Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χθες Δευτέρα 6 /2/ 2017 στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ανεξάρτητων Αγροτικών συλλόγων της Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεχθήκαμε την επίσκεψη του προέδρου της “Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν) κυρίου Νταλακογιώργου Αντώνη ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση των ναυτεργατών και σύσσωμου του Π.Ε.Ν.Ε.Ν στις αγροτικές κινητοποιήσεις . Τόνισε δε πως ο αγώνας των αγροτών θα τελεσφορήσει μόνο όταν όλες οι κοινωνικές ομάδες κάνουν κατανοητό πως τα αιτήματα είναι κοινά σε όλες τις εργατικές τάξεις και κατ επέκταση ο αγώνας για να επιτευχθούν θα πρέπει να είναι και αυτός κοινός . Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα .
Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι δράσεις των συλλόγων σε τοπικό επίπεδο έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τον αποκλείουν από το να παράγει. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας δυναμικά για να δώσουμε και ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει με τα μνημόνια ,μας διώχνουν απ την γη μας, απ τα χωράφια μας και μας κάνουν επαίτες των Βρυξελλών .
Καλούμε όλους τους κλάδους των εργαζομένων, τους επιστήμονες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους συνταξιούχους ,να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους και τους αγρότες να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα να δώσουν μάχη για την επιβίωση τους αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό.
Θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς και θα ανακοινωθούν κοινές δράσεις ανά νόμο .
Δεν θα χαρίσουμε τη γη των πατέρων μας ούτε θα ξεπουλήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.
Θα μας βρουν απέναντι στα μνημονιακά τους σχέδια όλους μαζί σαν μια γροθιά.
Συντονιστική Επιτροπή
Ανεξαρτήτων Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Καραβάς των Κυθήρων με την ευρύτερη περιοχή, φημίζεται σαν ένα από τα ωραιότερα μέρη του νησιού μας. Η πανέμορφη ρεματιά και οι σιδηρούχες πηγές σε μαγευτικότατες τοποθεσίες, 3 από τις οποίες με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, τα αρωματικά αχλάδια και οι αμυγδαλιές είναι μερικά μόνο από τα στολίδια του Καραβά. Το Φλεβάρη που γιορτάζει το χωριό τον προστάτη του άγιο Χαράλαμπο ντύνεται στα γιορτινά του με τις ανθισμένες αμυγδαλιές να δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό. Άλλοτε μια καλή σοδειά στο αμύγδαλο απέφερε 40 τόνους. Όλο αυτό το φορτίο κατά το Μεσοπόλεμο μεταφερόταν στην Πλατεία Άμμο, από όπου καϊκια το μετέφεραν στο Καψάλι για λογαριασμό του εμπόρου Ιούλιου Μασσέλου. Εκεί στο Καψάλι, όπου διέθεταν αποθήκες οι μεγαλέμποροι του νησιού, συνεργεία από γυναίκες έσπαγαν το γευστικότατο Καραβίτικο αμύγδαλο και την ψίχα την προωθούσαν στην Τεργέστη, ενώ τα τσόφλια τα προωθούσαν στον Πειραιά.
Μια μαντινάδα για το χιλιοτραγουδισμένο Καραβά λέει 
"Αχι καημένε Καραβά με τις αμυγδαλιές σου 
και με τα κρύα σου νερά και με τις κοπελιές σου!"

 Eleni Harou

Η αδιαφορία «γκρεμίζει» τη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα! (ΦΩΤΟ)

«Μαραζώνει» ημέρα με την ημέρα, η σιδερένια γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, καθώς οι φθορές από το πέρασμα του χρόνου δεν είναι μόνο εξόφθαλμες, αλλά και ανησυχητικές. Η γέφυρα παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας, ενώ πλέον έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται τα μεταλλικά μέρη του σκελετού, καθώς το οδόστρωμα έχει αποσαθρωθεί. Στο επίμαχο σημείο, μάλιστα, έχει τοποθετηθεί μία σανίδα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.
Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει για το θέμα, η κ. Κυριακούλας Μαστρογιαννάκου, η οποία είναι μέλος του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητα Σκάλας του Δ. Ευρώτα. Σε σχόλιο της προς το «Λακωνικό Τύπο» έγραψε τα εξής:
«Αν δείτε πως είναι απο κάτω, δεν θα ξαναπεράσετε απο πάνω... Η γέφυρα της ντροπής για την δημοτική κοινότητα Σκάλας του Δήμου Ευρώτα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ως χαρακτηρισμένο νεώτερο μνημείο του ΦΕΚ 251/ΑΑΠ/30/9/2011, αποτελεί ντροπή για το Ελληνικό Δημόσιο του οποίου είναι ιδιοκτησία!»
Η γέφυρα παρουσιάζει αυτή την εικόνα για περισσότερο από δέκα ημέρες και κάθε ημέρα, η κατάσταση
- See more at: http://www.lakonikos.gr/parapolitika/item/126382-i-adiaforia-gkremizei-ti-gefyra-tou-evrota-sti-skala-foto#sthash.6lorabDb.dpuf


Διορίζεται Ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία στο Π.Ι. Αντικυθήρων.

Με την υπ΄ αρίθμ Α2γ/οι.8854/06-02-2017 απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού διορίζεται Ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία στο Π.Ι. Αντικυθήρων. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία διορισμένη Ιατρός στα Αντικύθηρα αποχώρησε στις 8 Δεκεμβρίου 2013 και έκτοτε το νησί καλυπτόταν μόνο περιστασιακά με αποστολή Ιατρού από το Νοσοκομείο Κυθήρων. Χάρη στις επίμονες ενέργειες της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου και προσωπικά του Διοικητή κ. Μοιρασγεντή και των άξιων συνεργατών του, σε λίγες ημέρες ο Ιατρός κ. Χρήστος Νταής (που πριν λίγα χρόνια είχε κάνει το αγροτικό του στα Αντικύθηρα και γνωρίζει άριστα το νησί και τους κατοίκους του!) θα αναλάβει υπηρεσία.

Stratos Charchalakis

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ θα τελέσει την εις διάκονο χειροτονία του κ. Παύλου Καλλίκα

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά  στα Κύθηρα, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ θα τελέσει την εις διάκονο χειροτονία του Θεολόγου κ. Παύλου Καλλίκα. 

http://sembreviva.blogspot.gr/

Επείγον! Έκκληση για αίμα για το 18χρονο Νίκο από την Ελαφόνησο

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια του 18χρονου Νικόλαου Σταύρου Π. Αρώνη από την Ελαφόνησο, ο οποίος στις 21 Φεβρουαρίου θα κάνει εισαγωγή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα για μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Θα χρειαστεί αίμα και αιμοπετάλια καθημερινά για τρεις εβδομάδες. Το αίμα μπορεί να δοθεί οπουδήποτε στο όνομα του ασθενούς, ενώ τα αιμοπετάλια μόνο στο Πανεπιστημιακό του Ρίου. Φοιτητές, γνωστοί και φίλοι που βρίσκονται στην Πάτρα ας βοηθήσουν τον Νίκο στον αγώνα ζωής που θα δώσει για άλλη μία φορά.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την οικογένεια είναι το 6986861698 (Κοσμίτσα Σκαλκόγιαννη).
- See more at: http://www.lakonikos.gr/epikairothta/item/126383-epeigon-ekklisi-gia-aima-gia-to-18xrono-niko-apo-tin-elafoniso#sthash.7wfTwcjt.dpuf

ΠΑΝΥΓΗΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΦΡΑΤΣΙΩΝ