Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα στη Σκάλα.

Συνελήφθη, χθες (19.1.2017) το βράδυ, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 33χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα ιδιοκτησίας της, βρέθηκαν μια συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας και ένα (1) γκλοπ, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.
ΠΗΓΗ  http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

«Έκλεψαν» γιότ για να μεταφέρουν πρόσφυγες και συνελήφθησαν στη Νεάπολη Λακωνίας! “ Πήγαιναν για Πύλο αλλά το Λιμενικό τους «τσίμπησε» στη Νεάπολη ”


Είναι γνωστό ότι οι ακτές της Λακωνίας αποτελούν τον ενδιάμεσο προορισμό των διακινητών προσφύγων από το Μυρτώο προς το Ιόνιο και από την Τουρκία προς την Ιταλία. Αλλά αυτό που εντοπίστηκε από τις Λιμενικές Αρχές της Νεάπολης δεν έχει προηγούμενο.
ΝΕΑΠΟΛΗ. Την προηγούμενη εβδομάδα άνδρες του Λιμενικού Νεάπολης προβαίνουν σε τυπικό έλεγχο στο λιμάνι της Νεάπολης. Εκεί έχει αγκυροβολήσει πολυτελές γιότ, που κατέπλευσε νύκτα, αρχικά υπεράνω υποψίας. Επιβαίνουν 4 άνδρες και μια γυναίκα γεγονός του δεν περνά απαρατήρητο. Δεν είναι σύνηθες να κάνουν χειμερινές διακοπές δύο Έλληνες, ένας Ρώσος, ένας Αλβανός και ανάμεσά τους μια γυναίκα. Οι άνδρες του Λιμενικού, που βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προβαίνουν σε έλεγχο ρουτίνας, ζητώντας από τους επιβαίνοντες να ανταποκριθούν στον έλεγχο. Τότε είναι που διαπιστώνουν ότι ένας εκ των επιβαινόντων, ο ένας Έλληνας καταζητείται με ένταλμα για παράνομες πράξεις. Αυτομάτως ενημερώνονται το Αρχηγείο και διαπιστώνεται ότι οι επιβαίνοντες απέσπασαν με δόλο το γιότ από τους ιδιοκτήτες, με το πρόσχημα ότι θα το αγοράσουν. Ωστόσο σκοπός τους πρέπει να ήταν η μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία στην Ιταλία.
Το γιότ απέπλευσε από τον Πειραιά, πέρασε από τον Πόρο με προορισμό την Πύλο, ωστόσο λόγω κακού υπολογισμού καυσίμων οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να βγουν στη Νεάπολη για ανεφοδιασμό.
Τα παράνομα δρομολόγια μεταφοράς προσφύγων γίνονται συνήθως από το Αιγαίο προς την Δυτική Πελοπόννησο και από κει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr η έρευνα του Λιμενικού βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος δουλεμπόρων με έδρα ίσως και την Αθήνα. Το γιότ αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες οι οποίοι «έπεσαν» από τα σύννεφα, όταν ειδοποιήθηκαν από τις Αρχές να το παραλάβουν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του notospress.gr η περιοχή της Νεάπολης είναι ιδιαίτερα «ελκυστική» σε παραβάτες και παράνομους ναυτικούς και «εμπόρους» κάθε είδους γι’ αυτό και η αποστολή των Αρχών είναι κρίσιμη, δύσκολη και σε απόλυτη εγρήγορση. Βρίσκεται άλλωστε σε κομβικό κρίσιμο σημείο είτε για ανεφοδιασμό είτε για προστασία από τον καιρό.
Πηγή notospress.gr

Συγκριτικά στοιχεία βροχοπτώσεων στη Μονεμβασιά από τον Νίκο Μαζαράκη , μετεωρολόγο , συνεργάτη του www.meteo.gr

Αναλύοντας τα βροχομετρικά στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού Μονεμβασίας για την περίοδο Σεπτέμβριος – Ιανουάριος για τις βροχομετρικές περιόδους από το 2011 και μετά, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η φετινή περίοδος έχει πάει έως τώρα μέτρια. Για παράδειγμα, στο διάγραμμα με τίτλο «Συνολικό ύψος βροχής Σεπτ. – Ιαν.» παρατηρούμε ότι η φετινή περίοδος έρχεται 4η στην 6ετία. Καλύτερο 1ο 5μηνο της βροχομετρικής περιόδου καταγράφηκε το 2013-2014 με 514 mm και χειρότερο το 2011 – 2012 με μόλις 185,4 mm.
Αν εξετάσουμε συνολικά τη χρονιά έως τώρα και τη συγκρίνουμε με τις ολόκληρες περιόδους, που φαίνονται στο διάγραμμα με τίτλο «Συνολικό ύψος βροχής περιόδου Σεπτ. - Απρ.» μας «λείπουν μόνο 36 mm για να ξεπεράσουμε τη χειρότερη περίοδο, που ήταν η περυσινή με 314,4 mm. Αντίθετα η καλύτερη περίοδος ήταν η 2013-2014 με 648,8 mm.
Με βάση πάντως τη διάταξη των συστημάτων τις επόμενες ημέρες, φαίνεται ότι ο στόχος είναι εφικτός και θα αφήσουμε πίσω μία και καλή την κάκιστη περυσινή χρονιά.


Nikos Mazarakis

ΒΑΤΙΚΑ.Δέμα με 38 κιλά κάνναβη επέπλεε στη θάλασσα της Νεάπολης!

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2017, στελέχη του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για την ύπαρξη ύποπτου δέματος το οποίο επέπλεε στη θάλασσα εντός του όρμου Βατίκων, πλησίον της βόρειας περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Άμεσα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε το ως άνω δέμα, το οποίο αποτελούνταν από 4 επιμελώς συσκευασμένα δέματα που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριάντα οχτώ κιλών και τετρακοσίων πενήντα γραμμαρίων (38,450 kg).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Νεάπολη Βοιών

            Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών.
            Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για την ύπαρξη ύποπτου δέματος το οποίο επέπλεε στη θάλασσα εντός του όρμου Βατίκων, πλησίον της βόρειας περιοχή του Προφήτη Ηλία.
            Άμεσα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε το ως άνω δέμα, το οποίο αποτελούνταν από τέσσερα (04) επιμελώς συσκευασμένα δέματα που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριάντα οχτώ κιλών και τετρακοσίων πενήντα γραμμαρίων (38,450 kg).
            Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Ο μητροπολίτης Ευστάθιος ευλόγησε την πίτα του Γηροκομείου Μολάων (ΦΩΤΟ)

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «η Αγία Παρασκευή» Μολάων πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτάς του, το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου.
Αρχικά τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο διευθυντής του Ιδρύματος π. Παναγιώτης Λεγάκης, εκφωνώντας έναν ψυχωφέλιμο λόγο για την στόχευση που θα πρέπει να έχουμε ως χριστιανοί το νέο έτος. Στη συνέχεια ευλόγησε τη βασιλόπιτα ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευστάθιος, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι προσέφεραν τον οβολό τους στο ίδρυμα το περασμένο έτος, συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Παράλληλα, ευχήθηκε στον διευθυντή, το προσωπικό, τους τροφίμους του ιδρύματος και όλους τους παρευρισκόμενους υγεία, χαρά και προκοπή το νέο έτος. Ακολούθησε η διανομή των κομματιών της πίτας από τον κ. Ευστάθιο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία του Γυμνασίου Μολάων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ανδρικοπούλου.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η  αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κ.Τζανετέα, ο δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Τριχείλης, ο αντιδήμαρχος κ. Μαυρομιχάλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Κοντοσταθάκος, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασίας κ. Αλειφέρη, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Σπυριδάκου, Βουνελάκης και Κουλουβάκος. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, δωρητές του ιδρύματος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Φωτο: ΙΜΜΣ
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/126057-o-mitropolitis-efstathios-evlogise-tin-pita-tou-girokomeiou-molaon-foto#sthash.Jjd3jtbN.dpuf



ΛΑΚΩΝΙΑ.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα.

Ο Α.Π.Σ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ 4ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 10 ΧΛΜ, 5 ΧΛΜ ΚΑΙ 1ΧΛΜ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΄΄ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ΄΄

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ , ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΟ ΦΙΛΙΣΙ – ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ – ΣΚΑΛΑ – ΛΕΗΜΟΝΑ – ΕΛΟΣ – ΒΛΑΧΙΩΤΗ – ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΟΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΤΑ 21 ΧΛΜ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ 80 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ.

ΟΙ 3 ΠΡΩΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1) ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1:19:46 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ

2) ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1:22:28 ΣΔΥΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

3) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ 1:22:53 Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1) ΜΠΑΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 1:40:35 KALAMATA TRAIL RUNNERS

2) ΜΠΑΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1:40:55 ΣΔΥΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

3) ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 1:41:39 KALAMATA TRAIL RUNNERS

( ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK: Α.Π.Σ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ)

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΠΩΣ: ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ , VLAXAKIS TΕΑΜ – ΑΣΩΠΟΣ , ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ , Α.Σ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ – ΝΕΑΠΟΛΗ , ΔΡΟΜΕΙΣ ΓΥΘΕΙΟΥ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ . DANZA EXROLSION – ΜΟΛΑΟΙ.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1) ΣΔΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

2) Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

3) Α.Π.Σ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ

4) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

5) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

6) RUN CLUB PYRGOU

7) ΣΑΦΑΝΣ

8) KALAMATA TRAIL TEAM

9) ΑΡΚΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ & ΦΟΡΕΙΣ:

1) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΣΙΟΥ

3) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΗΜΟΝΑ

4) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΟΥΣ

5) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

6) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΟΝΤΑΜΑ

7) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ

8) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΣΚΑΛΑΣ

9) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥ ΖΗΝ

10) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

11) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝ

12) ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝ

13) ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ – ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

14) ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΟΥ & ΑΣΚΗΣΗΣ DANZA EXPLOSION – ΜΟΛΑΟΙ

15) ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

16) ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΑΛΑΣ

17) ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΜΟΥΣΑΣ

18) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΚΑΛΑΣ

19) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

20) ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΙΚΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ:

1) EVROTAS FRUITS – ΣΚΕΥΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΣΚΑΛΑ

2) SPARTAN ORANGE – WWW.SPARTANORANGE.GR

3) X – TREME HAIR SALON – ΜΑΡΜΑΤΖΑΚΟΥ ΞΕΝΙΑ

4) G MUSIC GALLERY – ΟΡΦΑΝΑΚΟΣ ΛΟΥΙΣ – ΣΠΑΡΤΗ

5) VOLCANO COFFE AND MORE – ΣΚΑΛΑ

6) ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΟ ΚΑΦΕ – ΟΥΖΕΡΙ – ΚΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΣΚΑΛΑ

7) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΟΙΣΤΡΟΣ – ΜΙΧΕΛΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΣΚΑΛΑ

8) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ – ΚΡΗΤΙΚΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΣΚΑΛΑ

9) STUDIO XRYSA – ΜΠΑΤΖΑΚΗ ΧΡΥΣΑ – ΣΚΑΛΑ

10) ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΣ – ΣΚΑΛΑ

11) ΣΙΔΗΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ – ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΟΥΛΑ – ΣΚΑΛΑ

12) ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ – ΣΟΚΟΛΑΣΗ – ΣΚΑΛΑ

13) ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – ΣΤΑΘΗΣ – ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14) ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ – ΚΑΡΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

15) ΚΛΟΟΥΝ ΑΦΡΟΥΛΙΤΣΑ – ΒΟΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

16) HERBALIFE – ΛΥΚΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

17) ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ SMILE ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΒΡΟΝΤΑΜΑΣ

18) ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ – ΚΑΡΥΤΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΣΚΑΛΑ

19) ΣΠΙΤΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΟΙ ΜΥΛΟΙ – ΝΙΑΤΑ

20) ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΠΑΠΑΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΝΙΑΤΑ

21) ΧΥΛΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑ – ΣΠΑΡΤΗ

22) ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

23) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

24) ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ – ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

25) ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΣΠΕΡΟΕΙΔΩΝ – ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΦΙΛΙΣΙ

26) PRIME COFFE BAR – ΣΚΑΛΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 500 ΑΔΙΑΒΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ κ.ΛΥΠΜΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Δ.ΕΥΡΩΤΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ , ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ Α.Π.Σ ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΜΕΙΑ κ.ΦΙΦΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΓΙΑΤΟΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ κ.ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ , ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ κ.ΛΕΙΝΟΝΙΤΗ ΘΕΟΦΑΝΗ , ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ :

1) ΠΕΤΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

2) ΒΟΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

3) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΛΑ

4) ΔΟΥΒΡΗ ΕΦΗ

5) ΠΑΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΩΓΩ

6) ΚΑΤΣΙΩΝΗ ΣΙΛΒΙΝΑ

7) ΣΟΥΡΣΟΥ ΒΑΣΩ

8) ΜΠΟΚΟΥ ΜΕΤΑΞΙΑ

9) ΜΑΡΜΑΤΖΑΚΟΥ ΞΕΝΙΑ

10) ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΜΑΡΙΑ

11) ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΦΙΦΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

 http://www.report24.gr/

Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ενημέρωση για σημαντικά θέματα

2017-01-19_2 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Ενημέρωση για σημαντικά θέματα
Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει
για σημαντικά θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον:
Ηλεκτρονική Αίτηση Του Ενδιαφερομένου Για Την Εξέταση Του Από
Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ
Περάτωση Της Διαδικασίας Για Την Έκδοση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεαΑ
1. Ανακεφαλαίωση Οδηγιών Διαχείρισης Αιτημάτων Πιστοποίησης Αναπηρίας
Προς Αποφυγή Εκ Νέου Εισαγωγής Τους Σε Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α.
Για Συμπλήρωση Εκδοθείσας Γνωμάτευσης Σε Ισχύ
2. Κρίση Επ' Αόριστον Της Διάρκειας Αναπηρίας, Όταν Η Κύρια Πάθηση Του
Αιτούντος Υπάγεται Στις Παθήσεις Του Πίνακα Της Με Αρ.Φ.11321/
Οικ.31102/1870/31.10.2013 (ΦΕΚ 2906/Τ.Β/18-11-2013) Υπουργικής
Απόφασης
http://takisalexandrakis.blogspot.nl/2017/01/2017-01-192.html

2017-01-10_01 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας -
Μπέττυ θα σε κρατάμε ζωντανή και γελαστή στη σκέψη μας και την ψυχή μας!
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2017/01/2017-01-1001.html
Μια νεαρή φίλη μας, μια δυναμική, κεφάτη, άριστα καταρτισμένη και
πολλά υποσχόμενη Λακώνισσα δεν είναι πια μαζί μας. Η Μπέττυ Λεωτσάκου
που λάτρευε και επισκεπτόταν πολύ συχνά την Απιδιά Λακωνίας, πατρίδα
της οικογένειας του πατέρα της, μια φίλη με όλη την ουσία και τη
σημασία της λέξης, ταξίδεψε πρόωρα για τον παράδεισο, βυθίζοντας στο
πένθος την οικογένεια της και όλους όσους την γνώρισαν κατά τη
διάρκεια της σύντομης, δραστήριας ζωής της. Τα μέλη του Σωματείου
Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια
στην οικογένεια της.
Μπέττυ θα σε κρατάμε ζωντανή και γελαστή στη σκέψη μας και την ψυχή μας

Video - photos 2016-12-23_84 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές
Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα "Στο
επίκεντρο ο Άνθρωπος" υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του ν.π.
κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης και παιδείας
Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ημερίδα σε video στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2384.html
Ευχαριστούμε το Δήμο Σπάρτης και το νομικό πρόσωπο κοινωνικής
προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης για την
καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας. Επίσης,
ευχαριστούμε τη διερμηνέα ελληνικής νοηματικής γλώσσας κα Θεοδώρα
Τσαποΐτη, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης για την εκτύπωση του
προγράμματος σε μορφή γραφής βλεπόντων και γραφής τυφλών, το Δ.Σ. του
Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης "Λακωνία" για την προσφορά χυμών, καθώς και
τις εκδόσεις "Studio Amid" για την προσφορά ηχητικών βιβλίων.
Επισκεφθείτε την σελίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας τον
ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/%CE%A3%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF-%CE%86%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CF%82-824157671057036/?notif_t=page_invite_accepted&notif_id=1480198106804410&ref=m_notif
Επισκεφθείτε την εκδήλωση "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" πατώντας τον
ακόλουθο σύνδεσμο:
https://m.facebook.com/events/891675060967715/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2229%22%2C%22ref_notif_type%22%3A%22plan_user_associated%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&notif_t=plan_user_associated&notif_id=1480983337407471&ref=m_notif
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2384.html

2016-12-21_83 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Προσοχή στους επιτήδειους πλανόδιους δήθεν αρωγούς Ανθρώπων
με Ειδικές Ανάγκες
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/2016-12-2183.html

Συναγερμός για την υγεία στην Ελλάδα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/61.html

2016-11-24_77 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Περί της ισχύος των πιστοποιητικών αναπηρίας όλων των
υγειονομικών επιτροπών – αποκλίσεις στην εκτίμηση ποσοστών αναπηρίας
Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας με το παρόν
ενημερώνει για ένα σοβαρό θέμα που ταλαιπωρεί τους Ανθρώπους με
Αναπηρία, το οποίο δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή
από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Συγκεκριμένα ισχύουν τα παρακάτω:
•Η εφαρμογή του Νόμου 3863/2010 (σχετ. 1) είχε στόχο τον ορθολογικό
καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας, με τη χρήση ενός αυστηρού Κανονισμού
εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), η εφαρμογή του οποίου καταλήγει να
μειώνει σημαντικά το ποσοστό αναπηρίας ανθρώπων που πραγματικά
αντιμετωπίζουν σοβαρότατες αναπηρίες.
•Πολλές φορές κατά τη συναλλαγή ανθρώπων με αναπηρία με τις υπηρεσίες
του δημοσίου, οι υπάλληλοι προφορικά, καθ'υπέρβαση της δικαιοδοσίας
τους, απαξιώνουν επίσημο έγγραφο της ελληνικής δημοκρατίας, αρνούμενοι
να δεχτούν ως αποδεικτικό της αναπηρίας τους έγγραφο, το εν ισχύ
πιστοποιητικό αναπηρίας οποιασδήποτε υγειονομικής επιτροπής που νόμιμα
προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος, απαιτώντας την προσκόμιση πιστοποιητικού
αναπηρίας του ΚΕΠΑ, επισημαίνοντας πάντα...
Διαβάστε περισσότερα στο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/2016-11-2477.html

Οδηγίες για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html

Ο Τάκης Αλεξανδράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ tv στις 29/11/2016
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/p/blog-page_2301.html

Όταν η εκτίμηση του ΚΕΠΑ για το ποσοστό αναπηρίας αποκλίνει της
αντίστοιχης εκτίμησης της ΑΣΥΕ
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/2016-10-2171.html

Τα επιδόματα στο στόχαστρο της τρόικας - Θα αποδίδονται βάσει νέων κριτηρίων
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του.
Ακούστε στο ραδιόφωνο του Alpha989 την "παρέα" της 18ης Ιανουαρίου
2015 με την προσέγγιση του Τάκη Αλεξανδράκη στο ζήτημα της εφαρμογής
του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
https://www.youtube.com/watch?v=8OHXMIunDak

Όταν οι μειώσεις μετονομάζονται σε εξορθολογισμό, αναδιάρθρωση,
αποκατάσταση στρεβλώσεων, αναπροσαρμογή... - Διαρκής ενημέρωση
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html

Videos - photos - Η "Παρέα εν δράσει" ολοκλήρωσε μια ακόμη εθελοντική
της δράση στην Κόρινθο με σύνθημα "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε
για όλους" στις 11 Νοεμβρίου 2016
Η δράση ολοκληρώθηκε αφήνοντας παρακαταθήκη στην πόλη της Κορίνθου 4
νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ οριοθετημένες και σηματοδοτημένες σύμφωνα
με τις σχετικές διατάξεις
Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/11-2016_19.html
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει την εθελοντική πρωτοβουλία
"Παρέα εν δράσει"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_23.html

