Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

7η Παγκρήτια Έκθεση



Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”
Ηράκλειο Κρήτης, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η 7η  Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”
ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό για εννέα ημέρες,
από τις 6 έως τις 14 Μαΐου 2017
στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στην Αθήνα.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας έκθεσης “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” και της θερμής υποδοχής που τους επιφύλαξε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής της 7ης διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί για εννέα πλέον ημέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο 6 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Με την επέκταση των ημερών της έκθεσης από τέσσερις σε εννέα, θα δοθεί τη δυνατότητα σε περισσότερο κοινό να την επισκεφθεί και να πολλαπλασιαστούν οι ήδη δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και να απολαύσουν τα αγνά κρητικά προϊόντα, απευθείας από τους παραγωγούς.
Επίσης, είναι σίγουρο ότι, θα δοθεί η δυνατότητα στους εμπορικούς επισκέπτες, σούπερ και μίνι μάρκετ, δίκτυα διανομής, εταιρίες εστίασης και άλλους, που θα έχουν περισσότερες ημέρες στη διάθεση τους, να γνωρίσουν με μεγαλύτερη ευχέρεια τη δραστηριότητα των εκθετών και να συνάψουν σχέσεις συνεργασίας μαζί τους.
Η έκθεση έχει θεσμοθετηθεί ως το ετήσιο ραντεβού συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με το κοινό της Αττικής και πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ όλες οι διοργανώσεις της στηρίζονται και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα Υπουργείων, Δήμων, Επιμελητηρίων, οργανισμών, πολιτιστικών σωματείων και δεκάδων άλλων φορέων.

9 ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΧΤΥΠΑ ΔΥΝΑΤΑ
ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ
Η νέα διοργάνωση υπόσχεται για εννέα ημέρες ότι, η καρδιά της Κρήτης να χτυπά δυνατά στους χώρους του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης, μουσικής, χορού και πολιτισμού, που θα αναδείξει όλες της πτυχές των παραδόσεων της Κρήτης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Οι επιχειρήσεις - εκθέτες καλούνται να δηλώσουν άμεσα τη συμμετοχή τους με εκθεσιακό περίπτερο, σε αυτό το κορυφαίο γεγονός και να δώσουν την προοπτική που αξίζει στη δική τους δραστηριότητα.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο www.pagritiaekthesi.gr και στα τηλέφωνα 2810213318 και 6932430433.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΤΩΝ
Η νέα διοργάνωση θα καλύπτει έκταση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όπου θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, παραγωγοί καινοτόμων προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, Επιμελητήρια, φορείς και Δήμοι της Κρήτης, που με τη συμμετοχή τους θέλουν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής τους και να στηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς. 





ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παράλληλα με το εμπορικό της μέρος, η έκθεση θα εμπλουτίζεται από πλήθος πολιτιστικών, μουσικοχορευτικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται με την πολύτιμη στήριξη των Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων της Αττικής, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Σωματείων από άλλες ιδιαίτερες περιοχές της χώρας, όπως επίσης και με εξέχουσες προσωπικότητες, άριστους επαγγελματίες, σεφ, χορευτές, μουσικούς, γνώστες της γαστρονομίας και άλλους ειδικούς.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Μέσα από το νέο ραντεβού τους με το κοινό της πρωτεύουσας, οι διοργανωτές  στοχεύουν: 
Να γνωρίσουν καλύτερα στους καταναλωτές της Αττικής τα Κρητικά προϊόντα, να τα γευθούν και να τα προμηθευτούν απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές.
Να φέρουν σε επαφή τις Κρητικές επιχειρήσεις με τους χονδρεμπόρους και τα δίκτυα διανομής, συνάπτοντας σχέσεις συνεργασίας.
Να τοποθετήσουν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
Να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο της Κρήτης, γνωστοποιώντας στους χιλιάδες επισκέπτες, τις εξαιρετικές τουριστικές υποδομές που διαθέτει το νησί, με σκοπό να το αναδείξουν ως τον ιδανικό τουριστικό προορισμό, δώδεκα μήνες το χρόνο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανώσεις των εκθέσεων «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» προβάλλονται από ένα ευρύ δίκτυο μέσων ενημέρωσης Παγκρήτιου αλλά και Πανελλήνιου χαρακτήρα. Κυρίως όμως έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών, αφού έχουν καθιερωθεί ως σημαντικό βήμα προβολής και προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγει το νησί, αλλά και ως τόπος συνάντησης και ανάδειξης των πολιτιστικών παραδόσεων της Κρήτης και των άλλων ιδιαίτερων περιοχών της χώρας.



ΕΙΣΟΔΟΣ - ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας θα είναι: Για τα δύο Σαββατοκύριακα, από τις 10:30 το πρωί έως τις 9:30 το βράδυ και τις καθημερινές, από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.  

Ανοιχτή πρόσκληση συγκρότησης ∆ηµοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης του ∆ήµου Ανατολικής Μάνης.

Ανοιχτή πρόσκληση συγκρότησης  ∆ηµοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης του ∆ήµου Ανατολικής Μάνης
Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης
Έχοντας υπόψη :
Την υπ’ αριθ. 164/2011 απόφαση του ∆ηµοτικού µας Συµβουλίου, περί έγκρισης Κανονισµού Λειτουργίας της Επιτροπής ∆ιαβούλευσης ∆ήμου Ανατολικής Μάνης και σε εφαρµογή του άρθρου 76 «∆ηµοτική Επιτροπή ∆ιαβούλευσης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης – Πρόγραµµα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α/07-06-2010), καθώς και της εγκυκλίου 59/74896/30-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης µε θέµα «Θεσµικές αλλαγές του προγράµµατος Καλλικράτης», περί συγκρότησης ∆ηµοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης.Το γεγονός ότι η θητεία των µελών της ∆ηµοτικής Επιτροπής ∆ιαβούλευσης Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπως ορίστηκαν µε την αριθ. 22/2014 απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Ανατολικής Μάνης, λήγει στις 22-03-2017 και προκειµένου να προβεί µετά τις 22/03/2017 στη συγκρότηση από το Δηµοτικό Συµβούλιο της εν λόγω Επιτροπής για τη περίοδο 2017-2019 (Λήξη θητείας ∆ηµοτικής περιόδου).
Προσκαλεί να καταθέσουν εγγράφως τη βούλησή τους για συµµετοχή στην ∆ηµοτική Επιτροπή ∆ιαβούλευσης του ∆ήµου Ανατολικής Μάνης και να ορίσουν εκπροσώπους τους και αναπληρωµατικούς αυτών, οι παρακάτω εκπρόσωποι των φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, ήτοι:
α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων και
ι) δημότες
Υποβολή υποψηφιοτήτων:
Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως µέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2017, ηµέρα Τρίτη κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαµβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας [Επωνυµία/Ονοµατεπώνυµο, τηλέφωνο, φαξ, διεύθυνση, Τ.Κ., ηλεκτρονικό ταχυδροµείο (εφόσον υπάρχει)].
Πληροφορίες:
Η πρόσκληση και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένες και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.anatolikimani.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να παραλαµβάνουν έντυπη αίτηση & να απευθύνονται κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες και στους υπαλλήλους του Δήμου κ. Καραμπάση Ελένη και κ. Σαμιώτη Κωνσταντίνο, τηλ. επικ. 2733360313-4.
ΠΗΓΗ  http://www.dimotikiagoratislakonias.gr/

Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 10-2-2017


Στην τελικη ευθεια για τη μεταστεγαση του Νηπιαγωγειου Ποταμου στο συγχρονο κτιριο της Αγ. Πελαγιας!(ΦΩΤΟ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ.Οι Λάκωνες έχουν ψυχή και ανθρωπιά μέσα τους !!!!!

