Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Ενημερωτική Εκδήλωση : «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στο Δήμο Μονεμβασίας, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, ώρα 5.00 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου του Γυμνασίου Μολάων.
Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μονεμβασίας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό από όλους τους Δημότες:
  • Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
  • Ποιές είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.
  •  
    Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Δ΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
     Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ποινή φυλάκισης 13,5 ετών για ναρκωτικά στη Μάνη

13,5 χρόνια για την καλλιέργεια χασίς που βρέθηκε το περασμένο καλοκαίρι
Σε 13,5 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο ένας αδελφός, ενώ ο άλλος αθωώθηκε, για την καλλιέργεια 169 δέντρων χασίς στο Λυγερέα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Οι Λάκωνες αστυνομικοί κατέθεσαν τη Τρίτη ότι βρήκαν τη φυτεία με το ελικόπτερο της Αστυνομίας, φέτος στις 26 Ιουλίου.
Ένας από τους αστυνομικούς κατέθεσε ότι τα δέντρα έφταναν τα 2,5 μέτρα και για να μην λυγίσουν, ακουμπήσουν στο χώμα και σαπίσουν, οι καλλιεργητές τα είχαν δέσει με σπάγκους από τα γύρω δέντρα του δάσους, τα οποία κάλυπταν από τα αδιάκριτα βλέμματα τη χασισοφυτεία.
Πάνω στους σπάγκους, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, ανακάλυψαν το γενετικό υλικό τού αδελφού ο οποίος καταδικάστηκε.
Ωστόσο, τα δύο αδέλφια είχαν ήδη συλληφθεί, πριν βγουν τα αποτελέσματα του DNA, καθώς οι αστυνομικοί ακολούθησαν το λάστιχο με το οποίο ποτιζόταν η φυτεία και συνδεόταν με το εφεδρικό δίκτυο του χωριού και μέσω άλλης διακλάδωσης κατέληγε σε μια βάνα κρυμμένη κάτω από ξύλα, στο οικόπεδο του σπιτιού τους.
Πάντως, ο καταδικασθείς είχε παραδεχτεί εξαρχής την ενοχή του και υποστήριξε μέχρι και στην τελική απολογία του ότι ο αδελφός του, λόγω και ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, δεν είχε καμία σχέση με την χασισοκαλλιέργεια. 
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε επίσης για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών, καθώς και για κλοπή νερού, αφού το νερό που πότιζε τη φυτεία το έπαιρνε από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού ενώ σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα, φυσίγγια και μαχαίρια.
Πηγή:www.eleftheriaonline.gr

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Μικροποσότητα και τρίφτη κάνναβης, αλλά και ένα παράνομο κυνηγετικό όπλο βρήκαν αστυνομικοί του τμήματος Σκάλας στο σπίτι δύο ημεδαπών ατόμων 36 και 37 ετών, τα οποία και συνελήφθησαν.
 http://www.laconialive.gr/

Υποβολή Ενστάσεων Εξισωτικής Αποζημίωσης 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΑ ΤΚ. 80200
ΤΗΛ. 27360 33476
FAX. 2736033404