Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους 118 εκτελεσθέντες του Μονοδενδρίου

Ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος διοργανώνουν την Κυριακή 26/11 εκδηλώσεις μνήμης για τους 118 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943 στο Μονοδένδρι.
Στις 17.00′ στο πάρκο του οσίου Νίκωνος (μνημείο πεσόντων) θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού συγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Μία ώρα αργότερα, στις 18.00′, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο πνευματικό κέντρο δήμου Σπάρτης “Ευάγγελος Φιλιππόπουλος”. Εκεί, μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων, η βυζαντινολόγος κ. Ασπασία Λούβη – Κίζη θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Μονοδένδρι 2017: Μετά τη σιωπή της δεύτερης γενιάς η ιστορία γράφεται ακόμη”. Θα ακολουθήσουν τραγούδια της εθνικής αντίστασης από τη φιλαρμονική του δήμου.
Εξάλλου, στην είσοδο του πνευματικού κέντρου θα λειτουργεί έκθεση με θέμα “Τύπος και λογοτεχνία στα χρόνια της κατοχής και της αντίστασης 1941-1944”. Η έκθεση αποτελεί τμήμα του έργου ζωής του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών Γιώργου Δολιανίτη, που φιλότιμα συνέλεξε 230 τίτλους εφημερίδων και 470 λογοτεχνικές εκδόσεις της εποχής.
http://laconialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου