Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ.Είναι ώρα οι αρμόδιοι να αναλάβουν ευθύνες....

Η μισή Λακωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρκεσαν κάποιες ώρες έντονης βροχόπτωσης για να θρηνήσουμε ένα συμπολίτη μας και οι Λάκωνες να μετρούν πολλές και μεγάλες πληγές. Δεν είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών, αλλά είναι ώρα οι αρμόδιοι να αναλάβουν ευθύνες. Άμεση καταγραφή ζημιών, σε νοικοκυριά, καλλιέργειες, υποδομές και έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων για την αντιμετώπιση ενός δυσοίωνου χειμώνα. Το κυβερνητικό κλιμάκιο των κ.κ. Σπίρτζη & Τόσκα, δεν καταδέχτηκε να προσγειώσει το ελικόπτερο στη Λακωνία, να ενημερωθεί σφαιρικά από τις τοπικές Αρχές και φορείς. Τι φοβήθηκαν; γιατί στη Μεσσηνία πήγαν στις πληγείσες περιοχές; Έχει άλλο πολιτικό ενδιαφέρον ο γειτονικός νομός; Ή οι αντιδράσεις των πολιτών, τους φόβισαν; Δεν πειράζει εμείς οι Λάκωνες στα δύσκολα κάνουμε "ταμείο". Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση, άλλωστε λάθη, παραλείψεις και αδράνειες έρχεται κάποια στιγμή που τα αντιμετωπίζεις με οδυνηρό τρόπο. Άλλη ώρα αυτά. Ψυχραιμία, εγρήγορση και ετοιμότητα για να βοηθηθούν αποτελεσματικά όσοι συμπολίτες μας επλήγησαν.

Κύθηρα: Σώες οι δύο τουρίστριες που αγνοούνταν

Σώες εντοπίστηκαν οι δύο νεαρές τουρίστριες που είχαν χαθεί νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης κάνοντας κανό στα Κύθηρα.

Οι τουρίστριες εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της ΠΑ και στο σημείο έχει ήδη σπεύσει σκάφος του Λιμενικού για να τις παραλάβει.
Οι κοπέλες είχαν νοικιάσει με την παρέα τους κανό, αλλά άγνωστο πως, χάθηκαν προκαλώντας έντονη ανησυχία στους φίλους τους που κάλεσαν άμεσα τις Αρχές.
Πηγή  http://www.cnn.gr/

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Αγνοούνται δύο τουρίστριες που έκαναν κανό στα Κύθηρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό δύο τουριστριών που έκαναν κανό στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Κυθήρων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο Πολωνές. 
Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Πηγή  http://www.mellon.gr/

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πληγέντες από τη θεομηνία – πλημμύρα της 7ης -9-2016, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στην κύρια κατοικία τους, για την αποκατάσταση της οικοσκευής και το έκτακτο βοήθημα, να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ (ΣΚΑΛΑΣ- τηλ. 2735029200, ΕΛΟΥΣ- τηλ. 2735029125, ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ - 2731071755, ΝΙΑΤΩΝ – τηλ. 2732032205 και ΚΡΟΚΕΩΝ – τηλ. 2735071722) από τις 07:30 π.μ έως τις 03:30 μμ.
Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παρακάτω:
• Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2015
• Ε1 φορολογικού έτους 2015
• Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 
• Πιστοποίηση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει) 
• Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας
Παρακαλούνται οι πληγέντες, μέχρι να καταγραφούν οι ζημιές από τις αρμόδιες επιτροπές, να έχουν βγάλει φωτογραφίες (εάν είναι εφικτό), εφόσον καθαρίσουν τις οικίες τους και να μην πετάξουν τις κατεστραμμένες οικοσκευές. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλ. 2735042254, ώστε να απομακρυνθούν τα ογκώδη αντικείμενα.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Μαυροματίδη 2735360030, Αθηνά Γκορίτσα 2735042254.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σφοδρή και συνεχής βροχόπτωση, που σημειώθηκε στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ευρώτα από το απόγευμα της Τρίτης 6ης Σεπτεμβρίου 2016 έως το μεσημέρι της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2016, άφησε πίσω της βαρύ απολογισμό, καθώς υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής και ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής υλικές ζημιές. Καταρχάς ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θανόντα και τη θερμή του συμπαράσταση στους οικείους του. 
Πρώτιστη μέριμνα για τον Δήμο Ευρώτα αποτέλεσε ο απεγκλωβισμός των πολιτών και δευτερευόντως η έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές (διάνοιξη δρόμων, άντληση υδάτων, καταλληλότητα πόσιμου νερού κτλ). Η Δημοτική Αρχή και το σύνολο του προσωπικού του Δήμου Ευρώτα σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές και Αστυνομικές 
Αρχές από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων και εργάζονται με ψυχραιμία και αυταπάρνηση ώστε να λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία. 
Εν τω μεταξύ σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λακωνίας κ. Γεώργιο Μαρουδά. Επίσης, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ευρώτα και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Λακωνίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ο συντονισμός του έργου αποκατάστασης των ζημιών και η άμεση λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων. Θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, ζωϊκό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή.



