Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ...

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Τρίτη έγινε η μεταγωγή των 66 λαθρομεταναστών από τα Αντικύθηρα προς τη Νεάπολη με το πλοίο Πορφυρούσα. 

Σήμερα το μεσημέρι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων είδαν έντρομοι σε δύσβατη περιοχή του νησιού 2 αλλοδαπούς που κατά επιβεβαιωμένες πληροφορίες των αρχών είναι οι διακινητές των μεταναστών υπηκοότητος Ουκρανίας, που όπως αποδεικνύεται παρέμεναν κρυμένοι στο νησί από τη Δευτέρα χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. 



Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μοναδικός Αστυφύλακας του νησιού προς αναζήτησή τους μαζί με ορισμένους κατοίκους. 
Ενημερώθηκε το Λιμενικό, καθώς η σχετική δικογραφία έγινε με ευθύνη του και εστάλη το απόγευμα στο νησί το περιπολικό της Νεάπολης με πάνοπλους άνδρες. 

Τη στιγμή που το σκάφος εισερχόταν στον Όρμο Ποταμού Αντικυθήρων εντόπισε ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας και 2 επιβαίνοντες Ουκρανούς, το οποίο κρατείται στα Αντικύθηρα καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για συνεργούς των καταζητούμενων διακινητών, που ήρθαν για να τους παραλάβουν. 

Επι σειρά ωρών πραγματοποιούνται συνεννοήσεις ανάμεσα στην Αστυνομία και το Λιμενικό σχετικά με τη διαδικασία αναζήτησης των διακινητών, ενώ ήδη προς την περιοχή των Αντικυθήρων σπεύδουν ενισχύσεις του Λιμενικού από τα Χανιά. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη μας εξέφρασε την οργή του για το γεγονός ότι επί 5 ημέρες οι 2 διακινητές (που κανείς δεν γνωρίζει το βαθμό της επικινδυνότητάς τους και το αν αυτοί οπλοφορούν) παρέμειναν κρυμμένοι στα Αντικύθηρα εν αγνοία των Αρχών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των λιγοστών μονίμων κατοίκων αλλά και του μοναδικού υπηρετούντος Αστυφύλακος Παναγιώτη Τσολάκογλου. 

Παράλληλα μας είπε ότι θα ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με τον λόγο για τον οποίο δεν έγινε έλεγχος της περιοχής του ναυαγίου στις ΒΑ ακτές των Αντικυθήρων από αέρος ή από θαλάσσης ήδη από την πρώτη ημέρα του συμβάντος και με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι θεωρεί απαράδεκτη την υποστελέχωση των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή καθώς και το γεγονός ότι το Λ/Χ Κυθήρων δεν διαθέτει περιπολικό σκάφος με το απαραίτητο προσωπικό. 

Τέλος μας είπε ότι από τη Δευτέρα θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο έρευνας του συγκεκριμένου περιστατικού και ευχήθηκε την αίσια έκβασή του. 

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------

Έκτακτο δρομολόγιο πραγματοποίησε το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ από Ελαφόνησο για Νεάπολη.

Έκτακτο δρομολόγιο πραγματοποίησε το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ από Ελαφόνησο για Νεάπολη.
4 Νοεμβρίου 2016
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ, Ν.Π. 11851 για αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του πλοίου από λιμένα Ελαφονήσου προς λιμένα Πούντας και επιστροφή, λόγω μηχανικής βλάβης του πλοίου.
Στη συνέχεια μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή τ
ου ανωτέρω πλοίου.
Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, Ν.Π. 11732 εκτέλεσε κατ’ εξαίρεση μεσημβρινές ώρες σήμερα, το δρομολόγιο από λιμένα Ελαφονήσου προς λιμένα Νεάπολης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΑΤΩ ΝΗΣΙ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

seazoom.org/

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017''

Στις 10:43:09 ώρα Ελλάδος σήμερα 4/11/2016, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης κ. Gian Francesco Lupattelli,με επιστολή του στον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη ανακοίνωσε την ανακήρυξη του Δήμου Ευρώτα σε:
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ - 2017
Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 15 - 17 Νοεμβρίου 2016.
Ο 
Δήμος Ευρώτα στην κορυφή της Αθλητικής Ευρώπης...
Θα τιμήσουμε την υπογραφή μας για: 
* Την Ελλάδα




* Την Πελοπόννησο 
* Την Λακωνία 
* Τους πολίτες του Ευρώτα.

Αλλαγή χώρου εκδήλωσης για την Εβδομάδα Θηλασμού