Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος Βουλευτής Λακωνίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
Βουλευτής  Λακωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2016


Ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ερώτηση με αρ. πρωτ. 436 από 17-10-2016 προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα προβλήματα στην πληρωμή ενιαίας και συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους αγρότες του νομού Λακωνίας, λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση. 

Τα ερωτήματα που θέτει στον Υπουργό, μετά από σχετικές καταγγελίες, αφορούν στην παροχή διευκρινήσεων για το μέγεθος των σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση ή στο γενικότερο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ που εντοπίστηκαν στο νομό Λακωνίας καθώς και στον αριθμό των ενστάσεων που έγιναν αποδεκτές από το σύνολο των όσων κατατέθηκαν. 

Για το λόγο αυτό, με την ερώτηση του, ο κ. Γρηγοράκος ζητά να πληροφορηθεί εάν η απόρριψη των υπόλοιπων ενστάσεων έγινε για λόγους ουσιαστικού περιεχομένου ή για τυπικούς και διαδικαστικούς. Επιπλέον, εάν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σκοπεύει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αρθούν τα προβλήματα της τηλεπισκόπησης και να δικαιωθούν οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και έχουν υποστεί την συγκεκριμένη ταλαιπωρία.


ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Α.Π. 436/17/10/2016

          ΕΡΩΤΗΣΗ

17 Οκτωβρίου 2016


Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου

Θέμα: «Προβλήματα στην πληρωμή ενιαίας και συνδεδεμένης ενίσχυσης για τους αγρότες του νομού Λακωνίας, λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αγροτικός κόσμος της Λακωνίας έχει έρθει αντιμέτωπος με το οξύ πρόβλημα της λανθασμένης αποτύπωσης αγροτεμαχίων, μέσω του συστήματος τηλεπισκόπησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων σφαλμάτων τηλεπισκόπησης είναι οι αγρότες του νομού, να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα με τις πληρωμές της ενιαίας αλλά και της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Αρχικός στόχος χρήσης της εφαρμογής της τηλεπισκόπησης ήταν η γρήγορη και διαφανής διασταύρωση των δηλωθέντων αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων από τους παραγωγούς, ώστε να μειωθεί το κόστος και ο χρόνος ελέγχου. Δυστυχώς, όμως, τα αποτελέσματα του όλου εγχειρήματος μόνο θετικά δεν μπορούν να αποτιμηθούν για το εισόδημα του αγροτικού κόσμου.
Σε συνέχεια των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε επικάλυψης των αγροτεμαχίων τους είτε λανθασμένης εμφάνισής τους, από το σύστημα, ως «ασκεπή» ενώ στην πραγματικότητα είναι καλλιεργημένα δεν μπορούν να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις, γιατί πλέον το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίζεται ως κλειστό. Την ίδια στιγμή οι περισσότερες ενστάσεις, που κατατέθηκαν από τους αγρότες απορρίφθηκαν.
Ερωτάται ο Υπουργός:
1.    Πόσα λάθη λόγω σφαλμάτων στην τηλεπισκόπηση ή στο γενικότερο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντοπίστηκαν στο νομό Λακωνίας;
2.    Πόσες συνολικά ενστάσεις έγιναν αποδεκτές, από το σύνολο όσων κατατέθηκαν και για ποιο λόγο;
3.    Η απόρριψη των υπόλοιπων ενστάσεων έγινε για λόγους ουσιαστικού περιεχομένου ή για τυπικούς και διαδικαστικούς;
4.    Τι προτίθεται να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να αρθούν τα προβλήματα της τηλεπισκόπησης και να δικαιωθούν οι αγρότες που έχουν δίκαια αιτήματα και έχουν υποστεί την συγκεκριμένη ταλαιπωρία;


Ο  Βουλευτής,

Λεωνίδας  Γρηγοράκος



ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


  Στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης που είναι πλέον στέγη Πολιτισμού και έχει τη στέγη της η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, χθές 16 Οκτωβρίου έγινε ο αγιασμός με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στην σχολή μαθητείας της Φιλαρμονικής. Τον Αγιασμό έκαναν ο Π.Διονύσιος Μιχαλέτος και ο π. Παναγιώτης Αρώνης,παρουσία μαθητών δασκάλων και γονέων ,εκπροσώπων του Δήμου και φίλων της Φιλαρμονικής. Στην υποδοχή η ευγενέστατη καθηγήτρια μουσικής κυρία Φανή Φερδιανάκη που είναι η ψυχή της Φιλαρμονικής , ευχαρίστησε όλους για την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και η Πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη η οποία με την σειρά της , καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ,τονίζοντας το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο που παράγει η Φιλαρμονική στον Δήμο ,επιβραβεύοντας την καθηγήτρια και τους μαθητές για την επίτευξη των υψηλών στόχων που βάζουν κάθε χρόνο ,συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου αλλά και εκπροσωπώντας τον σε εκδηλώσεις και εκτός Δήμου. Δεν παρέλειψε βεβαίως να αναφερθεί και να ευχαριστήσει και τους ανθρώπους τους "αφανείς ήρωες " όπως είπε, που στηρίζουν την φιλαρμονική και είναι πίσω από κάθε δραστηριότητα και επιτυχία της . Τέλος ευχήθηκε, καλή επιτυχία στους στόχους της νέας χρονιάς τονίζοντας την σημασία της μουσικής στα παιδιά ευχόμενη να ενταχθούν ακόμα περισσότερα παιδιά και νέοι μουσικοί στο υπάρχον σύνολο . Με αυτό το σκεπτικό ο δήμος Μονεμβασίας θέλοντας να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά , που επιθυμούν να ενταχθούν στα μουσικά τμήματα της Φιλαρμονικής,αποφάσισε να διαθέσει το λεωφορείο του Δήμου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους και από τα χωριά Ελίκα, Παντάνασσα ,Αγίου Γεωργίου ,Αγίων Αποστόλων και Κάμπου, ούτως ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα μουσικής. Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν γλυκά ,καφέ και αναψυκτικά στο όμορφο περιβάλλον του Παλιού Δημοτικού Σχολείου ,όπου συστεγάζεται και το Ναυτικό Μουσείο .
ADELIN 107,3 FM


Να ρωτήσω για ευθύνες;;

Μερικά ερωτήματα για όσους απέχουν εκούσια ή ακούσια από το βίωμα του χριστιανισμού.
(και είτε το ξέρουν είτε δεν).

Ξέρεις με απλά λόγια θέλω να σε ρωτήσω,

Γιατί ενώ υπερασπίζεσαι μέχρι "τελευταίας ρανίδος" της ελεύθερης σκέψης σου την ελευθερία του ατόμου, κοροϊδεύεις τα πιστεύω κάποιων συνανθρώπων σου απ τα οποία απέχεις; 

Με τα οποία δεν θέλεις να έλθεις σε κοινωνία γιατί απλά κάνεις χρήση του αυτεξούσιου που σου έχει δοθεί είτε από τη φύση είτε από κάτι Ανώτερο απ την ίδια τη φύση.

Γιατί για κάποιες θρησκευτικές πράξεις "αγωνίζεσαι" από το πληκτρολόγιό σου ή από τον καναπέ σου να γίνονται ελευθέρα ως δικαίωμα πανανθρώπινο,
ενώ για κάποιες άλλες επίσης θρησκευτικές διαφορετικού δόγματος και λατρείας σε πιάνει μια φθηνή αριστοφανική τακτική-κρίση,  δείχνοντας ότι ούτε το μεν πρώτο σέβεσαι τελικά,  ούτε το δεύτερο γνωρίζεις. Με άλλα λόγια ρωτώ, ξέρεις για που τραβάς και που βαδίζεις;
 
Το να κλείνεσαι με την «ομαδούλα σου» και να κριτικάρεις «όσους σε παίρνει», αυτό είναι εμπάθεια και αν ήμασταν αμερικάνοι, θα σου έλεγα πως έχεις χαμηλό ΙQ.

Η κοινωνία καταργεί κάθε «ομαδούλα» γιατί είναι ζύμωση με τον άλλον, κι
ο χριστιανισμός ανάγει αυτή τη κοινωνία, σε κοινωνία προσώπων με τα οποία έχουμε την ίδια σχέση αγάπης και ελευθερίας. Όχι σε άλλους να λειτουργούμε «έτσι» και σε άλλους «κάπως έτσι».
Δεν μπορείς φυσικά να ξέρεις κάτι για το οποίο δεν θέλεις και δεν μπορεί κανένας να σου ζητήσει λόγο.


Αυτοί λοιπόν οι συμπολίτες σου οι οποίοι έκαναν μια θρησκευτική πράξη γνώριμη γι αυτούς, αυτοί ζούνε σ αυτή την ίδια κοινωνία με σένα. Αν  αυτό είναι απλά μια «παλαβομάρα» η αποχή σου απ αυτή τη πρακτική, αφαιρεί αυτόματα το δικαίωμα να δείξεις  ότι είσαι «έξυπνος».   

Μέσα σε όλα αυτά, θέλω παρέα να αναρωτηθούμε επιπλέον και το εξης:
 Μήπως επαναπροσδιοριζόμαστε ανάλογα τα δεδομένα; 
Και να ρωτήσουμε όσους εκουσίως βιώνουν τον χριστινισμό:

Τι σημαίνει να είσαι Κυθήριος τελικά; 

Κυθήριος είναι άραγε αυτός που πηγαίνει με τα πόδια στα Μυρτίδια, στη Χάρη της, ενώ υποδέχεται τους τουρίστες στο νησί της Αφροδίτης;
Με άλλα λόγια ρωτώ, ξέρετε που τραβάτε και που βαδίζετε; 

Όσο αυτή η θρησκευτική Κυθηραϊκή διπολική διαταραχή υπάρχει, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να κατανοήσουμε τα λόγια του Τσέχωφ: 

"Έχω ένα θείο, ένα παπά πού έχει τέτοια πίστη ώστε, όταν σε περιόδους ανομβρίας πηγαίνει στα χωράφια να προσευχηθεί για βροχή, 
παίρνει μαζί του την ομπρέλα του και το αδιάβροχο του για να μη βραχεί στην επιστροφή...", 
(Α. Τσέχωφ, Η μονομαχία.)


Ας αναλάβουμε τις κοινωνικές και θρησκευτικές μας ευθύνες. 

Με εκτίμηση. 
Παναγιώτης Μαρσέλος


Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Βαλέριο Καλοκαιρινό για τις φωτογραφίες

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    17-10-2016                                             
 
Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας 

Στο πλαίσιο της θωράκισης των ΠΕ Πειραιά και Νήσων, η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει ένα πλέγμα αντιπλημμυρικών έργων, όπως καθαρισμός ρεμάτων, διάνοιξη γεφυριών, φρεατίων κλπ ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. 

Επιπλέον αυτών, απαιτείται η ενημέρωση και ο συντονισμός των Περιφερειακών Ενοτήτων, των Δήμων, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκομένων φορέων, έτσι ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και αλληλοενημέρωση για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων τους χειμερινούς μήνες.

Για τους λόγους αυτούς την  Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα  10.00 στο κεντρικό κτίριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων (Ακτή Ποσειδώνος 14-16 Πειραιάς, 6ος όροφος), θα συγκληθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), με θέματα:

- Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου 2016
- Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας  για την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού περιόδου  2016-2017.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Αιμοδοσία από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Μολάων θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, από τις 17.00′ έως τις 20.00′, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (πρώην Ξυνού).

ΛΑΚΩΝΙΑ.Προληπτικός μαστολογικός έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη

Προληπτικός έλεγχος μαστού σε 300 περίπου γυναίκες που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον θα διεξαχθεί από την εταιρεία ΕΜΕΙΣ (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη) την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.
“Η παρουσία της ΕΜΕΙΣ στο δήμο Ευρώτα μάς τιμά ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική εταιρεία με τεράστια συμβολή στην πρόληψη και ίαση του καρκίνου του μαστού αλλά και σπουδαίο κοινωνικό έργο, αφού υποστηρίζει συστηματικά άπορες ασθενείς. Λαμβάνοντας υπόψη και τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες, οι δράσεις αυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η πρόληψη και η προσφορά στήριξης σε πληθυσμό που χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας αποτελούν σταθερούς στόχους μας”, ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου “Νικηφόρος Βρεττάκος” κ. Παναγιώτης Λυμπέρης.
 http://www.laconialive.gr/

Πληρωμές για ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους της Λακωνίας

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, διανέμονται από τις 19 έως τις 27/10 ενισχύσεις σε συνολικά 111 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, πυρκαγιές κλπ) στους νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας, Χίου, Θάσου, Ευβοίας και Ηλείας. Οι ενισχύσεις αφορούν την κάλυψη σε ανάγκες ζωοτροφών για περίοδο 100 ημερών.
 http://www.laconialive.gr/

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 15/10/2016 - Προγραμματικές Συμβάσεις με Περιφέρεια

Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 14/10 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. 

