Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 15-9-2016


Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13-9-2016


1868 - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ,ΛΕΥΚΑΔΑΣ,ΙΘΑΚΗΣ,ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ,ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Από το Δήμο Κυθήρων ανακοινώνεται το πρόγραμμα τέλεσης του Αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-2017 ανά εκπαιδευτικό ίδρυμα.

α/α Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ημέρα Αγιασμού Ώρα
 1. Δημοτικό Σχολείο Χώρας – Καρβουνάδων (Διδακτήριο Χώρας) Δευτέρα 12/09/2016  08:45 

 2 Νηπιαγωγείο Χώρας (Κάτω Λειβάδι) Δευτέρα 12/09/2016  09:00 

 3. Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων Δευτέρα 12/09/2016  09:30

 4. Νηπιαγωγείο Ποταμού Δευτέρα 12/09/2016  10:00 

 5. Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καρβουνάδων (Διδακτήριο Καρβουνάδων) Δευτέρα 12/09/2016  10:15 

 6. Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Δευτέρα 12/09/2016  11:15

 7. Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Φρατσίων Τρίτη 13/09/2016  10:00


 Εκ του Δήμου

 

ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.Οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη!

Στην 29η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (15/09) εγκρίνονται οι όροι και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Κυθήρων για την εκτέλεση του έργου "Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων Δήμου Κυθήρων" συνολικού προϋπολογισμού 292.000€ με το Φ.Π.Α., έργο που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (ίδιοι πόροι). Η μελέτη εκπονήθηκε αρχικά από τον Αρχιτέκτονα-Μηχανικό κ. Ανδρέα Μαριάτο το έτος 2008. Από τότε, μαζί με άλλες μελέτες αναπλάσεων (Μητάτα, Κάτω Χώρα, Αγ. Πελαγία κ.λπ.) δεν ενεργοποιήθηκε ούτε προωθήθηκε συστηματικά, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις. Το Νοέμβριο του 2014 την υποβάλαμε στο ΟΠΑΑΧ που δεν χρηματοδοτήθηκε και αμέσως μετά, συνεργαζόμενοι άριστα με την Περιφερειάρχη κα. Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο, την εντάξαμε στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Ο Δήμος μας με τους συνεργάτες του προέβησαν στην πλήρη επικαιροποίηση των μελετών, στη λήψη όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων και αδειών καθώς και σε κάθε απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου το έργο να ωριμάσει πλήρως. Σημαντική ήταν η αρωγή του Συλλόγου των Φρατσίων καθώς και του κ. Ανδρέα Μαριάτου και του κ. Γιώργου Συρμαλή στην διαδικασία αυτή.
Με το έργο η Πλατεία των Φρατσίων θα αναδειχθεί και θα αναπλαστεί στο σύνολό της, συμβάλλοντας τόσο στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όσο και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας. Τα Φράτσια, ένα χωριό που συμβάλει στην αγροτική οικονομία του τόπου μας, ένας τόπος που γέννησε και άνδρωσε σημαντικές προσωπικότητες, θα αποκτήσουν μια μεγάλη, σύγχρονη και ασφαλή πλατεία αντάξια της ιστορίας τους!
Με την ίδια ζέση συνεχίζουμε την ωρίμανση και των υπολοίπων πολλών και μεγάλων έργων που έχουμε χρηματοδοτήσει μέσω της Περιφέρειας, προσπαθώντας να τηρήσουμε το γράμμα του Νόμου και να εφαρμόσουμε πλήρως της διαδικασίες της εν πολλοίς παρανοϊκής γραφειοκρατείας που αντί να μειώνεται δυστυχώς αυξάνει!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ωρα 8:30 π.μ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ωρα 9:00 π.μ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ωρα 9:30 π.μ ΛΥΚΕΙΟ & ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Ωρα 10:30 π.μ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ !

Ενημερώνονται οι δημότες ότι το νερό στις Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας και Βλαχιώτη, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνίου, Έλους, Λεήμονα, Μυρτιάς και Αστερίου, είναι κατάλληλο προς πόση κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Ευρώτα. Οι παραπάνω Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες είχαν ενημερωθεί να μη χρησιμοποιούν προς πόση το νερό ύστερα από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. 
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.


Δημοτικά και Κοινοτικά Καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 9:30 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. προκειμένου να προσέρχονται οι πληγέντες των καταστροφικών πλημμυρών της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 και να συμπληρώνουν σχετικό αίτημα καταγραφής ζημιών. 

Συγκεκριμένα θα είναι ανοιχτά τα κάτωθι Δημοτικά Καταστήματα :
• Γραφείο Κίνησης Δήμου Ευρώτα, (πρώην ΔΕΥΑΣ) Σκάλα
• Δημοτικό Κατάστημα Βλαχιώτη
• Κοινοτικό Κατάστημα Έλους
• Κοινοτικό Κατάστημα Λεήμονα


Όσον αφορά την απομάκρυνση των κατεστραμμένων από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 ογκωδών αντικειμένων ο Δήμος Ευρώτα θα μεριμνήσει σχετικά κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών. Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2735042254.

Οι πληγέντες από τη θεομηνία – πλημμύρα της 7ης -9-2016, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί στην κύρια κατοικία τους, για την αποκατάσταση της οικοσκευής και το έκτακτο βοήθημα, να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΠ (ΣΚΑΛΑΣ- τηλ. 2735029200, ΕΛΟΥΣ- τηλ. 2735029125, ΓΕΡΟΝΘΡΩΝ - 2731071755, ΝΙΑΤΩΝ – τηλ. 2732032205 και ΚΡΟΚΕΩΝ – τηλ. 2735071722) από τις 07:30 π.μ έως τις 03:30 μμ.
Οι αιτούντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα παρακάτω:
• Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2015
• Ε1 φορολογικού έτους 2015
• Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 
• Πιστοποίηση αναπηρίας (εφόσον υπάρχει) 
• Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας
Παρακαλούνται οι πληγέντες, μέχρι να καταγραφούν οι ζημιές από τις αρμόδιες επιτροπές, να έχουν βγάλει φωτογραφίες (εάν είναι εφικτό), εφόσον καθαρίσουν τις οικίες τους και να μην πετάξουν τις κατεστραμμένες οικοσκευές. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από τις αρμόδιες επιτροπές, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλ. 2735042254, ώστε να απομακρυνθούν τα ογκώδη αντικείμενα.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Μαυροματίδη 2735360030, Αθηνά Γκορίτσα 2735042254.

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ KΗΡΥΧΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από την ημέρα εκδήλωσης των σφοδρών βροχοπτώσεων έως και έξι μήνες μετά (7 Μαρτίου 2017) κηρύχθηκε ο Δήμος Ευρώτα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη. 
Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ευρώτα συνεπάγεται συγκεκριμένη κρατική μέριμνα, καθώς ενεργοποιούνται μηχανισμοί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης. Πλέον ο Δήμος Ευρώτα με τη συνδρομή και της κρατικής μηχανής προχωρά άμεσα σε ενέργειες και δράσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών. Σημειώνεται ότι όλες ανεξαιρέτως οι Υπηρεσίες του Δήμου εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των δημοτών και ενημερώνουν σχετικά με τον τρόπο καταγραφής των ζημιών και τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών.

ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ....ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ !!

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, ο δραστήριος Όμιλος Αντισφαίρισης Βατίκων, διοργάνωσε το ανοιχτό τουρνουά αντισφαίρισης, απ’ τις 30 Ιουλίου έως και τις 13 Αυγούστου, στη Νεάπολη Λακωνίας.
Την εκδήλωση στήριξε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβάσιας, ενώ ευγενική χορηγία παρείχε ο Νίκος Νικολακέας, το όνομα του οποίου, τιμητικά, είχε δοθεί στο εν λόγω τουρνουά.
Ήταν μία αθλητική δράση, που χρόνο με το χρόνο, καταξιώνεται στην τοπική κοινωνία της Νεάπολης, ενώ συγχρόνως, επεκτείνεται όλο και περισσότερο, αναπτύσσοντας έτσι τον αθλητικό τουρισμό στην πανέμορφη περιοχή των Βατίκων. 
Μία περιοχή, πανέμορφη, μοναδική και με πολλές δυνατότητες ήπιας τουριστικής και πολιτισμικής ανάπτυξης. Μία Νεάπολη, που βρίσκεται στην αγκαλιά του όρμου μεταξύ της Ελαφονήσου και του Καβομαλιά.
Μία Νεάπολη, που εκπέμπει… αύρα και σε καλεί να την ανακαλύψεις. Να περπατήσεις στα σοκάκια, να θαυμάσεις την ρυμοτομία του 19ου αιώνα, να διαπιστώσεις την αρχιτεκτονική του παλιού κομματιού της.
Να επισκεφθείς την Αγία Τριάδα, να γευτείς το ούζο και το χταπόδι και τους μεζέδες δίπλα στο κύμα, να περπατήσεις δίπλα στη θάλασσα, να κάνεις μπάνιο σε βραβευμένη με γαλάζια σημαία, στην μακρόστενη παραλία της. Ένα ερωτικό κάλεσμα στον επισκέπτη. Συνάμα, πρέπει να δεις από κοντά και το απολιθωμένο δάσος στην Αγία Μαρίνα, να δεις τα εκπληκτικά Σπήλαια της Καστανιάς και φυσικά το «μικρό Άγιο Όρος», το Μοναστήρι Κάβο Μαλέα.
Έγιναν αγώνες για άνδρες, γυναίκες, μεικτά, διπλά ανδρών και γυναικών, καθώς και αγώνες για παιδιά. Όλοι οι αγώνες έγιναν στα νέα γήπεδα που βρίσκονται στο χώρο του Λυκείου Νεαπόλεως.
Η συνεισφορά του Νίκου Νικολακέα, ως δωρητή της περιοχής, είναι ανεκτίμητη και για αυτό οι διοργανωτές τον βράβευσαν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των επάθλων.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ο ανταγωνισμός ήταν ισχυρός, ενώ τα ταλέντα που εμφανίστηκαν, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Τους τελικούς του περασμένου Σαββατοκύριακου, παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι και παραθεριστές-επισκέπτες της περιοχής.
Μετά την τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές και στις νικήτριες κάθε κατηγορίας, οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι, με ένα νέο Βατικιώτικο τουρνουά, ενώ οι υπεύθυνοι του Δήμου, υποσχέθηκαν να στηρίξουν περαιτέρω τις δράσεις του Ομίλου, αλλά και να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων.
Τους τελικούς παρακολούθησε και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ-ΕΡΤ Τρίπολης.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σταύρος Ζορμπαλάς









ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/09/2016 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ  25/09/2016 .
  



ΣΑΒΒΑΤΟ    24/09                           09.30-13.00  
                                                         17.30-20.30
  
ΚΥΡΙΑΚΗ    25/09     ΠΡΩΙ              09.30-13.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Δήλωση Θανάση Δαβάκη για τις καταστροφές στη Λακωνία

 Δαβάκης: “Δηλώσεις εντυπωσιασμού άνευ αποτελέσματος και ημίμετρα που θα καταρρεύσουν στην επόμενη νεροποντή είναι πλέον ανεπίτρεπτα .”
Για μία ακόμη φορά η Λακωνία χτυπήθηκε από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές σε ευρεία κλίμακα.
Πρέπει επιτέλους να υπάρξει από τούς αρμόδιους  φορείς, ο αναγκαίος τεχνικός σχεδιασμός, ούτως ώστε οι πληγείσες περιοχές να θωρακισθούν έναντι των σχεδόν κατ’ έτος επαναλαμβανομένων πλημμυρικών φαινομένων .
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των καταστροφών και στην οικονομική ενίσχυση των πολιτών .
Είμαστε ακόμη στην αρχή του Φθινοπώρου και πρέπει όλες οι ενέργειες να γίνουν συντονισμένα και άμεσα.
Θα παρακολουθούμε από κοντά την αντίδραση της Πολιτείας και θα πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση .
Δηλώσεις εντυπωσιασμού  άνευ αποτελέσματος και ημίμετρα που θα καταρρεύσουν στην επόμενη νεροποντή.


Επιστολή Τζανέτου Φιλιππάκου προς τους πληγέντες

Με την παρούσα επιστολή, Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε τους Νομούς της Λακωνίας και της Μεσσηνίας και την συμπαράστασή μου προς τους συμπατριώτες μου μετά τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα
Οι συναισθηματικοί μου δεσμοί με την Λακωνία και τους συμπατριώτες μου είναι διαχρονικοί και έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον, γεγονός που μου προσδίδει περισσότερη ευθύνη να συνδράμω έμπρακτα κι εγώ στην προσπάθεια αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών.
Να γνωρίζετε ότι είμαι κοντά σας και σε άμεση συνεργασία με τις Υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων και της Περιφέρειας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Στέκομαι αρωγός σας και συμπαραστάτης σας στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει ο τόπος μας.
Απαιτείται η άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών. Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια των συμπολιτών μας και η αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στην ύδρευση, καθώς και η οικονομική ενίσχυση και αποζημίωση των πληγέντων.
Η Κυβέρνηση θα συμβάλλει με ό,τι μέσα διαθέτει και σε κάθε περίπτωση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν προκύψει.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου την επόμενη εβδομάδα στην εκδήλωση του Δήμου Ευρώτα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, θα επισκεφτώ τις πληγείσες από την θεομηνία περιοχές και θα σχηματίσω προσωπική αντίληψη για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.
Τζανέτος Φιλιππάκος

ΛΑΚΩΝΙΑ.Και ο Λέημονας μετράει τις πληγές του....(ΦΩΤΟ)

Μια από τις σοβαρότερα πληγείσες περιοχές του Δήμου Ευρώτα είναι η Τ.Κ Λέημονα.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ Λέημονα κ. Νίκος Σκάλκος προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε συνεργασία με τον Δήμαρχο,το σύνολο της δημοτικής αρχής,τους υπαλλήλους του δήμου και τους Εθελοντές πυροσβέστες.
Τα προβλήματα πολλά,οι ζημιές ανυπολόγιστες.
Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας εκτός των υπολοίπων στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.



ΒΑΤΙΚΑ.Έγιναν τα εγκαίνια της νέας επιτυχημένης γεώτρησης των Βελανιδίων(ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
To Σάββατο 20 Αυγούστου έγιναν τα εγκαίνια της νέας επιτυχημένης γεώτρησης των Βελανιδίων που έλυσε το πρόβλημα ύδρευσης του χωριού.
Τις βραδινές ώρες ακολούθησε  η γιορτή της βετούλας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κίνηση Γυναικών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας όπου απηύθυνε χαιρετισμό.

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΑΘΟΡΥΒΗ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ.κ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ευρώτα.

Ο μητροπολίτης της Ι.Μ Μονεμβασίας & Σπάρτης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα (8/9/2016),πληγείσες περιοχές του Δήμου Ευρώτα.
Ειδικότερα επισκέφθηκε το Λέημονα και Βλαχιώτη,μίλησε με ιερείς και κατοίκους των αυτών περιοχών και τόνισε ότι η τοπική εκκλησία είναι παρούσα και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα βοηθήσει κυρίως σε είδη πρώτης ανάγκης εφ' όσον ζητηθεί και υπάρξει ανάγκη.
Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη κ.κ Ευστάθιο για την παρουσία του τα θερμά και ουσιαστικά λόγια του,που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την συμπαράσταση του,στον ανθρώπινο πόνο!!!


Δημοτική Αγορά της Λακωνίας

Πώς θα αποζημιωθείτε από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πλημμύρα

Όπως έκαναν γνωστό οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ, έγιναν από τη δημοτική ενότητα Μολάων αναγγελίες ζημιάς ΕΛΓΑ και κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (πρώην ΠΣΕΑ) για την πλημμύρα της 7ης Σεπτεμβρίου.
Σχετικά με τις ζημιές που καλύπτει ο ΕΛΓΑ (ηρτημένη παραγωγή)
Οι παραγωγοί που οι καλλιέργειές τους ζημιώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% της συνολικής παραγωγής που περίμεναν να συγκομίσουν μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του δήμου μέχρι και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.
Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι αναγγέλλουν τη ζημιά που έχουν υποστεί στο ζωικό κεφάλαιο εντός του ίδιου διαστήματος στο τηλέφωνο 2710 230640 (ΕΛΓΑ Τρίπολης, κ. Βελισσάρη Γεωργία). (Αφορά μόνο απώλεια ζώων και μελισσών, όχι εγκαταστάσεων).
Σχετικά με το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ)
Το πρόγραμμα καλύπτει τις παρακάτω ζημιές:
α) Καταστροφή επιφανειακών σωλήνων (λάστιχων) άρδευσης, μέχρι ένα έτος από την αγορά τους (απαραίτητη η προσκόμιση τιμολογίου αγοράς).
β) Εκρίζωση δέντρων με την προϋπόθεση να έχει συμβεί σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των κατεχόντων δέντρων κατά είδος.
γ) Αρμεκτικά συστήματα και γεννήτριες κτηνοτρόφων, κυψέλες μελισσών.
δ) Σταυλικές εγκαταστάσεις, αγροτικές αποθήκες νομίμως αδειοδοτημένες.
θ) Θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις (υπό προϋποθέσεις)
Δεν καλύπτονται:
> Περιφράξεις (συρματοπλέγματα και μάντρες).
> Μοτέρ, πομώνες, αντλητικά συγκροτήματα.
> Οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται παραπάνω.
Οι παραγωγοί που εμπίπτουν στις παραπάνω καλυπτόμενες περιπτώσεις ΚΟΕ και είναι δικαιούχοι σύμφωνα με τον κανονισμό ΚΟΕ (εισοδηματικά και επαγγελματικά κριτήρια) μπορούν να υποβάλουν αρχική δήλωση ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του δήμου μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ζημιάς
α) Φωτοαντίγραφο της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ έτους 2016,
β)ταυτότητα (σε περίπτωση πρόσφατης αλλαγής), και
γ) αριθμός λογαριασμού τραπέζης και ΙΒΑΝ (σε περίπτωση αλλαγής)
δ) παραστατικά κατά περίπτωση (άδεια σταυλικών εγκαταστάσεων, τιμολόγια, κλπ).
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Αγιασμός Γυμνασίου - Λυκειου Κυθήρων



Γυμνάσιο – Λύκειο Κυθήρων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016  στις 9.30 π.μ θα γίνει ο αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων 

Θα δοθούν βιβλία και πρόγραμμα στους μαθητές. Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους τις σχολικές τους τσάντες για να μπορούν να παραλάβουν τα βιβλία.  

Υπενθυμίζουμε ότι  εγγραφές γίνονται μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Οι μαθητές που προέρχονται από άλλη χώρα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο πιστοποιητικό γέννησηςκατάλληλα μεταφρασμένο από πιστοποιημένο φορέα.