Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΑΤΙΚΑ.28 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
28 μετανάστες ,ανάμεσα τους και παιδιά εντόπισε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης σε ιστιοφόρο ανοικτά του κόλπου. Πριν λίγη ώρα οδηγήθηκαν στη Νεάπολη. Πιθανότατα να χρειαστούν κάποια είδη πρώτης ανάγκης κυρίως για τα παιδιά.

Δεσποινα Βαγγελόγλου
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, άνδρες του λιμενικού σώματος εντόπισαν ένα ιστιοφόρο με μετανάστες ανοικτά του Λακωνικού κόλπου.
Αμέσως οι υπηρεσίες προέβησαν σε έλεγχο και διαπίστωσαν πως πρόκειται για διακίνηση ανθρώπων, από άλλη χώρα και συγκεκριμένα το Πακιστάν.
Δε γνωρίζουμε ποιός ήταν ο πραγματικός προορισμός τους, αλλά οι άνδρες του λιμενικού οδήγησαν το ιστιοφόρο στο λιμάνι της Νεάπολης στις 9:20 το βράδυ.
Ανάμεσα στους μετανάστες είναι και μικρά παιδιά, ενώ στο σκάφος εντοπίστηκαν και 2 ουκρανοί, φερόμενοι ως διακινητές.
Σε λίγη ώρα αναλαμβάνουν δράση και οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα πρέπει να «αναγνωρίσουν» αυτά τα άτομα και ο εισαγγελέας να αποφανθεί τις επόμενες ώρες τι θα απογίνουν.

apela.gr
 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ.Υ.ΤΡΙΦΥΛΕΙΟ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ -ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ



Προχωρούν και οι δύο γραμμές διασύνδεσης της Κρήτης

Ο προϋπολογισμός του έργου είχε εκτιμηθεί από προηγούμενες μελέτες σε ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ.


της Μανταλένας Πίου
Παράλληλα προχωρεί τελικά  ο σχεδιασμός και η αδειοδότηση των δύο γραμμών ηλεκτρικής  διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, της «μικρής» ως την Πελοπόννησο  και της «μεγάλης» ως την Αττική, όπως  αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς, 2018-2027, το οποίο έθεσε  σε δημόσια διαβούλευση.
Ας σημειωθεί ότι στο προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα, η πρόταση του ΑΔΜΗΕ να υλοποιηθεί πρώτα η «μικρή γραμμή» και στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες να δρομολογηθεί η μεγάλη γραμμή,  είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις. 
Ωστόσο, ούτε για τη μία, ούτε για την άλλη γραμμή μεταφοράς ηλεκτρισμού υπάρχει αναφορά σε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.   
Οι διαδικασίες αδειοδότησης της έργων που αφορούν στην «μικρή» γραμμή έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι αντίστοιχες διαδικασίες για τα έργα της μεγάλης γραμμής. 
Η διασύνδεση Κρήτη- Πελοπόννησος θα είναι Εναλλασσόμενης Ροής 150 kV, ονομαστικής ικανότητας 2 Χ200 ΜVA με σημεία σύνδεσης στον Υποσταθμό Χανιά 1 στην Κρήτη  και θέση στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Μαλέα στην Πελοπόννησο. Το κόστος, μαζί με τα συνοδευτικά έργα που θα απαιτηθούν, είχε τοποθετηθεί απο παλαιότερες μελέτες κοντά στα 300 εκατ. ευρώ και η εκτίμηση είναι ότι μπορεί να υλοποιηθεί σχετικά γρήγορα, καθώς η ολοκλήρωσή του  δεν απαιτεί πολύπλοκα  και πολυέξοδα έργα ούτε και   χρονοβόρες διαδικασίες. 
Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τη «μεγάλη διασύνδεση», Συνεχούς Ροής και ονομαστικής ικανότητας 2Χ 350 MW Kρήτη – Αττική, η οποία αντιμετωπίζει αρκετές τεχνολογικές προκλήσεις, λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων  των συστημάτων Συνεχούς Ροής. Η προσαιγιάλωση του καλωδίου στην Αττική σχεδιάζεται για την ευρύτερη περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας, ενώ στην Κρήτη για τη σύνδεση έχει επιλεγεί η ευρύτερη περιοχή Λινοπεραμάτων (θέση Κορακιά), η οποία διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα ικανό να τροφοδοτήσει την ισχύ που θα μεταφέρεται από το ηπειρωτικό σύστημα , χωρίς να απαιτούνται, σε πρώτη φάση τουλάχιστον,  νέα έργα ενίσχυσης της Κρήτης. 
Ο προϋπολογισμός του έργου είχε εκτιμηθεί από προηγούμενες μελέτες σε ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ. 
Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα θεωρείται αναγκαία, κατ' αρχήν εξαιτίας του πολύ υψηλού κόστους ηλεκτροπαραγωγής στο νησί, που σήμερα γίνεται με πετρέλαιο και η  δαπάνη αυτή αντανακλάται στη σημαντική επιβάρυνση των καταναλωτών για την κάλυψη των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, άνω των 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Η διασύνδεση θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού της Κρήτης, όπου το καλοκαίρι λόγω του τουρισμού η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται οριακά  και θα συμβάλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού των ΑΠΕ του νησιού. 
Σήμερα, λόγω των προβλημάτων ευστάθειας που μπορεί να προκαλέσει η μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ σε ένα αυτόνομο ηλεκτρικό σύστημα, η εγκατάσταση ΑΠΕ στην Κρήτη περιορίζεται, ενώ με τη διασύνδεση θα μπορέσει να αυξηθεί το δυναμικό παραγωγής, καθώς πράσινη ενέργεια θα μπορεί να μεταφέρεται  στο ηπειρωτικό σύστημα. 
Μάλιστα το πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ αναφέρει ότι η ικανότητα μεταφοράς του συνδέσμου που έχει καθοριστεί στα 700 MW, τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να αναθεωρηθεί ως τα 1.000 MW, ανάλογα με τις τεχνικές εξελίξεις και την πορεία ωρίμανσης και υλοποίησης μεγάλων έργων ΑΠΕ στην Κρήτη. 
 http://www.businessenergy.gr/

Δασικοί Χάρτες – SOS του Ανδρέα Μαριάτου

Κυθήριοι (Don’t?) Panic!
Το δασολόγιο είναι απαραίτητο σε μια σύγχρονη διοίκηση. Η χώρα μας, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είχε υποχρέωση (εδώ και πολλά χρόνια) να ταξινομήσει σε διαδραστική βάση δεδομένων όλα τα γεωχωρικά δεδομένα (κατά INSPIRE). Από φέτος όμως τα πρόστιμα άρχισαν να έρχονται και επομένως μόλις τώρα θορυβήθηκαν οι χρυσοπληρωμένοι διοικητικοί των υπουργείων. Αποτέλεσμα είναι αυτά τα ασύνδετα αρχεία όπου η κάθε υπηρεσία ανεβάζει φύρδην μίγδην δεδομένα απίστευτης προχειρότητας. Το ότι το δασολόγιο δεν είναι πχ συνδεδεμένο με το κτηματολόγιο, με τις υπηρεσίες δόμησης και οτι οι τελευταίες ποτέ δεν απέκτησαν ψηφιακή βάση για τα όρια των οικισμών οδηγεί μαθηματικά το εγχείρημα στο χάος. Το βάρος μεταφέρεται φυσικά στο σύνηθες κορόιδο, τον πολίτη, που πληρώνει σε χρόνο και χρήμα την απραγία δεκαετιών. Όμως ετούτη τη φορά πρόκειται για ανοιχτό πόλεμο – και μακροχρόνιο (εδώ ακόμα δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές που θα κρίνουν τις αντιρρήσεις…).
Το τι πραγματικά σημαίνει για το νησί μας αυτή η σκανδαλώδης διαδικασία, χρειάζεται πολύ χώρο και χρόνο για να παρουσιαστεί. Εκτός από την προχειρότητα της ψηφιοποίησης, οι δασικοί χάρτες έγιναν χωρίς καν να ληφθούν υπόψιν τα όρια των οικισμών εντός των οποίων έχουν χαρακτηριστεί οι δασικές εκτάσεις από το 1987! Άρα πρέπει να γίνουν ενστάσεις ακόμα και για οικόπεδα στο ρυμοτομικό της Αγίας Πελαγίας! Αν συμπεριλάβουμε τις εκτός σχεδίου περιοχές, έχουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ περιπτώσεις εκτάσεων για τις οποίες θα πρέπει να γίνουν ενστάσεις. Εκτός από το τεράστιο κόστος για τα παράβολα, υπάρχει και τεράστιο κρυφό γραφειοκρατικό κόστος για τα αυτονόητα και για τα θεσμοθετημένα εδώ και δεκαετίες. Το μόνο σίγουρο είναι οτι το να αρχίσουμε όλοι να κάνουμε ενστάσεις είναι ανόητο. Υπολογίζω απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ από το νησί.
Σε αυτό πρέπει να ενωθούμε, να δώσουμε απάντηση από σύσσωμη την κοινωνία μας.

Καλώ άμεσα την Εγχώριο και τον Δήμο :
Να συμβουλέψουν τους συμπολίτες μας να μην βιαστούν να προχωρήσουν σε αντιρρήσειςπριν ξεκαθαρίσει το τοπίο και αποφασιστούν οι θεσμικές συλλογικές δράσεις.
Να συνδιοργανώσουν 2 ανοιχτές συνελεύσεις :
Η πρώτη πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ (εντός 3-4 ημερών) και να έχει ως ΜΟΝΟ σκοπό την παρουσίαση και την  αποκάλυψη του τι ακριβώς συμβαίνει. Ήδη οι μηχανικοί (και ιδίως οι τοπογράφοι) του νησιού έχουμε πληθώρα από σημαντικά στοιχεία και παραδείγματα.
Η δεύτερη συνέλευση να γίνει μια εβδομάδα αργότερα, αφού θα δοθεί χρόνος σε μια επιτροπή που θα συσταθεί ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα με τη νομική υπηρεσία των ΟΤΑ, να προτείνουν συγκεκριμένο πλαίσιο συλλογικής δράσης.
.


.
Για να διευκολύνω την κατανόηση του προβλήματος από πολλούς που προσπαθούν να δουν τι γίνεται με τις περιουσίες τους αλλά δεν είναι εξοικειωμένοι με το εχθρικό τεχνικό και γραφειοκρατικό περιβάλλον της ιστοσελίδας της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη, αναφέρω σύντομα κάποια πράγματα:
Ξεκλειδώθηκε σήμερα η δυνατότητα (κάνοντας κλικ στο κουμπί ( i ) και μετά σε οποιοδήποτε σημείο του χάρτη) να εμφανίζεται στο πινακάκι αριστερά η συντομογραφία του χαρακτηρισμού της έκτασης :dasiko-1
Σύμφωνα με το υπόμνημα αλλά και με την απόφαση της ανάρτησης, οι περιπτώσεις όπου έχει κυρίως νόημα η υποβολή ένστασης είναι οι ΔΔ και ΑΔ, αυτές δηλαδή που δεν είναι τελεσίδικες και τελειώνουν σε Δ ( διότι το Δ στο τέλος σημαίνει οτι στην πρόσφατη φωτοερμηνεία είναι δασικό και  «Σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ του θεματικού περιεχομένου του δασικού χάρτη και του ιστορικού ορθοφωτοχάρτη, τότε υπερισχύει ο πρώτος.»)

