Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

FILM CASTING ΤΟ ΟΧΥΡΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ.ΠΕΜΠΤΗ 8/09/16 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ

Η Narimane Mari θα συναντήσει όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην ταινία της "Το Οχυρό των Τρελών", την Πέμπτη 8/09/16 και ώρα 18:00 στην παραλία #Λυκοδήμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη ερώτηση για την τραγωδία της Αίγινας κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, καλώντας τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που έχουν προκύψει.
Υπενθυμίζεται ότι, η διαδικασία κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων είχε διακοπεί λόγω του κλεισίματος της Βουλής και ξεκίνησε σήμερα.
Στην επίκαιρη ερώτηση ο Βουλευτής κάνει λόγο για έλλειψη σχεδιασμού και οδηγιών από την κεντρική υπηρεσία και το Υπουργείο, ενώ επισημαίνει και την ανάμειξη του αρμόδιου Υπουργού προτού καν ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία.
Ο κ. Κατσαφάδος θέτει σειρά σοβαρών ερωτημάτων τα οποία, όπως υποστηρίζει, «πρέπει να διευκρινιστούν ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στα θύματα».
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Η ναυτική τραγωδία στην Αίγινα γεννά σοβαρότατα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να διευκρινισθούν, ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στα θύματα, αλλά και στα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας.
Η καθυστέρηση άφιξης του λιμενικού στο σημείο του ατυχήματος, η μη άμεση προσαγωγή των μαρτύρων στο λιμενικό για κατάθεση μετά το ατύχημα, η απουσία περιπολιών του λιμενικού στην περιοχή, παρότι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το εν λόγω σκάφος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς τις προηγούμενες μέρες και υπήρξαν παράπονα, αλλά και η ανάμειξη του αρμόδιου Υπουργού πριν καν ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία αφήνει ερωτηματικά, επισημαίνοντας με τραγικό τρόπο την απουσία σχεδιασμού και οδηγιών από την κεντρική υπηρεσία και το Υπουργείο.
Για τον λόγο αυτό, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στις οικογένειές τους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.            Για ποιο λόγο υπήρξε ασυνήθιστα μεγάλη καθυστέρηση αποστολής ταχυπλόων μέσων του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή της τραγωδίας και μάλιστα μια περίοδο που υποτίθεται ότι έχει ενισχυθεί; Γιατί αυτά δεν συνόδευσαν το σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ” στο λιμάνι της Αίγινας, ως όφειλαν, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος; Και, εν συνεχεία, για ποιο λόγο δεν περίμεναν οι ένστολοι στο λιμάνι τους επιβαίνοντες στο σκάφος “ΝΤΟΥΕΝΤΕ”, ώστε να τους συνοδεύσουν στο Λιμεναρχείο να καταθέσουν;
2.            Για ποιο λόγο ο αρμόδιος Υπουργός ζήτησε άμεση ενημέρωση για την προανακριτική διαδικασία, η οποία βάσει νόμου είναι μυστική, ενώ πριν ακόμα ολοκληρωθεί αυτή προέβη σε σχόλια στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την ικανότητα οδήγησης του κατηγορουμένου;
Πειραιάς 29 Αυγούστου 2016

Ο ερωτών Βουλευτής                                                                                                  
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ.«Κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Α.Π. 7728 - 29/8/2016
29 Αυγούστου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013».

Είναι γνωστό το θέμα του χρονίζοντα διαγωνισμού των 167 ασθενοφόρων οχημάτων και των 19 Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Μόλις πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκε η παράδοση του πρώτου ασθενοφόρου από τα 90 νέα οχήματα, που αποτελούν μέρος του εν λόγω διαγωνισμού, για την κάλυψη των αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Με βάση το παραπάνω Περιφερειακό Πρόγραμμα έχει γίνει γνωστό, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφοδιαστεί με 10 νέα ασθενοφόρα οχήματα, εκ των οποίων τα 2 θα διατεθούν στο νομό Λακωνίας, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που αντιμετωπίζει.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
  2. Η κατανομή των 2 ασθενοφόρων στο νομό της Λακωνίας θα αφορά στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείων Μολάων αντίστοιχα, όπως έχουν επαλειμμένα εισηγηθεί οι αρμόδιοι φορείς του νομού, εξαιτίας των αυξημένων προνοσοκομειακών αναγκών των συγκεκριμένων περιοχών;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος

ΠΛΥΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΑΣΒΕΣΤΗ.(ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε πλύση οδοστρώματος απο το Π.Κ Κυθήρων, μετά απο πτώση ασβέστη απο άγνωστο όχημα στην επαρχιακή οδό Καρβουνάδων-Ποταμού.
Μετά απο τηλεφώνημα του Αντιδημάρχου κ.Κομηνού προς το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο,στο σημείο μετέβησαν δύο οχήματα με πέντε άντρες που με την χρήση υψηλής πίεσης και φτυαριού καθάρισαν το οδόστρωμα.
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-08-2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής 26 Αυγούστου στην 14η συνεδρίαση του για το 2016 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 11. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τις μελέτες για την Συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας (30.000€) και του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού (20.000€) οι οποίες θα δημοπρατηθούν με τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού επιλύοντας σοβαρά χρονίζοντα προβλήματα στα 2 κτίρια. Επίσης παρέλαβε (κατά πλειοψηφία) την μελέτη για το έργο «Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας», η οποία εκπονήθηκε το 2003 με βάση σχετική σύμβαση των αναδόχων μελετητών με την τότε Δημοτική Αρχή και πλέον το έργο έχει ενταχθεί στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με κόστος 3.100.000€. Το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα του οποίου η ισχύς είχε λήξει (ΕΠΕΡΡΑΑ). Η συγκεκριμένη υδραυλική μελέτη προβλέπει νέα δίκτυα σε όλη την έκταση του οικισμού της Αγίας Πελαγίας βάσει των ρυμοτομικών γραμμών του ισχύοντος σχεδίου πόλης της περιοχής, ενώ σοβαρή εκκρεμότητα παραμένει η εξόφληση από πλευράς του Δήμου του συνόλου του κόστους των μελετών ύψους 88.000€ (οι αμοιβές των μελετών καθορίζονται από το Νόμο ανά τάξη Πτυχίου) που οι προηγούμενες δημοτικές αρχές άφησαν απλήρωτο.
Το Δ.Σ. ενέκρινε την δαπάνη για την εκτύπωση τουριστικών πληροφοριακών εντύπων για τα Κύθηρα σε 6 ξένες γλώσσες (Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Πολωνικά) με βάση τον προγραμματισμό του Δήμου για την παρουσία του σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού μέχρι την επόμενη άνοιξη (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βαρσοβία, Βιέννη, Ζυρίχη).
Το Δ.Σ. ενέκρινε την 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου η οποία προηγουμένως είχε εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή (σχετικό Δ.Τ. της 12/08) και την οποία καταψήφισε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Υπενθυμίζεται ότι πέραν των τυπικών διορθώσεων και των αλλαγών κωδικών σε συγκεκριμένους τίτλους έργων (που ζητήθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση), η 2η αναμόρφωση κρίθηκε απαραίτητη για μια σειρά σημαντικών λόγων και περιλαμβάνει τις εξής προβλέψεις:
1. Μεταφέρεται σε άλλο κωδικό η μισθοδοσία των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009, οι οποίοι πλέον θα μονιμοποιηθούν και ο Δήμος όφειλε να αλλάξει κωδικό στην μισθοδοσία τους σύμφωνα με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών. 
2. Αυξάνεται η πίστωση για την ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Ηλία σε 42.500€ καθώς η μελέτη της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε και το έργο θα δημοπρατηθεί μετά την έγκριση της αναμόρφωσης. 