Το Δ.Σ ενέκρινε τις κατανομές πιστώσεων στις 2 Σχολικές Επιτροπές και στον Παιδικό Σταθμό, υπερψήφισε ανακεφαλαιωτικούς πίνακες για σειρά δημοτικών έργων, ενέκρινε τη σκοπιμότητα της εκ νέου ανάθεσης σε ιδιώτες των εργασιών καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων στην Δ.Ε. Αντικυθήρων και στην Τ.Κ. Κυθήρων, ενώ ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής για την εκτέλεση του έργου της Ανάπλασης Πλατείας Φρατσίων δαπάνης 292.000€ που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων. 


Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την πρώτη Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφεται ανάμεσα στην Περιφερειάρχη κα. Δούρου και τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη και αφορά στην εκτέλεση ενός από τα σημαντικά έργα υποδομών και ανάπτυξης που έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, την ωρίμανση και αδειοδότηση των οποίων κάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας συνεπικουρούμενες από εξωτερικούς συμβούλους και συνεργάτες λόγω της εξειδίκευσης που απαιτείται και της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.

Έργα που υπερβαίνουν τα 20 εκατομμύρια Ευρώ σταδιακά θα αρχίσουν να δημοπρατούνται ανάλογα με το βαθμό ωριμότητάς τους, επιλύοντας σοβαρά ζητήματα ετών και δημιουργώντας συνθήκες ανάπτυξης στον τόπο μας. 

Επισημαίνεται ότι τα αμέσως επόμενα έργα που έχουν προωθηθεί για την υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων είναι οι νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μανιτοχώρι (600.000€), το δίκτυο ύδρευσης της Αγίας Πελαγίας (3.100.000€), η οδός Μόρμορη στον Αβλέμωνα (500.000€) και η δημοτική οδοποιία που περιλαμβάνει τις οδούς προς Μελιδόνι, τον δρόμο Αγ. Αναστασίας - Αγ. Πελαγίας και τον δρόμο Διακοπουλιάνικα - Προγκί - Άγ. Ιωάννης (2.000.000€).  
---------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
---------------------------------

"GIASMIN" Το όνομα που εμπνέει την γυναίκα !! Νεάπολη

"GIASMIN"Accessorries! Το όνομα που εμπνέει την γυναίκα !! Στη Νεάπολη στη μπουτίκ μόδας "Giasmin Accessorries! " στο πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα μας, δίνουμε ραντεβού με την μόδα και την ποιότητα .Πάντα ένα βήμα μπροστά στην άνεση και στην κομψότητα ! Ανανεωμένο στυλ στο αξεσουάρ, που θα απογειώσει το στυλ κάθε γυναίκας ! Επιλέξτε την τσάντα σας και το πορτοφόλι από την νέα κολεξιόν της DOKA σε μια μεγάλη ποικιλία για όλες τις απαιτήσεις. Παπούτσι για όλες τις ώρες της ημέρας και για τις ιδιαίτερες στιγμές και την βραδινή σας έξοδο ! Ρούχα της νέας κολεξιόν ANEL και OWTWO με ρούχα για όλες τις ώρες, σε μοναδικά κομμάτια, έρχονται να συμπληρώσουν το ντύσιμο σας, που θα κάνει την κάθε μια από σας να νιώσετε όλες τις ώρες μοναδική !! Η νέα μας συλλογή ιδιαίτερη για κάθε προσωπικότητα γυναίκας ,άνετη ,κομψή με τα χρώματα που θα φωτίσουν τον χειμώνα ,από το παπούτσι το ρούχο και το αξεσουάρ θα σας κάνει να ντυθείτε όμορφα και θα νιώσετε όμορφα !! "Giasmin Accessorries! " σημαίνει ΜΟΔΑ στη Νεάπολη! Ανανεωμένο στυλ κάθε εποχή ,που συμπληρώνει την γυναίκα !! Συζητάμε μαζί σας μόνο για μόδα γιατί η γυναίκα είναι πάνω απ' όλα γυναίκα όλες τις ώρες !! Δώστε αέρα στην προσωπικότητα σας και φορέστε ότι καλύτερο και ενημερωμένο που επιτάσσει η μόδα στις καλύτερες τιμές ! Υπάρχουν πάντα εκπλήξεις για σας με προσφορές που ετοιμάζουμε για σας καθημερινά ! ''Giasmin Accessorries! '' υπεύθυνη καταστήματος Εύη Κοντάκου τηλ. 6971561131 Νεάπολη Λακωνίας.


BATIKA. ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 
 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος το απόγευμα της Κυριακής 16 Οκτωβρίου έγινε αγιασμός των κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Νεάπολης. Τον αγιασμό τέλεσε ο π.Παναγιώτης Αρώνης ο οποίος καλωσόρισε μαθητές και γονείς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό. Η εκκλησία είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και στους νέους, είπε απευθυνόμενος ο Πατέρας Παναγιώτης , κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλες τις ηλικίες ,στις σχέσεις τους μεταξύ τους, με τους γονείς ,στην πρόκληση του μέλλοντος που ανοίγετε μπροστά τους ,και έχει την αγκαλιά της πάντα ανοιχτή για όλους. Επίτιμη καλεσμένη ήταν η φιλόλογος κυρία Ελένη Σταθάκη η οποία και εκείνη αφού ευχήθηκε μια καλή χρονιά ,στη σύντομη ομιλία της ,επικεντρώθηκε στη σημασία των ισορροπημένων σχέσεων μεταξύ παιδιών και γονέων ,αναπτύσσοντας το θέμα περισσότερο. Στο τέλος προσφέρθηκαν γλυκά σε όλους με την πρεσβυτέρα να έχει φροντίσει εκ των προτέρων για όλα.
Περισσότερα στο video σε λίγες ώρες.
ADELIN 107,3 FM WEB TV




ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.(VIDEO-ΦΩΤΟ)

ADELIN 107,3 FM WEB TV
 Κατάληψη πραγματοποιούν από τις 7:30 π.μ. σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ,οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν για την μεταφορά των μαθητών. Ένα πρόβλημα που έχει ξεκινήσει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί.
Παρ' ότι ο σύλλογος έχει κάνει 3 καταγγελίες η κατάσταση παραμένει ίδια, με το πρόβλημα της μεταφοράς να παραμένει άλυτο. 
Από σήμερα αποφάσισαν σαν τελευταία λύση για να εισακουστούν να προβούν στην κατάληψη του χώρου ,ζητώντας άμεσα λύση από την περιφέρεια ,αιτούντες τα αυτονόητα που αναφέρει ο νόμος .Να διατεθούν δύο λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τις δύο κατευθύνσεις των δρομολογίων , μία για την γραμμή απο Φριλιγκιάνικα Λογοθετιάνικα προς το Δημοτικό και νηπιαγωγείο και μία από Καραβά Αγία Πελαγία πρός Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.
Οι γονείς δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους ,εφ όσον η Περιφέρεια μέχρι τώρα αγνόησε τα άπειρα έγγραφα όπου συνεχώς ζητούσαν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με συνέπεια της σημερινής κατάστασης που ισχύει για την μεταφορά ,οι μαθητές να ξεκινούν το μάθημα στις 9 παρά τέταρτο








Θεαματικές κούρσες στην πρώτη μέρα των αγώνων «Ποσειδώνια 2016»





Δελτίο Τύπου
Πόρος, Κυριακή 16 Οκτωβρίου



Θεαματικές κούρσες στην πρώτη μέρα
των αγώνων «Ποσειδώνια 2016»

Μεγάλες αποστάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης ημέρας



Χαμόγελα, παιδικές κραυγές και πολλά σκάφη κανόε καγιάκ, κατέκλεισαν το νησί του Πόρου, την πρώτη ημέρα των αγώνων «Ποσειδώνια 2016», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016. Πάνω από 180 αθλητές έλαβαν μέρος, ενώ οι συμμετοχές στο σύνολο του διημέρου ξεπερνάνε τις 250. Σε μία από τις πιο θεαματικές κούρσες, αυτή του τετραπλού, ο όμιλος Αιγυπτιωτών επικράτησε του Ναυτικού Ομίλου Πόρου στο… νήμα.

«Ο ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες ήταν υψηλός και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά χαρήκανε την συμμετοχή τους και αυτό αποτυπώθηκε στο πρόσωπό τους με πολλά μεγάλα χαμόγελα. Η καλή συνεργασία των συλλόγων και των διαιτητών με τον διοργανωτή όμιλο αποτέλεσε το μυστικό της άρτιας διεξαγωγής της πρώτης ημέρας, χωρίς το παραμικρό απρόοπτο», αναφέρει ο υπεύθυνος των αγώνων και έφορος του Ναυτικού Ομίλου Πόρου-Τροιζηνίας, Κώστας Συριόπουλος που συμπλήρωσε: «Στις μεγάλες αποστάσεις των 1000μ και των 2000μ, της δεύτερης ημέρας, αναμένουμε να δούμε ακόμα πιο δυνατές μάχες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες».

Το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν οι αθλητές των Special Olympics που τράβηξαν κουπί με φόντο τον γραφικό Πόρο. Στην κατηγορία Κ1 των γυναικών, η Κωνσταντίνα Σαράντου από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων τερμάτισε στην πρώτη θέση με τις Μενιέ και Παναγιωτίδου από τα Μέθανα και τις Τζιτζιφιές αντίστοιχα να την ακολουθούν. Τα «Ποσειδώνια 2016», συνεχίζονται με την δεύτερη μέρα (Κυριακή 16/10).



Οι τρεις πρώτοι στα κυριότερα αγωνίσματα

Κ4 200 Ανδρών
1. Σπύρου Ν.-Λυμπερόπουλος Α.-Γαβαλάς Δ.-Μαστραντωνάκης Ν. (ΑΙΓ)
2. Χατζόπουλος Σ.-Λαδάς Ι.-Παραδείσης Γ.-Γεωργούσης Άγγελος (ΠΟΡ)

Κ1 200μ. Γυναικών
1. Σαράντου Κωνσταντίνα (ΧΑΝ)
2. Μενιέ Αλεξάνδρα (ΜΕΘ)
3. Παναγιωτίδου Ιωάννα (ΤΖΙ)

Κ1 200μ. Ανδρών 1η σειρά
1. Παραδείσης Γεώργιος (ΠΟΡ)
2. Συριόπουλος Κυριάκος (ΠΟΡ)
3. Λυμπερόπουλος Αλέξανδρος (ΑΙΓ)

Κ1 200μ. Ανδρών 2η σειρά
1. Ανδριανός Γεώργιος (ΝΟΣ)
2. Μπασδάνης Αθανάσιος (ΝΟΒ)
3. Γεωργούσης Άγγελος (ΠΟΡ)

Κ1 200μ. Ανδρών 3η σειρά
1. Αντωνίου Δημήτριος (ΧΑΛ)
2. Χατζόπουλος Στυλιανός (ΠΟΡ)
3. Γαβαλάς Δημήτριος (ΑΙΓ)

Special Olympics ΤΚ1 200μ. 1η σειρά
1.
Μανετάς Λευτέρης
2. Τσιγκαντές Νικόλας
3. Εξαρχόπουλος Αντώνης

Special Olympics ΤΚ2 200μ. 2η σειρά
1.
Μανετάς Λευτέρης – Τσιγκαντές Νικόλαος
2. Εξαρχόπουλος Αντώνης – Τάνταρος Στάθης
3. Δανδουλάκης Γιώργος – Καλπαχίδης Γιάννης

Special Olympics TK1 200μ. 3η σειρά
1. Τσεβάς Γιώργος
2. Καλπαχίδης Γιάννης
3. Τάνταρος Στάθης

Κ1 200μ. Κορασίδων 1η σειρά
1. Παπασταματάκη Ελευθερία (ΧΑΝ)
2. Καμινάρη Ελευθερία (ΧΑΛ)

 

3. Τσουκανέλη Βασιλιάννα (ΧΑΛ)

Κ1 200μ. Κορασίδων 2η σειρά
1. Παππά Λυδία (ΑΙΓ)
2. Λαζάρου Βαρβάρα (ΜΕΘ)
3. Κάβουρα Ελένη (ΝΟΣ)



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