Σημεία κλειδιά:
1. –   Τελεσιδικία
Επισημαίνεται ότι η διαδικασία τού άρθρου 14 ν.998/1979, από την ανάρτηση του οικείου δασικού χάρτη παύει να ισχύει και οι επιτροπές τού άρθρου 10 του ιδίου νόμου καθίστανται αναρμόδιες για το χαρακτηρισμό εκτάσεων ως δάση, δασικών, χορτολιβαδι κών, βραχωδών ή πετρωδών. Για τις περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί αιτήσεις στα οικεία Δασαρχεία για εφαρμογή του άρθρου 14 ν. 998/1979, καθώς και για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στις επιτροπές τού άρθρου 10 παρ. 3 στην ανωτέρω διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις κατά τού περιεχομένου τού αναρτημένου δασικού χάρτη (περίπτωση ε’ εξαίρεσης καταβολής ειδικού τέλους).Δεν θα υπάρχει πλέον η γνωστή διαδικασία υποβολής αίτησης για χαρακτηρισμό. Δηλαδή, μετά το δίμηνο, δεν προβλέπεται διαδικασία αλλαγής, θα ισχύει ότι θα λέει ο χάρτης!
.
2. – Για την υποβολή αντίρρησης :
…είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών τού πολυγώνου/γεωτεμαχίου της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η μορφή, καθώς και το εμβαδόν της. Άρα απαιτείται σύγχρονο τοπογραφικό.
…συμπληρώνονται, επίσης, τα στοιχεία των εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων, που θεμελιώνουν το έννομο συμφέρον του ενδιαφερόμενου στην έκταση, άρα οι προφορικές διαθήκες κλπ πιθανόν σημαίνουν απώλεια δικαιώματος ένστασης, απαιτείται η προσκόμιση τίτλου ιδιοκτησίας, (συμβόλαιο, διαθήκη κα).
Για εκτάσεις εντός όλων των οικισμών (είτε οριοθετημένων, είτε με ρυμοτομικό σχέδιο) δεν καταβάλεται παράβολο αλλά επιπλέον απαιτείται βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας δόμησης.
     Δηλαδή, για να τα βάλουμε όλα μαζί, μέσα σε 2 μήνες πρέπει να κάνουμε εισαγωγή τοπογράφων από όλες της χώρες της οικουμένης. Πρέπει να έρθουν κοντέινερ και 50 εποχιακοί υπάλληλοι στα συμβολαιογραφεία/υποθηκοφυλακεία. Πρέπει να φτιάξουμε υπηρεσία δόμησης γιατί η συγκεκριμένη, όχι απλά δεν κατέχει να δώσει τις εκατοντάδες (ή χιλιάδες) βεβαιώσεις που απαιτούνται, αλλά ούτε που είναι τα Κύθηρα δεν καλοξέρει.
.
3. – Γραφειοκρατία.
Τέλος, αν νομίσατε οτι τουλάχιστον θα γίνουν όλα ψηφιακά… Τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος, στα οποία περιλαμβάνονται αυτά που αποδεικνύουν την καταβολή τού ειδικού τέλους καθώς και τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντος επί της έκτασης που αφορά η αντίρρηση, αποστέλλονται εντός της ανωτέρω προθεσμίας υποβολής της σε έντυπη μορφή στο αντίστοιχο Σ.Υ.Α.Δ.Χ., στις παρακάτω διευθύνσεις: Δασαρχείο Πειραιά, Αγ. Διονυσίου 5, 18545 Πειραιάς. Άρα εκτός από όλα τα δικαιολογητικά για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτείται ΚΑΙ έντυπη υποβολή.
.
    Υπάρχουν πολλά άλλα θέματα αλλά καθώς τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς, αυτά μπορούν να αναλυθούν μόνο σε ζωντανή συζήτηση. Εύχομαι πραγματικά αυτή να γίνει όπως επιτάσσουν οι συνθήκες.
 http://dragonerarossa.gr/

Στη μνήμη ενός συντρόφου ΓΡΑΦΕΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ από την Ελευσίνα και τα Κύθηρα

Είχαμε φτιάξει συνθηματικό για την Άλλη ζωή
ένα τραγούδι – σημάδι αλληλοαναγνώρισης.
Σφυρίζω τώρα τον σκοπό με την κρυφή ελπίδα
ότ’ είμαστε ήδη νεκροί χωρίς να το γνωρίζουμε.
* από τα «Xenia» του Eugenio Montale
Οι Φίλοι γράφουν για τον συνεργάτη, τον συμπατριώτη, τον συμπαίκτη, τον σύντροφο Νώντα, για τον αγωνιστή, τον εργάτη, τον πολίτη, τον φίλο. Ζήτησα λίγα λόγια απ’ τον καθένα χωρίς καμμία επιτήδευση, για να νοιώσουμε, μες στην σύνθεση των διαφορετικών όψεων, τις πτυχές εκείνες που χάναμε απ’ την πληθωρική του παρουσία.
Τον γνώριζα απ’ τα παλιά˙ μας ένωναν πολλά: η Ελευσίνα και τα Κύθηρα, η Αριστερά, το ρεμπέτικο και η πατρική αγωνία. Γιατί ο Νώντας, εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, υπήρξε, τα τελευταία χρόνια, υποδειγματικός πατέρας για τα πνευματικά του παιδιά. Κι ήταν παρηγοριά κι απόλαυση να τον ακούς και να μοιράζεσαι μαζί του τις γονικές του μέριμνες κι εμπειρίες.
Και μια ανάμνηση πολιτική: Όταν η σημερινή κυβερνώσα παράταξη απαλλάχθηκε από τις ενοχλητικές εκ των έσω φωνές για να συνεχίσει απερίσπαστη το αμφίβολο έργο της, εκείνος υιοθέτησε τον χαρακτηρισμό που αποδόθηκε στους αποδιοπομπαίους και μου ζήτησε πολύ σοβαρά με το πικρό του χιούμορ να υπογράφει εδώ, στη Ντραγκονέρα μας, ως ‘‘Αριστερό Βαρίδι’’.
Τα κείμενα που ακολουθούν δεν γράφτηκαν και δεν πρέπει να διαβαστούν ως επικήδειοι. Είναι τεκμήρια μνήμης και αντίδωρα φιλίας για κάποιον ωστόσο που ήθελε κι άξιζε την ζωή, όχι την μνήμη. Φωτίζουν σε κάποιο βαθμό τον εκλιπόντα κι εξίσου τον καθένα που γράφει για τον δικό του Νώντα.
Αλλά ας μην πω άλλα˙ κι ας μιλήσουν οι φίλοι μας…
%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%af%cf%87%cf%84%cf%85%ce%b1
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ – ΤΟΥ ΝΩΝΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ!
του Θοδωρή Δρίτσα
Συνήθως, ο Νώντας ήταν που με υποδεχόταν όταν ερχόμουν στα Κύθηρα. Και με τριγύριζε με το αγροτικό του σε όλες τις περιοδείες στο νησί. Κι ο Νώντας ήταν τις περισσότερες φορές που με ξεπροβόδιζε όταν έφευγα.
Όταν το σούρουπο της Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά, τον ξεπροβοδίσαμε εμείς, μαζί με το Γιώργο Γαβρίλη, τον Τάκη Χατζηπέρο, την Ελένη Σταματάκη, τον Χρήστο Φωτιάδη και άλλους, για το τελευταίο του ταξίδι στα Κύθηρα, αισθάνθηκα ότι αυτό είναι άδικο. Ανισότιμο.
Γιατί εκείνος, σεμνός, τρυφερός και ταυτόχρονα πληθωρικός, δεν έχανε στιγμή να μας χαρίζει ερεθίσματα σπουδαία. Ερεθίσματα σκέψης και προβληματισμού. Ερεθίσματα δράσης και ανταπόκρισης σε ανάγκες ανθρώπων. Ερεθίσματα μεγαθυμίας. Ερεθίσματα συναισθημάτων.
Κι εμείς, το σούρουπο της Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά, δεν είχαμε να του χαρίσουμε τίποτα! Λίγα λουλούδια μόνο, έναν καημό και ένα δάκρυ…
Δύσκολο, μα πολύ δύσκολο να αποχωριζόμαστε το Νώντα Βέζο. Απουσία απ’ αυτές που δεν θα την παραδεχτούμε ποτέ. Δεν θα εξοικειωθούμε. Διόλου τυχαίο.
Δεν ήταν μόνο ένας έντιμος άνθρωπος της καθημερινής βιοπάλης. Δεν ήταν μόνο ένας αγωνιστής της Αριστεράς, της Δικαιοσύνης, της Αξιοπρέπειας, του Ουμανισμού, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ήταν και ένας λαϊκός διανοούμενος, ένας οραματιστής, ένας καλλιτέχνης.
Ήθελε να αλλάξει τον κόσμο. Το ήθελε πολύ. Και ήξερε πόσο δύσκολο είναι αυτό. Πατούσε γερά στη γη αν και θαλασσινός, μαθημένος στις φουρτούνες. Ήξερε… Και αυτό τον έκανε σπουδαίο και σημαντικό για όλους μας. Αυτό τον έκανε να επιμένει αλλά και να κατανοεί και να σέβεται. Αυτή ήταν η ομορφιά του. Η ομορφιά ενός κομμουνιστή που έζησε σ’ έναν κόσμο σκληρής ατομικής ανταγωνιστικότητας. Πριν ακόμα γεννηθεί ο δικός του κόσμος.
Λένε πως η ολοκλήρωση του κάθε ανθρώπου μετριέται με την αρμονική σύνθεση της ατομικής, της κοινωνικής και της πολιτικής του παρουσίας και ακτινοβολίας. Πενήντα τέσσερα χρόνια, ο Νώντας, στον απίστευτα ζωογόνο ιστορικό άξονα Ελευσίνας – Κυθήρων, τίμησε τα βιώματά του, την ύπαρξή του, την οικογενειακή και κοινωνική του παράδοση, τις παραδόσεις και της Ελευσίνας και των Κυθήρων. Τίμησε την Ιστορία του. Και την ιστορία των αγαπημένων του ανθρώπων.
Αγαπημένε σύντροφε και φίλε μου, θρηνώ σε. Θα σε κρατήσουμε φυλακτό και αποσκευή πολύτιμη στην υπόλοιπη διαδρομή μας. Σε αγαπήσαμε γιατί μας κέρδισες και έτσι κερδίσαμε εμείς από σένα. Δεν ξέρω αν μπορέσαμε να σου το δείξουμε αυτό. Το ελπίζω.
Αθηνά, κουράγιο! Νώντα Βέζο, λεβέντη, Ζορμπά των Κυθήρων, είναι βέβαιο πως θα μείνεις στη συντροφιά μας. Αρνούμαι να σε αποχωριστώ…
%ce%bd%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΗΣ.ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ


Άδεια Φύτευσης Αμπέλων