2016-11-17_74 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν.
Λακωνίας - Το μέγεθος της διεθνούς τουριστικής αγοράς των ΑμεΑ είναι
πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού
Του καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανασίου
Κουστέλιου, στην «Ε.τ.Δ.»
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/2016-11-1774.html

Επανάληψη δημοσίευσης από 2 Ιουλίου 2016 - Ο ρόλος της 12ης και της
13ης Μαΐου 2016 στην ζωή των συνταξιούχων - Οι 5 κατηγορίες που
θίγονται
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/11/2-2016-12-13-2016-5.html

video από ΕΡΤ3 Η "Παρέα εν δράσει" πετώντας με την ευγενική χορηγία
της AEGEAN ολοκλήρωσε μια ακόμη εθελοντική δράση στο πανέμορφο νησί
της Ρόδου με σύνθημα "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους"
Η "Παρέα" συνέλεξε και μοιράστηκε γνώση και εμπειρίες σε μια ακόμη
επιτυχημένη εθελοντική της δράση, αυτή τη φορά στο πανέμορφο νησί της
Ρόδου!
Καθοριστική για την πραγματοποίηση της εθελοντικής μας δράσης ήταν η
προσφορά της AEGEAN η οποία εξασφάλισε, με την ευγενική χορηγία της,
την μετακίνηση των μελών της "παρέας" προς και από το πανέμορφο νησί
της Ρόδου με ασφάλεια και άνεση και η προσφορά της εταιρίας
"Κουτσοβασίλης Lift" και της εταιρίας "Nextlevel", ενώ πολλή σημαντική
ήταν η στήριξη της ΚΟΙΝΣΕΠ Ασκληπιάδες.
Επικοινωνήστε με την "παρέα" για να δρομολογήσουμε τον ερχομό της στον τόπο σας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/video-3-aegean.html

2016-10-05_68 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας -
Αναπτυξιακή προοπτική - Στον τουρισμό για όλους ήταν αφιερωμένη η
φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/10/2015-10-0568.html

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος στη Σπάρτη - videos
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/09/2016-09-2767-30-2.html

Το αναπηρικό αμαξίδιο των 200 ευρώ που προσφέρεται μέσω των δράσεων
ποδηλατικών διαδρομών ή συλλογής πλαστικών πωμάτων δεν εξασφαλίζει την
αυτονομία του χρήστη του
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-05-0533.html

Χορήγηση αναπηρικού αμαξιδίου και στους συνανθρώπους μας που
εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι - Η
απάντηση του Υπουργείου Υγείας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-1459.html

Όλες οι γνωματεύσεις αναπηρίας, των οποίων η ορισμένη ημερομηνία λήξης
της ισχύος τους δεν έχει παρέλθει, ή εάν έχουν αόριστη ημερομηνία
λήξης και ισχύουν εφ'όρου ζωής, διατηρούν την ισχύ τους ως επίσημα
έγγραφα και πρέπει να γίνουν δεκτές για φορολογικούς λόγους όπως
ορίζει και η ΠΟΛ. 1041/2016 στην οποία αναφέρεται το δελτίο τύπου 48
του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.
2016-06-15_48 Θέμα: Ενημέρωση για την ΠΟΛ. 1041/2016 σχετικά με την
ισχύ των γνωματεύσεων αναπηρίας για τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος
φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2015
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2015-06-1548-10412016-2015.html

Άρθρο Τάκη Αλεξανδράκη - Νερό το πολυτιμότερο αγαθό
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2016/05/blog-post.html?spref=tw

Διδακτική ιστορία - Ο Τάκης!
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_24.html

video - Η εβδομαδιαία συμμετοχή του Τάκη Αλεξανδράκη στην εκπομπή
"καθημερινά και απλά" της ΕΡΤ3
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2016/09/21.html?spref=tw

