Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Έρωτας στα Κύθηρα Η τελευτάια σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος πέθανε σήμερα, 24 Ιανουαρίου 2017, σε ηλικία 77 ετών, μετά από μακρά ασθένεια. Το Ερωτας στα Κύθηρα έμελλε να είναι η τελευταία σκηνοθεσία του μεγάλου ανθρώπου του θεάτρου. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Σπύρος Ευαγγελάτος ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κωμωδία «Αμύντας», έναν ύμνο από τον 18ο αιώνα για τον έρωτα και τη φύση.
Εκτός από το να μας ενθουσιάζει, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός πως ο Σπύρος Ευαγγελάτος έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα έργο του 1θου αιώνα, τον «Αμύντα», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι από την πρώτη σκηνοθεσία που υπέγραψε στα 21 του για τον «Φορτουνάτο» του 1665, βάλθηκε να αναδείξει και να σώσει από την αφάνεια σπουδαία ελληνικά κείμενα, ενώ πολλές φορές ήταν αυτός που έκανε και όλη την επιστημονική δουλειά. Στην περίπτωση του «Αμύντα» ο Ευαγγελάτος ανακάλυψε στα 28 του πως πίσω από τον ανώνυμο συγγραφέα της ελεύθερης ανάπλασης στα ελληνικά της ομώνυμης κωμωδίας του Τορκουάτο Τάσσο «κρυβόταν ο επτανήσιος, σπουδαγμένος στην Πάδοβα, ιατροφιλόσοφος, αλλά και ποιητής Γεώργιος Μόρμορης, που γεννήθηκε στα Κύθηρα το 1720 και πέθανε το 1790. Μάλιστα πήγα στα Κύθηρα και βρήκα στο σπίτι των απογόνων του ένα ωραίο έγχρωμο πορτρέτο του» θα πει.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει ο «Αμύντας» σε βιβλίο (2012) από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης με εισαγωγή, σχόλια και γλωσσάριο του Ευαγγελάτου. «Το γλωσσάριο ήταν γιατί το κείμενο έχει και κυθηραϊκή ντοπιολαλιά. Ανήκει στο είδος της ποιμενικής κωμωδίας –μεγάλη μόδα στα μέσα του 18ου αιώνα στην Ευρώπη–, και δεν πρέπει να τη συγχέουμε με τα δικά μας βουκολικά δράματα τύπου “Αγαπητικός της βοσκοπούλας”, “Γκόλφω” κ.λπ. Πρόκειται για έναν ύμνο στην ποιμενική ζωή και θέμα του είναι ο έρωτας. Περιέχει πολλά φαρσικά στοιχεία και ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι ότι οι ήρωές του, όπως οι νυμφάδες που είναι γυναίκες κυνηγοί, έχουν συμπεριφορές ευγενών» εξηγεί και συνεχίζει. «Η σκηνοθεσία μου θα είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Η παράσταση ξεκινάει σε ύφος μπαρόκ, συνεχίζει με στοιχεία ροκοκό, περνάει από το ρομαντισμό του 19ου αιώνα και καταλήγει στον 20ό και τον 21ο αιώνα, κυρίως μέσω των μουσικών επιλογών. Εξάλλου η μουσική, του Γιάννη Αναστασόπουλου, θα παίζει σημαντικό ρόλο στην παράσταση».
image
 

ΠΗΓΗ http://www.athensvoice.gr/

Κοπή Πίτας Κυθηραϊκών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς


Αγνοείται ναυτικός στο ακρωτήριο Ταίναρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης 39χρονου αλλοδαπού ναυτικού μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Louisa Schulte, σημαίας Σιγκαπούρης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο.
Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα αεροπλάνο της Frontex. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.
Ο αγνοούμενος εργαζόταν στο πλοίο ως Β μηχανικός και τα ίχνη του χαθήκαν από τις 10 πρωί.
ΠΗΓΗ  http://www.enikos.gr/

57 φιάλες αίματος ο απολογισμός της χθεσινής αιμοδοσίας στη Σκάλα

Έμπρακτα έδειξαν τον ανθρωπισμό τους οι πολίτες που προσήλθαν χθες στο πνευματικό κέντρο της Σκάλας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Νομικού Προσώπου του δήμου Ευρώτα, του γενικού νοσοκομείου Λακωνίας, της δημοτικής κοινότητας Σκάλας και του συλλόγου “Νέοι Ορίζοντες”.
Ύστερα από δύο χρόνια -λόγω του γνωστού προβλήματος της ελονοσίας- η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν μεγάλη. Εκτός από τη συγκέντρωση 57 φιαλών αίματος, έγινε από εθελοντές ενημέρωση και για δωρεά μυελού των οστών, με την πρώτη συμμετοχή να είναι ενθαρρυντική.
Οι διοργανωτές απηύθυναν ιδιαίτερες ευχαριστίες στην επιχείρηση “Εyrotas Fruit”, που προσέφερε στους εθελοντές αιμοδότες ποικιλία φρέσκων χυμών.
 https://laconialive.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Π. ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

          Αγαπητοί Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικοί,
          Ο Δήμος Μονεμβασίας στην προσπάθειά του να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στο ποιοτικό διάβασμα θα λειτουργήσει Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου, 13 - 18 ετών, με την εθελοντική στήριξη και πρωτοβουλία συνδημοτών μας (εκπαιδευτικών και ανθρώπων που αγαπούν το βιβλίο) και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή.
          Στόχος μας είναι να αναπτύξουν τα παιδιά αγάπη για το βιβλίο, να έρθουν σε επαφή με ένα βαθύ και ουσιαστικό τρόπο ανάγνωσης και να συζητήσουν θέματα που τα απασχολούν μέσα από κατάλληλα βιβλία-"οδηγούς".
          Οι συναντήσεις θα είναι απογευματινές, θα γίνονται σε αίθουσα του Γυμνασίου ή του Λυκείου Μολάων και θα περιλαμβάνουν ομαδική ανάγνωση λογοτεχνικών έργων, συζήτηση και επεξεργασία πάνω στα κύρια θέματα που θίγονται σε αυτά, καθώς και σχετικά παιχνίδια ή άλλες δραστηριότητες (π.χ. εικονογράφηση, δραματοποίηση, προβολή ταινίας, μουσική, επίσκεψη σε χώρο σχετικό με το θέμα, πρόσκληση του συγγραφέα κ.λπ.). Τον συντονισμό θα αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί Αντώνης Μπόζης (φιλόλογος), Αθανάσιος Παυλάκης (οδοντίατρος), Κωνσταντίνα Ντανάκα (φιλόλογος) και Ολυμπία Λαμπούση (θεολόγος).
          Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 στις 5:00΄ το απόγευμα στο Λύκειο.
Οι εγγραφές στη Λέσχη και οι δηλώσεις προτίμησης για τις ώρες και τις μέρες των συναντήσεων θα γίνονται τηλεφωνικά στα 6947474853 και 6944730793 ή ηλεκτρονικά στο e-mail maparesearch@yahoo.gr ή κατευθείαν στην πρώτη μας συνάντηση το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου. Ελάτε και θα τα πούμε από κοντά!

Μελέτη για το «καλώδιο» διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου

Την «Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, μελέτης κόστους οφέλους και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών για το έργο «Ηλεκτρική Διασύνδεση ΚΡΗΤΗ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΔΜΗΕ. 

 

Οι σχετικές προτάσεις θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για το λεγόμενο «μικρό καλώδιο», που θα συνδέσει ενεργειακά την Κρήτη με την Πελοπόννησο και αυτή είναι η δεύτερη μελέτη που βγαίνει στον «αέρα» μετά το διαγωνισμό για την αναγνωριστική ωκεανογραφική – βυθομετρική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή από τον κόλπο Νεάπολης της Νότιας Πελοποννήσου, μέχρι τον Κόλπο Κισσάμου.

