Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΗ;

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΗ;
Μετά από αρκετό διάστημα βρέθηκα χθες στα δικαστήρια της οδού Σκουζέ στον Πειραιά.
Κατηγορούμενος αυτή τη φορά για "Προσβολή του Περιβάλλοντος", ως αντιδήμαρχος αρμόδιος για την καθαριότητα το 2013.
Μαζί μου στο εδώλιο οι τότε δήμαρχοι, Αίγινας Σάκης Σακιώτης, Αγκιστρίου Γιάννης Αθανασίου, Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής με παρόμοιες κατηγορίες!
Συγκατηγορούμενός μου επίσης και ο πρώην δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης, ο οποίος λόγω του ατυχήματος που είχε δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά από αυτοψία που έγινε τον Απρίλιο του 2013 στο Λαχνό, έπρεπε να παραπεμφθούμε σε δίκη διότι προσβάλαμε το περιβάλλον!
Το αδίκημα; αποθέταμε τα σκουπίδια στον θεσμοθετημένο και εγκεκριμένο από το 1995 χώρο!
Η κατηγορία για μια ακόμη φορά ανυπόστατη, άδικη και για μένα ακατανόητη.
Με την απολογία μου εξέφρασα την αγανάκτησή μου για την μεταχείριση των αιρετών και αναφέρθηκα στις ενέργειές μας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ήταν δικαιολογημένη η αγανάκτηση γιατί με την ανάληψη των καθηκόντων μας το 2007 ξεκινήσαμε πρωτοποριακές δράσεις για την καθαριότητα.
Αναφέρθηκα λεπτομερώς στο δικαστήριο γι αυτές τις ενέργειες.
Γιατί είναι αλήθεια ότι οργανώσαμε και ξεκινήσαμε την ανακύκλωση, γεμίσαμε μπλέ κάδους το νησί, φέραμε καινούργιο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται εκατοντάδες τόνοι ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από το νησί.
Προμηθευτήκαμε τα ανοιχτά κοντέινερ και καινούργιο φορτηγό να τα μεταφέρει, τα μοιράσαμε στα χωριά του νησιού για τα ογκώδη αντικείμενα. Με αυτό τον τρόπο σταμάτησαν να πετιούνται κάτω από τα γεφύρια και τα δάση ψυγεία στρώματα κλπ.
Καθαρίσαμε παράνομες χωματερές σε λαγκάδια και δασικές εκτάσεις.
Ανοίξαμε τον δρόμο πρόσβασης για μεγάλα απορριμματοφόρα, με την παράκαμψη της Τρύπιας Πέτρας, στον λαχνό.
Ξεκινήσαμε εξ αρχής την διαδικασία μελετών εγκρίσεων και ένταξης του έργου του ΧΥΤΑ των Κυθήρων και του μικρού ΧΥΤΑ των Αντικυθήρων, το οποίο σήμερα κατασκευάζεται.
Κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε μονάδα βιολογικής επεξεργασίες λυμάτων στο νησί, προμηθευτήκαμε καινούργιο βυτιοφόρο λυμάτων για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
Με αυτή την αναλυτική αναφορά των πεπραγμένων και την εμπεριστατωμένη ανάλυση των συνηγόρων υπεράσπισης Θόδωρου Αρβανιτόπουλου και Αντώνη Σεμιτέκολου, η κατηγορία κατέρρευσε.
Το δικαστήριο αποφάσισε αθώοι με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελικής έδρας.
Με την δίκη αυτή έκλεισε ένας δυσάρεστος κύκλος για μένα, ήταν η τελευταία δίκη που εκκρεμούσε σε βάρος μου, για το διάστημα που υπηρέτησα τον Δήμο Κυθήρων από την θέση του Αντιδημάρχου.
Είμαι πικραμένος μεν, ταυτόχρονα όμως ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όλες οι αποφάσεις ήταν αθωωτικές, καμία απολύτως καταδίκη για κανένα αδίκημα!
Θέλω να πιστεύω ότι η πρωτόγνωρη ταλαιπωρία τελείωσε η χθεσινή δίκη ήταν η τελευταία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου