Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η νομοθεσία «μπλοκάρει» τα έργα στο Δήμο Μονεμβασίας

Στην αδυναμία δημοπράτησης των προγραμματισμένων έργων λόγω της νέας νομοθεσίας, αναφέρεται ο  δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και στους γενικούς γραμματείς των δύο υπουργείων, κκ Ηλίας Ξανθάκο και Γεώργιο Δέδε, αντίστοιχα.
Ο νέος νόμος απαιτεί την ύπαρξη πρότυπων τευχών δημοπράτησης και σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κώλυμα στα αντιπλημμυρικά και αντικατολισθητικά έργα που έχουν ανάγκη οι πυρόπληκτες περιοχές της ΔΕ Βοιών.  Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών τους και τα έργα είναι έτοιμα να δημοπρατηθούν από τις αρχές Αυγούστου.
«Ο χειμώνας  έρχεται  και ο κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών είναι μεγάλος» επισημαίνει ο δήμαρχος Μονεμβασίας, ζητώντας την επαναφορά του προηγούμενου νόμου για κάποιο διάστημα με σκοπό να απεμπλακεί η όλη διαδικασία.
Αναλυτικά, ο κ. Τριχείλης σημειώνει:

Τριχείλης«Έχει παρέλθει ένα έτος από την καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015 στη Δ.Ε. Βοιών του Δήμου μας, όπου εκτός των άλλων έχει καεί το βουνό σε μήκος 15 χιλιομέτρων. Έκτοτε έχουμε κάνει πολλά για την αποκατάσταση των ζημιών, εκκρεμούν όμως τα αντιπλημμυρικά και τα αντικατολισθητικά έργα, τα οποία είναι τα σπουδαιότερα και τα πλέον επικίνδυνα.
Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εγκριθεί 12.500.000 ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων τα 6.000.000 ευρώ θα εκτελέσει ο Δήμος μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων και αφορούν σε αντιπλημμυρικά και αντικατολισθητικά έργα.
Έχουμε ολοκληρώσει την εκπόνηση των μελετών και είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε από τις αρχές Αυγούστου. Δυστυχώς, λόγω της έναρξης ισχύος του νέου νόμου, αυτό δεν είναι δυνατόν, αφού δεν υπάρχουν τα πρότυπα τεύχη δημοπράτησης και το σχετικό Π.Δ. Ο χειμώνας  έρχεται  και ο κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών είναι μεγάλος.
Εν τω μεταξύ και η Δ.Ε. Μολάων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από την πλημμύρα της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου, όπου έγιναν μεγάλες ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες, συμμετείχαμε στη σύσκεψη του υπουργείου Εσωτερικών και με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται στις 900.000-1.000.000 ευρώ.
Συνεπώς σαν Δήμος έχουμε το θλιβερό προνόμιο να έχουμε δύο περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δ.Ε. Βοιών πυρόπληκτη και τη Δ.Ε. Μολάων πλημμυρόπληκτη.
Αντιλαμβάνεσθε σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει, καθώς και τους κινδύνους εάν δεν μπορούμε να εκτελέσουμε έργα.
Σας ζητάμε να επαναφέρετε σε ισχύ τον προηγούμενο νόμο για κάποιο διάστημα έως ότου είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο νέος, ώστε να μπορούμε να δημοπρατήσουμε τα έργα αυτά άμεσα».
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Ορκίστηκε η νέα διοικήτρια του Νοσοκομείου Μολάων

Oρκίστηκε η νέα αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, με αρμοδιότητα στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Μολάων, Αικατερίνη Μανωλάκου. Η ορκωμοσία έγινε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γεώργιο Γιαννόπουλο.
Ακολούθησε συνεργασία με θέμα το γενικότερο σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας και την ιεράρχης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του Νοσοκομείου Μολάων.
Ποια είναι η Αικ. Μανωλάκου
Η Αικατερίνη Μανωλάκου έχει πτυχίο Φυτικής Παραγωγής από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε διδακτορικό στη Γενετική από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, στη Γαλλία. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως επίκουρη καθηγήτρια Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας Ζώων στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ως επιστημονική συνεργάτης της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.
Επίσης, έχει συγγράψει σημαντικά βιβλία και δημοσιεύσει πολλά άρθρα και μελέτες.
- See more at: http://www.lakonikos.gr

Τα αιολικά πάρκα της Μάνης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η 16η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 16.00′ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
1. Ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός. Προβλήματα πρόσβασης των αγροτών. Εισηγητής ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου» κ. Νίκος Γόντικας.
2. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 55.3 MW στις θέσεις Μακρυλάκκωμα και Προφήτης Ηλίας ΠΕ Λακωνίας των εταιρειών Αιολικό Πάρκο Μακρυλάκκωμα ΑΕ & Αιολικό Πάρκο Σαγιας ΑΕ» (εξ αναβολής). (Κωνσταντίνα Νικολάκου)
3. Έγκριση σκοπιμότητας της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ, για την υλοποίηση του έργου «Διοικητική – τεχνική υποστήριξη κτηνοτρόφων δημοτικών ενοτήτων Κοντοβάζαινας, Τροπαίων Ηραίας» και των όρων αυτής. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)
4. Έγκριση εκτροπής – διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Μεγαλόπολης – Στεμνίτσας (τμήμα Εκκλησούλα – Τρίλοφος – Παύλια) στο πλαίσιο του έργου «Άρση επικινδυνότητας συντήρησης βελτίωσης επαρχιακής οδού Εκκλησούλα – Τρίλοφο – Παύλια», του 4ου ΕΑΠ. (Ευάγγελος Γιαννακούρας)
5. Έγκριση 10ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2016. (Άγγελος Παπαγγελόπουλος)
 http://www.laconialive.gr/

Ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Ανατολικής Μάνης

Καθορίστηκε η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Στο δήμο Ανατολικής Μάνης όλες οι τοπικές κοινότητες είναι χαρακτηρισμένες ως τέτοιες, πλην της δημοτικής κοινότητας Γυθείου.
Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, ελλήνων υπηκόων κρατών – μελών της ΕΕ, των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:
α) σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ετησίως και
β) σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ των 3.000 και των 4.700 ευρώ.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι το συντομότερο δυνατόν στα κατά τόπους ΚΕΠ του δήμου είναι:
– Αίτηση του δικαιούχου (στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού)
– Βεβαίωση του προέδρου τοπικής κοινότητας του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία και πλέον διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή.
– Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015 (αφορά εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1 έως 31/12/2015).
– Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
– Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
– Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του δήμου Ανατολικής Μάνης, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Δ/νση Οικονομικού τηλ. 2613600157 2612600126, 2613600124 και Τμήμα Διοικητικού Οικονομικού Νομού Λακωνίας τηλ. 2731363435).
 http://www.laconialive.gr/

Περιοδεία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία

Nea Dimokratia
Κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επικεφθεί από το πρωί αύριο Παρασκευή το νομό μας.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές Κορινθίας Χρήστος Δήμας, Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης κι άλλα στελέχη από την κεντρική οργάνωση της ΝΔ θα συνοδεύσουν τοπικά στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος σε κοινωνικές δομές και παραγωγικές μονάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων:
10.30′ Επίσκεψη στην ιερά μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.
11.15′ Επίσκεψη ΕΑΣ Λακωνίας.
11.45′ Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών Σπάρτης.
12.30′ Λακωνική ζυθοποιία «Sparta Beer».
13.30′ Γενικό νοσοκομείο Σπάρτης.
15.00′ Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λακωνίας στα γραφεία της (Κων/νου Παλαιολόγου 73).

Επιστολή Μητροπολίτη Κυθήρων στην Ιερά Σύνοδο

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, στην οποία θέτει τους προβληματισμούς αλλά και μερικές προτάσεις.

Ο Σεβασμιώτατος κάνει λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στα θέματα Παιδείας και συγκεκριμένα στο μάθημα των Θρησκευτικών, τονίζοντας ότι στην Ιεραρχία πρέπει να γίνει ειδική αναφορά και διεξοδική συζήτηση για επί του θέματος.

  
Επίσης ο Μητροπολίτης Κυθήρων θίγει για ακόμη μια φορά το θέματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, όπου θέτει σκέψεις γύρω από τις απόφάσεις που ελήφθησαν.

"Προέχει η Ομολογία της Ορθοδόξου Πίστεως ημών και η πορεία μας επί της ορθής και ασαλεύτου Ορθοδόξου Εκκλησιολογικής βάσεως και κατευθύνσεως" αναφέρει μεταξύ άλλων στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr φέρνει στη δημοσιότητα την επιστολή του Σεβασμιωτάτου:


-------------------------------------------------
Πηγή: romfea.gr- Αιμίλιος Πολυγένης
-------------------------------------------------

Πρόσκληση Δήμου Κυθήρων για εκδηλώσεις προς τιμήν Στρατηγού Πάνου Κορωναίου


Προβολή ταινίας κινηματογραφικής ομάδας ΓΕΛ Κυθήρων

Για ενημέρωσή σας πληροφορούμε ότι:
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και στις 8 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού θα γίνει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους “World Mad”, δημιουργία της μαθητικής κινηματογραφικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Κυθήρων. Η προβολή γίνεται για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την θερινή προβολή που έγινε στη Χώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γιατρoί του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ, Επίσκεψη Ακουομετρητή





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ‘ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΠΑΓΝΗ’





Επίσκεψη Ακουομετρητή







Στην ομάδα των Γιατρών του Αιγαίου – ΠΑΓΝΗ, η οποία θα πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις, στο Νοσοκομείο των Κυθήρων, προστέθηκε ένα ακόμα εξειδικευμένο μέλος, με ειδικότητα ‘ακουοπροθετιστής/ακουομετρητής’.



Οπότε η ομάδα των ΩΡΛ, θα μπορεί να εξυπηρετήσει και περιπτώσεις απώλειας ακοής.