Η σχετική διακήρυξη μπορεί να αναζητηθεί στο site του ΑΔΜΕ www.admie.gr
------------------------------------
Πηγή: lakonikos.gr
------------------------------------

ΒΑΤΙΚΑ.Κινδύνεψε ναυτικός ανοικτά της Ελαφονήσου!

ΝΕΑΠΟΛΗ. Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον πράκτορα του Φ/Γ «TAYFUN BAYRAKTAR» σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ελαφονήσου  ότι 65χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα Νικολάεβ Ουκρανίας με προορισμό το λιμένα Σαβόνα Ιταλίας, κατέπλευσε στον όρμο Νεάπολης από όπου ο 65χρονος αφού αποβιβάστηκε με τη Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ «ΜΑΧΗ» Ν.Ν.11, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης. Από την Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «TAYFUN BAYRAKTAR» μέχρι αποκατάστασης της οργανικής του σύνθεσης.
ΠΗΓΗ  http://www.notospress.gr/

Πρόσκληση στην ετήσια εκδήλωση συνάντησης μελών και φίλων Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 5 το απόγευμα

Τα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση συνάντησης τους, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στις 5 το απόγευμα, στο χώρο εστίασης ΑΜΙ, στην κεντρική πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Μαγούλας του Δήμου Σπάρτης. 

Η εκδήλωση, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη συνάντηση των μελών του Σωματείου μας και των οικογενειών τους, με όλες τις φίλες και τους φίλους μας, και παράλληλα ενισχύει το ταμείο αλληλοβοηθείας του Σωματείου μας, το οποίο υποστηρίζει διαρκώς τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν. 

Η επιδείνωση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης προκαλεί τη διαρκή αύξηση των αιτημάτων που δεχόμαστε κάθε χρόνο, τα οποία μετά από ενδελεχή έλεγχο ικανοποιούμε στο σύνολο τους.
Το τυχόν περίσσευμα του ταμείου αλληλοβοηθείας, διανέμεται κάθε χρόνο στα άπορα μέλη του Σωματείου.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας για τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία πραγματοποιήθηκε η οικονομική ενίσχυση των απόρων μελών το 2015. Επίσης εδώ θα βρείτε όλα τα στοιχεία για την οικονομική ενίσχυση των απόρων μελών για το έτος 2016.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν: Λακωνική τροφίμων, Κ. Χατζέλης Α.Ε., συστεγαζόμενα φαρμακεία Βακαλόπουλου Λιναρδάκη, Ηλίας Σταθάκος - τοποθετήσεις πλακιδίων, κατασκευές τζακιών, επενδύσεις πέτρας, OLYMPIA STROM, ΒΕΝΕΤΑ line, Κρικέλα Παναγιώτα, E-CLICK.GR, Χρηστίδη jewels, Τσικάκης - Γιαννόπουλος ΑΕ, Οινοποιία Θεοδωρακάκος Γεώργιος, Παυλόπουλος κοσμήματα, MEDI-shop ακουστικά βαρηκοϊας, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Euronet, Λακωνικό Ωδείο, Studio Amid, ο Χρόνης, Super Market - Αφοί Παναγιωτόπουλοι, ιδέες & λύσεις Νικόλαος Διαμαντάκος και πλήθος άλλων λακωνικών καταστημάτων των οποίων τη λίστα θα ανακοινώσουμε με επόμενο δελτίο τύπου με τις ευχαριστίες του Σωματείου μας.
Η είσοδος των μελών στο χώρο της εκδήλωσης θα είναι όπως πάντα ελεύθερη με την επίδειξη της κάρτας τους, κάρτα μέλους - αναπηρίας του Σωματείου μας.
--------------------------------------------------
Πηγή: takisalexandrakis.
blogspot.nl--------------------------------------------------

SOS στη Σπάρτη. Χάθηκε Γυναίκα στο Παρόρι. Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού.

Χάθηκε στον δρόμο Παρόρι – Αγ. Ιώαννης. 

Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού πραγματοποιείται τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Παρορίου Σπάρτης και στον δρόμο προς Αγ.Ιωάννη για την εύρεση ηλικιωμένης.

Αστυνομικές δυνάμεις, Άντρες της Πυροσβεστικής Σπάρτης και της ΕΜΑΚ αλλά και κάτοικοι της περιοχής αναζητούν από χθες το απόγευμα ηλικιωμένη γυναίκα 90 χρονών η οποία είχε βγεί βόλτα με το σκυλάκι της και δεν έδωσε στην συνέχεια σημεία ζωής.

Τελευταία φορά που είδαν την γυναίκα η οποία πάσχει από μερική άνοια ήταν την Κυριακή το απόγευμα και έκτοτε την αναζητούν.

Η Ηλικιωμένη γυναίκα που είναι κάτοικος Παρορίου σύμφωνα με τις πληροφορίες του Report24 ήταν πολύ γνωστή φυσιογνωμία και συνήθιζε να βγαίνει βόλτα στην περιοχή ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε φόραγε μαύρα ρούχα.

Οι αρχές έχουν στήσει μια μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού της καθώς οι επόμενες ώρες και με τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες είναι πολύ κρίσιμες.

Όποιος γνωρίζει ή εντοπίσει κάτι να ενημερώσει αμέσως τις αρχές.

Παρακαλούμε κοινοποιείστε για την ενημέρωση του κόσμου.

Ρεπορτάζ
Γιάννης Παυλάκος
 http://www.report24.gr/

Παρουσία Πατριανάκου η κοπή πίτας των Νεαπολιτών της Αττικής

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύνδεσμος Νεπολιτών «Τα Βάτικα», την Κυριακή 22/1 στο εστιατόριο V’ ammos εντός του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο Ν. Φάληρο.
Τη φετινή χρονιά, ο Σύνδεσμος έλαβε την απόφαση να τιμήσει τον Βατικιώτη κ. Παρασκευά Σωτήραλη για τις πολυάριθμες διεθνείς επιτυχίες και βραβεύσεις που έχουν κερδίσει τα εκλεκτά προϊόντά του, αλλά και τον τελευταίο φαροφύλακα του Φάρου στον Καβομαλιά, κ. Βαγγέλη Κυνηγαλάκη!
Παράλληλα, το Δ.Σ. του Συνδέσμου τίμησε τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη και το ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη για την ανακαινίση και αποκατάσταση επιλεγμένων πετρόκτιστων φάρων της Ελλάδας και ιδιαίτερα, του ιστορικού φάρου του Καβομαλιά καθώς και τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, γιο του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου για τη χρηματοδότηση της μελέτης για την αποκατάσταση του Φάρου Μαλέα και της ανάδειξης του μονοπατιού που οδηγεί σε αυτό.
Τέλος, τιμήθηκαν και όλα τα Βατικιωτόπουλα που κατά το σχολικό έτος 2015-2016 αρίστευσαν καθώς και όλους όσοι αποφοίτησαν ή εισήχθησαν σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και η πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, η οποία -στο μέτρο του δυνατού- επιδιώκει και βρίσκεται δίπλα σε όλους τους φορείς και συλλογικότητες της Λακωνίας, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν διαθέτει θεσμική ιδιότητα. Η αγάπη που τρέφει για τον τόπο της και τους ανθρώπους του, εξάλλου, είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στην κοινή ζωή της περιοχής…
- See more at: http://www.lakonikos.gr/parapolitika/item/126130-parousia-patrianakou-i-kopi-pitas-ton-neapoliton-tis-attikis#sthash.vsF5ml7g.42EjICnP.dpuf

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης απαντά στον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας

Με αφορμή σχόλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας επάνω σε πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης κ. Δημήτρη Δημητριάδη, ο τελευταίος απαντά τα εξής:
«Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας στην οποία αναφέρεται και το όνομά μου, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Όχι τόσο για το όνομά μου αλλά για τους αγρότες που εκπροσωπώ. Όμως με θέσεις, τεκμηριωμένες και όχι “πιασάρικα” συνθήματα. Εγώ έκανα κάποιες ερωτήσεις που ακόμα δεν έχω πάρει απαντήσεις:
1. Υπάρχει ή όχι ο νόμος 4015, που ορίζει σαφώς ότι: α) Αγροτικός σύλλογος μπορεί να υπάρχει ένας ανά κατεύθυνση και ανά δήμο; β) Ότι βάσει του ίδιου νόμου Ομοσπονδία Περιφέρειας μπορεί να υπάρχει μόνο όταν βρεθούν 50% + 1 των αγροτικών συλλόγων; Δηλαδή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου χρειαζόμαστε 14 αγροτικούς συλλόγους για να φτιάξουμε ομοσπονδία (όταν έχουμε 26 δήμους).
2. Το καταστατικό των αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων λέει ή όχι ότι ιδρύεται ΣΩΜΑΤΕΙΟ με την ΕΠΩΝΥΜΙΑ!! “Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος”;
3. Εμείς σαν αγροτικός σύλλογος Αν. Μάνης δεν είμαστε εναντίον όποιων συλλογικοτήτων. Αυτό που λέμε απλά είναι ότι δεν είναι αγροτικός σύλλογος με την έννοια του νόμου.
4. Είμαστε υπόλογοι όταν σαν συλλογικό όργανο δεν θέλουμε να είμαστε κομματικό όργανο; Θα αρχίσουμε να βγάζουμε πιστοποιητικά φρονημάτων για ποιον θα γράψουμε; Αν είναι δυνατόν.
5. Η ΠΑΣΥ είναι κομμάτι του ΚΚΕ; Ναι ή όχι;
6. Οταν ο κ. Μπούτας πήγε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έδινε και δωράκια τσίπουρα, σαν τι πήγε; Του υποσχέθηκαν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι στους υπόλοιπους; Γιατί αυτός είναι στο απυρόβλητο ενώ λοιδορείτε εμάς; Είναι ο κ. Μπούτας κομματικό στέλεχος και όλοι γύρω απο αυτόν ναι ή όχι;
Εμείς, κύριοι, είμαστε εκλεγμένα ΔΣ και τις αποφάσεις για το τι θα κάνουμε τις παίρνουμε Δημοκρατικά μέσα από γενικές συνελεύσεις και δεν περιμένουμε οδηγίες απο κανένα κόμμα.
Δυστυχώς ακόμη δεν έχετε ξεφύγει απο το δόγμα του να πολεμάτε ό,τι δεν ελέγχετε. Και εσείς είστε οι κύριοι υπεύθυνοι για όποια διάσπαση μιλάτε.
Ενημερωτικά σαν σύλλογος για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου μας θα πάμε να συναντήσουμε όποιον υπουργό Γεωργίας και θα είμαστε απέναντι σε όποια κυβέρνηση τα θίγει. Και συγχωρέστε μας αν δεν πάρουμε την άδειά σας για το πότε και ποιον θα δούμε.
Και τέλος να μιλάτε για μεγαλοαγρότες με μεγάλες επιδοτήσεις κλπ για τη Μάνη, μάλλον είστε ανενημέρωτοι. Αλλά αυτή τη “γραμμή” πήρατε, αυτή παπαγαλίζετε».
 http://laconialive.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΈΝΩΣΗ Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Κυθήρων ευχαριστεί θερμά τα ελαιοτριβεία των Κυθήρων,






1. Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου
2. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ποταμού
3. Ελαιοτριβείο Ιωάννη Ν. Λουράντου

που για άλλη μια ελαιοπαραγωγική περίοδο στάθηκαν δίπλα στους βιοκαλλιεργητές του νησιού μας,και πιστοποιήθηκαν για την έκθλιψη του βιολογικού ελαιόκαρπου και την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου.

Σας παραθέτουμε τις Βεβαιώσεις συμμόρφωσης των παραπάνω ελαιοτριβείων.