίες απο http://www.laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα στην θέση Πηγάδια, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία στις 11.10 το βράδυ και κάνει στάχτη δασικές εκτάσεις.
AdTech Ad
Η φωτιά είναι σε πολύ δύσκολο και δύσβατο σημείο και αυτή την ώρα καίει σε μια χαράδρα που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.
Στο σημείο επιχειρούν όλη την νύχτα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίες το πρωί ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο κι αυτή την ώρα δίνουν μάχη εξήντα πυροσβέστες με δεκαεπτά οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ σε λίγο φτάνουν από την Αθήνα ακόμα έντεκα άτομα πεζοπόρο.
Επιπλέον από το πρώτο φως της ημέρας το έργο των επίγειων δυνάμεων κατάσβεσης συνδράμετε και από αέρος με πέντε αεροσκάφη πεζετέλ, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Χιώνης. Η φωτιά δεν απειλεί τα χωριά του Ταϋγέτου.
Πηγή http://moriasnews.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ - Στέγαση Φοιτητών στο Σπίτι Φιλοξενίας του Τριφυλλείου Ιδρύματος


ΝΕΑΠΟΛΗ.3η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ"ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ"21/08/2016

 Με μεγάλη επιτυχία και φέτος γιορτάστηκε το διήμερο της γιορτής για το βατικιώτικο κρεμμύδι 20 & 21 Aυγούστου. Στην πλατεία της Νεάπολης κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα από τον κόσμο ,που ξεπερνούσε τους 2000 . Η πρώτη βραδιά περιελάμβανε ενημέρωση ως προς τις ωφελιμες ιδιότητες και την καλιεργεια του, όπως αναφερθήκαμε στο χθεσινό μας ρεπορτάζ,και η δεύτερη βραδιά είχε γεύσεις και μουσική. Ένα δείγμα φιλοξενίας από τις βακιτιώτισσες κυρίες που μαγείρεψαν όπως πάντα υπέροχα παραδοσιακά φαγητά με μεγάλη συμμετοχή. 
Τις  μεγάλες ποσότητες φαγητού όμως  τις μαγέιρεψαν τα εστιατόρια της περιοχής  καθώς κάθε χρόνο φτιάχνουν το περίφημο στιφάδο ! Βεβαίως όταν μιλάμε για Βατικιώτικο κρεμμύδι δεν θα μπορούσε να λείπει πλέον η πασίγνωστη βατικιώτικη κρεμμυδόσουπα ! Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε συνδυασμό με το παραδοσιακό κρεμμύδι ο Νίκος Κοντάκος και η Δέσποινα Παπούλη φέτος ήταν η έκπληξη στην γεύση της κρεμμυδόσουπας. Περίπου 150 λίτρα μοιράστηκαν σε όλο τον κόσμο συνοδευόμενη με φρυγανισμένο ψωμί . Η βραδυά εξελίχθηκε με πολύ κέφι και διασκέδαση από την πολύ καλή ορχήστρα του Μπαρμπάγιαννη και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες !
 Ήταν η εκδήλωση και τις δύο ημέρες από όλες τις πλευρές επιτυχημένη και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά στη γιορτή του κρεμμυδιού που πλέον είναι θεσμός!
 Όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από το Δήμο Μονεμβασιάς και από τους συλλόγους της περιοχής.
ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ
 

ADELIN WEB TV.ΝΕΑΠΟΛΗ.3η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ"

Η πρώτη μέρα της γιορτής του Βατικιώτικου κρεμμυδιού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Νεάπολης το Σάββατο 20 Αυγούστου Την εκδήλωση προλόγισε η κ.Φρόσω Δουμάνη και τίμησαν με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης και ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Δαβάκης.Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που το πρόγραμμα της περιελάμβανε,ομιλίες των Νίκου Κουβουτσάκη (γεωπόνου) και Στάθη Βελιώτη Δημοτικού Συμβούλου (παραγωγού) με θέμα "γνωριμία με το Βατικιώτικο κρεμμύδι η Δυναμική του βατικιώτικου κρεμμυδιού στο χθές,το σήμερα και το αύριο".Ο λαογράφος κ.Μηνάς Αναστασάκης μίλησε "για το κρεμμύδι κατα τις παραδώσεις στα Βάτικα" και η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα απο το συγκρότημα "ΧΑ.ΣΤΑ.ΣΑ.ΛΕΤΟ" Σε όλους τους παρευρισκομένους μοιράστηκε παραδοσιακό βατικιώτικο κρεμμύδι !! Περισσότερο ρεπορτάζ στη συνέχεια με το βίντεο . Σήμερα Κυριακή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Δεύτερης Γιορτής του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού με "κρεμμυδομαγειρέματα" μπουφέ με στιφάδο,παραδοσιακή κρεμμυδόσουπα και πλήθος εδεσμάτων με βάση το βατικιώτικο κρεμμύδι !!! Την βραδιά πλαισιώνει μουσικά η ορχήστρα του Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη η οποία υπόσχεται κέφι και χορό.

32η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Φρατσίων

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε την 32η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Φρατσίων, έναν θεσμό με πολύ μεγάλη ιστορία και προσφορά στον τόπο μας. Στα εγκαίνια και στο γλέντι που ακολούθησε συμμετείχαν εκατοντάδες Κυθήριοι και επισκέπτες. Είδαμε το πλήρως ανακαινισμένο παλαιό Δημοτικό Σχολείο που παραχωρήθηκε από το Δήμο στον Σύλλογο των Φρατσίων. Ελπίζουμε σύντομα να υπογράψουμε την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για την εκτέλεση του έργου της Ανάπλασης της Πλατείας Φρατσίων δαπάνης 300.000€ που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Παράλληλα σε λίγες μέρες ξεκινάει το έργο της ανακαίνισης του Κοινοτικού Καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας και η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει σειρά έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της έκθεσης, στον Σύλλογο, στον Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, στους εκθέτες, σε όλους όσοι κοπίασαν και βοήθησαν και σε κάθε Φρατσιώτη που πάντα συνδράμει στις ανάγκες του τόπου του. Και του χρόνου!
Πηγή
Stratos Charchalakis