Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 2 χρόνων από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά την υποστολή της σημαίας της κοινωνικής δικαιοσύνης, της μη φορολόγησης των πολιτών, της Ανάπτυξης, της παροχής της 13ης σύνταξης και φυσικά της μη υπογραφής Μνημονίου, ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατεβάσει ακόμη μία: Αυτή της διαφάνειας.
Παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας, τα στοιχεία της Διεθνούς Έκθεσης για τη Διαφάνεια , αποτελούν ηχηρό χαστούκι για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του. Τα δυο χρόνια της “πρώτης φοράς Αριστερά” συνοδεύονται από αδιαφάνεια σε βασικούς τομείς της ζωής των Ελλήνων: Στην Υγεία, στη Δικαιοσύνη, στον Αθλητισμό, παντού. Σύμφωνα με την Έκθεση για το 2016, η Ελλάδα έπεσε έντεκα θέσεις και είναι χαμηλότερα κι από τριτοκοσμικές χώρες. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, στα “γενέθλιά της” γίνεται συνώνυμη με αυτή της διαφθοράς, που κυριαρχεί παντού και δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, την οικονομία, αλλά και την καθημερινότητα του πολίτη σε κάθε συναλλαγή του με το κράτος.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι το μόνο που καταφέρνουν με το στήσιμο ενός “κομματικού κράτους” είναι να βυθίζουν την Ελλάδα ακόμη πιο χαμηλά. Ας το καταλάβουν και ας αλλάξουν πορεία. Τους το λέμε εμείς, τους το λέει η κοινωνία, τους το λέει ακόμη και η Διεθνής Διαφάνεια.»

Έρευνες προς εντοπισμό ναυτικού στο Ταίναρο

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του λιμενικού, από τον πλοίαρχο του Φ/Γ “Louisa Schulte”, σημαίας Σιγκαπούρης, για αγνοούμενο 39χρονο αλλοδαπό, μέλος του πληρώματος. Το πλοίο, προερχόμενο από την Αίγυπτο και κατευθυνόμενο στην Κροατία, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ του ακρωτηρίου Ταίναρου, με πλήρωμα είκοσι ένα αλλοδαπά άτομα.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ πραγματοποιούνται έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό του λιμενικού και της ακτοφυλακής, παραπλέοντα πλοία, καθώς και από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
 http://laconialive.gr/

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Τ.Κ. 801 00  Κ Υ Θ Η Ρ Α

ΤΗΛ.:2736031202 & 2736038359

FAX  :2736031202



                                                Ἐν Κυθήροις τῇ 17ῃ Ἰανουαρίου 2017

Ἀριθ. Πρωτ.:43





Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Ι Σ



Πρός τούς Πανοσ/τους καί Αἰδ/τους Προέδρους

καί τά Ἐκκλησιαστικά Συμβούλια

τῆς καθ΄ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως



         Παρακαλεῖσθε καί προσκαλεῖσθε  νά συμμετάσχητε εἰς τήν Συνέλευσιν τῶν Ἐκκλησιαστικῶν Συμβουλίων, ἡ ὁποία θά γίνη τό Σάββατον 28 Ἰανουαρίου 2017, ὥρα 6 μ.μ., εἰς τήν Ἱεράν Μονήν ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ διά θέματα ἐνοριακά, διοικητικά καί ὑπηρεσιακά, μετά τόν γενόμενον διορισμόν τῶν νέων Ἐκκλησιαστικῶν Ἐπιτροπῶν.

         Ἐν ἀναμονῇ τῆς ἐν κοινωνίᾳ ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ συναντήσεως καί τοῦ ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι συμπνευματισμοῦ ὅλων μας διατελῶ,



Μέ ἐξαίρετον τιμήν καί εὐχάς

Ὁ Μητροπολίτης


† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ .ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ



      ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ          

             ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

 ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ                     



                                   

                                                                                        Ἐν Κυθήροις τῇ 20ῇ Ἰανουαρίου 2017

         

 Ἀριθ. Πρωτ. : 63



ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ



         Στίς 30 Ἰανουαρίου  2017, ἡμέρα Δευτέρα, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῶν ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ καί ὥρα 6:30 μ.μ., θά πραγματοποιηθῇ διάλεξις στήν αἴθουσα  τοῦ Λεοντσινείου Πνευματικοῦ Κέντρου Κεραμωτοῦ μέ ὁμιλήτρια τήν Δρα Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν καί Σχολικήν Σύμβουλον Δημοτικῆς Ἐκπαιδεύσεως



κ.Χριστίνα  Κολοβοῦ

μέ θέμα

«Ἡ διδασκαλία τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν τότε καί σήμερα»



          Μετά τήν ἐπίκαιρη αὐτή ὁμιλία θά γίνῃ ἡ τελετή κοπῆς τῆς Ἁγιοβασιλόπιττας πρός τιμήν τῶν ἐκπαιδευτικῶν τῆς νήσου μας.       

          Προσκαλοῦνται οἱ Τοπικές Ἀρχές,  οἱ κκ.ἐκπαιδευτικοί ὅλων τῶν βαθμίδων, ἐν ἐνεργείᾳ καί μή, ὁ Ἱερός Κλῆρος καί οἱ συμπολίτες μας στήν γιορτινή αὐτή ἐκδήλωσι.



Μέ εὐχές καί ἀγάπη.

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


†Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