Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική θεομηνία που έπληξε τη Λακωνία, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ) επισκέφθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 τον Νομό, για να αποτιμήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων στις 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Βουλευτή Αργολίδας – πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ( Υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το  Περιβάλλον και τις Υποδομές ), την Νάντια Γιαννακοπούλου ( Υποψήφια Βουλευτή Μεσσηνίας και Αναπλ. Εκπρ. Τύπου ), τον Γιάννη Οικονομίδη ( Γραμματέα του Τομέα Υποδομών και Δικτύων ), τον Ανδρέα Σπυρόπουλο ( μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ), τον Νίκο Κουφό, ( Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας ) και τον Παναγιώτη Κόκκορη, ( Αναπλ. Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας ), το Σάββατο το πρωί βρέθηκε στο Διοικητήριο της Λακωνίας, όπου ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές στη Λακωνία από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα κ. Ηλία Στρατηγάκο.
Στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα, όπου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, κ. Δήμο Βέρδο, για την κινητοποίηση του μηχανισμού και τις συνεχείς εργασίες των συνεργείων του Δήμου Ευρώτα, προκειμένου αυτά να αντλήσουν ύδατα από πλημμυρισμένα υπόγεια, να ανοίξουν αποκλεισμένους δρόμους και να βοηθήσουν κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει προβλήματα στο χώρο κατοικίας του. Επίσης, ο κ. Βέρδος ανέφερε ότι με μια πρώτη εκτίμηση, το κόστος των ζημιών σε καλλιέργειες, οδικό δίκτυο και υποδομές στο Δήμο Ευρώτα, ξεπερνά το ύψος των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000 ) Ευρώ.
Ακολούθως το κλιμάκιο, συνοδευόμενο από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ευρώτα, κ. Ηλία Παναγιωτακάκο και κ. Γεώργιο Σωτηράκο, επισκέφθηκε το σημείο της οδού Σκάλας  - Γερακίου, ( στο 13ο χιλιόμετρο, στο ύψος του χωριού Βρονταμά ), όπου ο δρόμος έχει καταρρεύσει και η κυκλοφορία έχει διακοπεί, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β' Τάξης Δήμου Ευρώτα στο χωριό Μυρτιά, την περιοχή του χωριού Λεήμονα, καθώς και τις δύο γέφυρες του ποταμού Ευρώτα.
Ο επικεφαλής του Κλιμακίου, Βουλευτής και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Μανιάτης, επεσήμανε ότι η Πολιτεία πρέπει να συνδράμει άμεσα τους πληγέντες πολίτες από τη θεομηνία και υποσχέθηκε ότι εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα υπάρξει παρέμβαση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη στήριξη και την προώθηση κάθε διαδικασίας για το έργο αποκατάστασης, αλλά και την άμεση αποζημίωση των πολιτών για τις τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις, ζωικό κεφάλαιο και φυτική παραγωγή.




ΓΙΑ ΤΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

(ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM) ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Η Μονεμβασιά είναι από μόνη της ιστορία ,όμως δίπλα της υπάρχουν πολλά χωριά που έχουν το καθένα την δική του ιστορία ! Ταξίδι στο όμορφο παραδοσιακό χωριό Κουλέντια. Χτισμένο ανατολικά ,στην πλαγιά του βουνού ,σε ίση απόσταση σχεδόν από Νεάπολη και Μονεμβασιά,περίπου σε 20 λεπτά βρεθήκαμε εκεί. 

 
Το όνομα Κουλέντια αναφέρεται κατά την βυζαντινή περίοδο ως Κουλενδία από τον Ανδρόνικο B΄ Παλαιολόγο (1282-1328 μ.Χ σε χρυσόβουλο όπου εκχωρεί προνόμια στον μητροπολίτη Μονεμβασίας Νικόλαο (1283-1325 μ.Χ). Στην αρχή του εγγράφου, υπάρχει μικρογραφία με τον αυτοκράτορα να παραδίδει το χρυσόβουλο στον Xριστό.Το συγκεκριμένο χρυσόβουλο αναφέρεται και στο χωριό με το όνομα Κουλενδία. 

 Oμορφα πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές , σοκάκια με ξερολιθιές γεμάτες πολύχρωμα λουλούδια ,ασπρισμένες αυλές , όπου συναντάς χαμογελαστούς ανθρώπους!


Πνιγμένο μέσα στο πράσινο ,με ρεματιές γεμάτες πλατάνια και καρυδιές ,το χαρακτηρίζουν σαν το "δροσερό χωριό" του δήμου Μονεμβασιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι στις μέρες του καύσωνα όλοι οι ντόπιοι λένε τη φράση "σήμερα είναι για τα Κουλέντια "!! 

Ακολουθώντας τον δρόμο από Κουλέντια προς Φούτια .συναντάς μια από τις ομορφότερες διαδρομές του Δήμου Μονεμβασιάς ! Πρώτη στάση η πηγή του "Μπαμπαλή"με τρεχούμενο νερό εδώ και αιώνες !


Το χαρακτηριστικό της το κόκκινο ρυάκι που οφείλεται στο σιδηρομετάλευμα που βρίσκεται στα έγκατα της γης! Πλούσια βλάστηση ,πανύψηλα δέντρα και τιτιβίσματα πουλιών ,είναι από τα λίγα πράγματα που απολαμβάνει ο επισκέπτης σ αυτό το σημείο. 


Συνεχίζοντας την περιήγηση προς Φούτια ,η θέα προς την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς ,προκαλεί θαυμασμό ! Ελαιώνες και αμπέλια δεξιά και αριστερά του δρόμου απλώνονται μέχρι κάτω στη θάλασσα ! 


πολυχρωμία του πράσινου που συναντά ο ταξιδιώτης από τους ελαιώνες, τα πλατάνια ,τις καρυδιές και τα πανύψηλα κυπαρίσσια ,ξεκουράζει το βλέμμα και την ψυχή.

Κατηφορίζοντας μετά από μια στροφή μπαίνουμε Φούτια ! Ένα μικρό χωριό ,πέτρινο με όμορφη θέα !


Τα τελευταία χρόνια τα Φούτια έχουν αλλάξει εικόνα .Πεντακάθαρο χωριό με όμορφες κατοικίες χτισμένες σε αρμονία με το περιβάλλον ,αυλές με πολλά λουλούδια ,κληματαριές και βουκαμβίλιες και χώρους εστίασης με θέα προς την καστροπολιτεία ,προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές χαλάρωσης! 


 Η όμορφη διαδρομή καταλήγει στην θάλασσα με κατεύθυνση προς Άγιο Φωκά ! Πεντακάθαρα νερά ,παραλίες βοτσαλωτές ,μικροί ορμίσκοι με κόκκινη άμμο και μικρά φυσικά λιμανάκια , συναντάς περνώντας μέσα από μικρούς όμορφους οικισμούς.

Βουνό και θάλασσα ,χωριά με ιστορία ,άνθρωποι που ασχολούνται κυρίως με την γη είναι το χαρακτηριστικό αυτής της όμορφης περιήγησης στα χωριά της Μονεμβασιάς !
ADELIN 107,3 FM WEB TV

Το 1ο Χορευτικό Αντάμωμα Ιονίων Νήσων

Το 1ο Χορευτικό Αντάμωμα Ιονίων Νήσων, που διοργάνωσε ο Δήμος Ιθάκης, η ΠΕΔΙΝ και ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιθάκης «Χαρίλαος Τσιγώνιας», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:30μ.μ



Αναλυτικά συμμετείχαν οι:
Κέρκυρα: Το χορευτικό τμήμα της Φιλαρμονικής Κορακιάνας,
Παξοί: Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παξών
Λευκάδα: Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων
Ζάκυνθος: Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρακινάδου
Κεφαλονιά: Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς «Ο Μπάλλος»
Κύθηρα: Το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας
Ιθάκη: Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Χαρίλαος Τσιγώνιας»






ΛΑΚΩΝΙΑ.Πνίγηκε 72χρονος στη περιοχή της Μονεμβασίας

Ένα θλιβερό περιστατικό συνέβη στην παραλία «Κόχυλας» του οικισμού «Αριάνα», η οποία απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Μονεμβασία, στο δρόμο προς Ιέρακα.
Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα (10-09-2016) και ώρα περίπου 16:00, ένας 72χρονος Γερμανός, ανασύρθηκε από  λουόμενο χωρίς τις αισθήσεις του.
Αμέσως έσπευσαν η Λιμενική Αρχή, ενώ στη συνέχεια έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση διενεργεί το 1ο Λιμενικό Τμήμα Μονεμβασίας.
Πηγή  http://www.monemvasianews.gr/

Το Μήνυμα της Κυριακής 11-9-16 και Γραπτό Θείο Κήρυγμα


Τό Μήνυμα της Κυριακής (ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ  
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ
{11-9-2016}








ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
 
Κλειδί σωτηρίας ἡ Πίστη
          
Σήμερα, ἀγαπητοί χριστιανοί, στήν Ἐκκλησία μας διαβάζεται ἕνα τμῆμα ἀπό τήν συνομιλία πού εἶχε ὁ Κυριός μας μέ τόν Νικόδημο, τόν νυκτερινό μαθητή Του. 

Θέλοντας νά διαβεβαιώσει τόν Νικόδημο γιά τήν αὐθεντικότητα τῶν λόγων Του, ὑπογραμμίζει πώς κανένας ἄνθρωπος δέν μπορεῖ νά διδάξει οὐράνιες ἀλήθειες, ἀφοῦ δέν ὑπάρχει θνητός πού νά ἀνέβηκε στόν οὐρανό καί νά ξανακατέβηκε στήν Γῆ, γιά νά μᾶς γνωρίσει τό θέλημα καί τίς ἐντολές τοῦ Θεοῦ. Ἐκτός καί ἄν κάποιος ἦταν στόν οὐρανό καί κατέβηκε σέ μᾶς. Ἐννοοῦσε ὁ Κύριος τόν ἑαυτό Του. «Οὐδείς ἀναβέβηκεν εἰς τόν οὐρανόν εἰμή ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς».
Καί πῶς Αὐτός, ὁ Υἱός τοῦ ἀνθρώπου, ἀνέβηκε στούς οὐρανούς, μετά τήν κάθοδό Του; Ἀσφαλῶς ἐδῶ ὁ Κύριος δέν ὑπονοεῖ μόνο τήν Ἀνάληψή Του. Ὑπονοεῖ τήν πανταχοῦ παρουσία Του, ὡς Θεός.
              
Ἀφοῦ, λοιπόν, διασάφησε στόν Νικόδημο πώς ὁ λόγος Του ἦταν αὐθεντικός καί ἔγκυρος, τοῦ προανήγγειλε τήν Σταυρική Του θυσία, ὑπενθυμίζοντας τό χάλκινο φίδι, πού ὕψωσε στήν ἔρημο ὁ Μωϋσῆς, γιά νά σώζονται οἱ Ἰσραηλῖτες ἀπό τά δηλητηριώδη φίδια.
              
Πράγματι, ἡ θυσία τοῦ Γολγοθᾶ πραγμάτωνε τό σχέδιο τοῦ Θεοῦ γιά τήν σωτηρία τῶν ἀνθρώπων: νά μήν χάνονται, ἀλλά νά ἔχουν παντοτεινή ζωή!
              
Κάθε ἄνθρωπος πού ἀτενίζει μέ Πίστη τόν Ἐσταυρωμένο, θά ζήσει παντοτεινά, στήν χαρά τῆς Βασιλείας.«Πᾶς ὁ πιστεύων εἰς Αὐτόν οὐκ ἀπόλλυται, ἀλλ'ἔχει ζωήν αἰώνιον». Ἐπειδή, Πίστη στόν Χριστό σημαίνει συνειδητοποίηση τῆς μεγάλης Ἀγάπης Του. Αὐτῆς τῆς Ἀγάπης, πού κανείς ἄλλος δέν ἔχει «ἵνα τήν ψυχήν αὐτοῦ θῇ ὑπέρ τῶν φίλων αὐτοῦ».
              
Τό μεγάλο δικό μας «ναί» σ'αὐτήν τήν Ἀγάπη ὁδηγεῖ σέ βέβαιη Πίστη, σέ ταπείνωση, σέ μετάνοια, σέ μίμηση Ἐκείνου.
             
Αὐτό τό «ναί», ἐλεύθερο καί συνειδητό, εἶναι ἡ ἐλάχιστη ἀνταπόδοση γιά τό μεγάλο Του ἔργο. Καί ὁδηγεῖ κάθε πιστόν στό Φῶς, στήν Ἀλήθεια, στή Ζωή καί στή Χαρά.
π.Π.Μαριᾶτος.
--------------------------------------------
Πηγή: inkythiron.gr
--------------------------------------------