Οι Λάκωνες έχουν ψυχή και ανθρωπιά μέσα τους !!!!!
Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη στην Δημοτική Σύμβουλο κ. Σοφία Δουμάνη, στην Δημοτική Σύμβουλο της Δημοτικής Πλειοψηφίας κ. Παπούλη Δέσποινα που περιέθαλψαν με αγάπη και στοργή τους μετανάστες που κινδύνεψαν ξημερώματα δευτέρας κοντά στα βελανίδια.
Στον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασίας κ. Χαράλαμπο Κουτσονικολή στον Αντιπροεδρο κ. Μπουτέρη Γεώργιο και γενικότερα σε ολόκληρη την ηγεσία του Δήμου Μονεμβασίας καθώς και σε όλους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που συνέδραμαν με τον τρόπο τους και βοήθησαν στη συλλογική προσπάθεια.
Λιμενάρχης Aντιπλοίαρχος
Ευστάθιος Σκαλίμης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ερώτηση για τη διετή καθυστέρηση έναρξης του ηλεκτρονικού συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών και το συνεπαγόμενο κόστος στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στο κράτος, κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων και Τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος. Η Ερώτηση απευθύνεται στον καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα πολεοδομίας Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, Παναγιώτη Σκουρλέτη και Όλγα Γεροβασίλη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Κατσαφάδος αναδεικνύει την ολιγωρία της κυβέρνησης να προωθήσει τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος που μόνο οφέλη μπορεί να φέρει, τόσο στη λειτουργία του κράτους, όσο και στην πραγματική οικονομία.

 Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, με το νέο σύστημα απλοποιείται η διαδικασία για την έκδοση της άδειας και διευκολύνεται ο τυποποιημένος έλεγχος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται αρχείο για την Ταυτότητα του Κτιρίου. Παράλληλα, το νέο ηλεκτρονικό σύστημα αποτελεί σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών, καθώς περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία, αλλά και λειτουργία γεωγραφικού εντοπισμού. Επίσης, επιτυγχάνεται διαφάνεια στους ελέγχους και εξάλειψη κάθε «ευκαιρίας» για αθέμιτη συναλλαγή μεταξύ πολιτών, μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Πολύ σημαντική είναι ακόμα, η μείωση της γραφειοκρατίας που επιτυγχάνεται, απελευθερώνοντας πόρους και ανθρώπους για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας.

 Τονίζεται ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών έχει ήδη υλοποιηθεί τεχνικά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του έργου της «Ψηφιακής Ταυτότητας Κτιρίου», με την επίβλεψη και τη συνεργασία του ΥΠΕΝ, έχει γίνει ήδη εκπαίδευση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που θα το χρησιμοποιήσουν, έχει λειτουργήσει πιλοτικά και έχουν γίνει οι προσαρμογές που έχουν ζητήσει οι χρήστες.

 Παρόλα αυτά το σύστημα ακόμη δεν χρησιμοποιείται και ο Κώστας Κατσαφάδος ζητεί το λόγο από τους συναρμόδιους Υπουργούς τόσο για την ουσία, δηλαδή της έλλειψης ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης, όσο και για το κόστος που έχει επωμιστεί η κοινωνία από τη διετή κωλυσιεργία της Κυβέρνησης.



Σε δήλωσή του αναφέρει:

 «Η Κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι οι καθυστερήσεις της και η αναποτελεσματικότητα της κοστίζουν ακριβά στον ελληνικό λαό, στο κράτος, στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Δεν εκδίδουν μια Υπουργική Απόφαση ενεργοποίησης ενός ηλεκτρονικού συστήματος που είναι έτοιμο και κάθεται εδώ και δύο χρόνια. Ένα ηλεκτρονικό σύστημα που μειώνει το κόστος για τον καθένα μας, που μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και εξυπηρέτηση. Όλοι ξέρουμε το αμαρτωλό παρελθόν επί δεκαετίες των πολεοδομιών. Τους παραδώσαμε ένα έτοιμο ηλεκτρονικό σύστημα και απλά έπρεπε να βάλουν τις υπογραφές για να ξεκινήσει. Ούτε αυτό δεν είναι ικανοί να κάνουν. Για αυτό τον λόγο πρέπει να απολογηθούν. Γιατί η αδράνεια και η ανικανότητά τους κοστίζουν. Πρέπει να μας απαντήσουν με αριθμούς και στοιχεία πόσο μας έχει κοστίσει αυτή καθυστέρηση που έχει όνομα: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι και μηχανικός. Είναι να απορεί κανείς! αν ο ίδιος ασκούσε το επάγγελμά του θα πίεζε για να μπορεί να βγάλει οικοδομικές άδειες από το γραφείο του ή όχι; Και γιατί δεν το κάνει πράξη ως πρωθυπουργός από τη στιγμή που όλα είναι έτοιμα;»

 Η ερώτηση του Βουλευτή έχει ως εξής:



Ο νόμος 4030/2001 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» προβλέπει ρητά, στο άρθρο 2, την υποχρέωση του κράτους να παρέχει στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στους μηχανικούς συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα θέματα αδειών δόμησης.

 Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των οικοδομικών αδειών έχει ήδη υλοποιηθεί τεχνικά από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του έργου της «Ψηφιακής Ταυτότητας Κτιρίου», με την επίβλεψη και τη συνεργασία του ΥΠΕΝ.

Με το νέο σύστημα απλοποιείται η διαδικασία για την έκδοση της αδείας και διευκολύνεται ο τυποποιημένος έλεγχος, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται αρχείο για την Ταυτότητα του Κτιρίου.

 Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα αποτελεί σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και των πολεοδομικών αυθαιρεσιών, καθώς περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία, καθώς και λειτουργία γεωγραφικού εντοπισμού.

 Επίσης, επιτυγχάνεται διαφάνεια στους ελέγχους και εξάλειψη κάθε «ευκαιρίας» για αθέμιτη συναλλαγή μεταξύ πολιτών, μηχανικών και υπηρεσιακών παραγόντων.

 Πολύ σημαντική είναι και η μείωση της γραφειοκρατίας που επιτυγχάνεται, απελευθερώνοντας πόρους και ανθρώπους για τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας.

 Ακόμα, με το ηλεκτρονικό σύστημα εξασφαλίζονται εργαλεία και αξιόπιστα στοιχεία που χρειάζονται, τόσο οι επιτελικές μονάδες του κράτους, όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να επιτελούν αρμοδιότητές τους, όπως ο σχεδιασμός και η εκτέλεση υποδομών, η εφαρμογή πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων, ο έλεγχος δόμησης κλπ.

 Ήδη, το Ενιαίο Σύστημα Υποβολής Αιτήσεων, Έγκρισης και Ελέγχου Πολεοδομικών Αδειών Δόμησης έχει λειτουργήσει πιλοτικά σε 6 πολεοδομικά γραφεία (Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή) αλλά και στην αρμόδια κεντρική Διεύθυνση του Υπουργείου).

 Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει διοργανώσει ημερίδες και εκπαιδεύσεις στελεχών σε όλη τη χώρα και με την υπογραφή της ΚΥΑ εφαρμογής του νέου, ηλεκτρονικού τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών το σύστημα μπορεί να επεκταθεί άμεσα σε όλες τις υπηρεσίες δόμησης της χώρας.

 Στελέχη του ΤΕΕ επισκέφθηκαν τις Υπηρεσίες Δόμησης, ενημέρωσαν και εκπαίδευσαν τα στελέχη τους για την πλήρη λειτουργία του συστήματος και μπορούν να συνεχίσουν να το πράττουν σύμφωνα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

 Το ΤΕΕ έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία του λογισμικού, την δοκιμαστική λειτουργία, τον έλεγχο και τις απαραίτητες προσαρμογές που ζητήθηκαν από τους χρήστες.

 Για τη λειτουργία του συστήματος αναμένεται μόνο η έκδοση της κοινής Υπουργικής Απόφασης έναρξης εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού συστήματος.

Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε, με την ανάληψη των καθηκόντων της, έτοιμη Υπουργική Απόφαση, με όλες τις λεπτομέρειες έναρξης εφαρμογής ενός τέτοιου ηλεκτρονικού συστήματος και στόχο ενεργοποίησής του, τον Φεβρουάριου του 2015. Έκτοτε η κυβέρνηση δεν έπραξε απολύτως τίποτε για την υλοποίηση της πρόβλεψης του νόμου.

 Ακόμη και σε σχέδιο νόμου που πρόσφατα έθεσε σε διαβούλευση η κυβέρνηση, προβλέπεται και πάλι ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, αλλά το σύστημα παραμένει, λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης, ανενεργό, στερώντας από το κράτος, την κοινωνία και την οικονομία ένα χρήσιμο εργαλείο.

 Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:



1.      Πότε θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των αδειών δόμησης;

2.      Σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση έκδοσης της απαραίτητης ΚΥΑ;

3.      Έχουν υπολογίσει τα συναρμόδια Υπουργεία το κόστος που έχει επωμιστεί το δημόσιο από τη διατήρηση της χειρόγραφης διαδικασίας επί διετία;

4.      Τι κόστος έχει επωμιστεί το δημόσιο σε κεντρικό – επιτελικό επίπεδο και τι κόστος σε αποκεντρωμένο – δημοτικό επίπεδο από τη διατήρηση της χειρόγραφης διαδικασίας έκδοσης αδειών δόμησης;

5.      Έχουν υπολογίσει τα συναρμόδια Υπουργεία το κόστος που έχει επιφέρει η καθυστέρηση εφαρμογής του νέου ηλεκτρονικού συστήματος σε πολίτες – επιχειρήσεις (φορείς των έργων) και μηχανικούς (υπογράφοντες τις άδειες δόμησης) λόγω της διατήρησης της χειρόγραφης διαδικασίας;

6.      Έχει υπολογίσει το ΥΠΕΝ το κόστος από την ελλειμματική παρακολούθηση της εξέλιξης της αυθαίρετης δόμησης λόγω της μη ενεργοποίησης του νέου ηλεκτρονικού συστήματος, που διαθέτει και λειτουργία γεωγραφικού εντοπισμού;

7.      Με το δεδομένο ότι το έργο του ηλεκτρονικού συστήματος έχει υλοποιηθεί με εθνική και κοινοτική συγχρηματοδότηση αλλά δεν είναι ακόμη σε πλήρη λειτουργία και συνυπολογίζοντας τα ανωτέρω συρρέοντα κόστη, ποιος θα αποζημιώσει το ελληνικό δημόσιο για τα ανωτέρω;

8.      Είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως επισπεύδον την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, αρμόδιο για την χορήγηση αποζημίωσης προς όποιον πολίτη, επιχείρηση ή μηχανικό θεωρεί ότι έχει επωμιστεί κόστος από την καθυστέρηση της Κυβέρνησης;

Πειραιάς 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος






ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 
              ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΡΑΒΑ



ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

          Ὁ Ἱερός Ναός Ἁγίου Χαραλάμπους Καραβᾶ μέ τήν εὐκαιρία τοῦ Πανηγυρικοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Ἐνορίας ἐπί τῇ Ἱερᾷ Πανηγύρει τοῦ ἁγίου Προστάτου Ἱερομάρτυρος Χαραλάμπους τοῦ Θαυματουργοῦ θά ἀκολουθήση τό ἀκόλουθο ἑορταστικό πρόγραμμα.

Πέμπτη 9-2-2017, ὥρα 6 μ.μ., Πανηγυρικός Ἑσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος ὑπό τοῦ Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π.Πέτρου Μαριάτου, Ἰατροῦ.

Παρασκευή 10-2-2017, Ὄρθρος καί Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ. Μετά τήν Θ. Λειτουργία θά γίνῃ ὁ Ἁγιασμός γιά τά Ἐγκαίνια τοῦ νέου Δημοτικοῦ Καταστήματος Καραβᾶ. Ἀκολούθως θά κοπῇ ἡ Ἁγιοβασιλόπιττα τῆς Ἐνορίας.

Σάββατον 11-2-2017, Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία καί ἡ εἰς Διάκονον χειροτονία τοῦ Θεολόγου κ.Παύλου Καλλίκα.

         Ἐκ τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου