Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Αγία Μόνη, Κύθηρα - φωτό Εμμ. Σοφίου

“Πολλοί μαζί μπορούν πολλά!”: Ένα ακόμη αναπηρικό αμαξίδιο στο Δήμο Μονεμβασίας

Με το σύνθημα “Όλοι μαζί μπορούμε” και με θέμα “Ενημερώνομαι – Ανακυκλώνω – Σκέφτομαι το συνάνθρωπο”, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο τη συλλογή πλαστικών καπακιών για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
Το πρόγραμμα έγινε στην πάροδο του χρόνου δίκτυο για τα σχολεία α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και κατέγραψε θεαματική συμμετοχή.
Στην εκστρατεία συλλογής καπακιών μπήκαν επίσης πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής του δήμου μας, καθώς και πλήθος εθελοντών που συνέδραμαν στην ενίσχυση του δικτύου, το οποίο πέρα από την ανακύκλωση, τον εθελοντισμό, την προσφορά στο συνάνθρωπο, την ευαισθητοποίησή μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, μας έδωσε τη χαράνα παραχωρήσουμε το πρώτο αναπηρικό αμαξίδιο που εξασφαλίσαμε, σε συνδημότη μας με αναπηρία.
Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου σε ένα φορτηγό αυτοκίνητο του δήμου Μονεμβασίας φορτώθηκαν 2.360 κιλά καπάκια (1.080.000 καπάκια περίπου), τα οποία μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών Δημήτριος Κουζής, με έδρα την Καλαμάτα.
Σε λίγες μέρες θα λάβουμε ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα διαθέσουμε σε κάποιο συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.
Εκ μέρους του ΔΣ του Νομικού Προσώπου, σας ευχαριστούμε όλους μαζί και τον καθένα χωριστά για τη βοήθειά σας.
Για άλλη μια φορά αποδείξατε ότι “πολλοί μαζί μπορούν πολλά”.
Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε….
Μην ξεχνάς, λοιπόν, το καπάκι να κρατάς!
Χώροι συλλογής: Έδρες δημοτικών ενοτήτων.
Η πρόεδρος του ΝΠ Δήμου Μονεμβασίας
Παναγιώτα Αλειφέρη

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων Δήμου Κυθήρων», προϋπολογισμού 292.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Στόχος του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, είναι η ριζική αναβάθμιση της πλατείας των Φρατσίων Κυθήρων, που σήμερα παρουσιάζει την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, προκειμένου να διαμορφωθεί σε κατάλληλο χώρο αναψυχής για τους πολίτες.

Η πλατεία περιβάλλεται από κτίρια με εξαιρετικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού των Φρατσίων.
Πρόκειται για ορεινό οικισμό με φυσικό κάλλος, που έχει δομηθεί χωρίς πολεοδομικό σχέδιο και χωρίς να αναδεικνύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας του.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλει στην ανάδειξη του τοπίου του οικισμού, καθώς και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε γενικές εκσκαφές, εκσκαφές τάφρων, επίστρωση πλατείας µε κυβόλιθους, κατασκευή φρεατίων, τοποθέτηση φωτιστικών, φυτεύσεις, κατασκευή λωρίδων κίνησης τυφλών, διαγραμμίσεις.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Κυθήρων και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.
--------------------------------------
Πηγή: renadourou.gr
-------------------------------------
-

ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Στα Κύθηρα υπάρχουν περισσότερες από 70 πηγές. 

Οι περισσότερες λειτουργούν μέχρι σήμερα (από τις πιο γνωστές είναι του Καραβά, του Μυλοποτάμου, των Βιαραδίκων, των Μητάτων, της Αγίας Πελαγίας, της Γουρίας στα Λογοθετιάνικα, της Γωνίας, των Τριφυλλιανίκων) 

Κάποιες έχουν στερέψει (στα Κουφάρικα, στους Φούρνους, στο Καλαμίτσι, στο Καψάλι το νερό της Αφροδίτης)

Άλλες είναι υποθαλάσσιες (στο Διακόφτι, στον Αυλαίμονα, στη Φελωτή)

Κάποιες είναι σιδερόνερα με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες (Πετρούνι, Άγιος Μάμας, των Οχέλων, των Μαγγάνων στον Καραβά)

Η πηγή στου Λυκοδήμου είναι μέσα σε σπηλιά.



Το κάθε όνομα έχει την δική του ιστορία.

Το κάθε όνομα έχει την δική του ιστορία.Μικρή η μεγάλη δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ακόμα και όταν υπάρχει διαφωνία για την ονοματοδοσία του Δημοτικού Γηπέδου Νεάπολης ,περιμένω στάση ανωτερότητας και σεβασμού και ως προς το πρόσωπο και στην απόφαση . Ειδικά από ανθρώπους που έδωσαν σε αυτόν τον τόπο και αναγνωρίστηκαν και που τιμήθηκαν πολλές φορές με την ψήφο των δημοτών ,η στάση ανωτερότητας τους τιμά ακόμα και αν διαφωνούν για τους δικούς τους λόγους. Αν αρχίσουμε να βάζουμε στο ζύγι ...τι έκανε εκείνος και τι πρόσφερε ο άλλος ,αυτό διχάζει τον τόπο και κανένας δεν το επιθυμεί αυτό. 
Ο κόσμος γνωρίζει για τον καθένα και στην πλειοψηφία του είναι αποδεκτή η απόφαση αυτή ,όχι γιατί πρόσφερε κάτι περισσότερο από άλλους , αλλά γιατί ακόμα και με τους διαφωνούντες έδειχνε σεβασμό προς αυτούς. Και στην τελική η αναγνώριση του έχει να κάνει με τον αθλητισμό και αυτό τονίστηκε. 
Ας χαμηλώσουν οι τόνοι ,ο καθένας σε αυτό τον τόπο προσφέρει από το δικό του μετερίζι . Καμιά φορά μεγαλύτερη αξία και ικανοποίηση έχει να σε χαιρετούν οι συνδημότες σου όταν έχεις αποχωρήσει από τα κοινά και είναι πιο σημαντικό από το μεγαλύτερο βραβείο!! Γιατί πιο τιμητικό από αυτό δεν έχει !!
(Πάντα με εκτίμηση προς όλους σας)


Δεσποινα Βαγγελόγλου

Θησαυροί των Επτανήσων - Καρσάνικο κέντημα και βελονιά - Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Επανάληψη Γενικής Συνέλευσης και Αρχιαιρεσίες στο Σύλλογο Γονέων Γυμνασίου Κυθήρων

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00, θα γίνει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων επαναληπτική γενική συνέλευση και αρχιαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών του Γυμνασίου Κυθήρων.  

Η παρουσία όλων των γονέων και κηδεμόνων είναι απαραίτητη!!! 


Καψάλι, Κύθηρα - Φωτό Φατσέας, aprox 1920 - 1940

Επανασυντονισμός των καναλιών της ΕΡΤ σε Λακωνία και Κύθηρα

Από την 1η Δεκεμβρίου παύει η εκπομπή των καναλιών της ΕΡΤ μέσω της Digea σε 13 σημεία εκπομπής στα οποία η ΕΡΤ έχει τοποθετήσει δικούς της ψηφιακούς πομπούς, με προσδοκώμενο όφελος για την κρατική τηλεόραση μεσοσταθμικά στα 26.000 ευρώ/μήνα.
Στις περιοχές αυτές, για τη λήψη των νέων συχνοτήτων των προγραμμάτων της ΕΡΤ απαιτείται, για όσους δεν το έχουν κάνει ήδη, επανασυντονισμός των δεκτών. Oι τηλεθεατές της Λακωνίας και των Κυθήρων που λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από τα κέντρα εκπομπής “Αναβρυτή” (Σπάρτη, Κροκεές και γύρω περιοχή), “Ρειχιά” (Μολάοι, Μονεμβάσια, Γύθειο και γύρω περιοχή) και “Κύθηρα” (Κύθηρα, Νεάπολη και γύρω περιοχή) θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς θα πραγματοποιηθεί αλλαγή των διαύλων εκπομπής (συχνοτήτων). Συγκεκριμένα, τα τηλεοπτικά προγράμματα που εκπέμπονται στο κανάλι 40 θα μεταφερθούν στο κανάλι 22.

ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ 1970 ΠΟΤΑΜΟΣ-ΑΓ,ΠΕΛΑΓΙΑ-ΜΟΥΔΑΡΙ


ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΑ 2014-2020

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 διεξήχθη η ημερίδα της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας με θέμα «Βιολογική Γεωργία» Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020.
Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους, εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΑΑΤ κ. Ιωάννη Τσιρώνη, η κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού, η οποία τηρώντας την υπόσχεση της καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης κατέγραφε τις προτάσεις και παρατηρήσεις των ομιλητών και των συναδέλφων.
Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής κ. Δ. Μητρόπουλος, Δρ. Γεωπόνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον κ. Σ. Κανελλάκη, Γεωπόνο της ΔΑΟΚ Λακωνίας, παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τα υπέρ και τα κατά του νέου προγράμματος. Στη συνέχεια κατέθεσε για ακόμη μια φορά τις προτάσεις και παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς, μετά το αίτημα των συμμετεχόντων, στα προβλήματα του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος της περιόδου 2007-2013.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλλίας κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος πήρε το λόγο και αναφέρθηκε πολύ στοχευμένα στις αμαρτίες του προηγούμενου προγράμματος και κατέθεσε τις προτάσεις του για το Νέο Πρόγραμμα, απευθυνόμενος στην κ. Λυμπεροπούλου προκειμένου η ίδια να μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν στον κ. Υπουργό.
Επίσης στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ΔΑΟΚ Λακωνίας, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών και πλήθος συναδέλφων βιοκαλλιεργητών.
Όλα τα ερωτήματα του ετέθησαν έλαβαν απαντήσεις από τους αρμοδίους, μέσω ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Η ημερίδα κρίνεται επιτυχημένη και όλοι οι εμπλεκόμενοι έμειναν ικανοποιημένοι από την έκβαση της εκδήλωσης.
Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας θα ήθελε να ευχαριστήσει και δημοσίως το σύνολο των καλεσμένων και όλους τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν ένθερμα στην πρόσκληση της και υπόσχεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση του νέου προγράμματος, πάντα σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκομένους.
Πιστεύουμε ότι το πρώτο ραντεβού μας με τον Αν. Υπουργό κ. Τσιρώνη, στις 6 Δεκεμβρίου 2016, θα φέρει και τα πρώτα αποτελέσματα.
Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και θα δοκιμαστούμε όλοι για τις αντοχές μας.  





Σπάρτη, 28/11/2016 

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Καραμπάσης Δημήτρης 
Ο Αντιπρόεδρος, Αλέξης Παναγιώτης
Ο Γραμματέας, Αγγελάκος Παναγιώτης
Ο Ταμίας, Λάμπρος Βλάχος
Μέλος Σωτήραλης Παρασκευάς
Αν. Μέλος, Λιάπης Νίκος

N.E.ΠΑΣΟΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Δ/Τ



                                                                                       Σπάρτη, 28 Νοεμβρίου 2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με την οικονομική ύφεση να συνεχίζεται και την κρίση να ισοπεδώνει τα ελληνικά νοικοκυριά, εμφανίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των κακών - για την αγροτική παραγωγή - καιρικών συνθηκών, που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην ελληνική επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες της Λακωνικής γης, με την έναρξη της περιόδου συγκομιδής ελαιόκαρπου, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θλιβερό συμβάν ˙ είδαν τις περιουσίες τους κατεστραμμένες εξαιτίας της προσβολής του καρπού της ελιάς από δάκο.
Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λακωνίας ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της Κυβέρνησης. Προτείνουμε την άμεση αποστολή τεχνικού κλιμακίου για να αποτιμήσει την καταστροφή στην περιοχή της Λακωνίας και την άμεση απόδοση αποζημιώσεων για τις κατεστραμμένες σοδειές στους πληγέντες αγρότες. Τέλος, ζητάμε παροχή διευκολύνσεων στους πληγέντες αγρότες, όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές (έκπτωση φόρου, παράταση των δόσεων).



ΓΙΑ ΤΗ ΝΕ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 25/11/2016 - Σύσκεψη Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής

Ευρεία σύσκεψη με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος για τον Τουρισμό κα. Ελένη Δημοπούλου με τους συνεργάτες της, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Μηνάς Κορώνης και ο αρμόδιος υπάλληλος για τον τουρισμό κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης. 

 

Αναλύθηκαν διεξοδικά οι παράμετροι και οι δράσεις της τουριστικής προβολής του νησιού μας, που κατά γενική ομολογία κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ενώ συζητήθηκαν η συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις τουρισμού για το έτος 2017, η προσέλκυση της μικρής παράκτιας κρουαζιέρας καθώς και η ανάγκη επιμόρφωσης των φορέων του τουρισμού. 

Η συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια και στον τομέα του τουρισμού είναι εξαιρετική και θα συνεχιστεί, καθώς η τουριστική βιομηχανία εξελίσσεται διαρκώς και πλέον απαιτεί εξειδίκευση και συγκεκριμένες στοχεύσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική προβολής.

--------------------------------
Πηγή:  kyhtira.gr
--------------------------------

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων Ετήσια Ενημέρωση Κυθηραϊκών Σωματείων

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 28/11/2016

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, ευρισκόμενος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, παρέστη την Κυριακή 27/11 στο ετήσιο Μνημόσυνο των ευεργετών των Αντικυθήρων στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, το οποίο τελεί κάθε χρόνο η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων "Ο Άγιος Μύρων". Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ενώ παρευρέθη και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος έχει Αντικυθηραϊκή καταγωγή. Κατά τον καφέ που προσφέρθηκε στην αίθουσα του Ναού, ο κ. Δήμαρχος έγινε αποδέκτης ευχαριστιών από τους Αντικυθήριους για τα δημοτικά έργα που εκτελούνται στο νησί, ενώ ενημέρωσε τα μέλη της Ενώσεως για το ζήτημα του ιατρού και για την υπογραφή των συμβάσεων για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, που έχει καθυστερήσει λόγω του απαραίτητου προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ενώσεως Αντικυθηρίων στον Πειραιά, μαζί με τον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, και είχαν μια διεξοδική και άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης πάνω στα σοβαρά προβλήματα των Αντικυθήρων. Κοινή διαπίστωση ήταν η σύμπνοια όλων των φορέων (Δήμος, Μητρόπολη, Ένωση) σχετικά με την ανάγκη συγκεκριμένων παρεμβάσεων στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς και η έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Δημάρχου και τη Δημοτική Αρχή, που έχουν μέχρι σήμερα αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα Αντικύθηρα και τους κατοίκους τους.
Τη Δευτέρα 28/11 ο κ. Δήμαρχος έγινε δεκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την μεγάλη ομογενειακή κοινότητα Κυθηρίων στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ και τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του να επισκεφθεί την Αυστραλία και τους εκεί Κυθήριους ομογενείς.
Τέλος, επισκέφθηκε και την έδρα της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων στην Πλάκα όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κα. Μανούδη και τους συνεργάτες της, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα αδειοδότησης της μελέτης που έχει ολοκληρώσει ο Δήμος μας για την πλήρη αποκατάσταση, ανακαίνιση και ανάδειξη του Κτιρίου Δημοτικής Αγοράς "Μαρκάτο" στη Χώρα Κυθήρων, το οποίο θα δημοπρατηθεί 
από το Δήμο με στόχο να μετατραπεί σε παγκυθηραϊκής εμβέλειας σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του νησιού μας.



ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ GREEK TOURISM EXPO 2016

Δυναμικά συμμετείχε ο Δήμος Κυθήρων στην 3η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Αθήνας "Greek Tourism Expo 2016" που έγινε από 25-27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Στην έκθεση συμμετείχαν πολλοί tour operators και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ η διοργάνωση διακρίθηκε κυρίως για τις πολλές B2B συναντήσεις με πράκτορες του εξωτερικού.
Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Κορώνη, τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Γιαννιώτη, μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και επαγγελματίες του τουρισμού.
Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Τρυφωνόπουλο, που ήταν ενήμεροι για την μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στα Κύθηρα κατά το 2016 και συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για την πολιτική προβολής και εξωστρέφειας που εφαρμόζει τα τελευταία 2 χρόνια και η οποία βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τις εθνικές πολιτικές στον τουρισμό.
Παράλληλα, η Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη βάση στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ δήλωσε ότι η στόχευση στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το κοινό αυτό είναι σε θέση να διευρύνει τη σεζόν σε νησιά όπως τα Κύθηρα, υπό το στοιχείο της ποιότητας και του τουρισμού υψηλών εισοδημάτων.
Ήδη ο Δήμος μας προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις της Βιέννης και της Ζυρίχης τον Ιανουάριο, όπου θα διανείμει το νέο του υλικό, το οποίο μέχρι σήμερα μόνο θετικά σχόλια έχει αποσπάσει, και θα πραγματοποιήσει πολλές B2B συναντήσεις.