3. Αυξάνεται η πίστωση για την ανάπλαση των Σκλαβιανίκων σε 65.000€ και το έργο θα δημοπρατηθεί μετά την έγκριση της αναμόρφωσης, ικανοποιώντας ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων της περιοχής. 
4. Αυξάνεται η πίστωση για την επισκευή του δρόμου προς την Καμαρέλα των Αντικυθήρων στα 50.000€ καθώς οι ζημιές που έχει υποστεί ο δρόμος από αυθαίρετες επεμβάσεις είναι τεράστιες. Η μελέτη έχει παραληφθεί και το έργο θα δημοπρατηθεί μόλις εγκριθεί η αναμόρφωση. Παράλληλα η πίστωση για την μελέτη αποκατάστασης της Γέφυρας στο Διακόφτι μεταφέρεται σε άλλο κωδικό εσόδων και πρόκειται να ανατεθεί άμεσα. 
5. Προβλέπονται νέοι κωδικοί στην υπηρεσία ύδρευσης με στόχο την αντιμετώπιση της λειψυδρίας όπως καθαρισμοί και εξυγίανση παλαιών γεωτρήσεων, μεταφορά νερού προς πλήρωση δεξαμενών κ.λπ. Για τις ανάγκες κάλυψης αυτών των εγγραφών διαγράφηκε το έργο των φίλτρων στα Μητάτα, μετά από σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινότητας, καθώς τα έργα ύδρευσης μπορούν να χρηματοδοτηθούν μόνο από τα ανταποδοτικά έσοδα των τελών ύδρευσης.
Στο θέμα παρενέβησαν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μητάτων κ. Γιώργος Σκλάβος καθώς και κάτοικοι της περιοχής των Σκλαβιανίκων, λέγοντας ότι το έργο της ανάπλασης των Σκλαβιανίκων που περιλαμβάνεται στην 2η αναμόρφωση το είχε υποσχεθεί επανειλημμένα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στους κατοίκους των Μητάτων και ουδέποτε το εκτέλεσε, ενώ τους είχε διαβεβαιώσει πολλάκις ότι η ανάπλαση της περιοχής συμπεριλαμβανόταν στο μεγάλο έργο της ανάπλασης του οικισμού που έχει ενταχθεί στο ΟΠΑΑΧ-ΕΣΠΑ, κάτι που όμως ήταν ψευδές. 
Τέλος το ΔΣ ενέκρινε τον τριμηνιαίο πίνακα εσόδων – εξόδων του Προϋπολογισμού του Δήμου για το Β΄ Τρίμηνο 2016, σύμφωνα με τον οποίον υπάρχει σημαντική υπέρβαση των στόχων στα έσοδα και κυρίως στις εισπράξεις δημοτικών τελών που είτε δεν είχαν βεβαιωθεί και βεβαιώθηκαν για πρώτη φορά είτε είχαν βεβαιωθεί αλλά δεν είχαν εισπραχθεί στο παρελθόν, ενώ η υλοποίηση των πληρωμών και εξόδων του Δήμου παρουσιάζεται 100% εντός των στόχων του Ολοκληρωμένου Πλαισίου παράλληλα με την υπογραφή πολλών συμβάσεων εκτέλεσης δημοτικών έργων καθώς το 2016 είναι για το Δήμο μας το έτος με τις περισσότερες δημοπρασίες των τελευταίων ετών.
Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν οι νέες αρμοδιότητες – καθήκοντα των υπαλλήλων του Δήμου και θα καλυφθεί η κενωθείσα θέση του γραμματέως του Δ.Σ. και της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την συνταξιοδοτηθείσα υπάλληλο κα. Πόπη Σούγιαννη που καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού παρείχε εθελοντικά γραμματειακή υποστήριξη προς το Δήμο και τα συλλογικά του όργανα διοίκησης.
Τέλος ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός ευχαρίστησε το προσωπικό της καθαριότητας και της ύδρευσης για την τεράστια προσπάθειά τους (πέραν του ωραρίου) να διαχειριστούν την ζέουσα καθημερινότητα, με βάση και το γεγονός της τεράστιας αύξησης της τουριστικής κίνησης στο νησί μας, για την οποία ο Δήμος και το προσωπικό του υπήρξαν απόλυτα προετοιμασμένοι, κατά κοινή ομολογία των επιχειρηματιών του κλάδου.