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση των λύσεων για την επίτευξη πρόσβασης στην
θάλασσα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και ηλικιωμένων, η οποία συγκρίνει
και αξιολογεί την προσβασιμότητα με το κόστος κατασκευής και
συντήρησης και το βαθμό ανεξαρτησίας και αυτονομίας των
εξυπηρετουμένων, για την κάθε μια λύση ξεχωριστά
2016-06-09_44 Θέμα: Υποχρέωση των ΟΤΑ για την εξασφάλιση πρόσβασης στη
θάλασσα σε μια τουλάχιστον παραλία της περιοχής ευθύνης τους
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-0944.html

2016-06-14_46 Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο για τη
διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων
ομάδων στο δημόσιο σύστημα υγείας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-1446.html2016-06-14_46
Θέμα: Διευκρινίσεις σχετικά με την εγκύκλιο για τη διασφάλιση της
πρόσβασης των ανασφάλιστων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στο
δημόσιο σύστημα υγείας

Ενημέρωση για την πρόσβαση των δικαιούχων ανασφάλιστων σε ιατρική και
νοσηλευτική περίθαλψη του Ε.Σ.Υ. - απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με
τη χρήση της Κάρτας Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-2760.html

Σύντομος οδηγός ερωταπαντήσεων για την πρόσβαση ανασφάλιστων στο
δημόσιο σύστημα υγείας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/2016-06-3057.html

Ενημέρωση για την εξασφάλιση του απαραίτητου επιπέδου προσβασιμότητας
Ατόμων με Αναπηρία στο δομημένο και το ψηφιακό περιβάλλον που απαιτούν
οι Προσκλήσεις των 4 Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ με τις σχετικές απαντήσεις του
Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-2861-4.html

Άρθρο Τάκη Αλεξανδράκη - Ακούει κανείς; Από την παραλία στο δρόμο
ημίγυμνοι αναβάτες με μυρωδιά αντιλιακού και θανάτου
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/18.html

Άρθρο Τάκη Αλεξανδράκη - "Ακούει κανείς;" Ασυντήρητα οχήματα δημόσιας
και ιδιωτικής χρήσης
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_31.html

video "καθημερινά και απλά" 06-06-2016 ΕΡΤ3 - Ολοκληρώθηκε το 1ο
festival φορέων ειδικής εκπαίδευσης στο Γκάζι "Όλοι Μαζί"
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/06/video-06-06-2016-3-1-festival.html

Παλαιότερα δελτία τύπου
Θέμα: Eurostat: Στην Ελλάδα το 2015 ζούσαν σε κατάσταση ένδειας
περίπου 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι - δραματικά τα επίσημα στοιχεία και
η κατάσταση επιδεινώνεται
Θέμα: Η παρακολούθηση της εφαρμογής των αρχών της σχεδίασης για όλους
προτεραιότητα του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας
Θέμα: Σχόλια στη δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Σύσταση
Γενικής Γραμματείας
Ψηφιακής Πολιτικής»
Θέμα: Ενημέρωση για τη διάρκεια ισχύος της αναπηρίας των υγειονομικών
επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων και για τις 43 μόνιμες και μη
αναστρέψιμες παθήσεις
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/p/blog-page_21.html

video - ο Τάκης Αλεξανδράκης στην εκπομπή "καθημερινά και απλά" της
ΕΡΤ3 12/05/2016 την οποία παρουσιάζουν οι αγαπητοί, Έλσα Ποιμενίδου
και ο Χάρης Αρβανιτίδης.
Συζητήθηκε η αδικαιολόγητη συμπεριφορά του οδηγού αστικού λεωφορείου
στην Αθήνα, κατά της φίλης Ιωάννας Μαρίας, ο οποίος της απαγόρεψε την
είσοδο στο όχημα δημοσίας χρήσης που οδηγούσε, λόγω του ότι η Ιωάννα
Μαρία συνοδευόταν από το σκύλο οδηγό της. Επίσης αναφέρθηκαν στον
καθημερινό αγώνα του Ανθρώπου με Αναπηρία στη χώρα μας, για την
διεκδίκηση των αυτονόητων, και επισήμαναν την ανάγκη, επιτέλους, της
ουσιαστικής και πραγματικής εφαρμογής του νομικού οπλοστασίου που έχει
θεσπίσει η πατρίδα μας. Έκαναν ιδιαίτερη μνεία στα οφέλη των
βιωματικών σεμιναρίων που πραγματοποιεί το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές
Ανάγκες Ν. Λακωνίας, και η "παρέα" σε ολόκληρη την Ελλάδα, για την
ενημέρωση των Ανθρώπων με Αναπηρία και των οικογενειών τους για τα
δικαιώματά τους και την προστασία τους, τη νομική υποστήριξή τους, την
εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης ΄για όλους, τον τουρισμό για όλους
που αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης, την προσέγγιση των διαφόρων
μορφών αναπηρίας, την προσβασιμότητα, τον παραολυμπιακό αθλητισμό και
τα οφέλη του, και τους κινδύνους των κάθε είδους ατυχημάτων τα οποία
αποτελούν τεράστια πύλη εισόδου νέων κυρίως Ανθρώπων στην αναπηρία.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/05/video-3-12052016.html

Η συζήτηση για περικοπές συντάξεων και επιδομάτων ίσως σας ξάφνιασε
στην περίπτωση που δεν παρακολουθείτε τις αναλύσεις της συντακτικής
ομάδας του ιστολογίου μας. Κάθε φορά που μια νέα δημοσίευση ανέβαινε
στο ιστολόγιο μας προκαλούσε πλήθος αντιδράσεων, στις οποίες
απαντούσαμε με απλά λόγια, λέγοντας πως το μόνο που κάνουμε είναι να
μελετάμε τα δεδομένα και να τα αναλύουμε με λογική και την απαραίτητη
προσοχή. Διαβάστε όλες τις δημοσιεύσεις που θα βρείτε στον ακόλουθο
σύνδεσμο, ακούστε την προσέγγιση του θέματος στην εκπομπή της 18ης
Ιανουαρίου 2015:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_25.html

video - Ο Τάκης Αλεξανδράκης καλεσμένος στην εκπομπή "καθημερινά και
απλά" της ΕΡΤ3 της Παρασκευής 18/12/2015, συζητά με την Έλσα και το
Χάρη για την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Alpha989 και Alpha 96,5,
για τον αθλητισμό των Ανθρώπων με Αναπηρία, το πανελλήνιο πρωτάθλημα
σκακιού τυφλών, σε μια αρχική προσέγγιση των ζητημάτων της αναπηρίας.
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/video-3-18122015.html

Παρουσίαση του εργαλείου ελέγχου ηλεκτρονικής προσβασιμότητας w3c
Διάβασε πως μπορείς και εσύ, με απλές κινήσεις, να βοηθήσεις στην
πρόσβαση όλων στην πληροφορία στο διαδίκτυο
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_12.html

video - Βράβευση των κορυφαίων από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
Για την υποστήριξη που ταπεινά παρέχω μέσω τον εκπομπών μου στο
ραδιόφωνο του Alpha989 και Alpha 96,5, στην άξια αγωνιστική δράση των
αθλητριών και αθλητών με αναπηρία, οι οποίοι τιμούν τη χώρα μας σε όλο
τον κόσμο, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική
Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), μου απένειμε ένα
ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html

για νομική υποστήριξη στείλτε μας το αίτημά σας, το ερώτημά σας στην
φόρμα επικοινωνίας του ιστολογίου μας
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/

Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο : Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα θεμέλιο για
τη διασφάλιση των ατομικών δικ. και ελευθεριών
http://takisalexandrakis.blogspot.com/2015/10/blog-post_17.html?spref=tw

Μπορεί η οριζόντια υιοθέτηση του σχεδιασμού φιλικών προς τον πολίτη
υπηρεσιών να βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής;
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html

Πρόσκληση σε διαβούλευση: Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε: η συνδιαμόρφωση
Εθνικής Στρατηγικής για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των
πολιτών με αναπηρία με όχημα την Σχεδίαση για Όλους
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_4.html

Πετύχαμε την ανατροπή: Οι άνεργοι ανάπηροι άνω του 50% θα
μοριοδοτούνται σε κάθε νέα προκήρυξη θέσεων κοινωφελούς εργασίας του
ΟΑΕΔ
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/06/50.html

Αλεξανδράκης Τάκης
skype name: liquid-takis
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/
mobile phone: +306932-312-912
Facebook name: takis alexandrakis
Twitter: @talexandrakis