Δελτίο Τύπου Νοσοκομείου Κυθήρων 8-9-2016 - Διορισμός νέων Ιατρών - Επίσκεψη Πα.Γ.Ν.Η.- Συνάντηση Δημοτικής Αρχής



Διορισμός 2 νέων μόνιμων Ιατρών στο Νοσοκομείο Κυθήρων...!!!!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 825/Γ/06-09-2016) η απόφαση διορισμού 2 νέων μονίμων ιατρών στη θέση του Επιμελητή Β΄ στο Νοσοκομείο Κυθήρων Τριφύλλειο. 

Πρόκειται για την κάλυψη της δεύτερης θέσης Καρδιολόγου (Αποστολάκης Σταύρος) και της δεύτερης θέσης Χειρουργού (Τσιρώνης Παναγιώτης). 

Καθώς πληροφορούμαστε από το δελτίο τύπου του Νοσοκομείου της 5ης Σεπτεμβρίου, οι θέσεις αυτές αφορούν αποφάσεις διορισμού που εκκρεμμούσαν από το 2010 χωρίς να έχει υπάρξει η σχετική μέριμνα δημοσίευσης και ενεργοποίησης τους. 

 
Εκκρεμεί ακόμα η δημοσίευση διορισμού για την κάλυψη της δεύτερης θέσης Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά με πολύ γρήγορες διαδικασίες η κάλυψη της θέσης Ορθοπεδικού, μόνιμου Παθολόγου και Οδοντίατρου. 

Τέλος αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο ο διορισμός 3 νέων αγροτικών ιατρών (2 για το Ιατρείο Αντικυθήρων και 1 για το Ιατρείο Καρβουνάδων) που θα εξομαλύνουν κατά πολύ την κατάσταση των εφημεριών στο νοσοκομείο. 

Ως ιστοσελίδα συγχαίρουμε τη νέα διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας γιατί πλέον φαίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια για την πρόοδο του νοσοκομείου και την κάλυψη μόνιμων θέσεων προσωπικού που παρέμεναν κενές για πολλα χρόνια λόγω των μνημονίων {γενικών και τοπικών !!!!!!} .................

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΤΟ ΕΛΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ.(ΦΩΤΟ)

Για μια ακόμα φορά όπως και το 1999,έτσι και τώρα το Έλος,όπως όλος ο Δήμος, μετράει τις πληγές του από την χθεσινή (7/9/2016)θεομηνία.
Ευτυχώς άντεξε το νεοκατασκευασθέν φράγμα/πρόχωμα και δεν υπήρξαν χειρότερες καταστάσεις.
Στο Έλος,όπως και σ' όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ευρώτα οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.
Φυσικά ένα μεγάλο μπράβο και στους Εθελοντές Πυροσβέστες με την συνεχή προσφορά τους βοηθούν όπου υπάρχει ανάγκη σε 24ωρη βάση.
Πράγματι αξίζουν...


Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

Συνέχεια επίσημης ενημέρωσης για την προσάραξη RO-RO πλοίου στη Νεάπολη Βοιών την 04/09/16

Αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των Ρ/Κ ''ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ'' Ν.Π. 12370, ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' Ν.Π. 11999 και ''ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΧΙΙ'' Ν.Π. 11718, πρωινές ώρες χθες, το RO-RO ''SAFFET BEY'' σημαίας Τουρκίας, το οποίο είχε προσαράξει πρώτες πρωινές ώρες της 04/09/16 σε βραχώδη ακτή της θαλάσσιας περιοχής ''ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ'' Νεάπολης Βοιών.

Το ''SAFFET BEY'' στη συνέχεια, συνοδευόμενο από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από τα ανωτέρω Ρ/Κ στον όρμο Βατίκων, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια.
------------------------------
Πηγή:  hcg.gr
------------------------------

AΓΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΩΡΑΣ - ΚΑΒΟΥΝΑΔΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Τελετή του Αγιασμού  στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χώρας-Καρβουνάδων Κυθήρων θα πραγματοποιηθεί  τη  Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 ως εξής :

1)    Στο Διδακτήριο της Χώρας θα γίνει στις 8:45΄π.μ. και αφορά τους μαθητές της Τετάρτης (Δ΄), Πέμπτης (Ε΄) και Έκτης (ΣΤ΄) τάξης.  

2)    Στο Διδακτήριο των Καρβουνάδων θα γίνει στις 10:15΄ π.μ. και αφορά τους μαθητές της Πρώτης (Α΄),  Δευτέρας (Β΄), και Τρίτης (Γ΄)  τάξης.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΤΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Άνοιξαν οι δρόμοι στα αποκλεισμένα χωριά του Ευρώτα

Αποκαταστάθηκε το πρωί της Πέμπτης, η κυκλοφορία στο δρόμο Σκάλα - Βλαχιώτη και υπάρχει μόνο διακοπή κυκλοφορίας στο 13ο χιλιόμετρο της οδού Σκάλας - Γερακίου στο ύψος του χωριού Βρονταμά.
Η στάθμη των νερών υποχώρησε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στα χωριά Ταξιάρχης, Έλος και Λεήμονας στον κάμπο του Ευρώτα, που ήταν αποκλεισμένα από χθες το μεσημέρι ως σήμερα τα ξημερώματα. Επιπλέον στη Λακωνία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Σκάλα - Βλαχιώτη και υπάρχει μόνο διακοπή κυκλοφορίας στο 13ο χιλιόμετρο της οδού Σκάλας - Γερακίου στο ύψος του χωριού Βρονταμά, από το 1ο έως το 1,3 χιλιόμετρο του δρόμου Απιδέας - Αγίου Δημητρίου Ζάρακος στην Απιδιά και από το 1,6 έως το 1,8 χιλιόμετρο του δρόμου Γούβες - 'Αγιος Δημήτριος, στο χωριό Γούβες.
Συνεχής ενημέρωση για τη θεομηνία που «χτύπησε» τη Λακωνία εδώ

Δείτε video με ρεπορτάζ από την περιοχή του Δ. Ευρώτα εδώ
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ Π.Μ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ Η προσπάθεια διάσωσης του σκύλου του ήταν η αιτία θανάτου του,από την χθεσινή (7/9/2016) θεομηνία.

Ο εκλιπών υπήρξε έντιμος και αξιοπρεπής πολίτης,οικογενειάρχης και άριστος ξυλουργός.
Αναδημοσιεύουμε την δήλωση του ανηψιού του Γιάννη Καρακίτσου
..........................................................................................................
...Όπως έγινε γνωστό, ο νεκρός που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στον Βλαχιώτη Λακωνίας, είναι ο 73 χρονος ξυλουργός, Παύλος Μαρτσουκάκης. Βρήκε τον θάνατο 150 μέτρα από το σπίτι του, στην προσπάθειά του να σώσει τον σκύλο του. 
Όπως μαθαίνουμε από ανάρτηση του ανηψιού του, Ιωάννη Καρακίτσου, ο σκύλος του, "αυτό το υπέροχο ζώο", όπως με συγκίνηση αναφέρει, στάθηκε μαζί του και στον θάνατο, φυλάσσοντας τη σορό του και μην αφήνοντας κανέναν να την πλησιάσει....
Ως Δημοτική Αγορά της Λακωνίας τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
Πράξη ανεκτίμητη που δυστυχώς το ''πλήρωσε'' με την ζωή του!!!

Η πλατεία στα Φράτσια

Η πλατεία στα Φράτσια: Στο βάθος της εικόνας υπάρχουν δύο Σχολεία. Σήμερα κανένα δεν λειτουργεί. Το αριστερά χτίστηκε επί Αγιοκρατίας (δεκαετία του 1820) Το άλλο, δεξιά, μετά από 100 χρόνια και βάλε. Αυτός που είχε το οικόπεδο το έδωσε για να χτιστεί το καινούργιο σχολείο. Ως αντίτιμο έλαβε το παλιό σχολειό, κτίσμα και οικόπεδο μαζί. Έτσι το παλιό "Αγγλικό Σχολείο" που πρώτος δίδαξε ο μεγάλος Κυθήριος Δάσκαλος Πέτρος Μαρσέλος, που η προτομή του βρίσκεται στην Καρβουνάδα, είναι από τότε ιδιωτικό χτίριο με μεγάλη δημόσια ιστορία όμως. Αυτά ξέρω... αν κάπου κάνω λάθος θα ήθελα να διορθωθώ ή να συμπληρωθώ. (Αργότερα, νεαρός, δίδαξε και ο Δημήτριος Ραπτάκης που κατόπιν έγινε Γιατρός και Ριζοσπάστης Βουλευτής... νυμφεύτηκε την Κλεοπάτρα την αδελφή του Στρατηγού Πάνου Κορωναίου και είναι ο παππούς του Ατίκ).
 Kosmas Megalokonomos

Ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ο πρ. του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν τη Δευτέρα τη Λακωνία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές θα επισκεφθούν την ερχόμενη Δευτέρα τη Λακωνία και θα ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων απο τις πλημμύρες.
Σε αντίστοιχες ανακοινώσεις θα προβεί και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. Αυτά δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Τρίπολης και την Πρωινή Διαδρομή και τη Δέσποινα Αρσενη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Στάυρος Αραχωβίτης.

Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

Δίπλα στους πληγέντες ο Στ. Αραχωβίτης

Στις χτυπημένες από τη θεομηνία περιοχές μετέβη χθες ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω για το μέγεθος της καταστροφής. 

Από νωρίς το πρωί είχε επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, το δήμο και κατοίκους του νομού. Παράλληλα, προώθησε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με σκοπό να υπάρξει άμεσα στήριξη σε όσους δήμους επλήγησαν από την κακοκαιρία το τελευταίο 24ωρο.  

Θέμα: Άμεση η ανάγκη στήριξης των περιοχών της Λακωνίας και της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Η σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε το νομό Λακωνίας, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2016, επέφερε μεγάλες καταστροφές σε αρκετές περιοχές του νομού. 

Ειδικότερα, στους Μολάους του Δήμου Μονεμβασίας και στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα, υπήρξαν ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευρώτα κάλυψαν εξ ολοκλήρου τη γέφυρα της Σκάλας. Η γέφυρα είναι η μοναδική διάβαση από την κεντρική προς την νότια και από την ανατολική προς την δυτική Λακωνία, με αποτέλεσμα, για πολλές ώρες, ο νομός να κοπεί ουσιαστικά στα δύο. Ταυτόχρονα, μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο έχουν παρατηρηθεί και σε περιοχές του Πάρνωνα, όπως τα χωριά Γεράκι, Κεφαλάς, κ.λπ.  Στον δήμο της Σπάρτης, ήδη από χθες το απόγευμα, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε υπόγειους χώρους, καλλιέργειες και οδικό δίκτυο. 

Το ξημέρωμα βρήκε τον νομό Λακωνίας χτυπημένο για άλλη μια φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα, με τους κατοίκους να είναι εύλογα σε απόγνωση για τις καταστροφές τόσο των περιουσιών τους, όσο και των οδικών δικτύων του νομού. Διαρκώς λαμβάνουμε πληροφορίες για ζημιές και σε διάφορες άλλες περιοχές του νομού. Απελπιστική είναι επίσης η κατάσταση και στο νομό Μεσσηνίας.  Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, ακόμα και μέσα στη θάλασσα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από νωρίς το πρωί, εκτός από τις εκτεταμένες υλικές καταστροφές, μετρά και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.  

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο υπουργός:
• Σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε: α) άμεσα να ξεκινήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών και β) να αποζημιωθούν οι πληγέντες από την καταστροφική καταιγίδα


ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 http://www.apela.gr/

Συνάντηση Δημοτικής αρχής με διοίκηση Νοσοκομείου

Την Τετάρτη 07/09/2016 το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση - σύσκεψη εργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τη νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Κυθήρων "Τριφύλλειο" στο γραφείο του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μοιρασγεντή. 

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κομηνός και κ. Αγγελιουδάκης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης. 



Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση και ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής καθώς τους τελευταίους μήνες καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια στελέχωσης του ιδρύματος με απαραίτητες ειδικότητες, όπως εξάλλου αναφέρθηκε και σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη προσελήφθη στο Νοσοκομείο επικουρικός ιατρός με την ειδικότητα του Παθολόγου, ενώ ολοκληρώνονται πολύ σύντομα οι διαδικασίες για την πρόσληψη Οδοντιάτρου και Ορθοπεδικού καθώς και την κάλυψη της δεύτερης θέσης Χειρουργού, Μαιευτήρα - Γυναικολόγου και Καρδιολόγου (ενεργοποίηση παλαιών αποφάσεων διορισμού που δεν είχαν ολοκληρωθεί).



Παράλληλα προσλαμβάνονται άμεσα 3 διοικητικοί υπάλληλοι (επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 1998), ενώ η Διοίκηση ασκεί τη μέγιστη δυνατή παρέμβαση προς το Υπουργείο για την κάλυψη και άλλων απαραίτητων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. 

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των αγροτικών ιατρών. Εντός του φθινοπώρου αναμένεται η πρόσληψη 2 Αγροτικών Ιατρών για το Π.Ι. Αντικυθήρων και ενός για το Π.Ι. Καρβουνάδων, θέσεις που καλύπτονται πλέον καθώς το αρμόδιο Υπουργείο ενέκρινε ειδικό χρηματικό επίδομα για όλα τα άγονα περιφερειακά ιατρεία της Χώρας, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των νησιωτικών και ορεινών Δήμων. Επιπλέον αναλύθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία του Δήμου με το Νοσοκομείο και ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει όλες τις επιλογές της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του, όραμα που πρέπει να στηριχθεί από όλη την τοπική κοινωνία καθώς το Νοσοκομείο Κυθήρων αποτελεί μια μεγάλη κληρονομιά για το νησί μας που απαιτεί ευρύτατη υποστήριξη.
------------------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------------------

ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ.οι ζημιές στις καλιεργειες και στο ζωικό κεφάλαιο ανυπολογιστες,στο οδικό δίκτυο ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ

Τεράστια προβλήματα σε όλο το Δήμο από τους όγκους των νερών και μια απώλεια ανθρώπινης ζωής , αυτό είναι που μετράμε σήμερα , από σήμερα συνεργεία του Δήμου σε όλους τους τομείς θα αποτιμησουν τις ζημιές τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στις καλιεργειες , οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και στο προχωρά του Ευρώτα .... ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ ......οι ζημιές στις καλιεργειες και στο ζωικό κεφάλαιο ανυπολογιστες, οι όγκοι του νερού τεράστιοι , μπορούμε για δεύτερη συνεχή χρονιά να μιλούμε για θεομηνία , η προσπάθεια που κατέλαβαν όλοι οι μηχανισμοί ήταν κάτι περισσότερο από τις ανθρώπινες δυνατότητες , η ταλαιπωρία απίθανη ...... τώρα αποκατασταση και η αποτίμηση των προβλημάτων ....

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ζήτησε με επείγον έγγραφο να ενταχθεί ο Δήμος Ευρώτα.

Σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ζήτησε με επείγον έγγραφο να ενταχθεί ο Δήμος Ευρώτα.
Το αίτημα θεωρείται δίκαιο,είναι τεκμηριωμένο γιατί όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες έχουν υποστεί ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει αποδεκτό γιατί και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ταυτίζεται με το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου Ευρώτα.